Haug: "Yeni Mercedes İlk 10'da Değil"

yazar:

kategori:

Cumartesi günü geç saatlerde Alman markanın motor sporları sorumlusu Norbert Haug, yeni araç W02’nin, istedikleri kadar iyi olmadığını söyledi.

Alman basına konuşan Haug: “Bugün bir yarış olsa ilk 10’da yer alamayız”

Red Bull’un Barselona’da ilk iki gün zirvede yer almasının ardından Nico Rosberg, gümüş aracı listenin başına yerleştirdi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Haug: “Şu anda aracımızın, ilk 10 için yeteri kadar iyi olmadığını biliyoruz. Ama sıcaklık sorunları nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadık ve ayrıca Nico, KERS’sizdi”

“Planımız, yeni aerodinamik paketimizle farkın büyük bir kısmını kapatmak ve podyuma çıkacak kadar iyi araca sahip olmak”

Speed Week’e konuşan Michael Schumacher: “Amacımız, birkaç hafta önceki ile aynı. Bu araçla podyuma çıkmak ve işler yolunda giderse yarış kazanmak istiyoruz”

Auto Motor und Sport’un hesaplarına göre W02, bir yarış simülasyonunda Red Bull aracına kıyasla 1,5 saniye daha yavaş.


Yorumlar

  1. Adam blöf yapmıyor olanı söylüyor ve bu takdir edilecek bir durum bence. Bu şekilde hareket etmezlerse olacaklarla baş etmeleri çok zor. Mercedes'in önemli atılımlara ihtiyacı var.

  2. Arkadaşlar bize bu ŞİŞMANDAN hayır yok nerdeyse 20 yıldır o koltukta ama dunyanın 1 numarasına yakışmıyor 20 yıldır mercedesimiz onun yuzunden husranlarda defol git Norbert Haug İSTİFA ET artık bizee Alfred Neubauer gibi BİR BEYİN efsane fenomen LAĞZIM onun gibi cesur zeki radikal olamadın sen onun yuzde 5 ii bile değilsin SENİ DAİMLER AG illa birşeyin başında tutucaksa amg den sonra resmi olarak brabus da alsınlar seni onun basına oturtsunlar ama sen o bolumude batırırsın Norbert Haug İSTİFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  3. 3 sn fark mı ? kafayımı yediniz ? ne yani bu araç hrtden 1 sn hızlı mı ?

  4. yakıt yüklerini ve hangi turlarına bakmadan söylüyorsun.o sırada ferrari ve redbull yarış simülasyonunun farklı turlarındaydırlar.ben kesin konuşma diyorum.ayrıca sadece bir güne bakılarak fikir yürütmek zordur.Ben örneğin tüm günlerin ortalamasına bakara yorum yapmaya çalışıyorum

  5. bu araca farklı egzoz çıkış sistemi yada egzoz gazının dağılım sistemi eklenecek.brawn bunu için çalışıyoruz demişti.yani zaman alabilir ama mgp öndekilere yetişebilir.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arkadaşlar Şuanda performans konusunda yorum yapmak saçmalık olur Mercedesin performansı şu anda askıda Ve görünüyorki ilk 3 de olucaklar ama dayanıklılık sorununu aşarlarsa bunu başarabilecekler eğer sorunu çözemezlerse yarış esnasında çok iyi olsa bile araç mekanik sorun yaşar ve yarış dışı kalır önemli olan şu anda HIZ değil DAYANIKLILIK VE AURO DINAMIK AYARLAR şu anda FERRARI MCLAREN RED BULL MERCEDES BU 4 lunun suanda ne kadar hızlı olduğunu kimse bilmiyor şuanda hepsi gelişim aşamasında kim daha iyi iş cıkartmış sorusuna ise ilk 2 yarış cevabını vericek bu da mart ayının sonunda belli olacak ama Mclaren yapmış oldugu yenilik patlak verirse çok büyük darbe almış olucak tersi olursa sezonu domine edebilirler tabi diğer takımlar kopyalama yapmazlarsa Durum bu Bakalım bu testlerle biz şu anda bir şey söylemeyiz sadece dayanıklılık konusunda kim daha iyi onu öğrenebiliriz lastikler konusundada durum aynı şekilde şu anda LASTIKLER ve Dayanıklılık konusunda Red Bull la Ferrari önde Mclaren le Mercedes Bu sorunları çözmüş değiller bekleyip görelim.

  7. Uzun sürüşler ve tam yarış simülasyonu yapan redbull-ferrari ve mgp arasındaki hızları karşılaştırınca aradaki farkı görebiliyorum. 3 saniye diyerek belki biraz abartmış olabilirim ancak şuanda en az 2.5 saniye daha yavaş mgp. Redvul 1.24:99 ferrari 1.26:35 seviyelerinde uzun turlar atarken yaptılar. Mgp uzun turlarında 1.28 küsürden aşağıya inemiyor.
    Zaten 1.5 saniye farkla ilk 10 olur merak etme geçen sene olduğu gibi. demekki 1.5 saniyeden daha fazla fark varki takım patrtonu bu açıklamayı yapma gereği duymuş.

  8. herkes farklı bi şeyler söyleyip duruyor. bu kadar çelişki olması tuhaf değil mi? ben bu sene ümitliyim mercedesten podyum ve hatta yarış kazanmalarını bekliyorum. geçen sezonun ortasında başladılar neredeyse bu araca bu kadar uzun zamanda bi şeyler çıkmıştır herhalde ortaya

  9. arkadaşım sanırım F1 testlerini yeni takip ediyorsun.3 sn geride olur mu hiç nasıl hesap yapıyorsun.hem geçen testlere hemde şimdikilere bakınca autosportun dediği gibi 1.5-2 sn arasında uzun sürüşlerde fark var gibi.Tabi kers yok.doğru yerleştirilmiş bir kersle birkaç ondalık kazanılabilir.önemli olan sıcaklı ve diğer problemlerini aşıp performansa odaklanmaları.Bunu yapamazlarsa işte ozaman özellikle sezonun ilk yarısında çok geride kalırlar.örneğin mclaren yavaş yavaş sorunları çözmeye çalışıyor.Onlarda sorunlarla uğraşıyorlar ve hala tam olarak anlamamışlar sorunlarını.daha sezonun başlamasına var ve dengeler çabucak değişebilir

  10. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    3 sn fark büyük takımların arasında olmaz.Şöyle bakacak olursak,geçen sene Lotus 4 sn gerideydi.Yani Mercedes 1 senede bu kada uğraşıp,5 sene geriyemi gitti?Belki uzun sürüşlerde 2 sn fark vardır oda şu anda bilmediğimiz verilerle.

  11. KERS siz ifadesini kaçırmamak lazım. Niconun aracında kers yoksa Schuminin aracındada yoktur. Daha hafif oldukları içinde daha hızlı olabilirler. Ama benim gördüğüm köyde durum vahim. İnşallah yanılırım. fark 0,5 saniiye olursa herşey iyi gidiyor diyeceğim. Çünkü bu fark normaldir ve kapatılabilir. Ancak 3 saniye farkı hiçbişeyle kapatamazsınız.

  12. Yok yanlış anladın. Ben 3 sn derken dalga geçmiştim. F1 1.5 sn bir ömürdür. Düşünsenize rakibinizden şimdi 1.5 sn daha yavaşsın ve bu fark 3 sn olacak. Şaka gibi… Herhalde yarışın ilk 10 turunda 1.turu geri kalanında da 2 turu yer 2 tur geriden gelirsin:)

    Elbette 1.5 sn gibi bir fark olması mümkün değil ama RBR ve Ferrarinin uzak ara gerisindeyiz. Bu yarışın içerisinde MClaren de elbette olacaktır o zaman ilk 3 hayal.

    Testlere gelince, bu zaten çoğu takımın araçlarının omurgası yani boş hali. Burada amaç olabildiğince tur atarak aracın dayanıklılığı ve verdiği tepkileri bilmek. Ayrıca yapacakları güncellemeler için veri toplamak. Dediğin gibi belki hazır haliyle çıkmak iyi olabilir ama o zaman diğer takımların bunları kopyalaması hatta geliştirmesi kolaylaşacaktır. Renault örneğinde olduğu gibi

  13. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Uzun sürüşlerde Ferrari ve Redbull'a kıyasla 2sn kadar yavaş(ancak lastik ve yakıt durumunu bilmiyoruz)Ancak kısa sürüşlerdede oldukça iyi(yine yakıt durumunu ve lastikleri bilmiyoruz).
    Mclaren ve Williams'tan sonra hala yorum yapılamayacak bir diğer takım.Ama herkesin farklı şeyler söylemesi,bunun bir blöf olduğunun kanıtı sanki.

  14. Blöf yapıyor, olamaz yani öyle bir şey.

  15. Benim hesaplarıma göre zaten 1.5 değil 3 saniye fark var. 1.5 saniye farkla zaten ilk 10 a giresiniz. Burda amaç ilk 10 da kalmak değil yarış kazanmak olmalı. Bunun içinde aracı şimdikş halinden enaz 2 sanşye daha hızlandırmaları lazım. Bu kullanılan aracın gerçek araç olmadığı söyleniyor şunu merak ediyorum;
    Neden hız ,le ilgili diğer donanımlar ve paketler bu araçta denenmiyor yada asıl araçla neden test yapılmıyor. Ya gerçek araç farklı tepkiler verecek olursa bunu yarışlarda düzeltmeye çalışmak zaman ve emek kaybı değilmidir????

  16. Bu ne arkadaş anlayamadım. Biri çıkıyor "daha performansa odaklanmadık odaklanacağız" diyor, Öbürü çıkıyor "Şampiyonluk zor diyor" Brawn çıkıyor "daha bu hiç bişey biz sadece testler için omurga yaptık onunla turlar atıyoruz diyor" Haug çıkıyor "ilk 10 zor diyor" daha buna benzer bir sürü çelişkili açıklama.

    Bu takımda herkes birbirinden bağımsız mı çalışıyor da kimsenin araç hakkında bir fikri yok? Tamam test dedik herşey belirsiz dedik ama bu kadar belirsizlikte biraz fazla. Madem performans konusunda bişey diyemiyorsunuz o zaman susun.

    Bu arada habere göre simülasyonda 1.5 sn gerideymişiz. Hiç şaşırmadım. Bir de bunun üzerine RBR nin güncellemeleri gelince 3 sn falan fark olur herhalde

  17. Herhalde daha sezon başlamadan pes edilmez,değil mi?

    MGP yarışlara kadar kendini gizliyor olsa iyi eder..

  18. bunların birşeyler sakladığına adım gibi eminim ben ya. Bi haltlar çıkacak bu karamsarlığın altından ama hadi bakalım 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir