Bahreyn'de Zafer Felipe Massa ve Ferrari'nin

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun Bahreyn’de yapılan 3. yarışını Felipe Massa kazandı. Yarışa ikinci sıradan başlayan Massa yarışın başlaması ile elde ettiği liderliği pit stoplarda da koruyarak, tüm hafta sonu hızlı olduğu Bahreyn’de bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Brezilyalı pilot kariyerinin 6. zaferini elde ederek son 2 yarıştan sonra üzerine binen baskıyı biraz azaltmış oldu.

Yarışa 4. sıradan Kimi Raikkonen önce startta yer kazandı ve daha sonra Kubica’yı geride bırakarak yarışın sonuna kadar liderliğini sürdürdü ve sezonun 3. yarışından sonra topladığı 19 puan ile liderliğe yükseldi.

Robert Kubica yarışa pole pozisyonunda başlamasına rağmen pozisyonunu koruyamadı ve normal şartlar altında pite giren ilk isim oldu. Polonyalı pilot yarışı 3. sırada tamamladı ve son yarış Malezya’dan sonra 2. kez podyumda yer aldı bu sene. Nick Heidfeld de BMW Sauber F1.08’i ile iyi yarış çıkardı ve yarışı 4. sırada tamamladı.

Mclaren Mercedes pilotları bu yarışta bekleneni veremediler. Lewis Hamilton yarışa 3. sırada başlamasına rağmen startta yaptığı hata ile gerilere düştü ve daha sonra Fernando Alonso’yu geçmeye çalışırken arka kanatına vurmasıyla ön kanadını kaybetti ve pite girdi. Strateji değişikliği ile gerilerden yükselme çabası veren Hamilton bunu pek başaramadı ve yarışı 13. sırada tamamladı. Heikki Kovalainen ise Ferrari ve BMW pilotlarının arkasında 5. oldu ve 49.turda attığı 1.33.193’lük derecesi ile en hızlı turun sahibi oldu.

Toyota pilotu Jarno Trulli yine iyi bir yarış çıkardı ve tepedeki 3 takımın pilotlarından sonra gelen ilk isim oldu. 6. sıradaki Trulli’yi Red Bull’dan Mark Webber ve son 1 puanı kazanan Williams’tan Nico Rosberg takip etti.

Timo Glock 9. olarak yarışı tamamlamayı başarırken onu Renault’tan Fernando Alonso takip etti. Alonso bu sene ilk 2 yarışta puan kazanmasının ardından 3. yarıştan eli boş dönüyor. Son turlarda Alonso’yu kovalayan Rubens Barrichello geçiş yapamadı ve 11.lik ile yetinmek zorunda kaldı.

Giancarlo Fisichella Force India ile nispeten iyi bir yarış çıkardı ve damalı bayrağı 12. gören isim oldu. Onu Hamilton, Nakajima, Bourdais, Davidson, Sato, Coulthard ve Sutil takip etti. Yarışı sadece Nelson Piquet, Jenson Button ve Sebastian Vettel takip etti.

Sıra Pilot Takım Lastik Süre
1 F. Massa Ferrari 1:31:06.970
2 K. Räikkönen Ferrari + 3.339
3 R. Kubica BMW + 4.998
4 N. Heidfeld BMW + 8.409
5 H. Kovalainen McLaren + 26.789
6 J. Trulli Toyota + 41.314
7 M. Webber Red Bull + 45.473
8 N. Rosberg Williams + 55.889
9 T. Glock Toyota + 1:09.500
10 F. Alonso Renault + 1:17.181
11 R. Barrichello Honda + 1:17.862
12 G. Fisichella Force India F1 + 1 laps
13 L. Hamilton McLaren + 1 laps
14 K. Nakajima Williams + 1 laps
15 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1 laps
16 A. Davidson Super Aguri + 1 laps
17 T. Sato Super Aguri + 1 laps
18 D. Coulthard Red Bull + 1 laps
19 A. Sutil Force India F1 + 2 laps
Yarış dışı
20 N. Piquet jr. Renault + 16 laps
21 J. Button Honda + 37 laps
22 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 0.057

 

Haftasonun Videoları

Haftasonun Fotoğrafları

Puan Durumu 

 


Yorumlar

  1. görkem yılmaz alem adamsın.hakkaten çalmış ön kanadı.:):) bu f1in tarihine geçecek hırsızlık olayı.acaba en arkadaki takımlardan birimi aldırdı onu incelemek için. :):):)

    [img]http://666kb.com/i/axmmgu5zie89uyfma.jpg[/img]

  2. Sinan Şahin avatarı

    bu şartlarda alınabilecek en iyi 8 puanı aldık. kimi'nin kubica'yı geçişi muhteşemdi, dışarıdan çok güzel geçti ve alonso'nun hamilton'a karşı yapmış olduğu akıllıca savunma meyvesini verdi. :)) herkes sol taraftan hızlanırken, alonso ortada kaldı ve hamilton'ın geçmesine izin vermedi, kimi'nin şampiyonluk şansı açısından çok güzel bir yarıştı.

  3. bncede abartmamıssın ferzan dag mclaren büyük düşüşte ferrarinin ççoooook gerisinde ve bmw nin arkasındalar artık 3.güçlü takım mclaren

  4. abartıgım falan yok sonuc ortada.yoksa sonuctamı yalan!!!!

  5. Erdal Özyıldırım avatarı
    Erdal Özyıldırım

    arkadaşlar benim anlamadığım lewis rakiplerini geçerken sanki tur bindiriyorda önündekiler yol vermiyormuş gibi el kol hareketi niye yapıyor.Sanki arkadan lewis geliyor çekilin yol verin diye bir kuralmı icat edildi.Garibim fazla hırs yapmış heralde önündekileri geçecek diye.

  6. massabest daha iyi algılayabilmen için tekrar :
    "
    massa nın ovulecek bir tarafı oldugunu sanmıyorum.öndeyse önde bitiriyor.Tc ile ovmeye calısmıs bi arkadas massayı:)) Tc:2 Massa:1 hala:D .Ferrari pit stopda da kimiyi 2 yaptı galiba.Heikki hüsran benm için umudum kalmayacak yakında bakalım
    " ondeyse bitiriyor demişim bitirdi.kaza yapmadı evet sasırdım emin ol:)

  7. o zaman soylede piqe de alonsonun datalarını kullansın:) hatta yakında aguri yi alonso alsın super alonso team mesela.alonso nun surus stili ve dataları onları buyuk bir takım yapar dimi:) asırı elestiri oldu ama sen o sekilde abartırsan bende bu sekilde abartırım

  8. söylemistim kopya araba ile buraya kadar diye.caylak hamilton hata yapacak dedigimde herkes bana kızıyor fakat bu adam bence cok daha fazla hata yapacak.neden derseniz ondaki bu hırs bu kendini begenmislik onu bitirecek.alonsoyu gönderenler düsünsün gecen yıl hamilton alonso datalarını kullanıyordu simdi kimin datalarını kullanacak bakalım.mclaren daha cok düsünecek kimi ve alonsoyu göndermenin onlara ne mal oldugunu.kim ne derse desin su anda f1 pilotlaru icinde iki tane pilot var kimi ve alonso digerlerinden bir gömlek üstün.fakat hamiltonunda icine dahil oldugu yetenekli genc pilotlar var.fakat kimi ve alonso ayrı bir yerde eger bu iki pilottan birisine sahipseniz arabanız kötüde olsa iyi neticeler alırsınız.alonso ve kimiden sonrada tecrübeli pilotlar arasında webber 'i tek gecerim.

  9. mc laren nickli massa düşmanı şahıs dün bir haberin altına yine tüm massa düşmanlığıyla birlikte içindeki art niyeti kusmuş. '' massa yine kaza yapacak görecez'' diye. kazayı kim yaptı kardeş???? kim yarışı galibiyetle bitirdi kardeş???? benim mclaren ve özellikle hami ile bir sıkıntım yok, yanlış anlaşılmasın, kazasına hiç te sevinmedim, pistte sevdiğim pilotlardan biri hami ancak böyle zehirli bir kişiliğin yazılarına da bu cevabı yazmamak elde değildi. diğer arkadaşlar kusura bakmasın lütfen. şimdi de massa'nın övülecek bir tarafı yok demiş :)) buna yapılacak şey belli de,

  10. sağol crash kardeşim çok doğru bir yorum yapmışsın 🙂 ayrıca erdal arkadaşım özür dilerim senden, ne yazdığını tam olarak anlamamışım. bir de takımın felipe'nin galip gelmesini istediğini söyleyen arkadaşlar yanılıyor. öncelikle felipe haftasonunun en hızlı ismiydi sürekli. kimi ise aksine istediği gibi gitmediğinden bahsetti. ayrıca basın toplantısında raiko ilk pit stopta sorun yaşandığını, planlanandan daha uzun sürdüğünü söyledi. hepimiz raiko'nun pitte fazladan 1,1 saniye kaldığını görünce daha fazla benzin aldığını sandmıştık ancak demek ki fazla kalmanın sebebi başkaymış rai'nin söylediğine göre. ayrıca zaten biliyoruz ama yine de yazayım, ekranda pilotların aldığı benzin miktarını gösteren bilgi takım tarafından yayınlanmıyor. fia yada fom tarafından benzin pompasının araçta takılı kaldığı süreyle miktarı çarparak (sanırsam saniye başına 12 litre olması lazım) tahmini gösterilen bir rakam. yani rai fazla benzin almadı aslında başka bir problemden dolayı pitte uzun kaldı kendi deyişine göre. neyse bir kez daha felipe'yi tebrik edeyim bari :)))

  11. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    http://www.motorsport.com/photos/f1/2008/bah/f1-2008-bah-xp-1222.jpg

    dayının biri honda'nın ön kanadını yürütmüş kaçıyor ahahaha :))))

  12. Erhan Zambak avatarı

    Belki de Ferrari pitstopları Massa'ya göre ayarladı ancak Massa yarış performansı ile bu hafta sonunu hak eden isimdi.Yine de Massa'nın kendini kanıtlaması için başarısını sürekliliğe taşıması gerekiyor.BMW haftasonuna damgasını vurdu ve pole+klasman birinciliğini aldı.Artık bir galibiyet beklenir onlardan…

  13. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    zaten içtikleri sampanya degilmiş gül suyu karısımlı bir gaz içeçegimiş ona güldüler galiba

  14. hakan köşk avatarı

    RENAULT CU arkadaşlar canınızı sıkmayın 2005-2006 da biz kazanmıştık tekrar o günlere dönecez inşallah

  15. ferrari kimi avatarı

    Ana sayfadaki pilotlar puan sıralamasını düzeltir misiniz? Kimi nin puanlarını Heidfeld e yazmışsınız 🙂

  16. mclarencilere üzülüyorum.su arabada alonso olsa ben size söyleyeyyim su an sampiyona lideriydi.iki caylakla daha hamilton daha cok hata yapacak.hata yaptıkcada hırslanacak ve dahada hata yapacak.ama kovalinen helal olsun akıllıca sürüyor.hem beklentileri az tutuyor hemde sessiz ve derinden gidiyor.su ana hamiltonla aynı puanda.yarıs icinse ferrari massayı istedi.bir sonraki yarıs durum degisecektir.

  17. tolga soydan avatarı

    podyumda şampanyaları içtikten sonra gülüşmeler çok komikti.kimiyle felipe bayağ güldüler :D:D

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ferrariyi ve massacı arkadaslara tebrikler:Dmassathebest özellikle senin buna çok ihtiyacın vardı,hatta massadan cok senin ihtiyacın vardı:DDyarısı izleyemedim ama iyi ki de izlememişim,ekstradan 1.5 saatlik strese hiç gerek yok:DDmclarenlerin hali harap oldu 2 yarısta ve buna çok üzüldüm acıkcası.bmw bizden hızlı gibi suan ve yarısı da ferrarilerin 3-5 saniye arkalarında kapatmıs olmaları çok buyuk bi basarı,belki startta gecilmese 1. bile olabilecekmiş kubica.ispanyada cok daha yakın bir mucadele izleriz umarım;ya da izlersiniz umarım:DDsevgili mclaren takımı acilen bişiler yapmalı ve ben bu heikiden bişi anlayamadım henuz.3 yarısın 2 sinde en hızlı turu atmıs ama elle tutulcak bi başarısı yok su ana kadar avustralyadaki talihsizlik haric.belki lewis bu kdr geride klamazdı diyerek kendimizi avutmaktan baska sansımız yok ancak bmw nin yarısı bu surede bitirmesi gercekten çok şaşırtıcı..lewisin de videodan izledigim hareketi gercekten çok acemice,düzlükten o hızla cıkıp adamın üstüne cıkmasına neden olan sey nedir onu anlamadım,adam zaten yavaş biraz bekle ve geç.heikinin gecildigi anları goremedim ama sonuc olarak hiç bi sorun yasamadan yarıs içinde hem kimiye hem de nick e gecilmiş oyle degil mi?bunları gören bir mclaren patronu vardır umarım yoksa bu sekilde bir yarısı izlemek bizim için işkence olacak..

  19. massa nın ovulecek bir tarafı oldugunu sanmıyorum.öndeyse önde bitiriyor.Tc ile ovmeye calısmıs bi arkadas massayı:)) Tc:2 Massa:1 hala:D .Ferrari pit stopda da kimiyi 2 yaptı galiba.Heikki hüsran benm için umudum kalmayacak yakında bakalım

  20. İlk önce bir mclarenci olarak ferrari ve felipeyi tebrik etmek istiyorum gerçekten felipe bugün herkezi ezip geçti diyebilirimm gelelim mclarene bugün tam bir faciadıı başka ne denilebilirrki tamam hızlıyızz ama istikrarlı değilizz maleseff takımımızın acilen barcelonada bu işe son vermesi gerekiyorr yoksa halimizz dumannn…

  21. tolga soydan avatarı

    start bi anlık bişey aslında.geçen yarış kimi kirli tarafta olmasına rağmen daha iyi kalkmıştı.aynı şekilde avustralyada.fakat bugün iyi kalkamadı.bunlar anlık şeyler!

  22. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ustelık massa yı overken soyledıklerın cok komık.tc nın olmadıgı ortamda guzel start almak dıosun.kırlı taraftan kalkmak dıosunda bı massa mı kalktı kırlı taraftan.bı massa mı tc sız kalktı.tc sız cok becerıklıde australıa da startan hemen sonra barıyere benmı vurdum.gecen yarıs kum havuzuna benmı cakılıp kaldım guldurme benı ya.bugun hersey ferrarı ıcın guzeldı abartmayalım ıste o kadar

  23. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    massathe best arkadasım kımseyle polemık yaratmak ıstemem ama taraflı yorum yapmak derken benı mı kastettın anlıyamadım.ustelık yazdıgım yorumun neresınden kubıca massa ya hedıye ettı sonucunu cıkardın.yada massa yı yeren bır laf ettıgımı nerden cıkardın anlıyamadım.massa polden kalkmıs gıbı aldı goturdu.bunu hep yapıyor demek massa yı elestırmekmı anlıyamadım.ben kımıcıyım ama senın massa fanatıklıgı yaptıgın kadar kımı fanatıklıgı yapmıyorum.massa yı abartmayın derken bu yarıs cantada keklıktı demk ıstedıgımı nasıl anlmassın hayret

  24. Kovalainen'in startı çok iyidi gerçekten önündeki Hamiltonın yavaş kalkmasına rağmen durumu kurtarıp Kimi ile başa baş mücadele etti hata ilk virajda geçti Kimiyi ama Kimi daha iyi momentum alarak sonraki virajda geçmeyi başardı..Aslında aracın hızı olduğuna inanıyorum ama bir türlü son 2 yarıştır çıkaramadık ve şanssızlıklar yaşadık inş Avrupa Yarışları ile birlikte çıkış yakalarız.

  25. tc'nin olmadığı bu zamanda startta güzel kalkış yapmak her pilotun becerebildiği birşey değil. erdal arkadaşım massa yarışı daha harika startıyla kirli taraftan kalkmasına rağmen poledekini geçerek gösterdi. kubica liderliği massa'ya hediye mi etti? kirli taraftan ve ağır depoyla startta yer kazanmak öyle basite alınacak birşey değil. hamiyi de gördük kötü startla ne kadar yer kaybetti. ayrıca serdar arkadaşımın yorumuna katılmıyorum. nasıl böyle hissettin bilmem ama felipe takım böyle istediği için değil, daha hızlı ve performanslı olduğu için kazandı bu yarışı. daha ağır araçla hem daha iyi sıralama, hem de daha hızlı turlar attı. ilk pitlere gelirken 5,1 saniye önde idi. yine 2. pitlere gelirken 4,2 saniye önde idi. nihayetinde ferrarinin en hızlı turunu da felipe attı. amacım dubleyle biten böyle güzel bir günde kimi-felipe kıyası yapmak değil ancak böyle taraflı yorumlar ister istemez olayı bu yöne götürüyor. felipe sadece yarışta değil, tüm haftasonu boyunca kimi'den daha hızlı idi. mükemmel bir haftasonu geçirerek hakederek kazandı galibiyeti. ayrıca bu güzel sonuç için ferrari ve kimi'ye de tebrikler.

  26. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ılk 5 tur arıcınde cok sıkıcı bır yarıstı.kımı nın kovalaınen ve kubıca yı yarıs ıcınde gecısı ve hamıltonun eskı dusmanlıgın hala devam ettıgını gosteren arkadan vurması dısında hıc bır aksıyonun olmadıgı sıradan bır yarıs oldu bence.ferrarıler acıkca cok hızlıydılar.bmw nın yukselısı devam ederken paralel bır sekılde mc laren dususe mı gectı acaba.ıspanyada bunlarda netlesecek.massa yı abartmanın da bır anlamı yok.bunu hep yapıyor zaten.onden alıp goturuyor.bunuda polden baslamıs gıbı aldı goturdu.ama baskıdan kurtulmak adına ılac gıbı gelmıstır massa ya.kımı ılk kez klasmanda lıder.50.podyum bereket versın

  27. serdar kaya avatarı

    evet büyük tebrik ferrari takımına sezonun ilk iki yarışına bakarak büyük hayel krıklıgı yasayan ferrari taraftarları bu yarıştan sonra çok rahat bi nefes alabilirler …
    ilk yarıştaki motor sorunlarımız yüzünden bu sezon kabus olacak sanıyorduk ki herkesin yanıldıgı an bu yarış olsa gerek bahrain iklim sıcak ferro motoru 2. kez kullanıyo ve tık yok züper aklımızdaki soru işaretleri kalkmıs oldu kaya gibi motorlarımız devam ediyo 😀 yarışa gelecek olursak felipe pole deymiş gibi bi kalkış yaptı çok rahattı zaten hami vitesi geçmeyince devrini alamadi kimi rahatca 2. lige oturdu zaten bundan sonrasi takıma kalmisti ve takım massanın birinci olmasini istedi massada hatasızdı tc ye alısıyo 😛 😀 bmw ye tebrikler maccayı geçtiler sezon 2007 den daha heycanlı olacaga benziyo … bakalım

  28. Valla ben de güzel yarış olduğu için sevinçliyim Malezya gibi sıkıcı bir yarış olmadı.

  29. bravo tebrikler sevgili felipemiz. sonunda hakettiğin yerdesin. tüm haftasonu boyunca en hızlı pilot olan felipe bu yarışı bileğinin hakkıyla süper ve kusursuz bir performansla kazandı. startta kirli tarafta olmasına rağmen harika bir start aldı. ve daha ağır aracıyla hem startta kazandı hem de kendine yetecek zaman farkını açmayı başardı. mükemmel bir galibiyetti helal olsun felipe'ye. bu arada lewis startta iyi kalkış yapamadı, alonso'ya arkadan bindirdi. kubica startta pati çekti. bunlar da birer pilot hatasıdır. ben felipe'yi eleştirmediğim gibi bu pilotları da eleştirmem. yada felipe'yi eleştiriyorsam bunları da eleştiririm. her pilot hata yapabilir. her pilotun iyi ve kötü zamanları olabilir. şimdi karanlıktan aydınlığa çıkışın başladığı yerdeyiz. tekrar felipe massa'ya kocaman tebrikler.. süpersin!! ayrıca poleden başlamadan kazandığımız ilk yarıştı, devamı gelecek 🙂

  30. tolga soydan avatarı

    pole den kalkmadan ilk galibiyeti ama mükemmel bi startla aslına poledeymişcesine sürdü.tebrikler kimi ve massa

  31. Duble için çok sevinçliyim 🙂 Forza Ferrari… Felipe Harikaydı tebrik ederim. Kimi'de ne oldugunu bilmiyorum pist için uygun olan setup ayarlarınımı bulamadı genede iyi bir iş çıkarttıgı kesindi.. Go Kimi Go Massa =)

  32. Ferrarinin şuan rakiplerini bayagı korkutan bir hızı var.

  33. tolga soydan avatarı

    hamiltona da biraz güldüm.kalkamamasına değilde alonsoya arkadan çarpması bşraz komik oldu.başkasına çarpmış olsa normal bişeyde alonso olunca biraz komikleşti.

  34. bravo tebrikler sevgili felipemiz. sonunda hakettiğin yerdesin. tüm haftasonu boyunca en hızlı pilot olan felipe bu yarışı bileğinin hakkıyla süper ve kusursuz bir performansla kazandı. startta kirli tarafta olmasına rağmen harika bir start aldı. ve daha ağır aracıyla hem startta kazandı hem de kendine yetecek zaman farkını açmayı başardı. mükemmel bir galibiyetti helal olsun felipe'ye. bu arada lewis startta iyi kalkış yapamadı, alonso'ya arkadan bindirdi. kubica startta pati çekti. bunlar da birer pilot hatasıdır. ben felipe'yi eleştirmediğim gibi bu pilotları da eleştirmem. yada felipe'yi eleştiriyorsam bunları da eleştiririm. her pilot hata yapabilir. her pilotun iyi ve kötü zamanları olabilir. şimdi karanlıktan aydınlığa çıkışın başladığı yerdeyiz. tekrar felipe massa'ya kocaman tebrikler.. süpersin!! ayrıca poleden başlamadan kazandığımız ilk yarıştı, devamı gelecek 🙂

  35. tolga soydan avatarı

    ferrariye tebrikler çok rahat bi duble elde etti.massa bütün hafta sonu yarışı kazanacağını gösterdi.artık mclarenin 2.takım olduğundan şüpheliyim.kimi kubicayı geçtikten sonra pit stopa kadar kopmadı.kimiyide heikii ve kubicayı geçilerinden tebrikler.barcelonada kimiden galibiyet bekliyorum

  36. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massaya derken hamilton da aynı hataları yapıyor bu adam gecen sene bu kadar hata yapmıyordu.massa nın 6 galibiyeti var 2si ist. 2 bahreyn de ilginc birde ilk defa pol den baslamadıgı yarısı kazandı..

  37. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    massa malezyada yarış dışı kaldığı için yarışa yeni motorla çıktığı, kiminin eski motorla hafta sonu boyunca problem yaşadığı ve motoru koruduğu ama ferrarinin bunu medyaya açıklamaktan kaçındığına ilişkin yabancı forumlarda bazı yorumlar var.

  38. ecrin deniz avatarı

    biz ferrariciler için çok iyi bi haftasonu oldu. sezonun ilk dublesi de hayırlı olsun:) massa için çok gerekli bir zaferdi o yüzden mutluyum.ama önümüzdeki yarışlar için favorim kimi! bmw ler gerçekten güçlü ve bu sezona renk katmaya devam ediyorlar.teşekkürler MASSA teşekkürler KİMİ teşekkürler FERRARİ…

  39. Güzel yarıştı bizim için.Beklenmedik bi sürpriz oldu bana Hamilton'un kötü kalkışı.İyi de oldu.Felipe hoşgeldin.Nihayet geldin.Kimi lider koltuğunu nihayet aldın.Bmw yi de tebrik ederim gayet iyiler.Sanırım macca eskiye dönmeye başlıyor.Şu hatalar dolu serilerine.Geçen yarışlar da pit hataları ve şimdi araç hataları.Alonso için de en zor durum sanırım.Bir dünya şampiyonunun hezimeti.Ferrari ci dostlarım, takımdaşlarım bu bizim hakkımızdı.Çok güzel bi hafta sonu daha nedenebilir ki.

  40. Ayrıca üç pilotta Sauber kökenlidir. 3ü de ilk siftahı Sauber ile yapmıştır. Yani başka bir deyişle kazanan taraf Sauber olmuş ve TRIPLE yapmıştır. 😀

  41. Ferrari ye tebrikler Ferrari Bahreyn de en hızlı araçtı onu bmw takip etti ve mclaren hayal kırıklığı yaşadı. Artık Toyota için de en iyi 4.takım denilebilir. Çünkü trulli çok iyi iş çıkardı ve üç büyük ün arkasında yarışı tamamladı. Glock da 13. başladığı yarışı 9. olarak tamamladı. Ayrıca Alonso yu da pit stratejisi sayesinde geçti. Tebrikler Massa , Raikkonen, Kubica ve tabii ki Ferrari.

  42. Özellikle yarışın başları güzeldi. Neler olduğu belli bile olmuyordu. Hamilton Alonso'ya çarpınca Hamilton'un tekerlerin koptuğunu sandım ilk başta bir an aklıma 98 Belçika geldi. Hamilton hep kendi hatası ile geride kalıyor ve ara sıra bir F1 pilotunun yapmaması gereken şeyleri yapıyor. Startta gecikmek gibi…Ferrariye diyecek bir şey yok zaten Massanın nihayet yüzü güldü. Kubica iyi kullandı istikrarlıydı bir hafta boyunca Kubica podyumu zorlar diye oy atmıştım zaten. Alonso elinden geleni yaptı başladığı yerde bitirdi. Kovalainen'in ikinci pilot olmaktan daha ileriye gideceğini düşünüyorum. Birinci pilotluğa yakışır bence bir McLaren taraftarı olarak fikrim budur pilotlar hakkında. Red Bull orjinal Renaulttan daha hızlı ama istikrar yok ikisinde de habire bir araba yarış dışı 2 takımda da.

  43. mustafa  akdeniz avatarı
    mustafa akdeniz

    yarışın kırılma noktalarından ilki levis in startıydı.startta iyi çıkış yapabilseydi 3. olabilirdi.cidden mclarenlerin bu kadar kötü olabileceğini düşünmemiştim heikke sorun yaşamamasına rağmen bmw lerle mücadele edemedi.şu anda ki görünüş iitibariyle ferrariler en hızlı araba,bmw lerle mclarenler ,ise çok yakın…önümüzdeki yarışı sabırsızlıkla bekliyorum

  44. Ertan  Akkaş avatarı

    Çok güzel yarıştı biz Tifosiler için gerçekten Massa ve Kimi çok güzel kalkışlar yaptılar ve Kimi'nin 2. turda Kubica'yı geçmesi ile ilk ikiye oturduk ve 1. pit stoplardan sonra yarışı aldık diyebilir. Sezonun ilk dublesi tüm tifosilere hayırlı uğurlu olsun daha nice dublelere… Bu arada Massa kendisi hakkında çıkan dedikodulara gereken cevabı arabasını konuşturarak verdi. Biz memnunuz pilotlarımızdan kimsenin gelmesine veya gitmesine gerek yok. Forza Ferrari. Kimi & Massa

  45. Ferrariler muhteşemdi!!!Bmw ler mclarenlerden daha hızlıydı.Lider Bmw bakalım ne olacak.Bravo massa ve ferrari.

  46. sonuçtan memnunuz ama kimi nin arabası fazlamı yakıyo anlamadım :d daha fazla yakıt alıyo, pite daha erken giriyo.bu galibiyet ferrari tarafından massaya kendini toplaması için bir hediye gibi geldi bana. bu arada mc laren e tur bindirmek harikaydı… ve lewis hala bir çaylak olduğunu 2 gündür bize gösterdi.

  47. Şimdi McLaren ci arkadaşlar karşı çıkacak ama BMW şu an pistteki en hızlı 2. otomobil. Bunu bugünde kanıtladı.

  48. yazık gerçekten bu kadar olmaz ya son 2 yarıştır bir türlü işler yoluna girmedi startta araç kalkmadı ondan sonrada Alonso bilerek mi yavaşladı veya ne oldu bilmiyorum ama sen git arkadan çarp ön kanadı dağıt aracın başka yerleride hasar almış olabilir..Kovalainen ise iyi start almıştı ama henüz tam olarak istikrarı sağlıyabilmiş değil en azından takıma 4 puan getirdi…Şuan şampiyona iyice heyecanlandı ve 3 takımda 3 puan farkla ayrılıyor önümüzdeki yarışlar çok heyecanlı geçicek umarım bu yarış son kötü yarışımız olur..Bu arada Massaya tebrikler..

  49. forumd abi problem mi var?
    neyse ya kubica iyi başlasaydı seyir zevki daha iyi olabilirdi.bu arada hoşgeldin massa pek sevinmesem de hayırlı olsun tifosiler dubleniz

  50. hami alonsoya gömdü 🙂 alonso fena intikam aldı diyebiliriz 😀 mclaren en hızlı turu atmıs olabilir ama heikkinin tur istikrarı ve lewisin performansı kötüydü. lewis sorunları yaşamasa bmw leri geçebilirdi belki ama heikki bu performansla mclarende 2. pilot olmaktan ileri gidemez… Massaya teşekkürler bu güzel yarış için 😉

  51. ferrari kimi avatarı

    Ferrari SÜPER, BMW çok GÜÇLÜ, Mclaren nerelerde 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir