Takımlar, Bahreyn Konusunda FIA ve FOM'a Uyacak

yazar:

kategori:

Bahreyn’de yaşanan kaos ortamı nedeniyle 13 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanan Bahreyn GP’nin geleceği de tehlike altına girdi ve FOTA bu durum üzerine bugün toplandı.

Christian Horner “Bahreyn’de çok zor bir durum var ancak Bernie, FOM ve FIA’ya doğru karar verecekleri konusunda güveniyoruz. Güvenli olması halinde bizleri oraya gönderecekler.”

“Bu yarışın olmaması büyük kayıp olur ancak bu takımların kararı olmayacak. Bernie ve FIA bizden daha fazla bilgiye sahipler ve onların kararlarına güveniyoruz.” dedi.

Yapılan toplantıda 3 Mart’ta başlaması beklenen Bahreyn testlerinin durumu da görüşüldü ve yarışın akıbetine göre karar verilmesi kararlaştırıldı. Yarışın ertelenmesi halinde FOTA, alternatif bir piste karar verecek.

Horner ayrıca önümüzdeki hafta içerisinde son kararı beklediklerini söyledi.


Yorumlar

  1. Kubica fanı olarak sezonun geç başlamasını isterim.

  2. Pist değişikliği en doğru karar.

  3. Yarışı iptal etsen göstericiler güçlü olduklarını düşünecek, etmesen sabotaj riski var. değnek durumu yani 😉

  4. Formula 1 başka organizasyonlara benzemez ve bu yüzden çok mantıklı bir karar alınması gerekiyor…..Formula 1 fantaikleri de olsak bazen zaman gelir ki bazı şeyler daha önemli olur gözümüzde….Mesela din kardeşlerimizin haklarını ve özgülüklerini aramaları gibi……..Ben şahsen böyle bir durumda karşılıklı saygı beklerim taraflardan…….Doğal olarak Bahreyn'deki insanlar haklarını ararken bir anda dikkatlerin formula 1'e çekilmesine tepki göstereceklerdir ki buda böyle bir ortamda normal olsa gerek…..Pist değişikliği veya yarışın başka tarihe alınması en doğru karar olur bence……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir