Massa, Ferrari'nin Çalışmalarından Gayet Memnun

yazar:

kategori:

Massa: “Testin sonunda iyi sonuçlar alındı. Gerçekten yol km. yaptık ve takımımızın, herkesten çok yol kat ettiğini düşünüyorum. Hem ben hem de Fernando, gerçek bir yarış simülasyonu denedi ve farklı yakıt yüklerinde bütün Pirelli lastiklerini kullandık.”

“Diğerlerine göre neredeyiz? Bilmiyorum. Aynı zamanda hepimiz aynı şeyleri yapana, yani ilk yarışa kadar net olarak bilemeyeceğiz. Red Bull kesinlikle çok hızlı ve bu bir gerçek. Bugün, iyi tur dereceleri elde ettik ve tempodan uzak olduğumuzu düşünmüyorum. Bununla birlikte dün Rosberg hızlıydı; McLaren ve bazı diğer takımları da göz ardı edemezsiniz”

Massa’nın katıldığı basın toplantısında muhabirler, Bahreyn GP’nin iptali ve ilk yarışın Avustralya’da olması üzerinde de durdu.

Massa: “Programa göre Bahreyn’e hem test hem de yarış için gidilecekti. Ama bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü oradaki durum çok ciddi. En ufak bir risk dahi olsa, gitmemek daha iyidir. Ama en önemlisi, Bahreyn’deki durumun sakinleşmesi ve önceki haline dönmesi, her şeyin tekrar barış çerçevesine girmesi. Taraftarları biraz rahatlatmak için yarış düzenleyebilirsiniz ama bu zamanda Bahreyn’de bir yarış düzenlemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Şampiyonaya orada başlayamamak utanç verici. Çünkü o ülkeden kendimi her zaman iyi hissetmiştim. İnsanlar sizi hoş karşılıyor ve memnun ediyor. Bunun dışında Sakhir pistinde her zaman iyi sürdüm. Umarım yakın zamanda oraya dönebiliriz”

Basın toplantısında bir başka konu, Pirelli lastikleriydi.

Massa: “Son senelere kıyasla daha fazla pitstop olacağını tahmin etmesi zor değil. Bozulma daha yüksek ve lastiklere iyi bakmak kesinlikle zor. İyi tutunma sağladıkları doğru, özellikle yumuşak olanlar; bozulmaları diğerlerine benzer olsa da orta ve sert bu konuda (tutunma) pek iyi değil. Şimdiye kadar gördüğümüze göre yarış stratejileri, geçen sezonlara göre çok farklı olabilir.”

Sezon öncesi bir sonraki test, 8-11 Mart tarihleri arasında yine Katalunya pistinde yapılacak ve F150th Italia’nın koltuğuna ilk iki gün Massa, sonraki iki gün ise Alonso oturacak.


Yorumlar

  1. Massa'yı mutlu görmek güzel.Takım içi huzur çok önemli,spektekuler RB6 çifte şampiyonluğu zorlanarak aldıysa bunun nedeni takım içi huzursuzluktur.

  2. çok güzel haberler.. en güzeli de lastik sorununun bridgestone ile tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş olması. böyle devam felipe.

    bir de sezona sakhir'de başlayabilsek ballı kaymaklı olacaktı. kısmet..

  3. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Hem Alonso,hem Massa çok iyi çalıştı.

    http://f1grandprix.motorionline.com/foto/zoom/2011/Barcelona_Test_Febbraio_2011/Giorno_3/f1-59/ buda aracımızın güzelliği.Güneşli havada çok açık,kapalı havada çok koyu olan bir metalik boya. Umarım podyumdan inmeyecek,çok dayanıklı ve hızlı bir şahlanan at olur kendileri,performansı testlerle sınırlı kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir