Pirelli Lastiklerde Düzenlemeler Yapacak

yazar:

kategori:

Pirelli lastiklerinde aşırı bozulma olması pilotlar arasında eleştirilere neden olurken Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hambery sürekli olarak bunun kasıtlı yapıldığını söylüyor.

Hambery “Jerez testlerinde tüm takımlardan çok fazla veri toplamayı başardı ve neler öğrenebileceğimiz konusunda yoğun değerlendirmeler yaptık.”

“İlginç olan ise testlerde öne çıkan şeylerin sürekli değişmesiydi. Takımlar yeni araçlarıyla hızlandıkça bazı uzun sürüşler gerçekleştirildi ve potansiyel yarış ayarları denendi. Süper yumuşak ve yumuşak lastikler üzerinde bazı değerlendirmeler yaptık ve bu bizim gelişim programımızın hep parçası olmuştur.” dedi.

Takımlar bu hafta gerçekleştirilecek Barselona testlerinde son kez tüm 4 lastik türünü test edebilecek ve Bahreyn testlerinde sadece sert ve yumuşak lastikler kullanılabilecek.

Hambery “Barselona, bizim ve takımların alışkın olduğu bir pist. Bu nedenle bir kez daha oldukça fazla veri toplayacağımıza eminim.”

“Bunun yanıda pist özellikleri de önceki iki piste göre oldukça farklı. Bu da lastikleri farklı koşullarda test etmemizi sağlayacak. Bu da önümüzdeki sezon için yarış stratejilerini belirlemede kritik olacak.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir