Button Coulthard Kazasıyla Hüsrana Uğradı

yazar:

kategori:

David Coulthard ile çarpıştıktan sonra sorunlu Bahreyn GP’sine erken veda etmek zorunda kalan Jenson Button hüsrana uğradı.

Bu sezon ilk kez ilk 10’da start alan Jenson Button lastiğinin patlaması sonucu erken pit stop yaparak puan kazanmak için yarışma şansını kaybetti.

Honda pilotu ön sıralara çıkmak için yarışırken david Coulthard ile temas ederek 20. turda yarışa veda etti.

"Hüsran dolu bir haftasonu geçirdim. iyi bir start almıştım ancak 4. virajda neler olduğunu bilmiyorum. Lastiğim patladı , biri ön kanadıyla yada başka bir şekilde arka lastiğime temas etmiş olmalı. Bu da benim yarışımı altüst etti."

"Lastiklerimi değiştirmek için pit-stop yaptıktan sonra tempom oldukça iyiydi. Üçüncü turda en hızlı turuma ulaştım çok iyiydim ve ikinci bir turda Button’ı yakalayabildim."

Sonra sekizinci virajda atak yapmak için ilerlediğimde Coulthard’a baskı yaptım ve O da yarış çizgisi dışına çıktı. Benim çok yakın olduğumu farketti ve savunma yaptı."

"Ama çok geç kaldı ben çoktan yerimi almıştım, apeks de değildi hareket daha erkendi, asıl problem önüme kırmasıydı, aracı yeteri kadar hızlı yavaşlatamadım ve evet üzücü bir durum."

Button 19. turda İskoç pilotu geçmeye çalışırken İskoç pilotla çarpıştı. Red Bull’u geçmeye çalışırken Coulthard kapıyı kapattı dolayısıyla Button çarpışmaya engel olamadı. Ön kanadını kaybetti , yarışa devam etmek için fazla hasarlıydı.

Coulthard’ın sezonun açılış yarışı olan Bahreyn’de Felipe Massa ile benzer bir kaza geçirdiği söylendiğinde Button kazaların benzer olmadığını düşündüğünü belirtti.

İngiliz pilot Coulthard’ın fren noktasında yön değiştirerek kendisine hiç yer bırakmadığına inanıyor.

"Felipenin kazasından çok farklı bir kazaydı bence bu çünkü sonunda bana geçmek için hiç boşluk kalmamıştı fakat frenlere asılmaya başladığımda bir boşluk vardı."

"Sonra o önümü kesti ve olan oldu herşey için çok geçti. GPDA toplantılarımızda fren noktalarında yön değiştirmememiz gerektiği konusunda konuşmuştuk. Ve o yön değiştirdi. Geçecek yer kalmadı bana da."

"Birbirimize çarptığımızda artık çok geçti, kazadan kaçınmaya çalışmak benim için herşeyden çok daha zordu, bu geçme hareketi değildi." diye konuştu İngiliz pilot.

 


Yorumlar

  1. Coulthard kadar düz bir pilot yoktur heralde. Birisi bu adama geçildiğini kabul etmesini ve çizgisini değiştirmeyi öğretsin. Avustralya da Massaya yaptığının aynısını burada da Button a yaptı…

  2. coulthard'ın bodoslama birilerini biçmesi ilk değildi, bu da son olmayacak.adam hazımsız geçilmeye tahammülü yok. işte birinin daha yarışını mahvetti. daha savunulacak bir yeri var mı bunun? resmen önüne kırdı button'ın. sonra yok rakip suçlu yok aynanın yeri kötü.. geç bunları couldhard efendi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir