Massa Zafer Sonrası Rahatladı

yazar:

kategori:

Felipe Massa, sezonun ilk iki yarışında damalı bayrağı görememesinin ardından 2008’de ilk yarışını kazanmasıyla üzerindeki sıkıntıyı attığını kabul etti.

Bahreyn’de takım arkadaşı Kimi Raikkonen önünde birinciliği elde eden 26 yaşındaki Brezilyalı pilot, Avustralya ve Malezya’daki yarışlarda beklenmedik sonuçların ardından baskı altındaydı.

Massa Bahreyn’de, zafere doğru giderken bunların aklında olduğunu kabul etti.

Massa: "Şüphesiz çok kolay haftalar geçirmedim ama hayat bu. Bu ilk değil ve son da olmayacak. Hayatınızda bazı kötü günleriniz daima olur. İlk iki yarışta, iki kötü günüm oldu"

"Hızlı olduğumuzu biliyoruz ve arkadayken bir hata yaptığınızda yanlış bir şey vardır ama zafer çin zavaşırken bir hata yaptınızda bu kötü olur"

"Bu yarış oldukça zordu. Herhangi bir hata yapmak istemiyordum. Aracı sonuca götürmek ve tempoyu kontrol etmek istiyordum Son yarışta olanlar her zaman aklımdaydı ve bunun normal olduğundan eminim. Şimdi aklımda olan ise, zafer."

Massa, sıralamalarda ilk cebi Kubica’ya kaptırdı ama Polonyalı pilotun erken pite girmesiyle kendinin sıralama performansının hakkını bulduğunu belirtti.

Massa: "Robert’in ne zaman durduğuna bakarsak sıralamaların da iyi olduğunu düşünüyorum. Oldukça güçlüydük. İkinci olarak başlamak bir şeyi değiştirmedi. Biz iyi bir kalkış yaptık, Robert pek iyi bir kalkış yapamadı ve onu geçtim"

"Başlarda yarış gerçekten zordu. Çünkü, pistte çok yağ vardı. Ben ve Robert, dışa çıktık. Oldukça zordu ve yarış sırasında araç çok ama çok iyiydi. Tamamiyle sınırları zorlamadım. Aranın açıldığını ve Kimi’nin arkada olduğunu gördüm. Ama onunla farkı kotuyabiliyordum ve bu trafikte mükemmeldi."

Massa Bahreyn’de bir yarış daha kazanmış oldu ve bu pisti sevdiğini ifade etti.

Massa: "Bu piste bayılıyorum. Ard arda ikinci bir zafer. Burada her zaman güçlü sürüyorum. (İki sene önce) Ferrari ile ilk senemde burada neredeyse ilk cebi alıyordum ve sonrasında pek de şanslı bir yarış geçirmemiştim ama her zaman çok güçlüydüm. Pisti seviyorum. Burada daima hoş karşılanıyoruz. Bu yüzden burada olmak ve ikinci zaferi elde etmek güzel"

Bu galibiyet Massa’yı sıralamada lider Raikkonen’in 9 puan gerisinde 6. sıraya çıkardı. Brezilyalı pilot, yakın mücadelede FErrari’nin iyi bir konumda yer aldığını söyledi.

Massa: "Şüphesiz yakın bir sezon. Barselona’yı severiz. Çünkü aracımız bu tip pistlerde iyi ve umarım Monako’ya gittiğimizde geçen seneye göre yavaş virajlarda gelişip gelişmediğimizi görebiliriz."

"Gelecek yarışlar için iyi bir yerde olduğumuzu düşünüyorum"


Yorumlar

  1. alemin kralısın massa helal olsun sana..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir