Yerel Parlamenter: "Artık F1'den Çekilmeliyiz"

yazar:

kategori:

Yarışın yapıldığı Albert Park da dâhil olmak üzere Melbourne Limanı delegesi Michael Danby, yörenin bu etkinlikten yorgun düştüğünü ve artan maliyetlerin artık savunulacak tarafının kalmadığını belirtti.

Reuters’e konuşan Danby: “Yarış, belki hükümete sadece 1.7 Milyon Dolara mal olan 1996’da iyi bir anlaşmaydı ama gelen seyircideki azlık ve vergi mükelleflerine 50 Milyon Dolarlık senelik fatura nedeniyle hükümet, zararlarından kurtulmalı ve çekip gitmeli”

“Artan maliyetler, azalan kalabalık, bıkan yerel sakinler, kararsız bir Melbourne Belediye Başkanı… Bana göre her şey şunu gösteriyor: Melbourne ‘Hatıralar için teşekkürler ama yarış anlaşmasını yenilemeyi reddediyoruz’ demeli”


Yorumlar

  1. İsabetli bir açıklama ve karar. Ülkeler, yönetimler, seyirciler müdahale etmezse F1 çok kötü yöne doğru gidiyor bir avuç insana gitmesi karın savunulacak bir şey değil. Böyle motorsporları olmaz. F1'i reklam kumpanyasına çevirip içini boşalttılar. Gerekirse Avustralya bırakmalı bizde resti çekip bırakmalıyız yatan pistlerin kimseye faydası yok diğer tarihi pistlere resti çekebilmeli. Takımlar beceremedi madem başkaları üstlenmeli.

  2. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Hayır haklısın.Ama bir pist ayrılmak isiyorsa,yerine gelmek için onlarca ülke ve pist var.Yani her seferinde bir üyenin çıkıp yorum yapması saçma.

  3. böyle bir mantık yok, pistler ecc in cebini doldurmak için yapılmıyor, devlet desteği olmadan da pistler ayakta kalabilmeli.
    Avusturalya deyip atamazsın Türkiye de aynı sorunları yaşıyor diğer çoğu pistte.

  4. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Melbourne kaybeder f1 değil.Dünyada o kadar çok pist varki,hepsi f1 e girmek için sırada bekliyor.Barcelona,Melbourne çıkar,Rusya-Hindistan girer.Hockenheim çıkar,Nurburgring döner.Bu bir döngüdür.Giden yada çıkan pistin arkasından ağlamaya gerek yok.En sevdiğimiz pistler olan Spa-Suzuka çıktı geri döndü.Monza takvimde.Hep aynı yerlerde yarış olmasına gerek yok.Ha ille Avustralyaya gidilecekse,Adaleide var,Queensland var.İlle bu tip yarışlar yapılsın deniyorsa,Amerikada pist inşaatı yapılıyor.Dünyada sayısız pist var.Ve Melbourne gibi çok sevdiğim bir pist eğer çıkmak istiyorsa kendileri bilir.Yolları açık olsun.

  5. f1 her açıdan kaybediyor tek kazananın kim olduğu belli.
    markalarda çekilmeye devam edicek, araçlar standart lastikler farklı olmalı sonuçta onları konuşuyoruz.
    nerede pirelli taraftarları oleyy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir