Sam Michael: "Rekabetçi Bir Aracımız Var"

yazar:

kategori:

Williams, 2010 sezonunu 6. olarak tamamlardı ama yeni seneye güçlü girdi ve sezon öncesi testlerde etkileyici performanslar ortaya koydu.

Michael: “Bütün testler, rekabetçi bir araca sahip olduğumuzu gösterdi.”

“Aracı hızlı bir şekilde geliştirdiğimiz sürece iyi bir sene geçirebiliriz. Takım olarak hiç olmadığı kadar arzuluyuz”

2011’deki yeni kurallar, Formula 1 takımlarının araç tasarımlarında yeniliklere yönelmesini sağladı; Williams da bunlardan biriydi.

KERS’in dönüşü, lastikleri artık Pirelli’nin sağlayacak olması, ayarlanabilir arka kanatların gelmesinin yanında F-kanalın ve çift katmanlı difüzörlerin  kaldırılması ile takımlar, yeni şartlarla baş etmek için yeni yollar aradı.

Michael: “Aerodinamik olarak birçok kısıtlama var ve takımlar, çok daha büyük riskler almak zorunda kaldı.”

“Williams’ın vites kutusu, Red Bull’un egzoz sitemi ve difüzörü beslemesi, Renault’un egzoz sitemi ve onun difüzörün önünü besleme şekli, ayrıca Toro Rosso’nun çift zemini”

“Bu dört şey, ortada olanlar”

Williams, aracın arka kısmına odaklandı ve daha alçak olan bu bölüme vites kutusunu sıkıca yerleştirdi.

Sezon öncesi ilk üç testte Williams, arka kanat ve KERS ile ilgili sorunlar yaşadı ama Jerez’de Rubens Barrichello, çok dikkat çekici tur derfeceleri elde etti.

Performans açısından ileri yönde bir adım attıklarına inanan Williams, güç sıralamasında nerede olduklarını tahmin etmekte güçlük çekiyor.

Michael: “Bazı sinir bozucu sistemsel sorunlarımız oldu ama 3800 km deneme yaptık ve testler çok iyiydi”

“İnsanların nerede yer aldıklarını tahmin edemeyeceğiniz orta grupta büyük bir grup takım var. Kolay olmadığını biliyoruz ama umarız liderlere bir adım yaklaşacağız”


Yorumlar

  1. Çift zemin denilen şey zamanında (1992 sanırım) Ferrarinin uyguladığı bir sistem. aracın düz zemininin üstünde ek bir hava kanalı oluşturmak. Dikkat edersen STR sidepodları zemine değmiyor, altında 10cm kadar bir boşluk var ve sideposun altından akan hava doğrudan arka kanat alt planyası/arka difüzör üstüne gidebiliyor. Aslında Mclarenin U/L şekilli sidepodu da aşağı yukarı aynı sorunu çözmek için tasarlanmış.

  2. toro sosso daki çift zemin ve r31 in önden egzozu en radikalleri ve işe yaramış görünüyor.
    str deki çift zemin olayı tam olarak nedir ve başka takımlar bunu neden düşünememiş acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir