Button: "Sürüş Eksikliği Dezavantaj Yaratıyor"

yazar:

kategori:

Ne Button ne de takım arkadaşı Lewis Hamilton, bazı rakipleri kadar fazla yol kat etti ve 2009 şampiyonu, Barselona’da bugün de zor bir gün geçirdi.

Button, aracına yeni parçaların eklendiği sabah bölümünde çok zaman kaybetti ve günü sadece 54 tur atarak tamamladı.

İngiliz pilot, durumun hiç de ideal olmadığını belirtti.

Button: “İstediğimiz kadar fazla tur atamıyoruz. Sanırım en çok turu dün attık, 77 tur. Ama yeni bir araç deniyoruz. Bu yüzden çoğu takıma göre yol kat etmede çok geriyiz”

“Bu açıkçası bir dezavantaj. Ama belirlediğimiz bir şey bu. Umuyorum gelecek iki günde dayanıklılık ve yedek parçalar yerinde olur; daha fazla yol kat edebiliriz.”

“Mesafe kat etmek, dayanıklılığa yardımcı olmak ve daha fazla şey bulmanın yanında ayar çalışmaları için de önemlidir. Ayar çalışmaları yapacak kadar zamanımız olmadı. Sürüşlerimizin çoğu, araçta yol kat etmek ve her şeyin düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığı üzerindeydi.”

Bununla birlikte Button, şu anda araçların performanslarını kıyaslamanın imkânsız olduğunu söyledi.

Button: “Şu anda birçok farklı şey olup bitiyor. Normalde testlerde bir şeyler anlamak çok zordur. Geçmişte yakıt ikmali konusu olmadığında anlayabiliyordunuz ama şimdi insanların ne yakıtla çalıştığını, hangi lastikleri kullandıklarını söylemek çok zor. Bu yüzden insanların tempolarını bilmek çok zor”

“Bana göre ilginç olan şey, insanların istikrarına bakmak. İşte burada iyi bir aracı görebilirsiniz. Ferrari aracı, istikrar açısından çok rekabetçi görünüyor ama diğerleri de öyle. Hatta Toro Rosso, istikrar açısından gözle görülür derecede güçlü. Red Bull oldukça iyi ama Ferrari kadar değil”

“Nerede olduğumuzu hâlâ bilmiyorum. Bu noktada değerlendirme yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü attığım tur sayısı çok değil ve bu aracın kilidini açmak için bazı iyi günlere ihtiyacımız var”

Çok tur atamamalarına rağmen Button, yeni araçla ilk testlere katılmama kararında takımının doğru yaptığını düşünüyor.


Yorumlar

  1. Arkadaşlar isimleri yazarken dikkat edelim!!!Button'ı "batın" diye yazmayalım.Lütfen…

  2. Geçen sezondan bu yana ilk defa bir mc laren pilotu Ferrari ismini telafuz ediyor,
    2010 sezonu başlamadan da Ferrar için çok istikrarlı deniyordu.

  3. afyonlu_03 afyonlu_03 avatarı
    afyonlu_03 afyonlu_03

    tabıkı hızlı ve dayanıklıyız yusuf ama sızınkıler gercekten tam bır kapalı kutu gozukuyor ben bır ferrari taraftarı olarak batına katılıyorum ama sızdende korkuyorum arkadasım

  4. "Mesafe kat etmek, dayanıklılığa yardımcı olmak ve daha fazla şey bulmanın yanında ayar çalışmaları için de önemlidir. Ayar çalışmaları yapacak kadar zamanımız olmadı. Sürüşlerimizin çoğu, araçta yol kat etmek ve her şeyin düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığı üzerindeydi."

    Herşeyin özeti. Programın gerisindeyiz. Açıkçası sıkıntı veriyor fakat daha çok zaman var. Yani telaş yok, bu iyi haber.

  5. murat levent avatarı

    Umarım adam gibi bir araç olurda eskisi gibi yarışlar izleriz, kendi adıma sıkıldım redbull dan.

  6. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Ferrari aracı, istikrar açısından çok rekabetçi görünüyor ,
    Red Bull oldukça iyi ama Ferrari kadar değil"

    Yanlız benim anladığım,Mclaren'de en az Ferrari kadar kendine güveniyor.Bu aracı öğrenmek,kilidi açmak vs,tarzı yorumlar aracın potansiyeli olduğunun en büyük kanıtı.Ben en fazla 1-2 yarış sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum.Oda burdaki arkadaşlarının yorumlarından yola çıkarak.Yoksa Mclaren ve pilotlarına göre herşey planlandığı gibi gidiyorsa bir sorun yoktur.54 tur /77 tur çokta az sayılmaz bence.

  7. ferrari nin çok iyi olduğu gün gibi ortada, yalnız button kendi takımı adına pek iç açıcı konuşmadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir