Trulli: "Pirelli Gelişimde Geride"

yazar:

kategori:

1991’den sonra spora ilk kez dönüş yapan Pirelli lastikleri, genel olarak istikrarsız olması nedeniyle eleştirildi ancak Pirelli, gösterinin arttırılması amacıyla lastiklerin bilerek bu şekilde hazırlandığı savunmasını yaptı.

Trulli “Gelişimde hâlâ bazı eksikliklerin olduğunu düşünüyorum çünkü lastikler henüz dengeli değil.”

“Şu anda en büyük sorun bu. Pirelli FIA’nın bu şekilde istediğini söylüyor ancak bana göre sorun bu değil.”

“Şu anda lastik aşınmasından çok dengesizlik önemli bir sorun. Piste çıktığınızda yeni lastiklerle ilk başta önden kayma oluyor ancak 3 tur sonra tamamen farklı davranıyor ve önden kayma imkansız oluyor.” dedi.

İtalyan sürücü, yeni hareketli arka kanatlara da şüpheci yaklaştı.

Trulli “Bir çok insanın söylediği gibi daha fazla geçiş olacağından emin miyiz? Her şeyin nasıl çalıştığını görmek için ilk yarışı beklemeyi tercih ederim.”

“Bu konuda fikrim yok çünkü henüz yarış koşullarında test etme şansım olmadı. İlk yarışı bekleyip olumlu olup olmadığını görelim. 

 


Yorumlar

  1. Benimde aklıma geldi schumi ye yarayacağı 🙂 Yalnız bu konular teknik yinede schumiye sormak lazım bu durumu tam anlamak için.

  2. Evet ama ilk 3 tur en hızlı turu atabileceği turlar. Özellikle süper yumuşak lastiklerde. Bu 3 turda önden kayma sorunu yaşarsa gereği kadar hızlanamaz. Zaten uzun tur dereceleri başarılı değil mgp nin.

  3. ilk 3 tur haricinde schumi için iyi bir haber aslında geçen sene çok fazla önden kayma sorunu yaşamıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir