FOG, "F1"Tescili Mücadelesini Kaybetti

yazar:

kategori:

2004 senesinde Racing-Live şirketinin, “F1 Live” oalrak kaydolması ile başlayan anlaşmazlık, F1 Grubu’nun özel isteklerinin reddedilmesi ile son bulmuş görünüyor.

Avrupa’nın ikinci en yüksek mahkemesi olan Lüksemburg Genel Mahkemesi, Perşembe günü yapmış olduğu açıklama ile “Formula 1 Licensing’in, ‘F1 LIVE’ kelimesini içeren bir Avrupa Birliği tescili kaydına engel olamaz”

“Kamuoyunun F1 kısaltmasına yüklediği anlamı ihtiva eden tanımlayıcı karakter ile işaretler arasında düşük seviyedeki benzerlik nedeniyle; başvuru yapılan işaret ile Formula 1 Licensing’in işareti arasında herhangi bir şekilde kafa karışıklığı yaratacak unsur yoktur”

Formula 1 Grubu, “F1”, “F1 Formula 1”, “F1 Racing Simulation”, “F1 Pole Position” ve “F1 Pit Stop Cafe”nin özel haklarını talep ediyordu.


Yorumlar

  1. saçma bir karar vermiş mahkeme bana kalırsa. içerisinde F1 geçen her tanımlama ya da işaret, dünya üzerinde milyonlarca insanda aynı şeyi akla getirir, formula1. böylece bu tanımlama ya da ismi kullanan her şirket, dolaylı da olsa haksız (reklam, bilinirlik ve akılda kalma) kazancı sağlayacağından dolayı, formula 1 gurubu'nun yaptığı başvuruyu lehine sonuçlandırmalıydı mahkeme. ben grubun haklı olduğunu düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir