Resmi: 2011 Bahreyn GP İptal Edildi

yazar:

kategori:

Yapılan açıklamada, ülkenin yarıştan daha önemli sorunlarının olduğu ve bu sorunlarının çözümüne odaklanacağı açıklandı.

Bahreyn GP yetkililerinin bu açıklamasına rağmen yarışın ileri bir tarihte yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz net bir açıklama yok.

Krallıktan yapılan açıklamada, Bernie Ecclestone’nun bu durumla ilgili bu sabah bilgilendirildiği açıklandı.

Bahreyn yarışının çekilmesiyle birlikte 2011 sezonunun açılışı da 27 Mart’ta düzenlenecek olan Avustralya’ya kaymış oldu. Yarışın tamamen mi iptal edildiği yoksa geç bir tarihte mi yapılacağı konusunda bir açıklama henüz gelmedi ancak yarışın ticari yükümlülüklerden dolayı sene sonunda, Abu Dhabi ile Brezilya arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.


Yorumlar

  1. Bahrey yarışına gitme imkanı doğmuştu bana,ancak tarih erken olduğu için gidemeyecektim.şimdi ise umutlandım.herhangi ileri bir tarihte olcak yarışa inşallah gidebilecem.Kısmet 🙂

  2. bu hoş olmadı. can sıkıcı bir durum…Allah hayretsin ne diyelim…

  3. Lanet gitsin YGS ya 😀 Yarış sabah olucagı için geç kalabiliriz 😀

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Antalya bile vardı seçenekler arasında ben öyle hatırlıyoyum.

  5. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Olacağı varsa olur kardeş. Buna karşı çıkmak mümkün değil.

  6. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Olacağı varsa olur kardeş. Buna karşı çıkmak mümkün değil.

  7. Yavuz Balcı avatarı

    burada seçimi yapan bildiğim kadarıyla bernie. İzmir ve İstanbul arasında kaldı. İstanbul tercih edildi diye hatırlıyorum.

  8. @05Alonso| SF' F150th , geçen senede ferrari en çok tur atan takımdı ve sonra sezon başında dayanıklılık problemi yaşadılar… bu senede öyle birşey olmasın…

  9. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Ekonomik ve kültürel durumlada alakalı.Ona bakarsan futbolla yatıp kalkan ülkede dünya çapında 1 tane futbolcu yok.1 tane var sanıyorlar ama o arkadaşımız selena ile idare ediyor.takımlarda 8/11 yabancı.Bir maça 5-10 lira verip girebiliyorlar.F1 e gidip bir bira içse 12 lira.Sadece biletlede bitmiyor olay.Bence hala otomotiv sektörünün olmadığı (kendi firmamız) bir ülke için seyirci sayısı yeterli.Bunlar bir anda olmaz,Avrupada'da bir anda olmadı.Zaten pitler gelip geçicidir,merak eden adam ülkesine,takımına bakmadan destekler.
    Ayrıca F1 uluslar arası bir spordur.Ben tabiki Türkiyeden pilot çıkmasını isterim,nitekim Fas'tan,Lüxemburg'dan bile çıkıyor.Ama illede onu desteklemek zorunda hissetmem kendimi.Bu F1 için çok dar bir bakış açısı.
    Mesela İngiliz bir taraftar Adını Fernando Alonso yaptırmıştı 2006'da.Aynı şekilde bir İspanyol'da Alonso dışında başka bir pilotu destekliyordur yada seviyordur.Yani ille bir Türk gelecek,ayağa kalkacağız mantığıyla hareket etmek yanlış.Bununda en büyük kanıtı,ülkemizde bir siyasi görüş,inanış biçimi olan futbolda bile insanların,yabancı bir futbolcu gelince onu havaalanlarında karşılamaları,ama yerli bir futbolcu yapınca bir tepki vermemeleri,yada zaten vasat diye kestirip atmaları.
    Yani ben takımıma gerçekte sevmediğim bir ülkeden pilot gelsede desteklerim.F1'i ulusal kalıpların içine koymaya gerek yok.

  10. zaten pistin istanbula yapılması hataydı onmilyonluk şehirden "bu kadar az seyirci çıkması anormal birde türk seyircisi konuya uzak bence burda sorulması gereken neden turizm potansiyeli olan yere yapılmadığıdır f1 lastik ve birçok parça üreten ülkemizin f1 de olmaması tamamıyla yanlış seçim yapan idarecilerindir bana göre onun için ordan burdan pay çıkarmaya gerek yok

  11. Şu habere sırf istanbul gp için sevinen var arkadaş. Bu nasıl bir zihniyettir anlamak namümkün. Olaya çok duygusal bakıyorsunuz. Bu izleyici sayısıyla, bu ilgiyle Türkiye f1 de yer almayı hak etmiyor. Bakın yepyeni pistle şunla bunla bu iş olmaz. Bakın Macaristan'a, pist eski, geçiş hak getire ama her yıl tıklım tıklım dolu. Şimdi elini vicdanına koy, sen pilot olsan, veyahut herhangi bir şekilde f1 ile ilgili olsan, nereyi tercih ederdin bir kendine sor bakalım. Tarafsız insanlar Türkiye'de f1'e olan ilginin artmadığını ve Türk pilot olmadıkça artmayacağını, Türk pilot çıkarmanın da imkansıza yakın olduğunu, dolayısıyla f1 in burada kalmasının anlamlı olmayacağını görüyorlar. Görüyorlar da iş laf anlatmaya gelince sınıfta kalıyorlar maalesef. Yahu geçen sene gelenlerin yarısından fazlası yabancıydı, tribunlerin de yarısı dolabilmişti ancak, sezonun en düşük bilet fiyatlarına rağmen. Millet ısınamadı arkadaş bu f1 işine, başta nasıl birşeymiş diye bir merakla baktılar ama çabuk sıkıldılar. Yapacak birşey yok.

  12. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    M.Webber

  13. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Ferrari gerçekten güçlü geliyor. Hızlılar, fazlasıyla tur atıyorlar ve garajlarında sürekli bir çalışma var. Bence Ferrari'yi yenerseniz iyi bir iş başarmışsınız demektir. Kesinlikle önlerde olacaklar.'

    😉

  14. sabah 5

  15. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    =))) umarım sezona damgayı vuran pilotlar Alonso ve Massa olur ve harika sonuçları kutlarız.Aracımız puzzle gibi,çok agresif diyenler,agresiflik,radikallik diyenler,pilotlarından ve takımlarından gelen açıklamalarla resmen tükendiler.İşin en kötü kısmı o 1 sn değil.O kapatılır.Ama lastik kullanmı kötü aracın.İşte o biraz zor.Eh çareyide bize saldırmakta buluyoralar.Ne güzel iyi gidiyordu site kaç gündür.

  16. 2004: m.schumacher/ferrari
    2005: f.alonso/renault
    2006: f.alonso/renault
    2007: f.massa/ferrari
    2008: f.massa/ferrari
    2009: j.button/brawn
    2010: f.alonso/ferrari

    bahreyn'in ilk yarışından bugüne galip gelenler ve takımlar bunlar.

    bu yarışla ilgili "favori pistimiz" dememizin neresi garip? bir tarafımızdan uydurmuyoruz bunu söylerken.

    hayır, konuşmayayım diyorum, ama ne hikmetse yarışın iptal olmasına "sevinen"ler, bir kaç mclaren ve red bull taraftarları.

    acaba bu durumun yukarıdaki "galip gelen pilotlar ve takımlar istatistiği" ile bir alakası olabilir mi?

    her şeyi geçtim, ferrari uzun turlarda iyi.
    ferrari yarış simülasyonunda iyi.
    ferrari sıralama simülasyonunda iyi.
    ferrari aracı çok dayanıklı.
    ferrari aracı lastiklerini hem iyi çalıştırıyor, hem çabucak tüketmiyor.
    fernando ve felipe şu ana kadar 1.191 tur ile en çok tur atan iki pilot.

    rakiplerin sorunlarını saymaya kalksak, bundan daha fazla şey yazmak zorunda kalacağımız kesin.

    böyle bir ortamda, yarışın iki hafta daha ileri atılmasına kimin sevinip, kimin üzüleceği çok açık değil mi??

  17. sen ayarlamayı unutma da sınavı kaçırma

  18. rocco junior avatarı

    Sen haberle mi yoksa Ferrari taraftarlarının yazdıkları ile mi ilgilisin?Hayır bir şey biliyorsan söyle nedir bu gelip gidip Ferrari fanlarına laf çakmalar.Tabiki azıcık f1den anlayan birisi bunun en kötü Ferrari için olacağını bilir.Yani artık bazı şeyleride görün…

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Testlerde umduğunu bulamayan takımların "biz nerede yanlış yaptık" diye sorular sorup cevap aramaları için extra bir zaman.Ya da nerede ve hangi seviyede olduklarını anlayabilmek adına ilk yarışı bekleyenler için bir handikap.

  20. rocco junior avatarı

    8-11 Mart arası yeni Barcelona testleri

  21. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Extra'dan 14gün daha! Ferrari gördüğüm kadarıyla oldukça formda ve diğer rakiplerede artık çalışma fırsatı doğuyor 🙂

    Sanırım en fazla McLaren'e yarayacak bu 14günnlük extra zaman. Tabiki diğer takımlarda boş durmayacak ancak üzüldüm Yarışın iptal olmasına..

  22. Bu işler sadece para ile olmuyor anlamışlardır.Bahreyn'de ne arasın krallık,olacağı bu sonunda tepelerine binecekler.Bu sene orada yarış yapılamaz bana göre

  23. iptal edildi tamamda onun yerine başka bir pist ekleyebilirlerdi ve buradaki bilet fiyatlarını normalden daha düşük tutarak farklı bir pistte yarış yapılabilirdi:) yaklaşık 120 gündü geçti 20 gün felan kalmıştı :((((( erteledikleri tarihtede ygs var ve ilk yarışı ben ve benim gibi sınava girecekler canlı olarak izleyemeyecek:((((( yarış saat 9da sınavsa 10 da :((( offf ya 🙁 bide o gün saatler 1 saat ileri alınıyor:) saatlari ayarlamayı unutmayın sizde yarışı kaçırmayın 🙂

  24. İyi olur ama bunu bizim değil bernie nin istemesi lazım.

  25. Valla güzel bi gelişme değil ama tahminim doğru çıkmış oldu.

  26. yanlışın var, 2010 a kadar uzun bir müddet avustralya da başladı

  27. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Arkadaşlar sizle birşey paylaşmak istiyorum.

    F1 takımları bildiğiniz gibi bugün dördüncü testin nerede yapılacağına karar verecekler.Takımlar Barcelona yada Jerez'i değil,Abu Dhabi'yi istiyorlarmış (sıcak hava diye).Bununla birlikte,Bahreyn ve Abu Dhabi yarışlarıda oldukça yakın yerlerde.Şimdi eğer bu takımlar Abu Dhabi'ye gitmeyi göze alıyorlarsa,
    -Sezon neden Abu Dhabi'de başlamıyor.Avrupadan gelecek insanlar için farketmez Vize sıkıntısı yok.
    -Satılan biletlerle Abu Dhabi'ye gidebilirler,Abu Dhabi için bilet satın alan kişiler varsa onlarda sezon açılışına katılsınlar daha güzel olur.
    -Bahreyn'de bugün görüşmeler varmış.Umarım çözülür.Ama çözülmezse sene sonunda yapılması (kapanış yarışı olması bekleniyormuş)
    -Sezon zaten Kasım ortasında biterken dahada geciktirmenin anlamı yok diye düşünüyorum.
    -Abu Dhabi ile yer değiştirmesi daha mantıklı değilmi?Yani takımlar orda test yapacaklar sonra Melbourne kadar niye beklesinler?
    -Abu Dhabi bilet satışına başlasa hem çevre ülkelerden hemde kendilerinden insanlar yine gitmeyeceklermi?
    -Uzun lafın kısası,takımlar Abu Dhabi'de test istiyor,Bahreyn'in anlaşma olmazsa sene sonunda yapılma ihtimali var (Abu Dhabi'den sonra veya önce) direk yerlerinin değiştirilmesi daha iyi değilmi?
    -Sezonun bir Gece yarışı ile,görsel bir şovla başlamasını istemezmiydiniz?

  28. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Boşver =) umarım bu sene (kendi adıma Alonso,olmazsa Massa) kazanır.Rakibimizde Redbull olsun.Schumi'den de birkaç iyi sonuç görmek isterim.Nick'ten yine aynı şekilde.Ben ne zaman olursa olsun,Bahreyni alırız diyorum.Yapılmazsada yapacak birşey yok.Bu seneki araç pist seçmeyecek bence.(umarım)

  29. yarışın sabah olması bir bakıma iyi insanların öğleden sonra programları olabiliyor ama beklemek insanı çok etkiliyor haftasonunun boş geçmesi

  30. Gizem Aydın avatarı

    bari bi test daha koysunlar beklemek istemiyorum daha fazla. pist kötü ama yarış izlememekten iyidir yinede.

  31. araç bu kadar hazır, (red bull hariç) rakipler pek de hazır gözükmüyorken favori bir pistte alınacak başarılı bir sonuçla birlikte sezona başlamak ile; aynı piste sezon sonunda gitmek arasında dağlar kadar fark var. açılış yarışına bu kadar az zaman kalması ve ilk yarışın bahreyn'de olması, ferrari için büyük avantajdı. ama içine ettiler işin.

  32. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    en son 2007'de mi başlamıştı Avustralya'da.. Raikkonen çıktığı gibi bitirmişti, at yarışı misali:D

  33. rocco junior avatarı

    Adam Parr ve Horner yaptıkları açıklamada 8-11 Mart tarihlerinde testin Barcelona'da olacağını belirtmiş
    Not:Yahu biraz daha hızlı yayınlar mısınız???

  34. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    F1'le kavuşma tarihimiz gecikti ama benim için çok iyi oldu. Dersanede konu anlatırken koşulacaktı yarış. Avustralya'da sabaha karşı olacak açılış yarışını izleyebileceğim.

  35. rocco junior avatarı

    Bencede bizim için kötü oldu sanki kalemiz gibiydi burada Ferrari epeyce zafer kazandı ancak tek teselli Avustralya'da yapılan yarışların daha heyecanlı olması bunun yanında Bahreynin iptal olması takvimden çıkması vs durumlar ile bizim pistin bir alakası olduğunu sanmıyorum.Hem kaos ortamından mı nemalanıcaz arkadaş durmadan bize yer açılır falan diyorsun anlamıyorum.Adamlar sorunlarını çözsün dünyada huzur olsun bence daha iyi.Bizim işimiz pisti doldurmamıza bağlı

  36. arkadaşlar 27 mart tam bizim ygs sınavına denk geliyor avustralya yarışı kaçta başlıyordu tam hatırlayamadım ? 15:00 miydi ?

  37. Bakıyorumda ferrari taraftarları geçen sene şampiyon olacaklarına inandıkları gibi yine önceden bahreynde galip gelecektik demeye başlamış yarış olmadan, hatta olsun sene sonu duble yaparız diyen var 🙂

  38. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Yarış kesin iptal değil.Sene sonunda olursa yine duble yaparız :D.Benim canımı sıkan,bir karar veriyorlar hiç bir detay yok.Testler ne olacak?2 hafta daha bekleyeceğiz.Bekleriz.Yeterki o tarih gelsin.Test falan olsun bari.

  39. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ilk yarış avustralya cadde pisti olunca hangi takımlar güçlü tam anlaşılmayacak pöff 🙁 bahreyn olsaydı iyidi.

  40. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Şimdi yarış iptal edildi.En mantıklı seçenek olarak Abu Dhabi sonrasına denk geliyormuş.O zamanda Brazilya'nın 2 tarihi değişecekmiş.Bu durumda bence iptal olur.Sene sonuna kalırsada sezonunu etkileyecek bir pist olur.
    Testlerde iptal edildi.Bu durumda 4. grup testler 3-6 Martta'mı olacak,yada nerde olacak?O tarihten sonra başka test yapılacakmı?2009 dada Mart sonunda başlamıştı sezon.Pek hoş olmadı bu.

  41. bahreyn'i 2 kez kazanan massa, 3 kez kazanan alonso ve 4 kez kazanan ferrari'ye katmerli bir kazık oldu bu.

    çoğu takımın tuzu kuru, bir çoğunun işine geldi bu iptal işi, olan bizim pilotlarla takıma oldu vesselam.

  42. -arkadaslar sevindim. Iki acidan
    -Türkiye GP nin degeri artti bu orta dogu problemli pisti yüzünden
    -Takimim Mclaren en az test yapan takim di bu bize arac üzerinde daha cok calisma imkani verecek

  43. Gökhan Şen avatarı

    Zaten bahreyn yarışı heyecanlı bir yarış değildi.Avustralyada başlaması formula 1e dahada renk getirecektir.İzleme zevki olacaktır.Ama türkiyeyi ilk yarış yapsalardı sevinirdim.

  44. yarış yarış değil pist pist değil, komple iptal edin sözleşmeyi

    yerine son 10 yılda takvime eklenen en güzel pist olan türkiye gp devam etsin.

    yalnız 1 ay beklemek gerekicek ilk yarış için. vay be eski günlerdeki gibi, avustralya açılış brezilya kapanış, ne günlerdi ama

  45. yapacağınız işi…….

    olan bizim yarışa oldu. gerisi hiç de umrumda falan değil.

    olacak iş mi şimdi bu, resmen yıkıldım. ekle 14 gün daha, etti 1 ay.

    hayırlı olsun hepimize.

    bernie efendi yeşil dolarlar uğruna yarışları yarımadaya yıkmıştı, bu da ders olsun ona.

  46. Çok şükür umarım yerine eski pistlerden biri girer…
    A1 ring ve ya magny cours olur…

    27 marttada YGS sınavına gireceğiz ama 😀 aklım yarışta olacak

  47. Alexander Fanolda avatarı
    Alexander Fanolda

    Sevindim.Sene başında monoton bir yarış izlemeyeceğiz demek bu.

  48. Arap ülkelerindeki belirsizlik ortamı devam ederse bu yıl f1 tam bir kaos ortamına hızla sürükleniyor demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir