Mercedes Artık Performansa Yoğunlaşacak

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’in programında aerodinamaik gelişim, yarış hafta sonu hazırlıkları ve özellikle uzun sürüşler olmak üzere ayar gelişimi yer alıyordu. Alman pilot ayrıca KERS’e de alışmaya çalıştı.

Michael Schumacher: “Ayar çalışmaları ve aracı daha iyi anlamaya yoğunlaştığımız bir başka yoğun gün oldu. Dayanıklılık iyiydi; bu da bize, üzerine çalışmak için sağlam bir platform sağladı. Ayar yönünü bulma açısından ilerleme kaydettik. Performansımıza gelince, bu paket, sezona başlayacağımız değil. Bu yüzden çok fazla sağlam sonuçlar çıkaramıyoruz. Genel olarak Barselona’da verimli bir test geçirdik; sezon öncesi hazırlıklara devam ediyoruz”

Ross Brawn: “Bu hafta Barselona’da iyi bir test yaptık ve test programımızda önemli ilerleme kaydettik. Michael ve Nico, yarış hafta sonu simülasyonunu tamamladı; bu da, aracı ve lastikleri farklı yakıt yüklerinde nasıl davrandıklarını daha iyi anlamamızı, KERS’i ve ayarlanabilir arka kanadı gerçekçi çözümlerde kullanmamızı sağladı. MGP W02’nin dayanıklılığı, bu testte ümit verdi; bu da bize artık performans üzerine çalışmamıza olanak sağlayacak”


Yorumlar

  1. performansa yoğunlaşacaz diyorlar da redbull ve ferrari performansa yoğunlaşmayacak mı ya da şimdiye kadar redbull ve ferrari performansa yoğunlaştı mercedes yoğunlaşmadı mı yarışta yeni paketle yarışacaz diyorlar peki redbull ve ferrari şu anda yarışacakları araçlarla mı test yapıyorlar onlar yeni paketi şimdiden kullandılar mı araç son halini aldı mı redbul ve ferraride yoksa onlar da yarışa çok farklı araçlarla mı çıkacaklar

  2. aracın dayanıklılığından memnun olduklarını ve performansa yöneleceklerini söylüyor. bunda umutsuzluğa kapılacak ne var anlamadım. tamam araç şu an diğerlerinden yavaş ama performansı artırabilirler bence mercedesin aracı abartıldığı kadarda kötü değil bence. ros brawn ve schumi ikilisi herşeyi yapabilecek adamlar…

  3. çağlar kılıç avatarı
    çağlar kılıç

    yalnız geçen sene brawn ın süper difüzörünün fıa tarafından yasaklandığını(illegal kabul edildiğini) biliyor musun?

  4. bence ozamanda hızlandık ama dayanıklılık sorunumuz var derler bir sonraki seneye kalır 🙂 Sonra zaten Schuminin sözleşmesi biter. 2014 de motorlar değişir yenisine adepte olamazlar bir sonraki seneye kalır 🙂
    Derken Haug ölür yada felç olur ozaman yeni birisi gelirse bir ihtimal MGP tepeye yarışabilir 🙂

  5. Veriler topladık,uzun sürüşler yaptık dayanıklılık vs. vs vs. Bunları her takım ve her pilot söylüyor.Ama görünen o ki Merceds GP 1.5 saniye geride. Bence ekip yeterince çalışılmamış.
    Shumi'nin dediği gibi 3.yılda şampiyonluk gelebilir.

  6. Şunu merak ediyorum;"
    Performansımıza gelince, bu paket, sezona başlayacağımız değil. Bu yüzden çok fazla sağlam sonuçlar çıkaramıyoruz. Genel olarak Barselona'da verimli bir test geçirdik; sezon öncesi hazırlıklara devam ediyoruz" diye bi cümle var?
    Bu testleri gerçekleştiren diğer takımlar yarış paketlerini ve araçlarını denerken tek uyanık MGP mi onlar neden böyle bir araçla test yapıyolar?

  7. geçen yıl meşhur difüzörü bekledik gelmedi.bu yılda yarışlarda testlerden farklı aero paketimiz olacak diyorlar olacakmı oda şüpheli ya !

  8. E hadi hayırlısı görelim bakalım ne kadar performans katacaksınız? Umarım RBR ve Ferrarinin şuank yarış simülasyonunda uzun turlardaki hızlı derecelerine ulaşacak bir performans yakalarsınız (enazından).
    Yoksa zaten bu sene MGP nin esamesi okunmaz. Şuan Willamslar ve Str ve hatta reno dahil MGP den daha iyi durumdalar.
    Hız konusu gelişmezse dün Haugun açıkladığı gibi ilk 10 girmek bile hayal olacak.
    Üzgünüm ama benim gözümden görünen gerçekler bunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir