Rosberg Lastiklerin Önemine Dikkat Çekti

yazar:

kategori:

Takımın verimli olarak nitelediği günde Rosberg, sabah bölümünde KERS sisteminin yanı sıra ayar çalışmaları ve aerodinamik değerlendirmeler üzerinde durdu; öğleden sonra ise pitstop dâhil iki tam yarış mesafesini başarılı bir şekilde tamamladı.

131 tur atan Mercedes’in Alman pilotu, Pazartesi günü görevi Michael Schumacher’e teslim etmeden önce Pazar günü de piste çıkacak.

Nico Rosberg: “Büyük yol kat ettik ve lastiklerin nasıl davrandıklarını anlama adına bu benim için önemliydi. Pirelli lastiklerinin nasıl performans gösterdiği ve uzun sürüşlerde onlardan nasıl faydalanılacağı hakkında pilotların öğrenecek çok şeyi var. Bu, bu sene yarışlarda kilit etken olacak. Bugün iyi bir ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Dayanıklılık iyiydi ama takımdaki herkes, sezonun başı için sorunsuz olmayı sağlama adına zorlamamız gerektiğini biliyor”

Yeni araç MGP W02’nin şu anda istenen yerde olup olmadığı sorusuna Rosberg: “Elbette istenen yerde henüz değil”

“Planımız her zaman bazı dayanıklılık testleri yapacağımız bir araca sahip olmaktı. Bu işe yarıyor ama çözmemiz gereken şeyler de var”

“Yakın zamanda performansa da bakacağız. Bir sonraki test ve ilk yarışta nerede olacağımızı göreceğimizi düşünüyorum. O zaman kadar zor”

Alman pilot, Pirelli lastiklerde uzun sürüşler göz önüne alınınca bu sezon pilotların daha büyük farklar yaratabileceklerine inanıyor.

Rosberg: “Pilot gerçekten kilit unsur. Çünkü başta lastiklerinize iyi bakmalı ve gitmeniz gerek tur sayısı kadar uzun süre onları mükemmel derecede idare etmeli, son tura kadar lastikleri korumalısınız. Bu yüzden ilginç olacak.”

“Çok şey öğreniyorum. Çünkü, özellikle lastiklerde durum çok yeni. Her şeyden önce sürüş stili açısından bir turda lastiklerden en iyisini elde etmek çok zor”

“Mesela ön lastikler, çok kayma yaşadığınızda çok tutunma kaybedersiniz ve kayarsınız. Bu yüzden direksiyonla bir şey yaparken, verdiğiniz açı miktarında çok dikkatli olmalısınız”


Yorumlar

  1. Pirelli lastiklerinin nasıl performans gösterdiği ve uzun sürüşlerde onlardan nasıl faydalanılacağı hakkında pilotların öğrenecek çok şeyi var.

    İşte Nick bu konuda avantajlı bana göre

  2. "Yakın zamanda performansa da bakacağız.
    bu herşeyi özetliyor.başka sorusu olan.
    aferin adamım gerçekten çok aydınlatıcı ve öğretici konuşuyor.

  3. MercedesSchumi2011 avatarı
    MercedesSchumi2011

    "Yakın zamanda performansa da bakacağız. Bir sonraki test ve ilk yarışta nerede olacağımızı göreceğimizi düşünüyorum. O zaman kadar zor" Rosbergin açıklamaları ve bugun oldukça iyi bir verim almasından sonra şu an dayanıklılık ve lastikler üzerinde yogunlaştığımız belli oluyor hız ve diğer niceliklere önümüzdeki son test ve sonrasında gelen yarışa kadar odaklanacağız diyor yani herşey aşama aşama gidiyor önce dayanıklılık zamanında mclarende hızlıydı en hızlıydı ama dayanıklılıgı iyi değildi zira ferraride öyleydi zamanın hondasıda öyle idi hız ve dayanıklılık aynı anda bazen gelmeyebilir öncelik dayanıklılık sonra hızdır mercedes gayet doğru yolda açıklamalar strateji gereği oldugu aşikar hepsi aynı şeyleri söylese kötü denir ama bir iyi-kötü-iyi açıklamaların tutarsız olmasından zaten mercedesin bazı şeyleri örttüğünü çıkarabilirsiniz.Bu sene rosbergde schumi de gayet iyi işler yapıcaktır.

  4. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Gerçekten büyük yol kat ettiler diğer test seanslarına bakarsak..:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir