Barselona'da 2. Günün Lideri Vettel Oldu

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu, sıralama formatı ile attığı turunda 1.23.315’lik derece elde etti ve günün ilk sırada tamamlayan isim oldu.

Bir çok sıralama turunun yanında Vettel, bir çok pit stop simülasyonu yaptı ve verimli bir gün geçirdi. Ancak yarış mesafesi kat etme çalışmasını önce kırmızı bayrak ardından araçta yaşanan sorun engellemiş oldu.

Toro Rosso’un iyi formu devam etti ve Jaime Alguersuari günü 2. sırada tamamladı. 

Ferrari’nin baştan beri göstermiş olduğu dayanıklılığı bugün sona erdi. Fernando Alonso, sabah piste çıkışında elektirik sorunu yaşadı. Bu sorunun düzeltilmesinden sonra ise mekanik sorunlar yaşandı ve Alonso garajda çok zaman geçirdi. Ancak Alonso uzun sürüşlerde yine etkileyiciydi ve günü 3. sırada tamamladı.

Seansın sonuna doğru derecelerini geliştiren isimlerden bir diğeri günü 4. sırada tamamlayan Williams pilotu Rubens Barrichello oldu. 116 sorunsuz tur geride bırakan Barrichello, özellikle öğleden önce attığı 11 turluk serideki 1.24 ve 1.25’lik dereceleriyle dikkat çekti.

Renault bugünkü çalışmaları Heidfeld ile Petrov arasında paylaştırdı. Heidfeld günü 5. sırada tamamlarken Petrov 11. sırada kaldı.

Uzun sürüşlerle başlayan ve ardınan kısa sürüşler gerçekleştiren Sauber pilotu Kamui Kobayashi 6. olurken Mercedes’te çalışmaları devralan Nico Rosberg 7. oldu. Rosberg’in en hızlı turu sıralama formatında geldi ancak Mercedes’in uzun sürüşlerde yine geride kaldığı gözlendi.

Mclaren bugünkü testlere sorunlarla başladı ve hidrolik sorunu Jenson Buttonun sabah pitte kalmasına neden oldu. 54 tur atabilen Button günü 8. sırada tamamladı.

HRT ile testlere başlayan Vitantonio Liuzzi bugün 70 tur attı ve günü 12. sırada tamamladı.

Barselona Testleri Fotoğrafları İçin Tıklayınız 

Poz  Pilot       Takım                  Süre                 Tur
 1.  Vettel       Red Bull-Renault      1m23.315s             104
 2.  Alguersuari  Toro Rosso-Ferrari    1m23.519s   + 0.204   97
 3.  Alonso       Ferrari               1m23.978s   + 0.663   90
 4.  Barrichello  Williams-Cosworth     1m24.008s   + 0.693   118
 5.  Heidfeld     Renault               1m24.242s   + 0.927   41
 6.  Kobayashi    Sauber-Ferrari        1m24.243s   + 0.928   125
 7.  Rosberg      Mercedes              1m24.730s   + 1.415   131
 8.  Button       McLaren-Mercedes      1m24.923s   + 1.608   54
 9.  Di Resta     Force India-Mercedes  1m25.194s   + 1.879   80
10.  Kovalainen   Lotus-Renault         1m26.421s   + 3.106   58
11.  Petrov       Renault               1m26.884s   + 3.569   61
12.  Liuzzi       HRT-Coswrorth         1m27.044s   + 3.729   70
13.  Glock        Virgin-Cosworth       1m27.242s   + 3.927   66
14.  Teixeira     Lotus-Renault         1m31.584s   + 8.269   26

 

 

12:35 Padoktan gelen bilgiye göre McLaren, programa göre hareket ediyormuş, endişe edilecek bir şey yokmuş ve Button’un öğleden sonra yarış simülasyonu yapması bekleniyor.

12:18 Renault’tan Vitaly PEtrov, dün yapması planlanan programı çalışıyor; yani eskimiş ve yeni lastikler üzerine çalışma, ayar değişiklikleri

12:04 Kırmızı bayrak… 2. virajda yerinden oynamış bir bordür var.

11:26 FOTA, dünkü toplantının ardından Bahreyn yarışının iptal edilmesi halinde başka yerleri gözden geçirdi. Bunların arasında en kuvvetli olasılıklar Barselona ve Jerez ama Abu Dhabi, Silverstone ve Paul Ricard da düşünülüyor. Sezon öncesi testlerin 15 günle sınırlı olması ile takımlar, nakliye şartlarını da düşünerek Avrupa’da kalmanın yollarının arayacak gibi.

11:06 Ferrari’den gelen bilgiye göre Alonso’nun pistte durmasının nedeni bir elektriksel sorun. Sorun çözülmüş. Ferrari’nin bugünkü çalışması, lastikler ve ayar değişiklikleri üzerine.

10:40 Renault GP’de bugün sabah Vitaly Petrov, öğleden sonra ise Nick Heidfeld çalışacak

10:31 Kırmızı bayrak… Alonso, 4. viraj civarında durdu

10:30 Sauber’in bu sabah, lastikleri uzun sürüşlerde ağır yakıt yükü altında değerlendirme üzerine çalışıyor

10:26 Bugün Heikki Kovalainen ile çalışan Team Lotus, gün içinde yedek pilot Ricardo Teixeira’yı da piste gönderecek. Plan, 30 tur atması üzrine.

10:19 Bu arada Serhan Acar’ın Bahreyn GP ile ilgili bilgilendirmesi: “FIA içinden öğrendiğim bilgiye göre Bahreyn’in iptal durumu için planlama yapılıyormuş. Sezon 27 Mart Avustralya ile başlayacak gibi”

10:00 Yeşil ışıkla birlikte çalışmalar başladı

 

Barselona Testleri Fotoğrafları İçin Tıklayınız 

 


Yorumlar

  1. lidere en yakın derecemiz diyorum yani schuminin lider olduğu hariç.her neyse

  2. http://www.trf1.net/formula1_haberler/19142-rosberg-lastiklerin-onemine-dikkat-cekti.html
    bu haberde rosberg herşeyi öztliyor.schumici ve mgp ciler bu yazıyı dikkatli okusun.yakın zamanda performansada bakacağız diyor rosberg.başka pilotlar gibi eveleme geveleme konuşmuyor.aydınlatıcı ve öğretici konuşuyor.ben bu çocuğu harbiden gün geçikçe dahada ok seviyorum.

  3. bana redbull dan 0.5-0.6 civarı yavaşmışız gibi geliyor ancak button ın söylediklerine bakınca henüz ayar çalışması yapmadıkları görülüyor, geçen yıllarda okuduğum bazı makalelerde ayarlı ve ayarsız araç arasında 0.4-0.5 farklar oluşabileceği yazılıyordu.tabi bu ayarsızlık ne derecede oda muamma. biz burda uzaktan yorum yapıyoruz ama büyük oranda yeni bir araç yapıp, piste çıkaracaksınız, buyrun en hızlı araç %100 setuplar hazır, dayanıklılık %100 demeniz biraz zor. MP4-20 nin hızını tam olarak ne zaman gösterdiğini hatırlayanlar iyi bilir. zamana ihtiyaç olabilir ancak iş içten geçtikten sonra, araç en hızlı hale gelse neye yarar. bunlarıda göz önüne almak lazım.

  4. boşver arkadaşım sen ona takma. onun düşünce tarzı belli, ya ferrariyi tutarsın yada düşmanımsın. tipik amerikancı düşünce sistemi. ya benim tarafımdasın yada düşmanımsın hesabı. 😀

  5. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar deyim yerinde ise olaylara bakkal mantığı ile yani düz mantıkla bakmayın.0.6sn vs bunlar önemli değil önemli ama o kadar önemli değil.Test sonuçlarında listede yer alan takım ve pilotlar arasındaki fark sezon başladığında da tıpa tıp böyle kalacak değil.Yani yarın sıralama turu yapılsa Vettel,Alguersuari,Alonso diye mi sıralanacak yapmayın lütfen.Bu kadar şişirmenin ve daha sezon başlamadan heyecan yapmanın alemi yok.

  6. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Kendi pilotunuzun yorumunu oku bence.Bu benim kendi fikrim değil.Herkes Ferrari&Redbull diyor.Alonso istikrarlı uzun turlar attı.Vettel'in derecesi sıralama performansında turlar atmış.Öyle,sıralama turu olsa 0.6 fark atar diye birşey bilemezsiniz.Ha öyleyse Mclaren'de aracını sıralama turlarına yetiştiremez derim bende sana.

  7. Mclaren daki yetki değişikliği 2.newey dönemini getiriyor anlaşılan, tekrar sorunlar sorunlar.Bazı temel şeylerde değişikliğe gitmeleri bunları getirecekti elbet, sonunda çözeceklerine şüphe yok ama o süre önemli.

  8. Şu tipik McLarenci lafı da ne kadar iğrenleştiriyor yaptığınız yorumları var ya.

    Sonuçta Vettel Alonso'Ya sıralama performansında 0,6 saniye fark atmış.Alonso uzun sürüşte 0,6 saniye yavaş kalmamış.
    Vettel ve Alonso sıralamalara katılsa bugün Vettel en az 0,6 saniye fark atıcak demek.Hem Vettel'in uzun sürüşlerde de Alonso'dan 0,6şar saniye her tur için daha hızlı olmadığını nerden biliyosunuz.
    Yani kısacası test bunlar herhangi bi sonuç çıkarmaya kalkarsanız öbür açıdan bakınca tersi bi sonuç ta elde edebilirsiniz.
    Ne olduğu ne bittiği belli bile değil.
    Bu yüzden kendi kendinize gelin güvey olmaktan vazgeçin de ilk yarışı bekleyelim..

  9. Şu tipik McLarenci lafı da ne kadar iğrenleştiriyor yaptığınız yorumları var ya.

    Sonuçta Vettel Alonso'Ya sıralama performansında 0,6 saniye fark atmış.Alonso uzun sürüşte 0,6 saniye yavaş kalmamış.
    Vettel ve Alonso sıralamalara katılsa bugün Vettel en az 0,6 saniye fark atıcak demek.Hem Vettel'in uzun sürüşlerde de Alonso'dan 0,6şar saniye her tur için daha hızlı olmadığını nerden biliyosunuz.
    Yani kısacası test bunlar herhangi bi sonuç çıkarmaya kalkarsanız öbür açıdan bakınca tersi bi sonuç ta elde edebilirsiniz.
    Ne olduğu ne bittiği belli bile değil.
    Bu yüzden kendi kendinize gelin güvey olmaktan vazgeçin de ilk yarışı bekleyelim..

  10. Bir kere ben sadece F1 izleyicisiyim. Herhangi bir takım ya da pilotu fanatiklik derecesinde tutmuyorum. Kimi F1'i bırakana kadar onu desteklerdim. Şimdilerde de Vettel'e sempati ile bakıyorum o kadar. Yalnız nasıl olmuşsa üstün sezilerinle benim bir takımı tuttuğumu anlamışsın. Süpersin valla.

    Ayrıca ilk yorumunda nereleri koyu yaptığın belli. Ben kelimelerin bazılarını koyulaştırıp sonrada yaptığın yorum yüzünden seni bilgilendirmek istedim. Şu sonradan yazdığın objektif yorumu başta yazsan sana cevap vermek gerekmezdi zaten.

    Neyse sonuç olarak daha önce de dediğim gibi kim önde kim arkada anlamamıza 3 hafta kaldı. Bekleyip görelim bakalım.

  11. Bu dayanıklılık problemi korkutmaya başladı beni vallah. Şuanda McLaren sorunlarla boğuşuyor çok açık. Fakat araçta bir hız problemi varmı dır bilemem şuan, çünkü gaza basamadık bir türlü adam gibi. Hep bir sorun çıktı.

    Benim görüşüm MP4-26 çok hassas bir araç, koşullardan çok etkileniyor. Birde arka kanat malesef yine sorun çıkarıyor gibi. Bunları çözmek için kısa kısa gidiyorlar. Çünkü uzun bir seri yapmak birşey kazandırmaz şuan. Hala aracı bütünüyle kullanmayı çözemediler bana kalırsa.

    Birde geçen sene araç yarış performansında iyiydi. Buna da güveniyor olabilirler. Ama lastikler değişti benim korkum o.

    Yani yarın Hami ne yapıcak bakalım. Şuda varki RB yine hızlı. Ferrari ve McLaren yetişmekle uğraşıcak bu senede sanki.

  12. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    tipik bir mclarenci yorumu.Ben sert lastiklerle Redbull'dan iyiyiz demedim.Sadece kıyasladım.Bende biliyorum Alonso'nun hangi lastikle ne yaptığını.Sonuç olarak sabahtan beri ve hatta dünden beri söylenen şey,Alonso'nun istikrarlı turları atabildiği.Ferrari ve Redbull'ûn önde olduğu.
    Bak Button ne demiş:Ferrari,Redbull'dan iyi gözüküyor.Ama ron amcanız olsa onu söyleyemezdi değilmi?

  13. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    bazı yabancı sitelerde özellikle autosport sitesinde Bahrain yarışı için
    Bahrain is cancelled yazıyo serhan acarın twitter Pirelli Bahrain yarışının iptal olduğu söyledigi söleniyor harede bu hafta belli olur..

  14. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    ilk yarışa kadar ne olur neler değişir bilemem ama şuanda sanki Redbull açıkca en hızlı takım, ondan sonrada ferrari gibi gözüksede çok fazla değişken var tahminden öteye gidemiyor malesef.

  15. Bazen bunun gibi yapılan yorumlara şaşırıyorum. Fanatiklikte bir yere kadar olmalı bence. Vettel sıralama için attığı turda 1.23.315 yaptı. Tamam. Peki Alonso'nun yaptığı derece hangi şartlardaydı acaba. Sanki Vettel sıralama turunda, Alonso uzun sürüş simülasyonunda bu dereceleri yaptı gibi söylüyorsunuz.

    İlk önce onu öğrenin sonra sorgulayın. Alonso 1.23.978'i süper soft lastikler ile yaptı ve bu lastikler 10 tur içinde tamamen bitmiş durumdaydı. 10 tur sonunda Alonso'dan 1.28.415'lik bir zaman geldi. ilk turu ile son turu arası yaklaşık 4.5 sn'lik bir kayıp yaşandı. Yani Alonso'da o turları süper soft lastikler ile sıralama turu simülasyonu yaparak kazandı.

    Sonuç olarak Bence Redbull az da olsa biraz önde gibi. Ferrari ona çok yakın. Bence en önemlisi Mclaren'in ne yapmaya çalıştığı. Mclaren'in başında Ron Dennis olsa kesin gizledikleri ve sakladıkları bir şey vardır derdim. Korkulur çünkü Ron amcamızdan. Ama şimdilik o şekilde olduklarını düşünmüyorum. Sanırım yeni araç dizaynı bekledikleri gibi sonuçlar vermiyor.

    Sonuçta bu su çıkan değerlerin hepsi az da olsa yanıltıcı olacaktır. Eğer olurda Bahreyn iptal edilmez ise 12 Mart günü Q3'te hangi araç nerede göreceğiz.

  16. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Son dünya şampiyonu, sıralama formatı ile attığı turunda 1.23.315'lik derece elde etti ve günün ilk sırada tamamlayan isim oldu

    Ancak Alonso uzun sürüşlerde yine etkileyiciydi ve günü 3. sırada tamamladı.

    Ve fark sadece 0.600.Bravo Pilotumuza ve takımımıza.

  17. Virüs bulaşan dosyalar temizlendi. Tekrar sorun olursa lütfen bildiriniz

  18. Jetman antivirus programi olmayan Bilgisayar, altina bisey giymemis hatun gibidir, her an her yerden saldiriya ugrayabilir 🙂

  19. button yarış simülasyonu yapıcak dendi ama hepi topu 50 tur atmış tüm gün, bunların yarısıda piste çıkış turu.

    mclaren ne amaçlıyor anlamış değilim

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Geçen Seneki Test Sonuçlarına Baktıgımızda Çok Hızlı Görünüyorlardı Ama Öyle Olmadı.

  21. Allahım yarabbim bi Mclaren napıyor beeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

  22. arkadaşlar liuzzininde dediği gibi hrt gelişim kaydetmemiş mi?

  23. bugün mercedes epey tur atmış iyi iyi

  24. Toro Rosso fena değil mi bana mı öyle geliyor?

    Üst sıralarda ilk görüşümüz değil onları.

  25. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Alonso yine 90 turu buldu nerdeyse.. 17turluk seri geldi arkasından çok kısa bir pitstop ve 8 tur daha geldi.. Sanırım araca yakıt yüklemesi yapılmadı. Buda bayağı bir yakıt varmış demek oluyor Alonso'nun aracında. Tabii ki tam bilemiyoruz ama tahmin.

    Button'da yine 54 tur'da kaldı. Umarım bu kadar az tur atmanın cezasını çekmezler ileride.

  26. testlerde derken herhalde barcelonayı kastediyorsun geçen haftaki testlerde liderlik gördüğümüzü unutmadın sanırım.ayrıca düne göre araçlar 2 sn daha hızlı zemin farklılığından.

  27. vettel 43. turundan itibaren 66 turluk yaris simulasyonuna baslamisti ama simulasyonun 35. turunda yani 78. turda kirmizi bayraklarla seans durdu. yaris simulasyonu gume gitti 🙂

  28. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Üçü yakın olur.Geçen seneki gibi olmaz.Dün Alonso'nun turları istikrarlıydı,ancak moral bozucu kısım bugün çıkan sorun.Mclaren'inde sorunu çözmesi hoş olmadı tabii.

  29. ferraride yine teknik bir problem mevcut.Onun için kaç saattir turlamıyor Alonso.Kötü oldu.Bu günde yine 100+ tur tamamlamayı düşünüyorlardı olmadı malesef.Umarım massa problem yaşamaz da yeterli veriyi toplarlar.

    Ayrıca mclarenin üst üste attığı turlar fena değil istikrar açısından.Mclarende hızlı olacak yine belkide redbulla ferrariden daha yakın olacak.

  30. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    farketmez..Mclaren'e geçilmiş.Vettel sadece kısa turlar atmıyorki.

  31. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    ferrari'nin bugünkü çalışması, lastikler ve ayar değişiklikleri üzerine.

  32. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Ferrari için kötü bir gün galiba.43 tur,Mclaren'in gerisinde..
    Ayrıca Bahreyn iptal olmak üzereymiş.

  33. düne göre araçlarda hızlanma var gibi.dün vettel 84.374 sn yapmış bugün 83.315 sn yapmış.pirelli sıcak havaya göre nisbeten ılık havalarda daha iyi randıman veriyor sanki

  34. Schumii Kimii avatarı

    Bekara karı boşamak kolaydır derler. bi de sen kendini o insanların yerine koy bakalım arkadaşım. Kimse durup dururken sırf keyif olsun diye ortalığı yakıp yıkmaz. normal yollarla haklarını arayabiliyorlar mı bakalım. ülkemizde bile demokrasi(?) olduğu halde hak aramak bu kadar zorken o insanlar başka çareleri kalmasa böyle yapmazlardı heralde. o saydığın avrupa ülkelerinde hükümet olmayabilir ama hukuk kuralları sonuna kadar işliyor. Bu insanların olmayan bir hukukun hangi kurallarına uymasını bekliyorsun. onların beklediği kıvılcımı belkide diğer arap ülkelerindeki olaylar ateşledi. en son suçlanacak olanları tek sorumlu gibi göstermek yanlış bana kalırsa.

  35. site yönetimi
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/19131-schumacher-sampiyonluk-degil-galibiyet-pesinde.html bu haberde benim pc virüs tebit etti.esed nod 32.sayfalar virüslü olabiliyormu.olabiliyorsa benim evdeki pc nin vay haline.onda virsü programı yok.

  36. Çok saçma bi yorum…

    Hangi lastikleri kullandığı meçhul, hangi yakıt yükünde tur attığı meçhul, hangi ayar odaklı tur attığı meçhul… evet havadandır hava belki de tahta dır ?

  37. Şu valencia 'yı çıkarıp A1 ring felan koysalar yarış takvimine okdaar makbule geçerki. Cadde pistlerden iyice soğudum cadde pist olarak tek monaco kalsa yeterli bence…

  38. Pastor nerelerde doğru dürüst test yapamıyor?

  39. adamım rosberg 1,41sn yavaş liderden şu ana kadar testlerde lidere en yakın derecemiz bu daha önce 2.2 3 sn civarındaydı.acaba mgp ılık havadamı randıman veriyor.

  40. neden mi rönesansı daha önceden yapmadılar:)dostum bu iş böyle "hadi rönesans yapalım" demekle olmuyor maalesef. değerlendirme yaparken sosyo-ekonomik koşullarını tarihsel olarak her ülkeyi kendi içinde ele alman lazım

  41. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    ben son dk haberini yazmıştım.askerler çekilmiş.görüşmeye hazırlarmış.

  42. pist sıcaklığı da oldukça düşük seyrediyor.10 derece civarında.sezon içerisinde bu kadar soğuk asfaltta yarışmıyor takımlar.Bu lastikleri anlama açısından pek iyi değil.

  43. şuan itibari ile tekrar pistte button,sorun çözülmüş.

  44. arkadaşlar son okuduğum habere göre mclaren bir hidrolik sorunu yaşamış.Onu çözmeye çalışıyorlarmış.Ondan dolayı button tur atmadı bugün hala

  45. bahreyn yarışı büyük ihtimal iptal edilir, bu günde büyük çatışmalar çıkmış.

    geçmiş ola

  46. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Gerçekçi değil bunlar.Zaten çalışma programlarına bakarsanız farkı görürsünüz.

    Neyse size iyi bir haber.Asker sokaklardan çekilmiş.Hükümet ve protestocular barış içinde görüşmelere başlamak isityorlarmış.Askerlerin çekilmesi bunun başlamasının ilk adımıymış.

  47. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    içerde karışık bir ülkede, yapılacak dünya çapında bir organizasyon, göstericilerin seslerini duyurmaları açısından çok büyük bir fırsat olacaktır. bunu düşünmek zor olmasa gerek

  48. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  49. red bull'un sırrı çözüldü arkadaşlar !!!
    yakıtın içine enerji içeceği karıştırıyorlarmış 😀
    ah şu parmak çocuk yokmu.. oyunda sürekli çarpıyorum ona inadına =)

  50. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    ortada bir suç falan yok. İnsanlar hakları yaşam şartları için o haldeler. İlla suç diyorsan da bu tamamen o ülkelerdeki insanların üzerine yüklenemez. Ayrıca karşılaştırma yaptığın ülkelerle ortadoğu ve kuzey afrika ülkeri arasında büyük fark var. daha geniş bakalım olaylara lütfen

  51. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    http://www.hotel-garbi.com/novaweb/camara.php

    şu anda hava açık
    ama yağmur olasılığı var
    bulutlar görünüyor
    dün hava açıktı bulutlar yoktu 🙂
    ayrıca bu canlı otel kamerasını ve manzarasını çok sevdim beğendim
    halada izliyorum
    ah ahh içimden diye diye 😀

  52. biliyorum, sizinle ilgili söylemedim zaten, hani olursa fena olmazdı babında söyledim.

    ancak yarışın başka bir yerde yapılacağını sanmıyorum, keşke yapılsa, çok özledik magny course u.

  53. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Yusuf ben görüşlerimi aktarırken geçici olarak belirttim
    yani haberde belirtiyor zaten
    uzun vadede olmayacak yani.

  54. Evet bahreyn küçük bir yer. Yarış iptal edilmeli mümkünse avrupada bir yerde yapılmalı bence.

  55. Sanırım göstericiler yarışla özel olarak ilgileniyormuş. Ayrıca Bahreyn'in yüzölçümü 750km2, yani Türkiye'nin binde birinden de az. İstanbul kadar bir yer, nereye gitsin adamlar, başka çareleri yok.

  56. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Mclaren saklıyor diyorsunuz,tamam güzel saklasın.Ama diğerleride saklıyor.Ferrari güncellemelere bu pistte başlıyor aero anlamda.EGzost'unun nasıl olduğu bilinmiyor.Geçen seneki aracın zayıf noktalarını geliştirdiler.Ve kendilerine çok güveniyorlar.Redbull'da öyle.
    Yanlız Mclaren'e gelince.İster radikal olsun,ister muhafazakar bu aracın geçen seneki araçtan geriye gideceğini düşünmüyorum.2005'i örnek vermek biraz garip olur o zaman sınırlama yoktu.(motor vs) Bu seneki aracın çok güçlü yada çok fos olduğunu düşünmek yanlış olur.Testlerde tek dezavantajı lastikleri değerlendirememk olur ama onlarda araçlarına güveniyor.Yine güçlü olacaklardır.

    Avustralya GP'sinde saatler ileri alınacak.Şimdiden hatırlatayım.

  57. yarışın başka bir pistte düzenlenebileceğini sanmıyorum

    böyle bir durum olursa bahreyn i bir daha takvime alacaklarını sanmıyorum, çünkü malzemeler oraya ulaşmış durumda, bu büyük bir zarar demek, ki benim gibi insanlar için mutluluk verici olur, istanbul takvimde kalıcaksa bir takvimin düşmesi şart =) çinde imzalayacak haberlere göre, geriye bi tek suzuka kalıyor, yada başka yollardan anlaşması fesh edilecek bir pist

  58. bence mantiken, kotu arac daha fazla test edilir ki zayif yonleri cabuk bulunsun ve biran once gereken calismalar yapilsn, eger mclaren araci hem kotu hem de teste cikmiorsa, testlere katilmasndaki mantik ne acaba

  59. Yarışın iptal edilme saçmalığıda neymiş?
    Eğer protestolar pistin çevresinde oluyorsa tamam
    ama yok protestolar örneğin Ankarada ise İstanbuldaki yarışı iptal etmek saçma olmaz mı.

  60. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    3 pist değilde 4 pist düzelmwek adına…

  61. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher
    11:26 FOTA, dünkü toplantının ardından Bahreyn yarışının iptal edilmesi halinde başka yerleri gözden geçirdi. Bunların arasında en kuvvetli olasılıklar Barselona ve Jerez ama Abu Dhabi, Silverstone ve Paul Ricard da düşünülüyor. Sezon öncesi testlerin 15 günle sınırlı olması ile takımlar, nakliye şartlarını da düşünerek Avrupa'da kalmanın yollarının arayacak gibi.

    arkadaşlar az önce kendimce araştırdım
    Avrupa'dan pist seçilecek ise,
    3 pist var Magny Cours,Hockenhaim,A-1 Ring ve İmola
    yok Avrupa değilde başka başka kıtalardan olursa,
    o zaman Qatar,İndianapolis gibi pistlerde olabilir.

  62. halen suana kadar pite cikmamak demek olmuorki arac fiyasko, hic katilmzlardi o zaman

  63. Hadi atılan az turlarıda geçtim en son geçen hafta cuma günü Button çıkıp bi açıklama yaptı. O günden sonra kimse çıkıpta bir şeyler anlatma nezaketi göstermedi. Doğal olarak bizde merak ediyoruz araç ne durumda diye. Büyük ihtimalle evdeki hesap çarşıya uymadı araç yeterince iyi değil. Yoksa rakiplerimiz dediğimiz ferrari ve red-bull bu kadar tur atarken ne kadar araca güvenirlerse güvensinler, veri toplamama konusunda bile onlarla yarışmaya çalışırlardı. Umarım sorun yoktur, eğer varsada en kısa zamanda çözerler.

  64. Padoktan gelen bilgiye göre McLaren, programa göre hareket ediyormuş, endişe edilecek bir şey yokmuş…

    nasıl bir program bu anlamadımki, ya hakkaten çok güçlü ya da balon

  65. Yavuz Balcı avatarı

    McLaren'in test özetini ben size yazayım arkadaşlar şu ana kadar.

    bu araç ya fos çıktı,yada takım kendisine fazla güveniyor, testleri takmıyor. ( sezon içi testlerin yasaklanmasını istemeyen bir takım olduğunu düşününce kimse kusura bakmasın insan endişelenir. )

    koskoca ikibuçuk saat = 7 boş tur. anlam çıkaran varsa bana da söylesin. bildiğimide unuttum ben :))

  66. harbiden o zor olacak iste 🙂

  67. Testte çıksın arıza çıkacaksa şimdiden çözsünlerki sene içinde kafa ağrımasın.

  68. Katılıyorum Yusuf çok sinir olmaya başladım madem sorun yok niye pistte değilsin sorun varsa birşey söyle bilelim böyle adamın içine kurt düşüyor

  69. katılıyorum ahmet kardeşim

    ancak 13 martı beklemek zaten zordu, 2 hafta daha nasıl beklicez .

  70. 12 turluk bir seride Rubens 1 24 264 yaptı gayet iyi gibi

  71. test yokki ortada, aracı piste göremiyoruz doğru düzgün, zamanlar umrumda değil ama aracın sorunlu olmasından korkuyorum.

    2005 te en güçlü araç mclaren dı da ne oldu ?

  72. Rosberg bugun en fazla senin calisman lazim, kac gundur fazla tur atamadin, hadi aslanim..

  73. Ilk yaris Avustralya olsunnnn, sezonun ilk yarisini sabahin erken saatlerinde Avustral`ya da izlemek, mis mis, paha bicilemez 🙂

  74. Paniklik bir durum yok bence testlere güvenmek hata olur.

  75. mclaren yine ortalarda yok, bu iş can sıkmaya başladı

    tamam bişeyler gizliyor deniyor ama en azından piste çıkıp aracın deneniyor olması gerekirdi.

  76. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    ferari takmına ve alonso nazar değdirdik alonso hiç bir sorun yaşammıştı dün en dayananıklı takım dedik nazar değdirdik..

  77. Tek temennimiz o başarılı olsun yeter senlerdir gelmeyen galibiyet hasretimize son versin yeter

  78. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bende Ondan Umutluyum.Umarım Bu Sezon Bşarılı Olur.

  79. Teşekkür ederim Nick in çıkması iyi olur

  80. Teşekkür ederim Nick in çıkması iyi olur

  81. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Renault GP'de bugün sabah Vitaly Petrov, öğleden sonra ise Nick Heidfeld çalışacak.

  82. Bugün Renault da Nick olacaktı ama Petrov çıkmış anlaşılan

  83. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Şimdi şöyle bir durum var.Abu Dhabi hazırken,neden Bahreyn^'le yaeri değiştirilmez?Yada neden Doha'ya gidilmez.
    İşin bir diğer yanı insan hakları.Umarım Bahreyn'de kimseye birşey olmaz.Bu düm dünya insanları için geçerli.Ama Belçika'da 1 senedir hükümet yokken insanlar SPA yarışını etkileyecek birşey yapmıyorsa,yada İrlandalılar haklarını ararken,insanların etkinliklerine veya sosyall hayatlarına olumsuz yönde müdahalae etmiyorsa,krallık Avrupa'da sembolik olarak yapılırken bazı ülkelerde hala diretme yoluyla yapılıyorsa,burada suçlanması gereken önce Bahreyn ve diğer arap ülkeleri ve insanlardır.Tabiki haklarını arayacaklar.Ancak haklarını aramanın yolu ortalığı yakıp yıkmak olmamalı.Eğer bu kadar duyarlı bir milletse,rönansans'ı (yasemin devrimi yada herneyse) çok daha önceden yapmalıydı.Bir iki ülkede tepki olunca bizde yapalım şeklinde değil.Buda benim fikrimdir.İsteyen katılır,istemeyen katılmaz.

  84. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bu arada Serhan Acar'ın Bahreyn GP ile ilgili bilgilendirmesi: "FIA içinden öğrendiğim bilgiye göre Bahreyn'in iptal durumu için planlama yapılıyormuş. Sezon 27 Mart Avustralya ile başlayacak gibi"

    Bahreyni niye Açılış Yaptıklarını Zaten Hiç Anlamamıştım.Avustralya Gpsi Heyecanlı Bir Açılış Olur.Umarım Öyle Olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir