Alonso, Hamilton'un Aracına Sabotaj mı İstedi?

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde Ron Dennis ile Bernie Ecclestone arasındaki sert ilişkinin ortaya çıkmasının ardından son olarak Fernando Alonso’nun Mclaren’deyken Lewis Hamilton’un aracına sabotaj yapılmasını istediği iddiası gündeme düştü.

2007’de Mclaren’in Ferrari’ye ait gizli belgeleri aldığının ortaya çıkmış ve Alonso’nun takımını bunu açığa çıkarmakla tehdit ettiği söylenmişti. Macaristan GP sıralamalarında Alonso, Lewis Hamilton’u pitte kasıtlı olarak beklettiği için pol pozisyonunu kaybetmişti.

Tom Bower’ın “Ben Melek Değilim” adlı kitabında ise bir başka olay gündeme taşındı. Haberlere göre kitapta, Macaristan yarışından bir kaç saat önce Alonso’nun takım patronu Ron Dennis’e yaklaştığı ve Hamilton’un aracına az yakıt koyulmasını ve böylece Hamilton’un yarış dışı kalmasını sağlamasını istediği iddia ediliyor.

 


Yorumlar

  1. Çevir kazı yanmasın öyle tutmazsa böyle tutar sizin kide o hesaba döndü artık.
    Ben savunayım da nasıl olursa olsun zihniyeti hiç bir şey kazandırmaz.

  2. Süper bir yazı diyorum, yorum değil.

  3. Sallamış durmuş işte.
    Bu pilotların bi çoğu Prost veya Senna der ayrıca.
    Çoğunun repörtajları aklımda hala.
    Arkadaş bana en iyisi Alonso dediklerinin haberin bulsun bakalım bi önce de şayet bulursa – ki bulamaz – anında ben de arar yapıştırırım o en iyisi için Senna veya Prost dediklerini gösteren röportajı..

    Öyle oturduğu yerden yazmak kolay.
    Artık nası bi kıskançlıksa Lewis yazmaya eli bile gitmiyor o kadar kasılmış. Kendini adeta belli eden burdayım dercesine kıskançlık sevieysinde yorumlar yapıp üstüne bir de Carl diyor. Lewis diyemiyecek kadar çıldırmış. Hala yazdıklarına bak.
    Yok efenim diğer pilotlarda da yamuk varmış yok hepsinin yanlışları varmış.
    Hepsinin tabiki hataları var ama gidip te kendi takımını sabote eden, takımındaki eşitlik ilkesini bozmaya çalışan, takım arkadaşının hayatını riske atabilecek bi plan içerisinde bulunnup üstüne bi de haberim yoktu şeklindeki yalanı hiç düşünmeden çekinmeden anında söylebilecek ve hakkında bu tip iddaalar bulunan grid'de değil F1 tarihinde başka pilot yok onu tabi o at gözlüğü takmış yapıları ve holiganlıklarından göremiyorlar..

  4. OUTLAW RIDER avatarı

    KEŞKE ŞAMPİYONLUK İDDİASI OLMAYAN AYNI TAKIMDA YARIŞMAYA DEVAM ETSELER
    >:)

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sedat, sen uydurmuşsun demedim.Bazıları yalan haber bazıları da eksik dedim.Bu spor içindeki insanların yorumlarının ne kadar değişken olduğunu ve olayın yaşandığı ana göre yorum yapıldığını sen de biliyorsun.Örnekleri verdim.Briatore hem senin yazdığını ,hem de benim yazdığımı söylemiştir.Senin yazdığınla benim yazdığım birbirinin tam zıttı olan şeyler.Yani adam önce kara demiş sonra da ak demiş.

    Alonso 2006 monzada konuşmuş.Belki biraz ağır ama niye böyle söylemiş acaba.Biz onun yerinde ve yaşında olsaydık ne yapardık.Bir kere ceza çok anlamsız ve saçma.Massa ile aralarında 500 metre mesafe varken engellemeyle suçlandı.Şampiyonluğa oynayan bir pilotun başına özelikle de rakibin evinde böyle bir iş gelmesi tepkiye neden olamaz mı?

    Bizler burada hemen her şeyi eleştiriyoruz.2002 podyumunu yüz karası olarak belirtenler de var, günah çıkardı diyenler de var.Yapılması gerekeni yaptı diyenler de var.Ama şu bir gerçek ki şumi gerçekten acımasız bir pilot.Bu yıl macaristanda rubense yaptığını ondan başka kimse cesaret edip de yapamazdı.

    Nelsondan bahsedip hamiltonun takım arkadaşını küçümsemediğini söylemişsin.Belki unutmuşsundur.Hamilton button hakkında çin den sonra:'''En zorlu yarışları ben çıkarıyorum ama benim zaferim yok. Jenson'ın ise iki tane var. Ben bunu zor yoldan yaptım, o ise kolay yoldan yaptı." dedi..20 nisan 2010.
    Ayrıca bir roportajında şunları söyledi.''Bu kadar çabuk takıma yerleşmesine şaşırmadım.Hıza ulaşması ve kendini rahat hissetmesi için takım herşeyi yaptı.Aynısını 2007 de bana da yapmışlardı.'''
    Sezon öncesi başta Bay E ve tüm diğer emekli ve faal pilotlar ve daha nice f1 otoriteleri jensona hamilton karşısında hiç şans vermemişlerdi.Bu yorumlar hamiltonu sevindirmiş ama buttonun durumu 2-0 yapması da üzmüştü.Haliyle ben hamiltonun bu yorumlarını nelsonun almanya hadisesine benzetebilirim.
    Son olarak çin 2006 dan sonra yaşananları ve o anki ruh halini anlamaya çalışmak lazım.Yarışı takımın yanlış stratejisi kaybedip ve buna sadece 2 kişinin üzülmesine tepki koymak yanlış mı? Nasılsa bizi bırakıp mclarene gidiyor diye muamele yapmak doğru mudur?Koca reno garajında 2 kişi haricinde şuminin alkışlanmasına ne diyebilirdi ki?

    Sedat kim ne zaman ne dedi diye başladık ve zannediyorum ki bunun sonu gelmeyecek.20 li yaşlardaki adamların o atmosferlerdeki ruh halini bizler anlayamayız.

  6. Tahir,bu yazdıklarımın hiç biri benim uydurduğum haberler değil.Yazdıklarım bu spor içindeki insanların yorumları.bunları ve bir çoğunu bu sitede ve diğer bir sitede kontrol edip doğru olup olmadığına kanaat getirebilirsin.dikkat edersen ben bu insanların alonsonun olumsuz yönleri hakkındaki görüşlerini belirtmişim.sende buna karşın bu kişilerin yada başkalarının alonso hakkındaki övücü yorumlarını yayınlayabilirsin hemde onlarca yaynlayabılırsın.görüşlerin bir kısmına dikkat edilirse alonsonun takım arkadaşı tarafından geçildi zamanlardaki ruh halini yorumlayan sözlerdir.mesela reno takım menejeri,mühendisi ve eski f1 pilotlarının yorumları bununun bır açıklaması.yıne alonsonun çinde takım arkadaşı tarafından geçildikten sonraki yorumu ve takım arkadası ile takım patronunun yorumu ortada heralde yalan dıyemezsın bunlara.yada schumayer ıcın yaptırımı en fazla ve en az sportmen yorumuna yalan dıyemessın bu sözlerı söyledı alonso.peki hamıltonun yarısdıgı en hızlı ve zorlu takım arkadası olmadıgı yorumunu anımsıyormusun? Sen şimdi diyebılırmısın alonsonun en hızlı takım arkadası kesınlıkle hamılton değildi.trulı,fisicheallamı hamiltondan daha zorlu ve hızlılardı?schumayerın yaptırımı en fazla ve sportmenlığı en az olan sporcu oldugunu söylemek ıle schumayerın en hızlı ve kusursuz pılotlardan biri olduğunu söylemek çok farklı.bu tıpkı bızım alonsonun en karektersız pilot olduğunu söyleyıp en komple ve en ıyı pilotlardan biri oldugunu söylememız gibi bir şey.
    Kimi gittiğinde ben ona çok yüklenmemıstım yanı sonucta mclaren ona ıyı bır arac veremedı yıllarca ama 2006 istanbul gp de hiçbir takım ile görüşmedım demesının hemen ardından monzada ferrarı ıle anlaştığı açıklanınca biraz kırıldım..açıkca yalan söylemişti kimi bizlere.
    Yazdıklarıma eklemedığım bır başka alonso vakasıda şu;alonso hamiltonun Avustralya 2007 yarısından hemen sonra onun en hızlı takım arkadası olmadıgını söylemıstı.kanada 2007 den sonra şansıyla yarısı hamıltonun kazandıgını söylemıstı.2008 almanyada podyuma çıkan takım arkadası Nelsonun başarısı içinse “Alonso, “İnsanlar, hafta sonu boyunca problemler yaşayan, yeterli hıza sahip olamayan ancak güvenlik aracı periyodunda aniden kendini podyumda bulan takım arkadaşımı seviyor. Genel olarak olan buydu” ifadelerini kullandı…takım arkadasının başarılı olmasına hiç ama hiç tahamülü yok alonsonun bunu anlamanız lazım artık.bana diyebılırsınkı diğer pilotlarda aynı değilmi,ben heiki macaristanda 1. Oldu dıye hamiltonun bu tarz bır yorumunu anımsamıyorum.yani takım arkadasının başarısını şanslada olsa küçümsemiyor.keşke alonso 2005 yılında kimin sorun yaşadığı( imola),Almanya ve Avrupa gp lerinde yarısı kazandıktan sonrada aslında ne kadar şanslı olduğunu söyleseydi.bizlerin yada en azından benım alonsoya içimin ısınmamasına sebep olan olaylar aslında 2005 yılındakı o sevımsız hareketlerıydı.schumayerın 2001 ispanyada mikanın yolda kalmasından sonra kazandığı birincilikten sonraki uslubu ile alonsonun 2005 yılındaki o 2 yarısdakı uslubu hiçbir benzerlik taşımıyordu.yada almanya 2010 yarısından sonrakı alonsonun söylemlerı ile avusturya 2002 den sonraki schumayerin kürsüyü barichelloya bırakması gibi..bundardırki mclarencıler schumayerı cok sevmemıs olsalarda saygı duymuslardır alonsonun şerefli bulmadığı schumayeri.

  7. Saygılar benden =)

    Dostum pilotlar ve takımlar en iyi pilot seçti adamı,öyle yada böyle dedi yada demedi.Bence Schumacher le birlikte griddeki en iyi pilot o.Katılmazsan saygı duyarım.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sedat bunların bazıları yalan,bazıları ise parağraftan alıntı olup cümlenin özü ve tamamı değildir.Yine tekrarlıyorum ki Alonso sevgin beni mutlu ediyor.Uğraş vermen vakit harcaman beni mutlu ediyor.Birgün yollarımız kesişecek bundan eminim.Kasap sevdiği postu yerden yere vururmuş.Tarih tarih ben de sana çok şey yazarım ama hiçbir değeri yok.80 defa aynı şeyi söylediğim oldu ama dönüp de bakıyorum ki herkes yine bildiğini okuyor.Burada kimsenin başka birisinin fikrini değiştirebildiğine şahit olmadım.Kim ne derse desin İmam bildiğini okurmuş.
    Bir çok kişinin demeçlerini örnek olarak yazmışsın ama o kişiler başka zamanlarda başka ortamlarda bu yazdıklarının tam tersini söyleyebilmişler.Örneğin Alonso yeri gelip şumiyi eleştirdiğinden daha fazlasıyla onu her zaman övmüştür.Hala da övmektedir.Verdiğin parağrafın tam metninde şumiye övgüler var.Sanki şumiyi sadece Alonso eleştirmiş gibi yazmışsın.Bu seneyi yeniden bir hatırla özellikle çinden sonra şumiye söylenilenleri hatırla ve onları da bir kenara kaydet.
    Mesela fisichella bugün eleştirmiş ama yarın yere göğe sığdıramamış.
    Mesela briatorenin bir demecini yazmışsın.Halbu ki Briatore bir zamanlar şöyle de demişti.""alonso şumiden daha iyi""
    Mesela 4 dünya şampiyonlu prost şöyle demiş diye yazmışsın. Halbu ki bir zamanlar Prost şöyle demişti:""Eskiden senna ve hakkinene yapılanlar şimdi hamiltona yapılıyor o zamandan beri mclarende değişen bişey yok."""
    Gelelim dennise.Dennisin Alonsoyu eleştirdiği kadar, Onu yüceltiiği bir çok konuşması vardır.Örneğin:""Alonso bana eski şampiyonlarımı hatırlatır.prost lauda ve sennayı..Alonsonun özellikle teknik yeteneklerine ve otomobilin geliştirilmesinde neleri istediğini bilme özelliğine hep hayran kalmışımdır.(Bunu mika ve rai için söylemedi))"""

    Şimdi bu ve bunun gibi yüzlerce karşılıklı örnekler var.Diğer pilotlarda yok mu.Hepsinde aynısı var.Hatırlar mısınız raikkonen mclarenden ayrıldığında neler söyledi.Bazıları vefasızlıkla suçladı, bazıları nankör dedi,bazıları sattı dedi.
    Diğer pilotlar demişken aklıma button geldi.Kim derdi ki mclarene"ancak köpek kadar hızlı"" diyen bir pilotun bir gün gelecek mclarende yarışacağını..

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    boş ve aynı zamanda hoş laflar, isterseniz hergün bi pilotun iyi ve kötü yönlerini tartışalım, her pilot için o kadar malzeme buluruzki sizlerde şaşarsınız, kirve hocanın arşivinde kimbilir ne malzemeler vardır 🙂 bu camia böyle malesef, onun için kimse kimseye laf atmasın, hepsinin bi defosu var,kusura bakmayan,

  10. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Belli ki orada berabermişiz Sedar kardeş.:) Alonso tezahüratları felan kaptırmadıysan kendini sorun yok :))

    Saygılarımla.

  11. Hee Canımm çok seviyorum anlatamam şimdi :)hepinizden önce ben gördüm kendisini 2005 yılında Sultanahmetde 🙂

  12. 05Fernando nikliye Saygılarımla,

    http://www.wheels24.co.za/FormulaOne/Coulthard-Alonso-best-in-F1-20090202; bu linkte coulthard yarışları yeni bıraktığı sırada ispanyada bir otomobil fuarına katılıyor ve orda ispanyol gazetecilere mülakat verirken mclaren ve ferrariden 40 puan geride olmasına rağmen ispanyada iyi iş çıkardığından bahsediyor. Coulthard F1 de otorite değil üstelikte bazı düşmanlıkları ve çakallıklarını biliyoruz, onun ifadesi bence önemli değil. üstelik en iyisi alonso demiyor zaten.
    http://www.crash.net/f1/news/163269/1/lauda_alonso_the_best_vettel_still_needs_to_mature.html; Bu linkte lauda alonso iyi vettelde olgunlaşmalı diyor. Ama alonso en iyisi demiyor zaten. Aynı lauda 2010 sezonunda Alonso için gördüğüm en ahmak ve karaktersiz pilot ifadesinide kullanmıştır 🙂
    http://www.yallaf1.com/2010/10/27/berger-alonso-special-as-schumi-and-senna/: Bu linkte berger alonsonun schumi ve senna gibi özel olduğundan bahsetmiş ancak pistteki en iyi pilot yada en iyisi alonsodur dememiş zaten.
    http://www.yallaf1.com/2010/11/05/fittipaldi-i-see-alonso-as-the-best-driver; Fittipaldi brezilya yarışına ağırlıklı olarak en iyi sürüşü gerçekleştiren pilot olduğundan bahsetmiş ve yetenekli bir pilot olduğunu anlatmış Yani en iyisi Alonso dememiş 🙂
    Horner,Vettel,Webber,Prostla ilgili link vermemişsin zaten onlarda öyle bir demeç vermediler. Horner bu seneki en büyük rakibiz dedi. Vettelde rakibim alonso dedi. yani en iyisi alonso diyen yok :))))

  13. http://www.wheels24.co.za/FormulaOne/Coulthard-Alonso-best-in-F1-20090202
    http://www.*********.com/haber/24330/Takim-patronlari-Alonsoyu-yilin-en-iyi-pilotu-secti
    http://www.crash.net/f1/news/163269/1/lauda_alonso_the_best_vettel_still_needs_to_mature.html
    http://www.yallaf1.com/2010/10/27/berger-alonso-special-as-schumi-and-senna/
    http://www.yallaf1.com/2010/11/05/fittipaldi-i-see-alonso-as-the-best-driver/

    Bir yanda Michael Schumacher, yedi dünya şampiyonluğu ile efsaneliğini pekiştirmiş gerçek bir yıldız. Diğer yanda Sebastian Vettel, 23 yaşında parıldayan bir yıldız adayı ve sempatik tavırlarıyla Formula 1 dünyasının "yakışıklı çocuğu"…

    Ancak öyle bir isim var ki, giderek artan popülerliğinin önüne hiç kimse geçemiyor. Ciddi, fazla gülümsemeyen, işine kendini tamamen adamış, yalnızca pilotluğu ile değil otomobillerle ilgili bir mühendis kadar bilgi sahibi olması, iki dünya şampiyonluğu ve Renault ile McLaren macerası sonrası Ferrari'ye yükselen kariyeri…

    İspanyol pilot Fernando Alonso, Formula 1 dünyasının en çok "tık"lanan adamı…

    2010'da ilk yarışı kazandıktan sonra derin bir sessizliğe bürünmüştü. Üst üste kaybedilen yarışlara rağmen arkasındaki taraftar desteğini asla kaybetmedi. Yeniden kazanmaya başlasa da trajik bir şekilde şampiyonluğu kaybetti. Ancak tüm bunlar Fernando Alonso etkisinin giderek büyümesini engellemedi.

    İnternetteki Formula 1 dünyasında Alonso en çok okunan, en çok yorumlanan ve en çabuk reaksiyon alan isim.

    Grand Prix'ler için gittiği her ülkede inanılmaz bir ilgiyle karşılanıyor ve fan'larının sayısı dünyanın her yerinde her geçen gün artıyor.

    Valencia'daki ilk test gününde elde ettiği her tur derecesi tribünlerde "gol" etkisi yarattı. Öyle ki, medya merkezindeki basın mensupları, Formula 1 araçlarının seslerinin, Alonso tezahüratlarını bastıramadığını söylüyorlar.

    Belki de sporda taraftarlık, kazanmaya ve şampiyonluğa endeksli değildir. Bir sporcu ya da takım hedefine ulaşamasa da taraftarlarının desteği arkasında durmaya devam edebilir. Belki taraftarlık kazananın yanında olmak değil, onun kazanma ihtimalini sevmektir

    Saygılarla,Salim Kara'ya…

  14. Massa bu sene iyi olursa özlediğimiz Alonso geri gelir diyosun yani.
    Magazin yaşayacak:D

  15. gölge ölene kadar sahibini takip edermiş. bu kadar yazılanlar boş olmasa gerek…hadi biz sevmiyoruz da yorum yapıyoruz. peki bu kadar haberi neden bu yazanlar alonso için yazıyor? ateş olmayan yerden duman çıkmıyor. huylu huyundan vazgeçmiyor. hırs sebebi hasarettir. başarısını birilerinin başarısızlığı üzerine inşa etmek ne kadar kötü birşey…inanıyorumki alonso sever arkadaşlar bu haberlere üzülüyor. ama elden ne gelirki tuttukları pilot maalesef böyle olumsuz vasıfları olan bir insan…ama ne dersek diyelim "bir gemide 99 cani bir fani olsa dahi o gemi batırılmaz" mülahazasıyla hareket edip alonso gibi bir değeri tamamen yok saymakta haksızlık…öyle veya böyle bu insan ve buna benzer pilotlar sayesinde f1 i seviyoruz…gerçek düşüncem budur. ilgilerinize arz ederim.

  16. işte f1 taraftarı…
    işte olgun bir insan…
    işte iyi bir arkadaş…
    işte kirve…
    senin gibilerin sayısının artması temennisiyle:)

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso'dan beklerim.

  18. Horner,Vettel,Webber,Fitipaldi,Prost,Lauda vs vs vs vs vs nin Alonso en iyisi dediğini unutmuş.
    Bu adamlar hepsi nezaman en iyisi alonso demiş kaynağın varmı yada ifadeleri?
    Ayrıca neyin en iyisi? tüm zamanlarınmı? yarışanlarınmı? gördükleri en iyisimi nedir?

  19. Çok güzel bir arşiv ve paylaşım olmuş eline sağlık. Okuyan herkes için bir fikir verecektir :)))

  20. slegiggifiams avatarı
    slegiggifiams

    Check out Pantyhose addict
    now…

  21. aaaa bu haber hala yoruma kapatılmamış mı? çok ilginç

  22. kirve döktürmüşsün şuana kadar ben herhangi bir arşivleme yapmıyordum ancak senin değerli çalışmalarını gördükten sonra müsadenle bende bu paylaşımlarını kullanmak üzere saklamak istiyorum saygılar…

  23. Kovalainen ise görevinin Hamilton'a destek vermek olduğu iddiasını kabul etmeyerek, "Ben kapasitemi sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum. Diğer pilotlara yardım etmiyorum. Takımdan da bu yönde bir talimat almadım. Aynı araca, aynı fırsatlara sahibiz. Ben hızımı ve kaydettiğimiz sonuçları geliştirmeye çalışıyorum" dedi.

    Kovalainen geçen sene hiçbir zaman carlla aynı şartlara sahip olmadığını söyledi.
    JPM:kimse bizi kandırmasın.mclaren ronun oyun alanıdır ve carlda onun bir projesi ve her zaman bir numara yapacağı bir pilottur.Alonso gibi büyük bir sürücünün mclarende harcanmasını istemem.bana karşı asla anlayışı olmadılar demiştir.

    bunları sen duymadın,görmedin,bilmiyorsun ama,biz duyduk,gördük ,biliyoruz.

  24. kirve gibi insanlara şaşırıyorum,bir pilot desteklyor,ama ondan daha büyük olan ve herkesin en iyi olduğunu düşündüğü pilotla ilgili notlar tutmuş.carlla ilgili arşivin varmı desem,yoktur.ama sadece gizli hayranlıktan dolayı tutmuş bunları.neymiş 2-3 gidiyoduk demiş,yok tavır yapmış.watson diye bir ingilizin lafını almış,Horner,Vettel,Webber,Fitipaldi,Prost,Lauda vs vs vs vs vs nin Alonso en iyisi dediğini unutmuş.Yani bu kendi pilotumu desteklerim değilde,rakibime nasıl sataşırım mantığı.İyi onları kopyalamaklada uğraşmışsın ama inan okumadım.Gerek yok,haber değeri/yorum değeri taşımıyor okumadım,bilmiyorum görmedim.
    Çok basit bir soru soracağım.carl hangi takımda,ve bu sene kaç numaraları aracı kullanacak.bilmediğinden eminim ama sormak istedim.

  25. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Seviyorsun sende bu adamı Sedat Bey:))

  26. Emir Çolak avatarı

    Alonso'ya direksiyon başında kimse birşey diyemez çok iyi kullanır, lakin aynı şeyi karakter konusunda söyleyemiyeceğim, bu konuda hep eksilerdedir benim nazarımda.

  27. 300. mesajı ben yazayımda haberi maziye atalım.kolaj hazırladım sizlere hafızalarınızı tazelemeniz için 🙂

    12.09.2006

    Alonso: "Zidane Schumacher'den daha şerefli bir şekilde emekli olmuştu. Michael F1'de en çok yaptırımı olan ve en az sportmen olan pilottu." açıklamasında bulundu.

    03.10.2006

    AS gazetesine konuşan 25 yaşındaki İspanyol pilot, "Renault'nun amacı, yarışı (Çin GP) iki-üç bitirmekti, çünkü benim başka bir takıma bir numara olarak gitmemi istemiyorlar" dedi. "Bazıları çok mutlu oldu. Çünkü Ferrari'yi markalar klasmanında geçtik. Bana ellerinden geldiği kadar yardım etmiyorlar."

    04.10.2006

    Fransız takımı, İspanyol basınına "McLaren'e bir numara gitmemi istemiyorlar. Çin'de kaybetmeme takımdan sadece birkaç kişi üzüldü" diyen Alonso'ya mümkün olan en büyük desteği verdiğini ve buna devam edeceğini açıkladı: Flavio Briatore ise genç sürücüye cevap olarak , "dünya şampiyonu olmasını bize borçlu. Biraz bunun üzerine düşünse iyi eder" ifadelerini kullanmıştı.

    05.10.2006

    Fisichella ise Alonso'nun yorumlarına bir mana veremediğini söyleyerek, "Evet, gerçekten bu yorumlardan büyük şaşkınlık duydum. Niye böyle konuştu bilemiyorum. Açıkçası ben kendim için yarışırım, Fernando için değil. Eğer ona yardım etmem gerekirse de, tamam, ederim. Fakat aracımı o geçsin diye de aracımı pistte stop etmem" dedi.

    06.10.2006

    Alonso, "Kendimi yalnız hissettim. Birinci sıradaydım. Takım arkadaşımsa ikinci sırada. Bana yaklaştı ve sollayarak geçti. Ben tekrar eski hızıma ulaştığımda zaten aradaki mesafe oldukça açılmıştı" dedi.

    20.20.2006

    Fernando Alonso, ikinci şampiyonluğu için Renault'nun tam olarak arkasında olması gerektiğini belirterek, esas önceliğin markalar değil, pilotlar şampiyonası olduğunu belirtti. Brezilya Grand Prix'si öncesindeki basın toplatısında konuşan Alonso, "Önemli olan, pilotlar şampiyonası, sadece benim için değil, herkes için bu böyle" dedi.

    15.12.2006

    Lewis Hamilton, tüm gözlerin takım arkadaşı Fernando Alonso'nun üzerinde olduğu Jerez'deki yılın son test gününde en hızlı tur zamanını kaydetti. Hamilton, tüm dikkatlerin Alonso'nun üzerinde olmasına aldırmaksızın, Renault pilotu Heikki Kovalainen'in önünde 1:19.493'luk zamanıyla 2006'yı, günün en hızlı tur zamanını yaparak kapadı.

    01.02.2007

    Briatore, Auto Motor und Sport dergisine verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "Fernando iyidir. Ancak birçok insanın düşündüğü kadar iyi değil."

    02.02.2007

    İspanya'nın Valencia pistinde devam eden testlerin son gününü McLaren Mercedes takımının çaylak pilotu Lewis Hamilton lider olarak tamamladı. Hamilton geçtiğimiz hafta gene aynı pistte geçirdiği ağır kazanın ardından ilk kez bugün MP4-22'nin direksiyonuna geçti. Britanyalı pilot 1:11.119'luk derecesi ile en hızlı turu atarken aynı zamanda tüm hafta boyunca yapılan en iyi dereceye imza attı.

    14.03.2007

    S) Yeni takımınla ilk yarışın nasıl hissediyorsun, evindeymiş hissi var mı?
    Alonso) Takıma katıldığımdan bu yana geçen sürede gerçekten evimdeymiş gibi hissettim. Takımda çalıştığım herkez gerçekten çok nazik ve konuksever davrandı.

    20.03.2007

    Lewis Hamilton, sansasyon meydana getiren Avustralya Grand Prix'sinin ardından yaptığı açıklamada, Fernando Alonso ile yarıştaki mücadele konusunda tamamiyle serbest hareket edebilecek şekilde bırakıldığını söyledi. McLaren'ın çaylak pilotu, bütün hafta sonunca devam eden yarışlar esnasında Alonso'ya sürekli baskı uygulamış, bu baskıyı Melbourne yarışında iyice şiddetlendirmişti.

    21.03.2007

    Avustralya Grand Prix'sinde uzun süre takım arkadaşı Fernando Alonso'nun önünde götürdüğü yarışı üçüncü sırada tamamlayan Lewis Hamilton'ın pite çağrılmadan hemen önce pit yolundaki araçların yavaş hareketinden dolayı zaman kaybettiği belirtildi. Pite Alonso'nun önünde giren Hamilton, daha sonra öndeki avantajını kaybederek yarışta üçüncülüğe düşmüştü.

    23.03.2007

    Jarno Trulli ile de zorlu yarışlar geçirdiğini kaydeden Alonso, sözlerini şöyle sürdürdü: "2004'te onunla gerçekten zorlu zamanlar geçirdim. Monaco'da kazandı ve benden daha fazla podyum elde etti. Şunu söylemek istiyorum: Lewis benim karşılaştığım en zorlu ve hızlı takım arkadaşım değil."

    26.03.2007

    Alonso'nun gücünü gururundan aldığını kaydeden Symonds, "Alonso'yu bizde çalıştığı yıllarda gerçekten üzüntülü gördüğüm zamanlar, takım arkadaşına geçildiğin günlerdi" dedi.

    Alonso'nun başka bir takımın aracı tarafından geçilmeyi kabullenebildiğini belirten Symonds, bununla birlikte takım arkadaşına mağlup olmanın kendisi için çok daha zor olduğunu belirtti.

    16.05.2007

    Renault takım menajeri Steve Nielsen, "Kariyeri boyunca, her zaman takım arkadaşlarından daha hızlı oldu. Şimdi ise kendisiyle eşit bir takım arkadaşı var. Şimdi takım arkadaşından gerçekten daha hızlı olup olmadığı konusunda kendisini sorgulayacağını düşünüyorum" dedi. Bu durumun kendisinde bir güvensizliğe yol açacağını ifade eden Nielsen, "Birkaç kez takım arkadaşına geçildiğinde onu gerçekten baskı altında olduğunu gördüm. Şu anda da aynı durum sözkonusu" şeklinde konuştu.

    28.05.2007

    Ron Dennis, McLaren'ın Monako Grand Prix'de yarışı Fernando Alonso avantajlı olacak şekilde yönlendirdiği iddialarını yalanladı. Alonso yarışa Hamilton'dan beş tur daha az yakıtla start aldı. Dennis ise bunun güvenlik aracı ihtimaline karşı alınmış bir tedbir olduğunu söylemişti. McLaren patronu sözkonusu iddiaların ortaya atılmasının ardından yaptığı açıklamada, herkesin Hamilton veya Fernando için bir kayırma veya bir cezalandırma olduğunu düşündüğünü söyleyerek, pilotlar arasında adil olmak için çok titiz davrandıklarını ifade etti.

    27.05.2007

    Hamilton, “Oldukça şaşırmıştım çünkü Fernando’dan beş veya altı tur daha fazla yapacak şekilde doluydum. Fakat sadece üç tur sonra beni durdurdular” dedi
    Alonso ise, yarış sırasında yakıt tasarrufu yapmayı başardığını belirterek, bu yüzden pit stoplar tamamladığında Hamilton’ın liderliği ele geçirmek için yeterli zamanı bulamadığınısöyledi.
    Alonso, “Umarım bu durumu açıklayabilir. İlk bölümde, yakıt tasarrufu yaptığım için normalden iki tur sonra pite girdim” dedi.
    McLaren patronu Ron Dennis ise, takımın başlangıçta Hamilton için tek pit stop stratejisini seçtiğini ancak daha sonra iki pit stopa karar verildiğini söyledi.

    31.05.2007

    "Vodafone McLaren Mercedes ile sürücüleri arasındaki telsiz konuşmalarının incelenmesi, FIA gözlemcisinin raporu ve takımın verdiği bilgiler çerçevesinde, McLaren'ın 2007 Monako Grand Prix'de (aldığı) tedbirlerin tümüyle yasal olduğu ve daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı açıktır"

    Durum:

    1. İki pit-stop stratejisi, güvenlik aracı piste çıkmadığı sürece en uygun (stratejidir). (Güvenlik aracının pistte olması durumunda ise) tek pit-stop daha iyi olabilir.
    2. Güvenlik aracı, geçmişteki beş Monako Grand Prix'sinin dördünde piste girmişti.
    3. Mevcut kurallar çerçevesinde tek pit-stop ile iki pit-stop stratejisi arasındaki tercih sonsıralamaperiyodundanönceyapılmalıdır.
    4. Sıralamalar sonrasında, FIA ölçümlerine göre, McLaren Hamilton'ın (aracını) Alonso'dan beş tur daha fazla (gidecek şekilde) doldurmuş olduğu açıktır.
    5. Hamilton'ın tek pit-stop stratejisi tercihi, güvenlik aracının ilk bölümüde piste gireceği tahminiyle yapılmıştır.
    6.Güvenlik aracı piste girmemiştir.
    7. McLaren Monako'da diğer araçlardan kaydedeğer şekilde daha hızlı olmuştur.

    07.06.2007

    Fernando Alonso, Monako Grand Prix’sinin, sezonun geri kalanında McLaren’da 1 numara olma çabasına yardım ettiğine inanıyor. Kanada öncesinde sürücüler klasmanında takım arkadaşı Lewis Hamilton’la zirveye ortak olan Alonso yaptığı açıklamada, "Takımın hala kimin 1 numara olacağı konusunda şüpheleri olması anlaşılabilir bir durum" dedi.

    08.06.2007

    McLaren sürücüsü, yampiyonluk yolunda kendisine Alonso ile eşit fırsatların sunulup sunulmadığı sorusuna ise, "Eşit fırsatların sunulduğunu düşünüyorum. Kazanmak için bize aynı araçlar veriliyor. Daha istikrarlı olan, en az hata yapan sonunda zafere ulaşacak. Sanırım sonuna kadar sıkı bir (mücadele) olacak" dedi.

    10.06.2007

    Güvenlik araçlarının Hamilton'a yaradığını belirten Alonso, "Bundan en çok takım arkadaşım karlı çıktı. Söylediğim gibi güvenlik araçları işi şansa bırakıyor. Daha şanssız olduğunuz bir yarış olamaz. Fakat iyi yarışlar çıkarma sırasının bana geldiği zamanlar da olacak. Bu kez diğerleri şanssızlık yaşayacak" dedi.
    70 tur boyunca dört kez pist dışına çıkan Alonso ayrıca yarışın büyük bir bölümünde lastik sorunu yaşadığını ifade etti.
    Alonso, "Lastiklerde çok aşınma yaşadık, özellikle de yarışın sonunda. Soft lastikleri kullanmaya başladığımızda bozulma çok oldu. Yani gerçekten tam bir piyango yarışıydı" diye konuştu.

    12.06.2007

    Dünya şampiyonu Fernando Alonso, McLaren takımında, İngiliz ekibine katıldığından bu yana kendisini tümüyle rahat hissetmediğini ifade etti. Bu yıl Renault'dan McLaren'a geçen İspanyol pilot sezona, geçen hafta sonu Kanada Grand Prix'sindeki zaferiyle liderlik koltuğuna oturan Hamilton'la start vermişti. Alonso bugün yaptığı açıklamada, McLaren'a geçtiği günden bugüne takımda kendini hiçbir zaman "yüzde 100 rahat hissetmediğini" söyledi. İspanyol pilot, Hamilton'ın takım arkadaşı olarak açıklandığında böyle bir durumu beklediği itirafında bulundu. Alonso, dün akşam İspanyol Cadena Ser radyosuna yaptığı konuşmada, "Baştan bu yana (takımda) kendimi hiçbir zaman tümüyle rahat hissetmedim" dedi.
    Alonso, "Bir İngiliz ekibinde, bir İngiliz takım arkadaşım var. Çok büyük işler çıkarıyor. Tüm destek ve yardımların ona olduğunu biliyoruz. Bunu daha başında anlamıştım" şeklinde konuştu

    13.06.2007

    Formula 1 eski pilotlarından John Watson, "Sanırım Alonso dikkatlerin odağında olmayı özlüyor. Renault'da ve İspanya'dayken dikkatler hep onun üzerindeydi. Fakat şimdi değil" dedi.
    Şu an mevcut durumun Lewis Hamilton'ın daha fazla heyecan ürettiği olduğunu belirten Watson, "Alonso olanlardan haberdar değil gibi. Bu Lewis'in hatası değil. O işini iyi yapıyor, Alonso ise yapmıyor" dedi. Watson Alonso için, "Durup biraz soluklanmalı ve ilerleyip büyümeli" diye konuştu.

    27.06.2007

    Dört kez dünya şampiyonu ünvanlı Alain Prost, "Bu yeni durum önceki yıllardan çok farklı" diyen Prost, şöyle konuştu: "Geçmiş yıllarda bu, teknolojiye ve yarışa bağlıydı. Ancak bu yeni durum tamamen insan odaklı, psikolojiyle ilgili birşey. Şunu söylemeliyim ki, Alonso'nun şu anda neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bu pilotların her ikisi de takımda henüz yeni. Bu da durumu Alonso için daha zor yapıyor. Kendisi McLaren'a tereddütsüz gitti, çünkü bu onun rüyasıydı."
    "Ama şimdi görüyor ki, kendisi o takımda biricik pilot değilmiş. Bu şartlar altında, hayal kırıklığı içerisinde kendisini motive etmesi bence çok zor. Eğer bir diğerine karşı başarıyla mücadele eden genç bir pilotsanız, insanlar, medya ve herkes sizi destekler. Bu, Niki Lauda ile benim de başıma geldi. Ama bu sefer Alonso takımda 1 numara olmak üzere bulunuyor, bu düşünce ve beklentilerle oraya gitti. İşte bu beklentilerin ardından Hamilton gibi çetin bir cevizin karşısına çıkması kolay kabul edilebilir bir durum değil."
    Prost, Hamilton'ın yarış serüveninin ve başarılarının, bu sporda çok iyi bir yerde olduğunu ispatladığını ve kendisini zirveye oturttuğunu kaydetti. "Şu ana kadar hiçbir ciddi hata yapmadı. Hızlı ve tutarlı" diyen Prost, "Tek düşünülecek ve endişe edilecek şey, kendisinin çok genç olması ve başına geleceklerin bilinemeyişi. Bu adam bütün spor için çok iyi bir soluk oldu. Son olarak Alonso'ya gelince, bütün bu olanlardan ciddi biçimde ders almalı ve gelecek için sıkı planlar yapıp daha zorlu ve daha hızlı olmalı" diye konuştu.

    01.08.2008

    Geçtiğimiz yıl McLaren patronu Ron Dennis ve eski takım arkadaşı Lewis Hamilton'la gerilimli bir sezon geçiren Alonso, "Kovalainen, McLaren'ın kendisinden istediklerini yapmaya devam ederse kesinlikle daha birçok yıl takımla birlikteliğini sürdürür" dedi.

    Kovalainen'in Hamilton'ın şampiyona liderliği için destekleyici rol oynadığını belirten Alonso, "Heikki'nin Hamilton'a göre daha iyi bir yarış stratejisine sahip olduğunu düşünemiyorum. Hockenheim'da da gördük, takım arkadaşına yol vermek zorunda kaldı" diye konuştu.

    İspanyol sürücü, "Açıkçası ben böyle bir görev üstlenmeyi istemezdim. Bu şekilde McLaren'da dördüncü veya beşinci olmaktansa, Renault'da beşinci veya altıncı olmayı yeğlerim" ifadelerini kullandı.

    Kovalainen ise görevinin Hamilton'a destek vermek olduğu iddiasını kabul etmeyerek, "Ben kapasitemi sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum. Diğer pilotlara yardım etmiyorum. Takımdan da bu yönde bir talimat almadım. Aynı araca, aynı fırsatlara sahibiz. Ben hızımı ve kaydettiğimiz sonuçları geliştirmeye çalışıyorum" dedi.

  28. murat levent avatarı

    Yeter diyorum, durulur diyorum ama yok abicim, koca karılar gibisiniz aynı. Alonso şunu demiş, aaa bunu yapmış, bak terbiyesize.

    ALONSOYU SENELRDİR SUÇLAYANLAR

    Elinizde yazılı imzalı mahkeme kararı yada belge vermı ki her olayda suçlu diyorsunuz.

    ALONSONUN KARAKTERİNE LAF EDENLER

    Adamlan mı yaşıyosunuz, yoksa tv de gördüğünüz kadarı ile 1 tane parmağı bile bu kadar rahatsız mı ediyor sizi de karakterini analiz ediyosunuz. Kendiniz hergün trafikte bunun 10 katını yapmıyormusunuz. Bu kadar mı terbiyeli efendi insanlarsınız. Öyleyiz demeyin, yazdıklarınız ortada.

    Siz agobun kazı gibi sürekli aynı şeyi ısıtır ısıtır yersiniz, ama karnınız doymaz, çünkü içi BOŞ. O yüzden acıktıkça gelip yazarsınız aynı şeyleri. Bir 2007 macaristan dolamışınız dilinize, kendi pilotunuz çağrıldığı halde pite girmediği için masum, Alonso onu beklettiği için suçlu diyorsunuz. Takımınız bile bu yalana inanıyor, sizin inanmanız normal.

    Kazma RON demiyorki hamilton Alonsonun arkasında beklerken, hamiltonu içeri alın Alonso 1 tur daha atsın. Neden ?. O ana kadar zaten hamilton polde, ya polde kalır, ya Alonso alır, ne kaybeder bunlar aynı takım elemanı değilmi, 1-2 olunca batıyormu da illa diğerini bir tur atsın diye piste gönderip Alonsoya ceza yedirtiyorlar.

    Özür dilemek erdem olabilir, bazı arkadaşlar kendi pilotlarını böyle savunuyorlar. Ama bir şeyi kazaylan yapıp, özür dilediğin zaman erdemdir. Durup durup yalan söyleyip, her türlü olaya karışıp, taraftara küfür edip pişkin pişkin özür dilemek erdem değil KARAKTERSİZLİĞİN en alasıdır.

    Önce kendi takım ve pilotunuzu adam edin, sonra elalemin derdi gersin sizi.

  29. şimdi aklıma geldi benim ogün sınav var anca nisanda yarış izliycem sel basabilir. :))))

  30. istermisiniz avustralyayı sel basıp yarış ertelensin tamam şaka şaka(şakası bile kötü) :)) allahım nazarlardan saklasın.

  31. yeri geldi en büyük eleştiriyi ben yaptım hamilton için mesela valenci olayında geçmesi hataydı bunu kabul ediyorum yaptığı başka saçma sapan şeylerin saçma sapan konuşmalarında hata olduğunu kabul ediyorum ama siz pilotunuza toz kondurmuyorsunuz hamilton'a istediğini diyebilirsin özgürsün sana kimse saygı çerçevesi içinde karışamaz ama birisi alonsoyu eleştirdimi herkes o kişiye karşı saldırıya geçiyor halada tekrarlıyorum ben henüz olayın kesin olduğunu söylemedim bunu sürekli tekrarlıyorum alonsonun sicili bozuktan kastım 2006 yılında renault'da son yarışlarında TAKIM BENİ DESTEKLEMİYOR dedi 2007 yılında takımı LEWİS'İ YAVAŞLATIN YOKSA BİLGİLERİ FİA'YA VERİRİM dedi burda mclarende çok hatalı bunuda kabul ediyorum ardında 2008 SİNGAPUR'DAKİ OLAYDAN HABERİM YOK dedi sonra olduğu ortaya çıktı 2010 ALMANYA'DA MASSA YOL VERSİN DİYE TAKIMLA SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYDİ massa yol vermeyince bu çok gülünç cevabını verdi dediklerim bunlar haa hamilton çokmu masum schumacher çokmu masum onlarında böyle olayları var onlarıda dile getirebilirsin bende kabul ederim ama camdan bir evde oturmuyorum ama sen camdan bir evde oturduğunu bazen unutuyorsun…

  32. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tahsin emre efe,Son günlerde yaşanan olaylara biraz daha objektif bir gözle bakmanı ve yapabiliyorsan eğer mclaren gömleğini çıkararak bakmanı tavsiye ederim.Alonso haberleri neden fazla rağbet görüyor.Alonso haberlerinde ilk fitili ateşleyen tahrikçiler kimlerdir.Neden tüm f1 taraftarları o haberlerin altında toplanıyorlar.Raikkonenciler,şumiciler,sennacılar,trulliciler,renocular,mosleyciler vs.vs.Özellikle yeni alınmış niklerin çokluğu da dikkat çekici.Enteresan olan diğer bir durum da taraftarı olduğu pilot veya takımın haberi bomboş dururken bu kişinin Alonso haberinin altından çıkmamasıdır.Belki de hamiltona ait negatif haberlerin yayınlanmaması sizleri Alonso haberlerine çekmektedir.
    Herneyse özür dilemek herşeyi bitiriyorsa bundan sonra herkes özür dilesin.Sicilden bahsederken önce f1 camiasına bir gözatacaksın.Kim kaç yıldır bu camiada ve kim hangi olaylarla addediliyor.Hamilton 4 yıldır f1 camiasının içinde ve isteyerek ya da istemeyerek bir sürü hadiseye karışmadı mı?Hadise sayısını ,F1 de yılına bölersen daha net bulgular görürsün.Hamilton DAHA İLK YILINDA vergi kaçakçısı bile oldu.İngilterede çok vergi ödediğini söyleyip isviçreye taşındı.
    Diyeceğim o ki: Önce sizlerin Alonso'nun haricindekileri AKKAŞIK olarak görmekten vazgeçmeniz gerekmektedir.Hamilton veya diğer pilotlar hakkında verilen örnekler bu sebeptendir.Alonso taraftaları başka haberlerde tam kadro boy göstermiyorlar.Alonso taraftarlarının savunmalarını eleştirirken aynaya bakmanız lazım.Yıllardır mclarende eşitlikten bahsedersiniz.Ama prost, montoya, coulthart, gibi birçok pilot bunun yalan olduğunu beyan ediyorlar.Sizler inanmıyorsunuz.İstersen sana bu pilotların mclaren eşitliği hakkında neler söylediğini tek tek yazabilirim.
    Camdan yapılmış evde oturanların başkasına taş atma hevesini anlamıyorum.Bir de çuvaldızla iğnenin arasındaki ilişkiyi anlayamadım.Tek bildiğim,körün kendini göremediğidir.

  33. alonsonun mükemmel bir pilot olduğunu sende biliyorsun demekki. neyse,içinizdeki alonbso sevginizi bastıramıyorsunuz anlaşılan, bu şekil bi koleksiyon teması edinmişsin kendine. oda güzel. yakında die-cast modellerini bile toplarsın eminim.

  34. güzel yazı olmuş hocam eline sağlık şimdi alonso yaptığı şeyleri reddediyor biz onu eleştiriyoruz alonsocular hemen lewis 2009 avustralya 2010 valencia 2008 almanya deip duruyorlar bu yarışları tekrar tekrar izliyorum internetten ama valenci hariç yarışın sonucuna etki eden bir durum görmedim zaten valencia olayınıda bir lewis taraftarı olarak eleştirdim ardından özür dilediği için eleştiriliyor ÖZÜR DİLEMEK BİR ERDEMDİR sözünü ailemiz hocalarımız büyüklerimiz bize boşunamı öğretti yoksa. aslında keşke hamilton'da özür dilemeyip HİÇBİR ŞEYDEN HABERİM YOK deseydi sonrada herşeyden haberi olduğu ortaya çıksaydı. Ben hala yazılarımda alonsonun bunu kesinlikle yapmıştır demiyorum ama yapmadığınıda bilmiyorum neticede durum tam bir muamma. Alonso sicili çok temiz olan bir pilot değil bundan dolayıda her onu ilgilendiren negatif haber çok dikkat çekiyor eleştirim alonsocuların hemen karşı atağa geçip olayın bir iftiradan bir komplodan oluştuğunu söylemeleri suçluluk psikolojisinden kastımda o.

  35. Alonso'ya sataşmak için sınırlı ömrünü tüketeceğine,git takımına ve carla odaklan.

  36. Alonso haberlerini word belgesine yapıştırıp arşivliyorum tabi gözüme çarpanları yada okuyabildiklerimi.

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonsoyu çok yakından takip ettiğini biliyorum.Gizli bir hayranı olduğunu düşünüyorum.Bütün Alonso haberlerinde varsın ve maşallah hiçbirini de unutmuyorsun.3 aralıkta yayınlanan bu habere nasıl ulaştın????Sitede 2010 a ait konulara nasıl ulaşabiliyorsun??

  38. Arkadaşlar ikili oynayan malum zat yine gelmiş.Bize istediğini söylüyor,kendi tuttuğunu eski bir takımın gölgesinden takip ediyor.Gülün geçin,lütfen cevap vermeyin,yok varsayın.

  39. İstemeden övmüşün.Aferin doğruyu bulacaksın.

  40. Bakıyorum da o malum zihniyetin neferleri, sayısal üstünlüklerini buradaki günahsız insanları ezmek için kullanmağa başlamışlar. Sonra "mazlumun yanında, zalimin karşısındayım." deyince sinirleniyorlar. Burada hakikati açıklaya çalışıyorum, karşılığında en galiz küfürler, en ağır hakaretler, en kötü iftiralarla karşılaşıyorum. Ben şu sayfadaki hakaretleri okumaya utanıyorum, o malum zatlar yazarken en ufak bir vicdan azabı hissetmiyor. Yine de bu arkadaşlarımıza hoşgörüyle yaklaşıyorum, yaklaşıyorum ki bu hadiseden ibret alsınlar.

  41. Onun muhteşem bir pilot olduğunu hepimiz biliyoruz. Her yarışta pit alanında dolaşarak onun yeteneklerini öven mühendisler görür ve duyarım; direksiyon başındaki kapasitesini sorgulamaya kimsenin gücü yetmez.

    NOKTA

  42. Frank Williams, yapmış olduğu son söyleşide Fernando Alonso'nun harika bir yarış pilotu olduğunu ancak onun büyük taraftarlarından birisi olmadığını söyledi.

    ESPN'ye konuşan Williams "Gerçekten Alonso'nun büyük bir taraftarı değilim. O genelde biraz asık suratlı, çok nadir birilerini farkeder ve çok az konuşan birisi."

    "Mükemmel bir yarış pilotu ancak ona karşı bir canlılık hissetmiyorum. Belki de bu onun yarış hafta sonuna yaklaşım tarzıdır." dedi.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/18090-fran-williams-alonso-nun-buyuk-bir-hayrani-degilim.html#ixzz1FHdJPMF5

    🙂

  43. Bazen agresiflikle yazılan yorumlar çok komik olabiliyor harbiden…

  44. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sakaryalı arkadaşım. O kişi siteye henüz dakikalar önce üye olmuş.Üye olur olmaz tipik bir mclarenci olduğunu göstermiş.100 alonsocudan ve 5-6 mclarenciden bahsetmiş.İdrak edemediği nokta ise sadece mclarencilerin değil diğerlerinin de alonso haberleri altında rahatlamaya çalıştığıdır.Tam kadro olarak geldiklerini unutmuş.3 sayfalık bu yorumlar dizisinin tamamını en başından okuyacak olursa kimin ilk önce fitili ateşlediğini ve kimin provakatör olduğunu iyi görür.Her çeşit taraftarın alonso haberi altında toplandığını bilmeyen var mı.Bakmayı bilen gözler bunları göremez mi???

  45. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Her ne kadar mükemmel bir pilot olsa da özellikle bazı İngiliz taraftarlar Fernando Alonso'yu sevmiyor. Williams'ın eski Halkla İlişkiler sorumlusu Liam Clogger da onu sevmeyenler arasındaydı… Ta ki geçen yıl İspanyol pilotu yakından takip edene kadar. Peki Clogger'ın fikrini neden değiştirdi?

    Williams medya sorumlusu olarak son 10 yıldır Formula 1 sahnesine ayrıcalıklı bir pencereden bakma fırsatına sahibim. Yarış olan Pazar günlerinde yerel saatle öğle vakti, pilotlar evlerinden çıkarak okul bahçesine toplanan çocuklar gibi karmaşa içinde bir araya gelir. 24 pilotun bu şekilde mecburen toplanması her grand prix hafta sonunda yalnızca iki kere olur: Birincisi, pilotlar toplantısında disiplinden sorumlu okul müdürü Charlie Whiting'den birkaç kelime duymak için toplantı odasında; hemen ardından gelen ikincisi ise daha çok eğlence endüstrisine yönelik olan pist üzerindeki pilotlar geçidi için FIA garajında. Ve geçit töreni için yeniden bir araya gelmeden önce verdikleri kısa teneffüs sırasında, pilotların iş arkadaşları arasında nasıl davranışlar sergilediğini incelemek gerçekten çok ilginç oluyor. Özellikle de pist üzerindeyken karşılıklı zihinsel etkileşimin belirleyici olmasa da önemli bir faktör olduğu bir spor dalında… Pazar günü geçit töreninden önceki bu on dakikalık süre adeta psikologların çalışma alanı. Toplumun hemen her kesiminde geçerli olan hiyerarşik düzende olduğu gibi Formula 1 pilotlarının oyun bahçesinde de geçerli birkaç protokol vardır. Geçit törenine ilk önce delikanlılar gelir. Starta yalnızca birkaç dakika kala kimi soğukkanlı, kimi ise gergindir. Bir keresinde sorumluluğum altındaki pilotlardan biri garaj dışındaki ortamdan korktuğunu ve hiç arkadaşı olmadığını söyleyerek garajda kalmamı ve kendisiyle sohbet etmemi istemişti. Hepimizin başına gelmiştir, diskoya gitmiş ancak dans edecek kimse bulamamışızdır, ama elit sporculardan bu tür sinir bozuklukları görmek insanı şaşırtıyor.

    Daha sonra sıradan isimler gelir: etrafına çok dikkat etmeyen ancak yerinde bir laf etmenin çok da yerinde olmadığını düşünen tiplerdir bunlar. Bu tür pilotlara örnek olarak sert mizaçlı, güvenilir ve tam bir Avustralyalı karakterine sahip Mark Webber'i verebiliriz. Williams'da beraber geçirdiğimiz dönemlerden hatırladığım için söylüyorum. Ancak geçit töreni başlamadan iki dakika önce esas oğlanlar sınıfına sokabileceğimiz süper star'lar gelir. Bu pilotlar arasındaki bir numara korkunç geçen 2010 sezonuna rağmen Michael Schumacher'dir. Onun hemen arkasında, yavaş adımlarla gelen bir başka süper star vardır. O da Fernando Alonso'dur.

    Fernando'ya saygı duymaya başlamamın nedeni sanırım buradan geliyor. Onun muhteşem bir pilot olduğunu hepimiz biliyoruz. Her yarışta pit alanında dolaşarak onun yeteneklerini öven mühendisler görür ve duyarım; direksiyon başındaki kapasitesini sorgulamaya kimsenin gücü yetmez. Bu adam 2006 yılında en hızlı kategorisinden çok uzakta olan bir otomobille şampiyon olmayı başarmış bir pilot. Bu iş gerçekten yetenek ister. Ancak Fernando'yu süper star sepetine attığım için, sahip olduğunu düşündüğüm belli seviyedeki kibir ve kendine verdiği önem varsayımlarının doğru olduğuna karar vermiştim.

    Devamı F1 Racing Mart Sayısı'nda

    Copy/paste

  46. xanax without prescription avatarı
    xanax without prescription

    Good article. Thank you.
    http://buybuyreally.info/

  47. FAster Inside avatarı

    hoop orda dur biraz, adamlık filan, ayıp oluyor, belden aşağıya vurmayalım istersen heee

  48. ahmet mehmet avatarı

    ARKADAŞLAR SİZİN YAPTIĞINIZ ADAMLIK MI GELİYORSUNUZ 100 ALONSOCU 5 – 6 MCLAREN CİYE LAF SOKMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ BURDA Bİ HABER YAPMIŞ SİTE KENDİ ÜYELERİNİ KENDİNE DÜŞÜRÜYOR ANLAMIYORUM SİZİ

  49. Bu habere bizim özel ilgimiz olacak tabi ki haber Alonso ile ilgili doğal olarak yorum yazıyorum bak bakalım başka haberlere yorum sayım 1'i geçmez. Ama anlamadığım konu haber Alonso Mc-laren ile ilgili olmasına rağmen Kimicilerin bu haberde ne işi olduğu!!! bunda bir gariplik var arkadaş. Buna suçluluk psikolojisi demezler savunma psikolojisi derler ama sizde ki psikolojiye ne derler onu bilemem doktorların çözmesi gerek.

  50. Yok benim mesleğim Alonso'nun avukatlığından çok daha önemli bilimsel bir iş sen anlamazsın boşuna yorma kendini, ama sizin mesleğiniz de sanırım çamur atma ile ilgili olsa gerek baksanıza nerde Alonso haberi orda siz ve sizin gibiler ellerinizde çamur sürmek için yer arıyorsunuz.

  51. FAster Inside avatarı

    🙂 diğerlerinin yanın çok cılız kalır o olay ama herneyse :))

  52. mertcan_massa avatarı

    yüksek bir ihtimalle bu da doğrudur. 2007ye kadar renault ile yarışırken orayı kendi evi gibi gören ve takımı etrafında toplayan, 2007de bir çaylak olarak gördüğü pilotla kendine eşit şartların sağlanmasını hazmedemeyerek aynen geldiği kapıya dönen, ki ayrıca o sene ferrari için atıp tutan alonso(yine 2007 malezyada ona buna aynasından hareket çeken BU GURUR DUYULACAK PİLOT), 2008de singapurdaki yaşanan olayların gün yüzüne çıkmasıyla benim bir şeyden haberim yok diyip olaylardan ve muhtemel alacağı cezadan sıyrılan, 2010da da ferrariye gelip benim evim burası yarıştığım en iyi araç budur diyerek takımının gözünü boyayarak etrafında toplamaya çalışan beyefendi, 2010un almanya gpsinde takım arkadaşını pist üstünde geçemeyip telsize"bu çok gülünç" haberini verdikten birkaç tur sonra massanın yol vermesiyle liderliği alan alonso her ne hikmetse basın toplantısında yine bir şeyden haberinin olmadığını söyleme pişkinliğini tekrarladı. o bunu da yapmıştır ve yapar da her şeye inanırım; şaşırmam, eğer mevzu alonso ise 😉

  53. FAster Inside avatarı

    Fernando Renault’u evi olarak görüyordu görmesine ama bir de gerçekler vardı tabii ki ve o gerçek de Renault’un eski formundan uzak olduğuydu. Kapalı kapıların ardında neler konuşulduğunu bilemeyiz tabi ancak bildiğimiz tek şey vardı ki o da Fernando Alonso’nun kontratında “Sezon içinde yarış kazanamazsa kontratı fesih olacaktır.” maddesinin olduğuydu.
    Şimdi sence bu olaydan Alonsonun hiç haberi yokmuydu???

    Pes artık, bir insan kendi tezini ancak böyle çürütebilir, nasıl bir mantık çözebilene aşk olsun, mantıktan öte nasıl bi paranoya oluşturmuş Alonso sizde, kılınız dönse alonsodan bileceksiniz korkarım….
    Yani olaya bakarmısın neymiş efendim alonsonun haberi hiç yokmuymuş, evet sana gore varmış, ve sana gore Alonso o kadar saf bi herifki yavaş reno ile bütün bi sezonu kaybetmişken, tabiri caizse sürünürken sezon içinde yarış kazanmak adına her türlü hileye başvuruyor ve sözleşmesindeki madde sayesinde 1 sezon daha takımda kalıyor ve traktör reno ile bi sezon daha elini kolunu bağlıyor, buna kargalar bile gülemez , kusura bakma, Alonso yada herhangi b pilottan o günkü şartlarda senin dediklerinin tam aksini yapması beklenir,

    Ha bu lafları söylerken şöyle bi mantık kurulabilir belki, briatore alonsoyu bi sezon daha elinde tutabilmek ve sözleşmesinin fesh olmasının önüne geçmek adına bunu yaptı denilebilir, ki o durumda alonsonun durumundaki hemen her pilot bunu Kabul etmekten öte öncelikle işine gelmez, neden adam kolayca kurtulmak varken kendini sıkıntıya soksunki….

    Neyse daha fazla uzatmayayım anlatmak istediğimi herkez anlamıştır umarım, ama bu mantıkla seni kimsenin anladığını sanmıyorum…..

  54. Arkadaş takım emri skandalından bahsediyor.

  55. FAster Inside avatarı

    sen takma kafana biz böyle gayet rahatız, alonso sayesinde kafanızdaki paranoyaları döküyorsunuz, sizde rahatlıyorsunuz işte fenamı 🙂

  56. FAster Inside avatarı

    ferraride mahkemelik oldu derken ????
    anımsayamadık, ne zaman oldu bu iş_?

  57. öyle=) artık testler falanda fayda etmiyor,hangi lastikti,ne kadar yakıttı,gösterdi göstermedi diye düşün dur.Umarım çabuk geçerde gelir şu yarış zamanı.

  58. büyük pilotmuşsun bee f.alans
    başka birşey söylemeye gerek yok

  59. =)
    hiç sorma.. ben de geçen haftayı monitöre kafa atmakla geçirdim. ama baktım ki olan yine benim cebe olacak, sessiz sessiz kadere razı olmaya karar verdim.. ne yapalım, 24 sayacağız eli mahkum.

  60. gerçekten çok yorum var bazıları alonsodan yana bazıları ona karşı. ama bence tek gerçek var.
    alonso gerçekten iyi bir pilot.mclaren ve hamilton taraftarı olarak kendisine saygı duyuyorum .fakat pilotajını ayrı tutarsak ne kadar iyiyse de okadar da kotu duzembaz ve sahtekar.
    reno,mclaren ve ferraride (ucunde bırden) mahkemelik olan tek pilot.tmm belki cok seweni var ama sewenler onun pilotajını sewiyor.karakterini değil.zate boyle duzembaz bir karakteri sewenler f1 le ilgilenmesin.

    buyuk pilot sadece pistte olunmaz.
    hatırlayın hakkınen,senna,lauda gibi efsaneleri..

  61. Bu hafta test,haftaya yarış olacaktı.11 gün kalmıştı!şimdi koskoca 24 !!!!! kafa atmak istiyorum.Umarım bu seferde şu milletvekili kendini piste yapıştırmaz yarış istemiyorum falan diye.

  62. (an itibariyle) 266 yorum olmuş. yorumları okuyana kadar kitabı alıp okusak şimdiye kadar biterdi =)

    arkadaşlar kasmayın kendinizi. (araplar su koyvermese daha da yakın olacaktı ama) şunun şurasında kalmış 24 gün. formula1 heyecanımız yeniden başlıyor. boşverin kim ne demiş ne yapmış.. üstünden geçmiş 4 yıl. zamanı da, olayları da geri getirecek gücümüz yok. iki yönlü iddialar da, konunun tarafları çıkıp açıkça konuşmadıkça ispat edilemez maalesef. önümüze bakalım, F1'in yeni sezonunun heyecanına hazırlayalım kendimizi.

  63. Monaco..Bence Schumi öyle hata yapmazdı.Belki kendi içinde sorguladı,doğru buldu.Bilemeyiz.O pilot Michael değilde,Ralf olsaydı,peh dönemedi derdim.Michael olunca acabamı diyorsun.Ama Schumacher basın toplantısında kendinden çok emindi.

    Neyse dostum çok yoruldum bunlardan.Sezon başlasada antremanlar,sıralama,yarış izlesek.Gerçekten bunladım…Keşke yarış tartışsak.

  64. Bence kazanmak için heryol mübah değildir. Ama burda şöyle bir paradoks vardır; bir işi başarabilmek için çeşitli hilelere ve yalanlara başvurmuşsan ve yakalanmamışsan zaten o iş dürüstce yapılmış zannedilecektir ve bunu yapan kişinin vicdanına kalacaktır.
    Ama yalan söylediğin ortaya çıkmışsa zaten başarısız olmuşsun demektir. Yani en iyi yalan yakalanmamış yalandır. (Biz erkeklerin söylemeyi beceremediği)
    Schuminin hangi çizgi olayından bahsettiğini hatırlayamadım.

  65. :))))
    yahu bazen bu alonsocu arkadaşlarıma üzülüyorum:)
    kolay değil bu pilotu savunmak ama bu konuda ki gayretlerine hayranım.
    "kargaya yavrusu şahin gibidir" psikolojisiyle adamın kılına dokundurtmuyorlar tek laf söylettirmiyorlar. ammaaa biri bitiyor yek diğeri başlıyor. zor yani:)

  66. mehmet ceviz avatarı

    herkes ürettiği şeyi bir şekilde satmak ister.satmak istediği ürünün uygun bir şekilde reklamıda yapılmalıdır.f1 le ilgili bir ürün satmak istiyorsanız,alonso bulunmaz bir nimettir.adam testlerde bile 30-40 fan toplayabiliyorsa ve seveni aşırı seviyor,sevmeyeni nefret ediyorsa(nefret belkide sevgidende yüksek bir duygudur) alonsodan bahsetmek iyidir.doğru veya yanlış olduğunu taraflar konuşmadıkçada bilmemize imkan yoktur.
    şu hale bakınki motorsporlarının tam manasıyla gelişmediği bizde bile 250 yorumu geçmiş halde ve eğer kitap türkçe yayınlanırsa alacak baya bir kişi olduğunu tahmin ediyorum.düşününki ingiltere ve ispanyada durum nasıldır.birde millet ertelemeyi falan unuttu.avustralyadan bahseden yok.kırmayın birbirinizi zaten şurda bir avuç f1 severiz birbirimize sahip çıkalım.yoksa neslimiz tükenecek.herkese sevgiler,saygılar.

  67. onur bu yorumdan sonra şapkamı çıkartıyorum hocam. :))

  68. bunlar zaten kesin doğruluğu olan bilgiler değil ama büyük bir iddia ve buna cavep verilmesi lazım.

  69. hocam ağzına sağlık yukardada belirttiğim gibi buna suçlu piskolojisi derler başlarla 90 yılında şu oldu 95 yılında şu oldu bunlar alonso ile ilgili değilki biz alonso yapmışmı yapmamışmı onu tartışıyoruz siz hemen karşı atağa geçip alonso yapmaz 2001'in hesabını verin böyle saçma yorumlarla ancak kendinizi kandırırsınız bakın. dikkatlice söylüyorum Alonso yapmıştır demiyorum .yapmışmı yapmamışmı tartışıyoruz diyorum bu arada aynı iddialar schumacher ve hamilton olsaydı artık yorumları düşünemiyorum alonsocuların…

  70. ₣ệЯЙąЙĐỔ  avatarı
    ₣ệЯЙąЙĐỔ

    vardır.her pilotun kara lekesi vardır.Bunu sırf Alonso diye basite indirgememek lazım.Nelson'da söyleseydi,Alonso'nun haberi vardı,oda olay yerindeydi,oda istedi diye.Aksine hep Alonso yokru dedi.

    Sence ron bu olayın bir ayrıntısını saklarmı?Yani ron diyecekki carl takımı dinlemedi,Alonso carlı bekletti,ceza aldık vs,ama asla bu olaydan bahsetmeyecek?Sence bu mümkünmü?Yani bir an için isimlerin üstünü kapat.carl ve Alonso'yu unut.

    bu kitabın yazarının mı söylediği doğrudur?
    yoksa ron böyle birşeyden şimdiye kadar hiç bahsetmediyse,olayın içine biraz süsleme sanatı eklenmiş olması ihtimalimi?

    Birde dünyada bütün sporlarda bu tip olaylar olurken,neden F1'de bu kadar büyük tepkiler oluyor?
    dünyanın en büyük sporu olduğu içinmi?
    bizim ait olma duygusu f1'd ait olduğu içinmi?
    bence insanlardan çok fazla şey bekliyoruz.
    ünlü düşünü dominic toretto ne demiş; nasıl kazandığının bir önemi yok,kazanmak kazanmaktır.

    Bence bir kere isimlerin üstünü kapat,dediklerimi bir düşün.Mesela Schumi ya gerçekten o virajda çizgiyi kaçırdıysa?olamazmı?olur…Onu Schumi'den başka hiç kimse,hiç bir üst düzey program bilemeyecek.Ama sizin deyiminizle pistlerin mozart'ı o çizgiyi kaçırırmıydı?Bence kaçırmazdı.İsminin üstünü kapatıyorum ve..Ya kaçırdıysa ve haksız yere ceza aldıysa?Bunun gibi.saygılar.

  71. hocam buna suçlu psikolojisi derler. :))

  72. Nelson bu konu ile ilgili açıklamalarında;
    Singapur GP’sinde takımın isteği doğrultusunda, Fernando Alonso’ya yarar sağlamak adına pistin vinçler ve görevlilerce ulaşılması zor olan 17 virajın çıkışında kaza yapması istendiğini ve o da bunu 2009 yılında ING Renault F1 (Renault) koltuğundaki yerini sağlamlaştırabilmek için, kabul ettiğini söyledi.

    Olaya Singapur GP’sini kazanmak gözüyle bakarsak hata yapmış oluruz. Olaya Fernando Alonso’nun takımda kalması olarak bakın. Hatırlarsanız o sezon Fernando Alonso, McLaren Mercedes’ten olaylı bir şekilde ayrılmış ve ING Renault F1’e kendi deyimiyle “evine” dönmüştü. Fernando Renault’u evi olarak görüyordu görmesine ama bir de gerçekler vardı tabii ki ve o gerçek de Renault’un eski formundan uzak olduğuydu. Kapalı kapıların ardında neler konuşulduğunu bilemeyiz tabi ancak bildiğimiz tek şey vardı ki o da Fernando Alonso’nun kontratında “Sezon içinde yarış kazanamazsa kontratı fesih olacaktır.” maddesinin olduğuydu.
    Şimdi sence bu olaydan Alonsonun hiç haberi yokmuydu???

  73. bu habere özel bir ilginiz var sanırım:) gardınızı bayağı yüksek tutmuşsunuz. her yoruma bir cevap…tebrikler:)

  74. birtanesi yarıştığı takımın patronu diğeride F1 in patronu. Yani bu kitapta yazanları yazılanları ciddiye almamak iin hiçbir neden yok

    Birisi böyle yazmış.İşte ne kadar okumaya meraklı olduğumuz belli.Ne Bernie,no ron,ne carl böyle birşeyden bahsetmemdiler.Bunu sadece bir ingiliz yazar komplo teorileri üzerine bir kitap yazmış.Hiç bir takımla alakası yok.

    ron,hönk hönk herşeyi anlatırken,herşeyi açıklarken neden acaba gelip (beni böyle tehdit etti,aracına az yakıt koyalım dedi diye birşey demedi.2007 ekim sayfa 13 te bir cümle gçiyormuş ya,bunu derken,bu kısmıda eklememelerinin sebebi nedir?)

    birde Nelson,kariyeri bitmiş,rezil olmuş kaybedecek bir şeyi yok,sizce neden Alonso'nun ismini vermiyor?Tüm takıma karşı savaşırken niye isim vermesin?O vermese babası veridi,öyle bir tip zaten babası.

    Başa dönecek olursak,madem sevmiyorsunuz önce bir haberi okuyun,yorumlayın ondan sonra yorum yazın.

  75. Doğru demişin adam tekzip yayınlamıyo işini yapıyor. Yaptığı en iyi işde dümen çevirmek sahtekarlık senaryoları yazmak.
    Senin meslekte alonsonun avkatlığı zuhahahararar çok komiksiniz çok.

  76. İdaayı ortaya ben atmıyorumki 24 saatimi onunla geçirmiş olayım!!! Üstelik bu iddayı ortaya atanlar ahmet ağanın sığırları değilki. birtanesi yarıştığı takımın patronu diğeride F1 in patronu. Yani bu kitapta yazanları yazılanları ciddiye almamak iin hiçbir neden yok.
    Ayrıca şunuda hiç unutmayınnki Şuyu vukuu dan beterdir derler.

  77. başkası yaparmı ? YOK.

    3 sene aynı takımda sür,sonra adam kaza yapsın sen kart at.Nazdrovia Massa Nazdrovia…..

    acaba carl Heikki'yi ziyaret ettimi?Ettiyse çok şaşırırım.

  78. Konu dışı
    Alonsodan arkadaşı Kubica'ya güzel bir jest:

    http://www.youtube.com/watch?v=bYx30zjwbkA

  79. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    300 yorum'da bitsin yeter bu kadar yahu 🙂 .

  80. murat levent avatarı

    Adamın antremanını seyretmeye gelenler TR GP deki tüm seğircilerden fazla, sizde şurda bir avuç adam hala tırtlatıyosunuz.. zuhaha diyorum sadece size..

  81. Klasik anti-Alonso yorumu ne bekliyoruz ki:D

  82. murat levent avatarı

    Yaptıysa da Alonsocuyuz, yapmadıysa da, BORU mu diyo ya Erman MORoğlu, Öle bişey işte. Siz anlamazsınız.

    Geçen bir demeci vardı Alonsonun, ben türbünlere bakıyorum, hakkımda atıp tutanlar bir imza almak için ağlayıp sızlıyorlar diye.

    Aslanım benim.

    4 hafta rossi yoktu, reytingler %70 düştü, aynısı Alonso'nun yokluğun da da olur, sadece TV olarak deyil, tüm bu konuyla ilgili medya çöker. Bu site bile, şu haber olmasa kim ne yapsın Williamsın vites kutusunu.

    tırt tırt….

  83. Mercedes Benz avatarı

    Klasik Alonso, ne bekliyordunuz ki..

  84. murat levent avatarı

    Oysaki burdaki birçok alonso sever sanki 24 saat birlikte vakit geçiriyormuş gibi yada heran ne yaptığını biliyormuş gibi savunuyorlar.

    Siz geçiriyormusunuz peki de, ne olduğunu biliyorsunuz…

  85. Sezgilere gerek yok bunu anlamak için, sadece Alonso ile Hamilton'un araçlar ile ilgili yorumlarına bakmak yeterli.

  86. "Hamilton'un bu görevi üstlendiğini hiç sanmıyorum Alonso'nun geri bildirimlerinin ne kadar güçlü olduğunu düşünürsek"
    herkesin sezgileride maşallah süper:D
    kendine göre bir şeyler düşünüyorsundur muhakkak, bırak orda kalsın. Her yoruma boş fikirlerle cevap veremyelim

  87. Ben sadece 2008 yılını kastetmiştim diğer galibiyetler önemli değil Hamilton'un bu sene ve geçen seneki performansını da biliyoruz sadece 2009'da ceza rekorunu kırdı. Ben Hamilton'a kötü pilot demiyorum sadece Kimi gibi hızlı bir araçla basıp giden bir pilot, atak yaparken de aracını ya da başka pilotları düşünmüyor zarar verir miyim vs diye bu yönlerden kaybediyor.

  88. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    hahahaa eline sağlık güzeldi…

  89. Hem niye tekzip yayınlamasını bekliyorsunuz ki adam bütün zamanını hakkında çıkan dedikoduları takip edip tekzip yayınlatmayla mı uğraşacak işini mi yapacak. Hem kendisi söyledi bu tür haberlerle çok fazla ilgilenmediğini niye zamanını boşa harcayacak onu bilen seven biliyo sevmeyenlere de kendini sevdirmek zorunda değil.

  90. Alonso'nun yaptığı en kötü şey diğer hepsinin yaptığı en iyi şeyden iyidir.En azından yardım adı altında vergi kaçırmıyor.İnsanların vicdani duyguları ile oynayıp,cici gözüküp bunun sefasını sürmüyor.1 pilot yada 1 takım destekle adamımım.Sen 2006 da kalmışsın kendine gel.

  91. Hala anlamaın mı neden eski pilotlar ya da başka pilotlardan örnekler verildiğini, çünkü bu örnekler entrikalarda kimsenin elinin temiz olmadığını gösteriyor. Ona görede karşınızdakini yargılamadan önce bi aynaya dönünde kendinize bakın demek isteniyor ve sadece bazı delili ispatı olmayan bazı asparagazlarla gaza gelip çamur atmayın demek istiyoruz. Sırf size mantıklı gelmiyor diye bir kişi ve ya pilot suçlu sayılmaz çamur at izi kalsın politikasından vaz geçin demek istiyoruz ama ne desek boşuna at gözlüklerinizi o kadar çok seviyorsunuz ki çıkarmak istemiyorsunuz.

  92. Alonso taraftarı arkadaşlar şu gerçeği neden kabullenmiyorlarda sürekli eskilerden yada başka pilotlardan örnekler veriyorlarki? Buna ne gerek var? Diyelimki eskiden herhangi bir pilot yanlış bişey yaptı veya hata yaptı noolacak bu yüzden Alonsonun yaptıkları daha masummu olacak yoksa kabul edilebilirmi olacak?
    Çok net bir şekilde adamın ne kadar sahtekar ve düzenbazcı olduğu anlatılıyor. Üstelik muhatabın kendisi çıkıp tek kelime tekzip yayınlamıyor. Oysaki burdaki birçok alonso sever sanki 24 saat birlikte vakit geçiriyormuş gibi yada heran ne yaptığını biliyormuş gibi savunuyorlar.
    Bu adamı aklamaya çalışmayın bunu yapmaya çalışırkende başkalarını karalamayın. Zaten güneş balçıkla sıvanmaz. Bu adamın ne olduğu belli nefesinizi daha hayırlı şeyler için harcayın.

  93. Alonsonun set uplarını kullanarak yarış kazanan da babamdı herhalde Hamilton değil.

    Babansa birşey diyemem ama Lewis'se şunu söyleyeyim; 2008'deki 5 galibiyet, 2009'daki 2 galibiyet, 2010'daki 3 galibiyet de Alonso'nun ayarlarıyla geldi, değil mi? Hatta belki de karting'den tut GP2'ye kadar olan süreçteki galibiyetler de aynı ayarlarla gelmiştir.

    Not: Pederine saygısızlık gibi bir durum yoktur. Ellerinden öperim.

  94. Neyse Babil Kralı… (Tahir yerine Babil Kralı dememin mahsuru yoktur umarım. Daha zengin duruyor 🙂 ) Ne sen ne de ben düşüncemizden vaz geçmeyeceğiz, belli. Yine de adam gibi tartışabildiğimiz için sevindim.

  95. Evet 3 senedir Hamilton'u görüyoruz zaten 2008'de zaten Alonso'nun geri bildirimleriyle kotardılar sezonu oda son yarışta ve Glocku geçerek, 2009 yılı nasıldı peki, Hamilton'un kara yılı cezalar, hatalar vs. 2010'da yine şampiyonluğa oynayabilecekken yaptığı kamikaze dalışları blokajları vs vs gerçekler ortada.

  96. Tolga Soydan avatarı

    hamilton 3 senedir alonsonun setuplarıyla mı yarışıyo yani.adam yeteneket olarak alonsodan daha yetenekli tabi yapıyodur ayarını

  97. Say Allah aşkına bana sadece 5 tane say kimlerden yol istedi, senin sayman 3 gün sürmez ama senin bunu düşünüp de bulmana ömrün yetmez…

  98. Ayrıca trafikte olan insanların,yayaların hayatını tehlikeye atmak çok daha öenmlidir.Orda F1'deki gibi koruma yok.Bu yüzden olacakki polis carlın tepesine çökmüş ve bir zanlı gibi kıskıvrak yakalamıştır.BBC^de haberlerde SHAME!! olarak yer almıştır.

  99. nickinde mclaren geçen herkesi taklit etmiş oluyorsun o zaman =),ayrıca öyle bir kazada kimsenin canına birşey olmayacağını sen benden daha iyi biliyorsun.İtalyanlar duygusal insanlardır,carl hiç acımadan Trulli'yi geçip,adamın kupasını almasını engellemiştir.Bunun sevincini yaşayamamıştır.Sence bu çokmu önemsiz birşey?

  100. Hafızanızı ne çabuk kaybettiniz böyle daha bu sene Hamilton Vettelin şampiyon olmasını tercih ederim dedi mi demedi mi Alonsonun o zaman söylediği cümle buna benzer bir cümleydi demek ki zıt psikoloji uygularsak Hamiltonda Alonso'dan o kadar tırsmış ki bu cümleleri kullanmış hatta öyle ki ne zaman Alonsoyu arkasında görse heyecanlanıyo spin atıyo zavallı:D

  101. @05Alonso| SF' F150th , kastettiğim nick budur…:))

  102. öncelikle nickname taklit olanlarla muhatap olmuyorum… o yuzden benden saygıda bekleme…üstelik söylediklerinin hiçbirinin takım arkadaşının hayatını tehlikeye atmak kadar önem arzettiği söylenemez. birde takımını tehdit edip satmakda var tabi…

  103. 2007 de suça ortak olma,2008 de ceza üstüne ceza alma,şikan kesme,pitte çarpma,2009 Melbourne,2010 Kanada'da kuralı kötüye kullanma,2010 Valencia'da SC geçme,kanat değiştirmeyide yaparak haksız kazanç sağlama,bunu 2006 da yapmış olmasıyla kazara olduğuna inanma ihtimalimizin bulunmaması,twitter'da küfür,F1 deki bir takımı 40 yaşındaki kadın arkadaşına almak istemesi,İsviçre-Avustralya gibi yerlerde sivil halkın hayatını tehlikeye atma,babasını işten kovma,şirin görünmek için babam babam diye ortalıkta dolanması,takım oyuncusu zannedilirken durmadan takımın neden pit yaptığını sorgulaması,arkadaşının yakıt stratejisine kadar karar verip,bunu takımdan imzalı bir şekilde onayalatması dahil pek çok olaya karışan,Spa'da yol verirmiş gibi yapıp atak yapan pilotunuzun(carlın) haberleri kadar olmasada Alonso haberleride oldukça ilgi çekicidir.İstersen bunlarıda ben birgün sana anlatırım,sende saygıyı borç bilirsin yine =)

  104. bayılıyorum şu alonso haberlerine, hernedense hiçbiri normal haber olmuyor hepsi sansasyonel. bu arada bu haberin aslını can bundy sürekli hatırlatıp duruyordu ancak kimse farkında değildi burdan o arkadaşada saygılarımı bildirmeyi borç biliyorum…:)))

  105. Geri bildirim takımlar için çok önemli aracın geliştirilmesinde (geliştirme mühendislerin işidir ama onu deneyerek randımanın nasıl olduğunu pilot denetler)ve ben Hamilton'un bu görevi üstlendiğini hiç sanmıyorum Alonso'nun geri bildirimlerinin ne kadar güçlü olduğunu düşünürsek(ki sadece ben demiyorum bunu)bu idda pek de komik olmasa gerek.

  106. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    😉

  107. Eksik söyledim pardon Mclarenci ve Alonsodan haz etmeyenler demek istedim zaten senin de Alonso'dan haz etmediğini bilmeyen yok.

  108. bizde kabul ediyoruz alonso en komple pilot, kazanmak için 'herşeyi' yapıyor.
    alonso'nun setuplarına gelince aynısını ferrariye götürmüş oraya da 1sn kattı,sırf ayarlarla.
    komik şeyler, her pilotun stili farklıysa ayarlarıda ona göre.

  109. Evet açıklayacak ve oda kendi kitabında olacak öyle bir röportajını okumuştum Alonso'nun:)

  110. Tabi ki bilmeyecektik siz ya da bir başkası bilecek miydi! gerçek olduğunu Briatore çakalı öyle bir plan kurmuş ve işletmiş ki kimse gerçek olduğuna inanmadı zaten Piquet açıklamasaydı daha da kimse ispatlayamazdı sonuçta gerçek ortaya çıktı şahitler konuştu mahkeme görüldü kimsenin ağzından "Alonsoda bu işin içinde" diye bir kelime çıkmadı. Eee o zaman, sadece sizin mantığınıza sığmıyor diye Alonso biliyor denemez ve gerçek suçlu olamaz.

  111. Alonso kötü niyetli değil sizin gibi bir kaç Mclarencinin hazımsızlık ve psikolojik sorunu var o kadar acil doktora görünmelisiniz, Alonso psikolojinize epey bi zarar vermiş:D

  112. Alonsonun set uplarını kullanarak yarış kazanan da babamdı herhalde Hamilton değil. Hadi Alonso bir yarış illegal kazandı diyelim(singapur 2008), 2009 singapurda altındaki takoz Renault ile podyumda olan yine kim! ALONSO, o yarışta mı illegaldi yada daha niceleri… Kabullenin artık Alonso yeteneği, zekası, pilotajı sayesinde bugün F1 otoriterlerince en iyi olarak değerlendiriliyor. Burda birkaç tane gözü dönmüş Mclarencinin laflarıyla ne fikrimi değiştiririm ne de pilotumu burdaki tüm Alonsocular gibi.

  113. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    yaw bukadarda fanatik olmayın kardeşim tamam alonsoyu sevebilirsiniz yada sevmeyebilirsiniz sanki alonsonunda umurunda buu,ben sevmem ama pilotajlığına hayranım orası ayrııııı.Ama bir alonso yada hamilton yada kimi benim ekmeğimi vermiyor tartışmamda onlar içinn…Böyle fanatik taraftarları görünce üzülüyorumm…Olan oldu iki tarafta hatalı be war bundaa geçmiş geçmişte kalmıştırr…Bırakın bunlarıda f1 padıoklarından haberleri olan arkadaşlar yada arabalar hakkında bilgisi olanlar bilgileriini konuştursunlar hangi araç ne kadar iyii bunlardan bahsetsinler lütfen öğrenmek iyidir…

  114. FAster Inside avatarı

    ahahahahahahhhhaaaa…

  115. Материал на пять с плюсом. Но есть и минус! У меня скорость интернета 56кб/сек. Страница грузилась около 40 секунд.

  116. vay vay vaay…:)
    kaç tane yorum olmuş. adamın teki attı kuyuya bir taş çıkar çıkarabilirsen…
    milletçe dedikodu veya bel altı haberlere ilgimiz büyük. burada o kadar detaylı bilgilerle haber yapılıyor. başta ben diyeyim okumuyoruz. böyle bir haber olunca sazan gibi atlıyoruz başlıyoruz birbirimizi sallamaya…kimseninde kimseyi yıktığı veya ikna ettiği yok ya o da ayrı bir konu…nerede alonso ile alakalı bir alişengiz haberi…herkes orada…alonsoyu sevmeyenler savcı sevenler avukat…fakat ortada hakim yok:)
    istatistiki manada nerde nahoş bir haber var başrolde bu pilot var. bu haberlerden yola çıkarak büyük sayılar kanununa göre alonso kötü niyetli bir pilot…bilim böyle diyor.

  117. bu yorumu üzerime alınarak söylüyorum ki, Alonso'nun açıklamalarını ben merak ediyorum ve bu konu hakkında ki düşüncelerin, Alonso'nun senin düşüncelerini önemsediği kadar önemsenmekte benim tarafımdan, now get lost 🙂

  118. Neyi açıklayacak? Şike yaptım, hile yaptım, illegal yarış kazandım, rakip takımın bilgilerini kullandım bu sayede takımıma şantaj yapıp pozitif ayrıcalık istedim, yapılmayınca rakip takımla anlaştım, suçumu sadece takıma mal edip takımı FIA ya sattım. mı diyecek? Alonso asla hiçbirşey açıklamayacak yoksa sonu Nigel Stepney gibi olur. Sahi Nigel Stepney nerede hani açıklama yapacaktı? diye soran yok.

  119. bir gün gelecek Alonso her şeyi açıklayacak, işte o günü bekliyorum anasını satayım

  120. kimse kimsenin sayensinde yırttıgı yok arkaasım.bunlar hurafe.Alonsonunda böyle birşey yaptıgına ihtimal vermiyorum.söylenti bence

  121. ben 2009 Melbourne'ü unutmayacağım.
    2010 da SC geçerek podyuma çıktığını
    2010 da bitmiş yakıtla pole aldığını da.Bunlar 1 zaferden daha kötüdür.

  122. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Utanç verici.ama utanç verici olan şeyf1-in her yıl katlanarak magazine dönüşmesidir.bunlar avusturya yarışına kadarki 2 haftada magazinle f1 izleyicilerini oyalamak için oynanan oyunlardır.beni bunlar değil geçişler ilgilendirir burda bu olsaydı bu olurdu diye kafamı yoramam

  123. Alonso, Kirve nin dediği gibi yırtıyorsa Lewis de özür diliyerek yırtıyor. Bunda bir sorun olmaması lazım. Zamanında Shumi şimdi Vettel de bay e sayesinde yırtıyordu ve yırtıyor. Herkesin bir yırtma sitili var aynı sürüş sitili gibi.

    Hiç değilse yırttığımız olaylar Alonso nun kine benzemiyor.

    Dünya çapında F1 in en iyi pilotlarından biri dedikleri adam şikeyle anca yarış kazandı dedirmiyor Lewis hiç değilse.

  124. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onur pek çok konuda anlaşabiliyoruz.Bu arada ismim Tahir.Anlaşamadığımız konu hakkında VEGA-NİTRO nickli saygıdeğer bir arkadaşımızın yorumuna da bir göz atmak lazım.Cadde pistlerde ve özellikle hiçbir verinin bulunmadığı ve tarihin ilk gece yarışının yapıldığı bu pistte böyle bir stratejiye '' BU ne len'' denemez.Çünkü bunu gerideki takımların çoğu yapıyor bir nevi kumar.Zaten flavionun kafasında bu ışığı uyandıran, pikenin almanya yarışıdır.
    Pike 08 singapurdan bahsederken Alonsonun adını hiç konuşmadı.Elbette ne ben ne de sen oradaydık.Önemli olan şudur.Alonso ilk defa yarış kazanacak biri değildi.O yarışla şampiyon olacak durumu da yoktu.Belki sadece alonso açısından moral olabilirdi.Alonso için o yarış hayati derecede önemli değildi.Ama flavio için tam tersiydi.Tezgahlayan alonso değildi.Haberi olmaması için de bir sürü sebeb var.En azından niye pite erken giriyorum denilecek bir pist değil.

  125. mertcan_massa avatarı

    bu adamdan her şeyi beklerim, bu da yüksek ihtimalle doğrudur. singapurda yaşananlar gün yüzüne çıkarken pişkin pişkin bir şeyden haberim yok deyip cezalardan sıyrılan, geçen sene almanyada massayı geçtikten sonra yine aynı şeyi tekrarlayan bir adam bunu da yapar. 2007 malezyada da ona buna aynasından hareket çekiyordu zaten, kişiliksiz karaktersiz birinin teki o. gittiği yeri karıştırır. anti "Mal"onso >:O

  126. Spa 2010 da Lewis e kim yetişiyordu ben anlamadım. Yarışta bir iki tur yavaş sonra ki bir iki tur hızlı giden değilmiydi Lewis. 2009 Macaristan da da yaptı aynısını.

    Button yarıştan önce açıklama yapmıştı galiba Spa daki en hızlı araç bizim kisi olabilir diye. Button yağmur ayarı yapmıştı ve düzlükte çok yavaş kalıyordu. Kanadının hasar görmesi de var tabi. Button a her tur 1 sn atıyordu nerdeyse. Arkasında Vettel olsa yarım sn yada 0.7 olurdu değişen birşey olmazdı bence. Yani ben yarışta bunları gözlemledim.

    Birde telsizden f kanal ım çalışmıyor u pitlerden sonra söyledi. Lastiklerim bitti dediği zaman 5. tur filan olması gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam. Birde aynı Sigapur gibi lastik problemi çıktı o yarışta. En hızlı tur McLaren yaptı o yarış. Yeni lastiklerle demeyin, Q3 iyiydi araç.

    Ben McLaren nın pilotlara davaranış ilkesini açıkladım. Bir daha mı yazıyım?

  127. kirve12 deniyor.
    hamiltonın aracının kötü olduğunu duymadım görmedim bilmiyorum der gibi.kapiş?

  128. Nelsona "kaza yapacaksın lan,eğer sağ kalırsan takımda yerin garanti" denebiliyorsa alonsoyada bu sekılde hitap edilebilir 🙂

  129. Valla sabırla devamını bekliyorum Abdullah kardeşim.

  130. "Takım arkadaşını öldürüyoruz sen de git kazan lan"

    🙂

  131. peki bir çok skandalın göbeğinde olup işine her gelmediğinde duymadım görmedım bilmiyorum diyince ne deniyor bu olaya sokrates ? 3 maymunmu ?

  132. bir gün iş arkadaşın yalan söyler,sonra özür diler sonra bunu 1 milyar kez yapar artık sen özürde beklemezsin,alışırsın.

    Piecock,Wisseman sıçrama hipotezi(kanıksama) deriz biz buna.İyi akşamlar.

  133. Yalnız vega kardeşimle değil seninle de hemfikir değilmişiz be kardeş 🙂

    O olay olmasa acil pit olmayacak, mekanikerler "Aman arkaya Kimi geldi, Massa'nın işi ne kadar uzarsa O daha da bekleyecek. Ayrıca Massa'yı da bir an önce piste gönderelim de pite girmeyenler pit yapınca tekrar liderliğe çıksın" düşüncesiyle o hatayı yapmayacaklardı.

    Bir de;

    kendimi alonsonun yerine koyarak söylüyorum çifte dünya şampıyonu olarak bi takıma gelmişim beni bi çaylakla eşdeğerde tutarlarsa cıngar çıkarırım ben orda

    demişsin. Bu ne demek biliyor musun? Şu demek; çaylaklar takım arkadaşlarının arkasında olmalı. Nerede rekabet? Ve devam etmişsin;

    karşında 2 kere dünya şampıyonu var haddini bilmelisin

    O halde pistte 7 kere dünya şampiyonu var. Herkes haddini bilsin 🙂

  134. Vay be bırakalı ne tartışma dönmüş. Şaşırmamak lazım aslında.

    Formula 1'in diğer sporlardan farklı olduğunu ve kazanmak için her türlü oyunun oynandığını hepimiz biliyoruz.

    Takımlar kazanmak için sürekli strateji ve casusluk peşinde koşuyorlar. Kendileri söylüyorlar açıkça: En iyi araç, kurallar kitabındaki boşlukları en iyi yakalayanındır diye…

    Pilotlara gelince, hepsi bencil ve velet vettelin dediği gibi bencil olmayan da kazanamaz.

    Durum böyleyken biz aynı haberi okuyup beraber yorum yazan "F1 taraftarları" olarak birbirimizi yememizin bir amacı yok. Bu tür haberler çıktıkça da durumun vehametini anlayıp vay be diyip geçelim.

    İyi F1'ler!

  135. Neyse… Son diyeceğim şudur bayanlar beyler, bir iddia için yapılan iki satırlık haber 130 küsür yorum alıyor, ama sezon sezon, yarış yarış Formula 1 tarihinin aktarıldığı, her bir sezonu en az 10 sayfa olan 'Formula 1 Ansiklopedisi' bölümü 3, bilemedin 5 yorum alıyor. Sonuç bu olunca da ansiklopedi 1970 sezonunda son buluyor (veya ara veriyor, bilemiyorum), bu tür iddialar baş tacı oluyor. Hepimize tebrikler!

    1970'ten sonra bir kaç sezon daha çevrildi ama tartışmalar arasında hepten kaynayacağı için bir süre ara verildi ve yayınlanmadı. heyecan da gitti muhtemelen ve iş gücü de.

  136. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İlyas müthişsin.Muazzam bir savunmacısın.
    Spa yı domine etti demişsin de domine nasıl oluyor ben de onu anlamadım.Cumadan itibaren spaya baktım.dominelik bişey göremedim.Antrenmanların hiçbirinde yok.Polede yok.Sadece önde olmanın avantajı ile gelen fastest lap ve webberin beceriksizliği ile gelen zafer.
    Webber formasyonda motoru boğuyor ve start alamıyor.tam 5 kişiye birden geçiliyor.Hamilton lider ve arkasında sigorta button var.Ama redbullar çok hızlı ve her tur farkı kapatıyorlar.Sonrası malum.Vettel butonu ortadan kaldırıyor ve diğer redbull müthiş bir hızla hamiltona doğru gidiyor.Neyseki zaman yetmiyor.Buttonun 16 tur boyunca arkadakileri yavaşlatması hamiltonun gereken farkı açmasına yetiyor. Sonrada senin için domine edilmiş bir yarış oluyor.

    Peki hornere inanmayalım.Senin dediğin gibi olsun.Horner bişey bilmiyor ve boş konuşmuş olsun.

    Gelelim brezilyaya. Demişsin ki lastik basıncında problem vardı ve hulku bu yüzden geçemedi. Hiç alakası yok. Hamiltonun sorunu lastik basıncı falan değildi.Telsizden f kanalım çalışmıyor dedi.Aldığı cevap: Hayır çalışıyor… Sonra tekrar eline telsizi aldı ve lastik bitti yol tutuşu kalmadı dedi.(Bu cümleyi daha önce defalarca duyduk).Siz olsaydınız ''geçiş özürlü'' derdiniz.
    Yumuşak lastiklerle 50 tur gidebilen bir pilotun henüz 12.turda ve lewisin feryatlarından sonra pite alınması sana ne ifade ediyor..
    Peki button şu cümleyi neden bu yarış sonrası söyleme ihtiyacı hissetti.Ne oldu da '''Takım emri olursa F1 i bırakırım'' dedi.Durduk yerde miiiiii??????

  137. sence neden öyle bir tepki gösterdi.Son bölüme kadar hızlı olmasına rağmen kendi bilgisi dışında lastik basınçlarının arttırıldığını söyledi sıralamalardan sonra.Muhtemel bir 1.lik gitmiş oldu.Hepimiz bir anda 0.4 sn yavaş kalmasına şaşırmıştık.2007 çok olaylı bir yıldı.Alonso ile mclarenin arası bozulmasından sonra ron amcada bunu ifade etti asıl rakibimiz Alonso ona karşı yarışıyoruz.

  138. yazdıktan sonra yarışı açtım tekrar izledim o turları,haricide mevcut sezonlar.güvenlik aracı girdikten yaklaşık 15-20 sanıye kadar sonra kırmızı ışıklar varken pite giriyor.dolayısıyla renonun stratejısıyle aynı değil ama çakallıkda olabılır yakıtı az kaldığından o anda verdıklerı bır kararda olabilir.iyi geceler.

  139. O Rosberg çakallığı konusunda haklısın. Ancak zorunda oldukları için erkenden girmişti, düşük yakıt yükleri vardı. Sen yarışın özetini buluncaya kadar, ben de yatağıma doğru gideyim. Yol beni bekler… İyi geceler.

  140. Babil Kralı, Abu Dhabi'de takımın Alonso'ya yoğunlaşması konusunda sana katılıyorum. Ne yani, lider olarak yarışa giden, ikinci olması yetecek olan pilota değil de 6. sıradaki diğer pilota mı yoğunlaşacaklardı?

    Ama sen ısrarla ne demek istediğimi anlamıyorsun kardeşim. Belki de sorun bende, ben anlatamıyorum. Demek istediğim, yarış sırasında bir pilot takım arkadaşı üzerinde strateji denetebilecek kapasiteye sahipse karanlık oyundan haberdar olmaması olası değildir.

    Siz demiyor musunuz en 'komple pilot'. Komple pilot önüne strateji konulduğunda "Bu ne len? Sıralamada zaten ..çmışız, şimdi de sıvamamı mı bekliyorsunuz" demez mi?

    Siz diyorsunuz ki "Dedi ama takım O'nu uyandımadan ikna etti". Bizim de bunu yememizi bekliyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına.

    'Kobay' kelimesini bu sayfalarda ilk ben kullandım, doğru. İlk olarak da bu haberin altında da kullanmadım. İlk olarak Abu Dhabi sonunda kullandım.

  141. спасибо большое было интересно прочитать

  142. "Takım arkadaşını öldürüyoruz sen de git kazan lan" diyeceğini düşünüyorsan Briatore'nin anlaşacağımızı sanmıyorum.

  143. yok oraya çekmek için yazmadım bu konuyu daha önce tartıştık.aklımdan geçmedı oraya bağlamak.kararın metnı bendede var 2009 yılında ben paylaşmıstım burada

  144. Nereye çekçek istediğini tahmin ediyorum konuyu. Klasikleşmiş cevabımı vereyim. McLaren, Hamilton'u yavaşlatıcı takım emri yapılmadığını savunmuş ve bunu yaparken "Yarışta güvenlik aracı tahmini yaptık. Ancak tutmadı. Stratejiyi değiştirdik." tarzında cümleler kullanmıştı, hatırladıığım kadarıyla. FIA da mantıklı bulmuş soruşturmayı bitirmişti.

    Kararı forumda falan çok paylaştım, göz atabilirsin.

  145. Bir gün bir iş arkadaşın arkandan bir dolap çevirir ve sen işinden olursun.

    Sen o zamanda onla gurur duyarsın belliki.

  146. Şimdi briatore yi tanırsın bence, Alonso yu biliyorsun ama bilmemezlikten geliyorsun. Bu strateji yapılırken Alonso ya böyle denmiş olma ihtimali varmı dır sence?

    Bir kapsamlı düşün sonra cevap ver diyoru sadece.

  147. orda yanılıyor olmalısın,rosberg güvenlik aracı piste girdiğinde kırmızı ışıklar yanarken pite yöneldi yanı alonsonun stratejisinin aynısın yapmadılar diye hatırlıyorum.hatta ceza gelene kadar rosberg epeyce arayı açmıştı rakıplerıyle..

  148. Alonso'nun yaptığı herşeyle gurur duyuyorum bu konuda daha fazla konuşmaya gerek yok.Önce kendi kapınızın önü,sonra komşunuzunki.

  149. Bu güne kadar hiç bir takım pilotlarına McLaren gibi davranmamıştır. Bunu şu şekilde açıklıyım.

    Sana verdiğimiz aracı hızlı kullanırsan şampiyonluk mücadelesinde sana destek oluruz. Yavaş kalırsan sen şampiyonluk mücadelesinde takıma destek olursun. Bu kadar çok para kazanıp bu ilkeye laf edemezsin. McLaren ın olayı budur.

    Diğer takımlara oranla herzaman egosu yüksek adamlarla yarışmayı sevmiştir McLaren ve Ron Dennis. Bu uğra çok şey kaybetmiş ve kazanmıştır.

    Button ise bunun bilincinde geldi takıma ve gördüğünüz gibi sezonun ilk yarısında takım ona nasıl destek oldu ikinci yarısında nasıl destek oldu. Sadece pazar günü yarışı izleyerek bu anlaşılır bence.

    İlk verdiğin telsiz konuşması neyi anlatıyor bilemedim tam. Benim bildiğim Lewis Spa 2010 u domine ettiğidir.

    Suzuka ya gelicek olursak, Horner ın söylediklerine fazla inanmamak lazım. Kendisi Webber e neler yaptı geçen sezon.

    Ferrari bilindik Ferrari her zaman 1. pilot ve 2. pilot vardır. Olanlar çok normal. Ben 2. yarışta bekliyordum Melborne de ama kısmet Almanya oldu.

    Hulk u Alonso çok rahat geçti demişsin. Ben yanlış izledim galiba. 15 sn yemişti Hulk un arkasında kaldığı turlarda. Lewis geçemedi Çünkü lastiklerinde basınç problemi vardı. Araç düşük hızda iyi gitmiyordu.

    Birde Button un erken pite alınması çok iyi bir karardı. Hem Lewis e hemde Button a yaradı yani. Sezonun tamamına bir bakarsan, McLaren ın rakiplerine oranla her zaman daha önce pite girdiğini görürsün.

    Her zaman derim tek bir yarış izleyerek yada tek bir mücadele izleyerek kesin hüküm getirilmez F1 de.

  150. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sevgili Onur Aybars.Abu Dhabi 10 ile Singapur 08 i birbirine karıştırmayalım.Benim verdiğim örnekler Abu dhabi ile örtüşüyor.Singapur 08 Alonsonun isteği ile değil tamamen briatore ve symondsun isteği üzerine kuruludur.Bunu pike aynen itiraf etti.''Flavio ve pat bana ve aracın durumuna kızgındı.Bi şekilde benim daha önce sc den dolayı aldığım 2.liği hatırlayarak bize böyle bişey lazım dediler.''Konuşma böyle devam ediyor.Ortamda alonso falan yok.
    Sen 08 singapur ile 10 abu dhabiyi birbirine karıştıracak kadar cahil birine benzemiyorsun.Gayet iyi bilirsin ki abu dhabi son yarıştı ve tüm çalışmaların Alonso üzerine yoğunlaşması gerekiyordu.Bunu kimse gözardı edemez.Çünkü Alonsonun şampiyon olma ihtimali vardı.2008 singapur zaferi alonso için önemli değildi olmazsa olmaz değildi ama briatore için hayati derecede önemliydi.Dolayısıyla isteyen alo değil flavio idi.

    Saydığım mclaren örneklerinde de lewisin 1.pilot olması nedeniyle bu olaylar yaşanmıştır.İlk değildir ve son da olmayacaktır.Kobay kelimesini ilk sen kullandın.Kobay kelimesi her ne kadar ağır kaçsa da çoğu zaman takımın 2.pilotu bu durumlara düşebiliyor.

    Konunun daha net anlaşılabilmesi için başka bir pilottan örnek vereyim.
    Mesela efsane lakaplı şumi hakkında brundle (92 yılı benetton dan takım arkadaşı) ne demiş bir gözatalım.:
    "Şu anda kartların onun lehine olmaması nedeniyle de sorun yaşıyor. Ferrari'deyken etrafında en iyi insanlar vardı ve her türlü desteğe sahipti. Bridgestone lastiklerini o geliştirdi ve kalenin hükümdarıydı. Takım arkadaşı destek için vardı ve Michael'in test etmeye değmeyeceğini düşündüğü lastikleri takım arkadaşları kontrol ederdi."
    "Michael'in çok avantajı vardı ancak bu çok akıllıca. Ben de aynısını yapardım. Jody de yapardı. Niki Lauda, Alain Prost ve Ayrton Senna bunu yaptılar. Tüm büyük şampiyonlar acımasızdır." dedi

  151. Kaybedecek bir şeyi olmayan, alt sıralarda-orta sıralarda yarışan takımlar böyle riskli stratejileri kullanıyorlar. Ya tutarsa diyerekten. Eminim Alonso Minardi günlerinden, böyle rekabetçi ve de sıradışı stratejilere alışıktır. Aslında bizim alışık olmamamızın nedeni, zirvedeki takımların daha risksiz stratejiler uygulamasından dolayı (2007 Avrupada yağmur lastiği takan tek takımın Spyker olması gibi, ilk turdaki karışıklığı hatırlarsın; riskli ama işe yarayan karardı en azından Winkelhock 2. startta 1. sıradaydı).

    Rosberg yarışa 9. başlıyor, 2. bitiriyor. Önündeki araçları uçarak geçemezler ya? Demek ki benzer bir rekabetçi strateji uygulamışlar, güvenlik aracı kartını kullanarak.

  152. bunun kısmen benzerını mclaren 2007 monacoda uygulamıstı,alonsodan 5 tur fazla yakıt koymuşlardı hamıltonun aracına ama yarıstan sonra yapılan fia sorgulamasında piste güvenlik aracı girebilir endişesiyle beklenenden 2 yada 3 tur önce hamiltonu pite aldıklarını söylemışlerdı..yanlış anımsamıyorsam..

  153. Yok böyle bir stratejide kabul edılebılır ama bızım pek görmeye alışık olmadıgımız bır strateji.williams takımı nerede uyguladı bunun aynısını singapur 2008 demi ?

  154. Ben zaten 'sanırım hemfikiriz' diye Yusuf kardeşime söylemiştim 🙂

    Sana ne kadar anlatsam da hemfikir olamayacağımızı tecrübe etmiş bulunuyorum vega kardeşim 🙂 Hatırlıyorsundur, 2004 ve Trulli-Alonso olayı 🙂
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/18430-vettel-in-ferrari-ye-gelmesi-sorun-olmaz.html

    Not: Hatırlayıp tebessüm edesin diye link'i verdim, yanlış anlama.

  155. sence bu bir bahane mi? bir pit ekibi acil pitstoplara hazır olması gerekmezdi hadi diyelim nelson gerçekten tesadüfen kazayı yaptı ve alonsoda öncesinde pitstop yaptı massa yine gelecekti acil pite massa o yarışı kaybettiyse alonso yüzüne değil pit ekibinin hatası yüzünedir rosberg dersen bişi diyemem alonso bunu yapmamış olsaydı o kazanırdı ama massa nın pit olayı olmasaydı ztn alonsodan etkilenmez kazanırdı yarışı bu arada kirve kendini bi koy alonsonun yerine 1 yıl önce tartışmalı bir şekilde bi takım ve takım arkadaşından ayrılmışsın takımı maddi anlamda çökertmişsin:D100 milyon dolar:D takımlar klasmanından ihraç ettrmişsin ron a verdiği ültimatom hamilton u yavaşlat yoksa bilgileri fiaya götürürüm ben kendimi alonsonun yerine koyarak söylüyorum çifte dünya şampıyonu olarak bi takıma gelmişim beni bi çaylakla eşdeğerde tutarlarsa cıngar çıkarırım ben orda hamilton yarışlarda harcadığı emekle haketmiş olabilir ama karşında 2 kere dünya şampıyonu var haddini bilmelisin alonsonun yerinde ben olsam aynısını yapardım beni bi çaylakla eşdeğer tutamaz gerekirse takıma bile kafa tutarım ki nitekim öle oldu gitti fiaya bilgileri verdi ve mclaren yedi cezayı nese geçmiş geçmişte kaldı o an en çok nefret ettiği kişiye mi yardım eder yoksa diğer ihtimale mi tabiki diğer ihtimale

  156. Cadde pistleri, kazanın ve güvenlik aracının her an girebileceği pistlerdir. Biliyorsun Monaco'da belli bir oran var simülasyona oturup, strateji çalışıyorlar.

    Singapur da bir cadde pisti ancak pist ile ilgili bir veri yok. Ama bir genelleme var, cadde pistleri tehlikelidir. Renault yönetimi de "Erken güvenlik aracı tahmin ediyoruz. Stratejin bu. Zaten kaybedecek bir şeyimiz yok. Elinden geleni yap arkadaş, yürü." diyemez mi? Sizin mantığınızın bunu da alması lazım normalde.

    Alonso'ya uygulanan rekabetçi ve riskli stratejiler mantığa uygunmuş ki, Williams takımı da benzer strateji uygulamış ve "Cadde pistleri kazaya müsaittir. Güvenlik aracı tehlikesi var." genellemesiyle yarışmış ve başarılı olmuş.

    Özetle, Alonso'nun stratejiyi derinlemesine şekilde sorgulamasına gerek kalmamıştır; çünkü cadde pistleri genellemesine uygun bir stratejidir.

  157. alonsoya vermemişlerdir zaten al kullan diye. muhtemelen alonso uygun şekilde yakalamıştır ron amcayı 🙂 ve alonso tekrar taktirimi kazandı. çivi çiviyi sökermiş. böyle beş para etmez takımla anca alonso baş edebilrdi. oda hakkınızdan fazlasıyla geldi. bundan sonra ayağınızı denk atarsınız. öyle her kuşun eti yenmez. her şampiyona " bizim olacak ulenn"" diye atlamazsınız. her aldığınız şampiyona yetim muamelesi yapmayın. herkes button gibi amele çıkmaz. çıkmadığı zamanda sizi donunuza kadar cezaya çarptırır. misal? ALONSO. hala rüyalarınızda, etkisinden kurtulamadınız. hala sayıklıyorsunuz. yeni amcanız witshmart konuşup duruyo 🙂

  158. Sevgili Babil Kralı; alıntı yaptığın cümlemde anlatmak istediğimi Sedat ağabeyim kavramış. Kelimesi kelimesine aynı şeyi anlatmak istemiştim. Zaten alıntı yaptığın cümlemden bir önceki cümlemi de okunduğunda ne demek istediğim rahatlıkla anlaman lazım.

    '70 sezonu var da '71 yok. 'Site artık bu işten vaz geçti' diyeceğim ama dilim de varmıyor açıkçası. Çünkü TRF1.net'e böyle bir şeyi yakıştırmak istemiyorum.

  159. Dergi grubu ve

    bir mesajı üst üste 3 defa yazan lar saf tutmuşlar yine gümdem de aynı..

    ülke gündemi öyle bir hal almışki artık herkes kaynak gösteren dergi sayfaları gösteriyor netekimm.

    yok adam tutumuş suikast halleri yapamyın güldürmeyin insanı

    koca bir sezonu çalıntı bilgilerle domine eden bir mc laren den bahsediyorsunuz.

    bu leke sizce nasıl bir hadise öyle almanyadaki yol verme işine benzemez..

    ve sevdiğiniz pilotların yediği naneleride anlatın bakalım neler çıkacak site yönetimini tebrik ediyorum ayrıca temcit pilavı gibi hep aynı öğün kustuturcasına.

  160. Ben hemfikir değilim. Sadece o beklenmedik pitstop kararı sebep değildi, hortum olayına. Ferrari'nin lolipop adamsız, ışıklı sistemi o yarışta kullanılmaktaydı. (işin ayrıntısı http://www.trf1.net/formula1_haberler/4988.html) Sonra o proje rafa kaldırıldı.

    Takımlar beklenmedik pitstoplara sandığımızdan daha hazırlar, çünkü perşembe günleri sürekli antreman yapıyorlar. Ancak tabi ki yine de kazalar olabiliyor, 2010 Macaristan'da pit yolunda yürüyüşe çıkan lastik gibi.

    Piquet'in kazası olmasaydı, Massa'nın kazanacağının garantisi olmadığı gibi, yine kritik ve yanlış anlaşılmaya açık ışıklı sistemin de yine normal bir pitstopta sorun çıkarmayacağının garantisi yoktu.

    Gerçek sonucunun ne olduğunun bilinmesinin imkansızlığı yüzünden zaten Alonso'nun galibiyeti kaldı. Rosberg'in asıl galip benim dediğini de hatırlıyorsunuzdur.

  161. ağzına sağlık güzel söyledin.hanı durmadan bize kuyruk acınız var her alonso haberınde kin kusuyorsunuz dıyorlar ya,alonsoda her mclaren haberınde kin kusuyor melborne 2009 mesela.ne acı koymuski massaya yardım edicem diye konusuyordu ama yardımı geriden verdi 🙂

  162. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu ingiliz menşeili sözde yazarın kitabında, çok merak ediyorum Alonsonun annesi, eşi ve ablası ile ilgili sayfalar da varmı acaba.Eğer varsa hemen birkaç F1 racing okuyup copy paste yapmak için şimdiden hazırlanalım.Sabah uyandığımızda böyle bir haberle karşılaşma olasılığımız çok yüksek.

  163. hadi yaa siz nelsona neden kaza yapmayı kabul etti diyemı kızdınız?söylemeseydı nerden bilecektınız kaza yapmayı kabul ettiğini.ömür boyu yok canım olurmu öyle şey hiç bir kanıt yok der dururdunuz. 🙂 sözde çaldığımız bilgileri silah zoruylamı alonsoya vermışız al bunları kullanmı demışız ? 🙂 evet bız ağır bir ceza aldık ama alonsoda işte bu ve benzerı sıtelerde bır çok taraftarın kendısıne karsı cephe almasına maruz kaldı hem o sene hemde o seneden sonra yaptığı abukluklarla.2010 almanya dahil..ama onuda takım söyledı massaya yol ver dedı alonso mızmızlanmadı hiç.

  164. rakip takım pilotunu şampiyon yapabilmek için uğraşmak ne kadar akıl karıdır bilmiyorum, 2007 de olanlar nasıl hırslandırdıysa diaz ı daha bir 10 yıl rahatlayamaz heralde.

    gerçi petrov o son 1 saatte bayağı bir almıştır sinirlerini, belki kendini dine imana verebilir 🙂

  165. ben sana onurdan önce kısa bır cevap vereyım.onur kurbanlık koyun nıtelemesını yaparken aslında belırtmek ıstedıgı alonsonun stratejıye nasıl hakım oldugu ve bu hakımıyetın sıngapurda olmamasının nederece şaşırtıcı olduğuydu.ama sen alonso yapıyorda hamılton yapmıyormu yada mclaren yapmıyormuya getırmıssın konuyu baska bır bakış açısı.button mevzusuna gelırsek lastık değişme kararlarını buttonun kendısının takımla bırlıkte karar verdıgını ve bu belırledıgı stratejıyle 2 yarıs kazandığını hatırlatırım sana..

  166. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Yarış esnasında onca işle uğraşan sürücü, kendi stratejisi için kobay olarak takım arkadaşının denenmesini istiyorsa, o sürücüden korkacaksın!

    Onur Aybars,
    Gel seninle spa yarışına gidelim.Mclaren duvarından yükselen bir telsiz sesine kulak verelim.
    ''Lewis, Button out oldu geridekiler sana yaklaşabilir dikatli ol''

    Şimdi de Suzuka sonrası horneri dinleyelim:
    ''Button kurbanlık kuzu gibiydi''

    Bir de Brezilyaya göz atalım mı?
    Polede başlayan hulkenbergi sırasıyla vettel,webber ve alonso tereyağından kıl çeker gibi geçiyorlar.Sıra hamiltona geliyor ama hamilton bir türlü geçemiyor.Hulk pite girince derin bir nefes alıyor.Hulk pite ne zaman giriyor? 15 de giriyor.Peki hamilton lastiğim hulkun arkasında bitti yol tutuşum yok diye ne zaman söylüyor? 12.turda söylüyor.Peki lastik uzmanı button ne zaman ve niye pite giriyor.12.turda pite alınıyor…Sebeb?.Kobay button un aracında sertlerin derecesine bakılcak ve hamiltonu hulkun arkasından kurtarmanın yolları aranacak..
    Bu üç örnek sana ne ifade ediyor?
    Bunlara diğer takımlarda yaşananları da ekleyebiliriz.
    Bunlar sadece 2010 yılına ait aklımda kalan enstantenelerdir.
    Şimdi sorarım sana Yukarıda yazdığın cümlenin hala arkasındamısın??

    Bu arada 1970 yılını ben de merakla bekliyorum.Bu sefer fazla gecikti.Bu konuda yerden göğe kadar haklısın..

  167. Yusuf kardeşim; hortum olayının, karanlık oyun sonrası beklenmedik pitstop sonucu olduğu konusunda sanırım hemfikiriz. Tartışmasız birşey var, o da şu; o olaya kadar Massa adım adım galibiyete gidiyordu. Malum olay sonucu 10 puan alacakken avucunu yalamak zorunda kaldı.

    Yukarıda yazdığımı aynen aktarıyorum;
    Singapur'da o düzenbazlığı yaptılar, sonra da dönüp "Massa'ya yardım edeceğim" dedi.

    "…sonra da…" Singapur'da, yani sezonun 15. yarışında naneyi yiyiyor; Çin'e gelinirken, yani 17. yarış arefesinde, yani son iki yarış kala "Yardım edeceğim" diyor.

    Kim bilir? Belki de vicdanı sızlamıştır.

  168. Sen yanlış algılamışsın Piquete kızgınlığımız neden o zaman söylediği değil, neden bu olayı kabul ettiğiydi.Yoksa gerçeklerin ortaya çıkmasıyla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum kimse de düşünemez zaten Alonso gerçekleri açıkladı çünkü FİA ondan bunu istedi yoksa sürüş lisansı elinden alınabilirdi. Mclarenin de yaptığı yanına kalmadı hem şampiyonluktan oldular hem de rekor para cezasına çarptırıldılar. Mclarenin suçu Alonso'nun üzerine atılamaz Alonso mu dedi gidin Ferrari'nin bilgilerini çalın diye.

  169. İtiraflar geldi zaten, aşırı dallı bir konu değil çünkü. Alan Permane olaya birebir tanıklık ediyordu, stratejiler onun elinden geçtiği için. Mantık direkman "Alonso suçludur." demeye yetmiyor işte realitede abi, McLaren'cilerin bir iddiası olmakla kalıyor. Anlaşabilmişizdir umarım.

  170. tamam ben vega yada cevap yazdım merak etme kendısı benım yakın arkadaşım olur sen aramıza girme 🙂 bak yukarıda murat levent dıye bır tanesı bızı iplemıyormus.diyorkı alonso gerceklerı söyledı dıye kötumu yaptı dıyor.nelson gerçeklerı söyledıgınde çok alonsocu tarafından ailesıne selam gönderildiğini hatırlıyorum neden cıkıp şimdi söyledin gibi,halbukı alonsoda kızgınlıkla tehdit etmişti ronu tıpkı nelsonun kızgınlıkla bunları açıklaması gibi.alonsonun bunu biliyor ama açıklamamasıda anlaşılabılır bır durumdur bunada hak verırım ama sizde hak verın bılmıyor olması mantıksız.adam bir fayda sağlamıs bundan ve yara almadan kurtulmus neden gerceği söylesin.2009 melbournde telsiz konusmaları olmasa mclaren bız hamıltondan olayla ılgılı yalan soylemesını ıstedık,olayın gelişimi şöyledimi diyecekti? tabiki hayır

  171. +1000000 :)))

  172. Sen bana değil önce vega_nitro arkadaşa cevap ver benim ki sadece bir varsayım! biliyor ya da gerçekten bilmiyor kimse bilemez, farzı misal eğer bilse bile kanıt yoksa niye ben biliyorum deyip eleversin ki kendini saflık olur bu.

  173. Biz zaten olayı kanıtlayalımın peşinde değiliz.birilerinin itirafına ihtiyaç var.sen olaya kanıt yokla yaklaşıyorsun ben bu olanların alonsodan habersiz yapılıyor olmasını mantıklı bulmuyorum benım gözümde suçludur sen elinde kanıt varmı diye soracaksan yıne bizimde bir beynimiz var az çok çalışıyor diyeceğim bende 🙂 senın demek istediğini ben anlıyorum sen benım demek istediğimi anlıyormusun ?

  174. Bilmiyorum diyipde biliyorsa bu onu yalancı yapar ne bencili? buda nerden çıktı.bildiğin bir şeyi bilmiyorum dersen yalancı olmuyormusun.bu onun ilk "bilmiyorum" dediği mevzuu değil.neyse tartışmayalım en iyisi 🙂 uzayacak konu

  175. Evet 130R'de Schumacher'i geçerken telsizle iletişim kurmuştu. Nürburgring'de Massa'yı göstere göstere geçerken de aynısını yapmıştı. Güncel örnek Brezilya'da Hamilton'u geçerken, McLaren'a Hamilton'a söyleyin aracına blokaj yaptırsın demişti ve gibi gibi…

    Birinin kötülüğünü istesem 3 gün say diyeceğim de neyse kendini yorma.

  176. İyide ben zaten Alonso'nun olayı bilmediğini idda etmedim ki biliyordur ama bu onu ahlaksız ya da karaktersiz yapmaz sadece onu bencil yapar ki bu çoğu F1 pilotunda bulunan bir özellik peki asıl suçlu kim? Bu olayı planlayan başta Briatore ve bu olayı kuzu gibi kabullenen Piquettir. Zaten onlar da cezasını çekiyor ee peki sorun nerde. Alonsonun olayı bilmesi onu planladığı anlamına gelmez bu yüzden de cezalandırılamaz zaten. Buradaki senin gibi Alonso'dan haz etmeyen kişiler onu yargılar hükmü verir o da beni hiiiç alakadar etmez.

  177. Bak Sedat Abi, "şöyle oldu, ee öyle olduysa böyle de olur. o zaman böyle olmuştur." tarzı kalıplarla konuşuyoruz hepimiz. İddia'dan iddia türetiyoruz.

    Ben de öyle konuşacağım aslında kusura bakma…

    2008 krizi nasıl ortaya çıktı? Renault'tan bir çalışanın olayı 2009 yılında FIA'ya ihbar etmesiyle. Bu çalışanın adı "Tanık-X" olarak gizleniyordu ve kim olduğunu sadece Max Mosley biliyordu. Taa ki o kişinin şef yarış mühendisi Alan Permane olduğu ortaya çıkana ve bu doğrulanana kadar.

    Alan Permane'nin verdiği ifadeler doğrultusunda Pat Symonds'a ve Flavio Briatore'ye ceza gelmişti ancak bu ifadelerde "Alonso elebaşı." "Alonso planladı." "Alonso ekip içindeydi." diye demeçler geçti mi? Alonso haberim yoktu dedi. Haberinin olduğu kanıtlandı mı

    Yani özet geçersem

    Onur arkadasın dediği gibi yarış içerisinde herkesin nerede ne yaptığını soran takım arkadasının stratejisinin kendısıne yarar sağlayıp sağlamayacağını düşünen bir adam o gün bu stratejiyi hangi ruh haliyle kabulenmiş olabilir ?

    Demekle, Alonso'nun olaydan haberdar olduğunu kanıtlayamazsınız. Sadece sizin mantığınız budur kanıtlanmadığı sürece Onur'un düşünceler de senin düşüncelerin de gerçeğin yanında havada kalır.

  178. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir Formula1 dünyasında.
    Belkide bilemediğimiz nice olaylar var. Bazı bildiklerimiz dışında.

    Benim için sorun yok kardeş sayabilirsin ister 3, ister 5 sene'de.

    Sırf Fernando Alonso Diaz yüzünden takımdan soğuyan insanlar varsa sanırım onlar gerçek bir tifosi değilmiş.

    Gün gelir ki Lewis veya herhangi bir pilot Ferrari koltuğuna oturduğunda hala Scuderia Ferrari'yi destekliyor olacam ve devam edeceğim.

  179. Alonso'nun takım arkadaşının aracına sabotaj yapılmasını istemesi kulağa gerçek olamayacak absürt geliyor olabilir, ancak Singapur 2008'in ardından ortaya atılan komplo teorileri de öyle görünmüştü.

  180. murat levent avatarı

    Hamilton ne güzel yazmış twitter'a hiç birini sklmiyorum diye. Böyle olmak lazım.

    Ben bir tek şuna inanırım. Ne zamanki Alonsonun yaptıkları belgesiyle ispat edilir o zaman Alonso suçludur.

    Adamın hiç bir sucu ispat edilmemiş, ne mclaren yıllarında, ne singapurda, siz burda kendi kendinize teoriler üretip yapmıştır diyosunuz.

    Ferrari mclaren olayında bile adamı suçlu ilan ettiniz, gerçekleri söylediği için. Ron suçlu olmadı, hamilton olmadı sahtekar oldukları için, alonso gerçeği söylecem dedi diye suçlu oldu. Bunun dışında zaten orda Adamın bir ilgisi olaydı bilmem kaç milyon dolara gelip şimdi Ferrari de yarışmazdı her halde. Adam iyki de gerçeği söylemişte sayesinde hamilton da ilk senesinde 109 puanım var dedi, siz de sakız ettiniz Alonsoyu ezdi diye.

    İspatı olmayan şeyler için geceyi adamla geçirmiş gibi yorum yapıyosunuz, karakteri şöyle böyle diye, bence o sizin karaktersizliğiniz başka değil.

    NOKTA….

  181. Hiçbirşeyi kanıtlamak zornda değilsin bence. Hayatta bazı kurallar vardır, bu kurallara insanlar uymadığı zaman hukuk sistemi tarafından cezalandırılırlar. Ancak birdeyazılı olmayan toplumsal kurallar vardır. Ordaki yanlışları ve hataları biliriz görürüz ancak ıspatlayamayız. Cezasını ise vicdanlarımızla veririz. Suçluyuda kendi vicdanıyla başbaşa bırakır Allah a havale ederiz.
    Burdaki olay bence birazda bunun gibi bişey. Ben şahsen bu Alonsodan böyle negatif bir elektrik alıyorum ve onun hertürlü sahtekarlığı yapmaya müsait olduğunu ve yağtığını düşünüyorum.
    Yukarda anlattığım gibi bunu ispat edebilirmiyiz bizler edemeyiz tabiki ama burda önemli olan biz F1 sevenlerle bu işi profesyonel yapanların vicdanlarıdır.
    Hepsini Allah a havale ediyorum O nasıl olsa gerçekleri biliyor.
    Belki tam olarak içimden geçenleri doğru ifade edemedim ama yazsam çok uzayacaktı. Kısaca ifade etmeye çalıştım.

  182. Bak arkadaş,biz kendimize çuvaldızı batırıyoruz zaten siz merak etmeyin.bilmiyorum dikkatini çekiyormu ama Mclaren taraftarları takım tutuyorlar pilot değil,kendi aracında yarışan pilotlarıda desteklemelerını heralde hor görmezsin?ama bu demek değilki bir hataları olduğu zaman bile yüceltelim,yok öyle olmamıstırda şöyle olmuştur gibi mantıksız yorumlar yapalım.yapanlarda vardır ama ben burdaki mclaren taraftarlarının %90 yazdıklarının altına imza atarım.şimdi sen arkana yaslan, 2008 singapur yarısına dön.o gün yarışı izlediğinde yarış stratejisi olarak benımsenen stratejıyı gördüğün anda ……….(buraya o gun saydırdığın küfürleri yazmıyorum 😛 ) böyle stratejiyi,böyle şey olurmu bu nasıl stratejidir,bu pistte 15. kalkıyorsun ve en az yakıtla ilk pite giren oluyorsun,hadi takim hödük sen bunu nasıl kabulendin alonsom dedinmi,diyebildinmi ?? Onur arkadasın dediği gibi yarış içerisinde herkesin nerede ne yaptığını soran takım arkadasının stratejisinin kendısıne yarar sağlayıp sağlamayacağını düşünen bir adam o gün bu stratejiyi hangi ruh haliyle kabulenmiş olabilir ? kendisini takımda tutmak için bu şikeyi yaptığı söylenen takıma ben bu stratejiyle yarışmam diyemeyecek birimi alonso..bizlerin söylediği bu olaydan en fazla fayda sağlayan alonsonun bunları bilmemesi bana hiç mantıklı gelmiyor.sen yıne ama suçlu olduğu veya olayı bildiği kanıtlanmadı de dur.hukukcu değilim,suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur lafı ortaya atılıp duruyor,ona bakarsan hukukun her verdiği kararda adil değil.el insaf yahu biraz mantık yahu birazcık mantıklı olun.

  183. Herkesin merakı diaz veya menajeri bu yazılar hakkında ne dedi. malum f1 racing yerel değil küresel bir dergi ve herkes yazılanları okuyor. diaz hiç bunları tekziplemiş mi? veya menajeri?

    veya bunu?
    F1 Racing şubat 2011 sayfa 90
    ——————————————-
    diaz, Çin'de Carl Lewis sıralama turlarında kendisinden daha hızlı olduğu için McLaren ağırlama bölümünün kapılarından birini kırmıştı.
    ——————————————-

    bu ay bu yazıyı herkes okudu. bunun hakkında ne yaptılar. malum kapı kolunu kırmamışsa bu haber yalandır. ve tekzip yayınlatması lazım.

    yayınlatamıyorsa?

  184. ayrıca o yarışta alonso 1 massa 2 gitseydi alonso massaya yol verirdi şampıyonluk için

  185. Ya bırak bana maval okuma şimdi burda kimlerden yol isteyip geçtiklerini sana burda saymaya kalksam allah belamı versin 3 gün sürer onun için hiç bana gelip sütten çıkmış ak kaşık rolunu oynamasın kimse alonso için sırf bu adam yüzünden bu takımdan soğuyan insanlar var

  186. o yarışta yanlış hatırlamıyosam massanın pitte benzin hortumu kopmuştu yanlış düzeltin bu olay olmasaydı massa 1 alonso 2 rosberg 3 hamilton 4 olacaktı ve yine alonso massaya yardım etmiş olacaktı ama pit ekibinin şanssızlığı yüzünden massa yarışı kazanamadı 10 puan uçup gitti şimdi sorarım sana alonso yardım etmediği için mi massa şampıyon olamadı pşt ekibinin şanssızlığı yüzünden mi????

  187. tamam da arkadaşım massanın pit yolunda benzin hortumu kopmuş olmasaydı ztn alonso en fazla 2 olacaktı nico yu geçerek ve yine massaya yardım etmiş olacaktı adamın niyeti ztn o ama ferrari pit ekipi hata yaptığı için yarışı alonso kazanmış oldu eğer orda o hortum olayı olmasaydı 1 massa 2 alonso 3 rosberg 4 hamilton olacaktıve massa tam 10 puan fazla alarak dünya şampıyonu olacaktı sana sorarım burda alonso mu yardım etmedi yoksa ferrari pit ekibinin hatası yüzünden mi olan oldu?????

  188. Burda birkaç tane Mclaren taraftarı ya da Alonso'dan haz etmeyen kişiler Alonsocuları kışkırttıktan sonra gelmiş burda diyorlar ki bu habere bilmem kaç tane Alonsocu yorum yaptı. Tabi ki yapar Alonso bu forumda sahipsiz değil elbetteki pilotumuzu böyle ipe sapa gelmeyen kanıtı delili olmayan asparagaz haberlerden koruyacağız kollayacağız. İngilizin teki bir kitap yazıyor, Alonso'nun ne karakteri kalıyor ne yeteneği ayıptır yazıktır Alonsoya atılan suçların %90'ı ispatlanamadı hala bu iddalar üzerinden saldırılar geliyor. Bu haksızlıktır başka birşey değil. 2008 singapur olayı görüşüldü mahkeme oldu Alonso beraat etti suçlular cezasını aldı hala bu konuyu gündeme getirenler var, kaldı ki doğru olsun ne yazar F1 camiasının içinde entrika çevirmemiş elleri temiz kaç tane insan var aynayı önce kendinize döndürün iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın.

  189. + büyük ihtimalle bu sezon o çirkin yüzünü net bişekilde gösterecek. Çünkü Massa Almanyanın intikamını almak için bu sene var gücüyle gaza yüklenecek. Testlerde anladığımız lastik ısıtma sorununuda çözmüş massa. Alonsonun entrika yapmaktan başka şansı yok bana göre 🙂
    En iyi yaptığı şey çünkü 🙂

  190. Her kelimesiyle doğru kokuyu almış ve yrumlamışsın. Tam olarak katılıyorum sana.

  191. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    oldu paşam sen sinirlenme

  192. Ayrıca ben sana neyi niye açıklayımki? Ben avkat değilim takımın temsilcisi değilim. O bahsetttiğin yıllardaki olayları yazarsan fikrimi sana bahşedebilirim ancak.
    Burdaki konunun senin bahsettiğin yıllardaki olaylarla ne alakası var onuda anlmadım. Bu yazoda Açık seçik Alonsonun nekadar sahtekar ve düzenbaz aynı zamandada e kadar tehditkar, Kendi çıkarları için kendi takımını bilen satan bir pilot olduğundan bahsediyor.

  193. yalnız bu gerçeği yansıtmayan haberler sayesinde yazar iyi reklam yaptı. kitap iyi satıcak belli ki. işe yaramış görünüyo yaptığı.

  194. Sen sodaları al gel ben sana o sodalarla bereber bir bir…. anlatırım o yılları :))))

  195. O, hiçbişey yapmasada pist stünde varlığı yeterlidir.
    Ancak çok iyi biliyoruzki Herşeyi yapacak potansiyeli olan bir pilot. Yeterki istediği aracı verebilsinler.

  196. Susun ve ALonso nun peşine dolanmayın…habere davet ettiğimizi sanmıyorum.

  197. Alonsonun karakterinde bu var.Ben Alonso taraftarlarına diyecek bişey bulamıyorum.Macaristanda alanen yaptı ve aynı hafta kendisine yol vermediğini iddia ettiği bir pilotun üstüne sürdü aracını.Noldu? 2008 Singapur'da herkes bir bedel ödedi Piquet artık yarışamıyor, Alonso'nun kariyerinde 1 galibiyet fazla yazsın diye.Briatore,Simonds yok.Ama o hafta Renault'da hiçbişeyden haberdar olmayan tek bi kişi vardı.Oda takımı sattı zaten artık Ferrari'de.McLaren'de bi bedel ödedi Alonso tehtid ettiği için kendilerini deşifre ederek.Yapılanlar hoş değil tabi ama herkes bi bedel ödemiş Alonso hariç.Alonso'nun neyde ne kadar iyi olduğu belli zaten ama onu destekliyorsanız susun ve öyle destekleyin.

  198. formula1'in tarihine bir bakalım.. şimdiye dek ne kadar çok kirli işler çevrilmiş, ne kadar suç olduğu açıkça belli olan filler işlenmiş. ama nedense, hiç bir olaydan ders alınmamış, caydırıcı bir yaptırım uygulanmamış, aynı derecede kirli işler ve suçlar işlenmeye devam etmiş. ve korkarım bunların ardı arkası da hiç kesilmeyecek.

    ne kadar çok suçlu varsa, o kadar da suça ve suçluya göz yuman var demektir. "dananın oynaması kazıktandır" diye boşa söylememiş eskiler.. eğer sporun başında gerçekten dürüst ve amacı yalnıca formula1'e hizmet etmek olan yöneticiler olsaydı, işlenen suça ya da çevrilen kirli işe anında cezası verilir ve bir daha uygulanmasının önüne geçilebilirdi.

    f1'in yönetim katında bulunan insanların arkalarındaki çöpler temizlenmediği sürece, onların bu "eli mahkum göz yummak zorunda olduğu" durumunu bilen insanlar her zaman var olacaktır ve istismarın sınırlarını zorlayacaklardır. bu düzen kolay kolay değişmeyecek, değişse bile en az bir 20 yılı alacaktır.

    derdim alonso, dennis, briatore..vs. değil. top yekün düzenin, dürüst olmayan yöneticilerin, yöneticilerin dürüst olmamasını kendi çıkarları doğrultusunda kullanıp kirli işlere imza atanların bir an önce f1'den temizlenmesi gerekir. ismi, görevi ve pozisyonu ne olursa olsun. Formula1 dünyası, bunu (isme bakmaksızın cezalandırmayı) göze aldığı vakit, selamete erecektir.

  199. Gizem Aydın avatarı

    niye red bulla saldırma ihtiyacı hissettin ki? ayrıca webber tişörtleri basıldı

  200. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    O zaman bu adam bir ilah.

    Baksana oyunlarını kusursuz bir şekilde oynayarak 2 şampiyonluk aldı ve galibiyet'ler. 😉

  201. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    İyiyiz Sedat iyiyiz. Yorumlar güzel, herkesin bir fikri 'İddia'sı var. Bakalım sonu n'olacak. 🙂

  202. bunu bilmeyen var mı ?

  203. Çok şükür iyi diyelim iyi olalım,sen iyi değilsen iyi olursun az takip et yorumları 😀

  204. Zaten herkes farkındadır, İdda MI diye geçyor,yani böyle bir konuşmaya şahit olan kimse yok,+ öyle bir istekte bulunmanın mümkün olmayacağını aklı başında olan herkes biliyor,

    Haberin yoruma kapatılma isteğine karşıyım
    Burada yorum yazan herkesin ciddiyeti ,hakkaniyet ve adalet ölçüsü,bu kadar basit bir iddayı ciddiye alıp yapacağı yorum ile ölçülür

  205. Siteye kirlilik gelmiş diyeceksin. Sıkıldım okumaktan diyenden tut( ama yine burda), kendi kendine sohbet edenden tut ne ararsan bu gün burda.

    Buraya bizimkilerin yazdıklarına bir bak birde geri kalanının. Tabi bazı farklı takımdan olanlarda var onlarda ikiye ayrılmış.

  206. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Hoşbuldukk Sedat kardeşim.:-) İyisindir inşallah.

  207. Bu adamın hiç bir şey yapamadığını söyledim herkes alonsoya laf ettirmedi bu adam kaç kişiyi geçmiş bana biri bunu saysın göreyim bu adam pilot falan değil kukla kendide pilot olamadığını bildiği için ancak oyunlarla galip gelebiliyor

  208. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Ohh bee site'ye canlılık gelmiş.. Kaç gündür herkes kayıplarda. İyi oldu bu haber.

    Sürekli yrumları kontrol edeceğim ve yüzümde bir tebessüm oluşacak.

    İyi'ki varsın Fernando Alonso Diaz. İyi'ki varsınız arkadaşlar. 😉

  209. FAster Inside avatarı

    sevdiklerinizi sayın bakalım, alonsodan daha mı az olaya karışmışlar, lütfen objektif olun biraz, f1 acımasız ve pilotların hepsi aynı….

  210. karaktersizlikden bahsettiğiniz ve onu sevmediğiniz aşikar ise onun haberlerinin altına yazıp durmayın.Acaba diyorum… karakter sorununuz mu var??

  211. -biz bu yuzden bu adami sevmiyoruz iste
    -bu kadar basit
    -suruculugune dedigimiz birsey yok
    -ama bu karakteri sevmiyoruz iste

  212. otur yorumları say bakalım kaçı alonsoculara ait diye?
    arkadaş yüzlerce yorum yapıyorsunuz sonra da kapatı yoruma diyorsunuz sen her şeye cevap vermek zorunda hissetmesen bi sıkıntı olmayacak ki zaten 😀
    son yorumumdu bu diyip dayanamayıp yazanları da gördük aşağıda tek ortak noktaları alonsocu olmalarıydı 😀

  213. Yavuz Balcı avatarı

    bu haberin kesinlik değeri yok ve sustum bu saate kadar. yazılan 100 küsür yorumun 100 e yakını alonsocunun yorumu. McLarenci arkadaşlarının yarısının yorumu bu habere inanmamakla ilgili. sonra çıkıp millete kin kusmaktan bahsediyorsunuz. kin kusanlar belli.

    2010 sezonunun son yarışında vettel alonso farkı neydi ey 2007 sezonunu hatırlatan arkadaş. keza 2007 de alonso McLareni bıraktı demek ne kadar hüsniniyet sahibi bir bakış açısıdır. sonra çıkıp millete provakatör diyin. dediklerinizden farkınız ne ?

    ben cevap vereyim. kocaman bir hiç. bencede yoruma kapatılsın artık haber. hatta tüm alonso ve McLaren haberleri kapatılsın. sonra kimse kimseye bir şey yazmasın. sitede damga yemesin.

  214. Alonsonun kaç puan avantajı vardı 2010 son yarışda Tahir? alonsodan kurtulduk dıye sevınce boğulduk neden hüzünlenelim aşk olsun sana 🙂

  215. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu kitapta Alonso'dan başka konu yok mu?.432 sayfalık kitap Alonso'dan mı oluşuyor.Bernie'yi anlatan biyografi kitabında sadece Alonso'mu var yoksa radikal araçları ellerinde patlayan mclaren taraftarları için bayram harçlığı niyetine mi bu haberler yayınlanıyor.
    Alonso'nun Ron deniise böyle bir şey söyleyebilecek kadar yakın olmadığını hepimiz biliyoruz.Malesef soğuk rüzgarlar macaristandan önce esmeye başlamıştı bile.

    Alonso sıralamalar sonrasında yaptığı açıklamada, mühendisinin kendisine beklemesini söylediği için pitte kaldığını belirtirken, Ron Dennis olayın Hamilton’ın sıralamalar sırasında daha önce gelen takım emirlerini dinlemediği için meydana geldiğini belirtmişti.

    Bernie kaç yıldır bu sporun içinde acaba hiç bileniniz var mı?.Bernie nin f1 hayatı alonsodan mı ibaret yoksa bu kitap anti alonso kitabı mı?Kitapta sadece Alonsodan bahsediliyor gibi olayların lanse edilmesinin sizce bir anlamı yok mu?

    Bir dedikodu niteliğindeki asılsız mesnetsiz ispatsız haberin mclaren taraftarlarını bu denli sevindirmesini ve coşturmasını neye bağlayabiliriz.
    1- Aracın bu yıl ki radikal durumu
    ve herkesin favori olarak ilk önce alonsoyu zikretmesi
    2-2007 den kalan acılar ki son iki yarışta 17 puanı buhar etmek kolay değildir.Rakibin önünde yarışa başla 7 puan avantajın olsun ve kaybet.
    3-mclarenin takımlar şamp.hasreti
    4- Alonso nun mclareni terketmiş olmasının acısı

  216. FAster Inside avatarı

    ayıp ettin, ama google a sorsan söylerdi sana, http://www.fasterinside.com/
    kasmana gerek yok…

  217. çok uzakta değil bu sitede arşiv haberleri 2007 yılında arkadaşlar incelerse alonsonun o anki ruhaleti ve şimdiki bu haber çok uzak şeyler değil…bu haber kadar ilgi çekecek haberler arşivde…tamamını inceleyince alonsonun hamilton için kiralık katil bile tutmayı düşünmüş olabileceği ihtimal dışı değil…

  218. bu faster ınside ne demek anlamı nedir ? ben bir anlam yüklüyorum ama yazarsam mesajım silinir :)) beni aydınlatırmısın rica etsem ?

  219. Melissa Aaberg avatarı
    Melissa Aaberg

    cübbeli =)

  220. Melissa Aaberg avatarı
    Melissa Aaberg

    aa nasıl bir videoydu?

  221. FAster Inside avatarı

    üstad değil, hocaefendi :))))

  222. seninde hangi konuda 1 numara olduğun belli.

  223. Uff yıkılıyor ortalık Singapur'dan sonra tek tek dökülüyor geçmiş. Eee saklı kalmıyor bu çağda bazı şeyler 🙂 geçmişin hesaplaşması mı desek, karakterin dökümü mü, söylenenlerin yeniden ifadesi mi bilemedik. Bildiklerimiz duyacaklarımızın teminatı mı yoksa.:P

  224. Alonsoyu hiç sevmem ama bu koskoca bi yalan bence

  225. hahahaha büyüksün üstad ))))

  226. Bir kitap yazarken mutlaka referansların olmalı değil mi? En azından şuradan öğrendim ki şunlar olmuş demesi lazım yazarın. Sanırım yazar kitabı yazsaydı, referanslarını koysaydı; ESPN bunu atlamazdı.

  227. alonso bir numara…
    hangi konuda?

    sevenleri bilir…
    amaaa bizde biliriz.
    :)))

  228. izlediğine çok sevindim.havuza bir cevaptır.

  229. Gizem Aydın avatarı

    acaba 'size' üstünlük kurmaya çalışan insanlar alonsodan nefret ettiği ve hatalarını görebildiği için böyle yapıyor olabilir mi? bu haber alonso yerine massa hakkında olsaydı böyle olmazdı. ayrıca benim yorumuma hakaret etmeden önce kendi yorumlarını gözden geçir istersen.

  230. Ron Dennis o kadar kötü adam ki takıma katarken çok beğendiğini söylediği adama, bir anda İngiliz damarı kabarıp Alonso ya cephe alıyor mantığına hayran kaldım.

    Kendini kandırmaya devam et.

  231. sayın site yöneticileri arkadaşın birisi bir link koymuştu. şimdi silinmiş.bence silmeyin herkes o arkadaşın acizliğini görsün ki o arkadaşlar sonra çıkıpta burada ahlak sohbeti yapmasın. kim olduğunu yazmayım o linki koymaya yüzü tutuyorsa bu mesajı da cevaplar.

  232. Formula 1 pilotlarının çoğu egoist yapıdadır. Hayatta kalmak için de silahlarından biri budur. Ne yazık ki düzen böyle. Vettel de bundan bahsetmişti. Ancak gözden kaçırdığın bir nokta var ki Senna da gerektiği yerde kendi başının çaresine bakar ve takım falan dinlemez. Böyle dersem bazılarınız alınacak biliyorum ama kötüleşen McLaren'i, Lamborghini motoru yerine ucuz Peugeot motoru takan McLaren'i, bırakıp en büyük rakipleri Williams'a geçmiştir. Ömrü yetseydi şampiyon da olabilirdi.

  233. Birgün… Ron Dennis çıkıp diyecekki; onu takımda tutmak için çok çabaladık ama kalmadı.anti-Alonso cular yine anti olarak kalacaklar.

  234. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    admin!niye engelledin?adam bana beyin özürlü diyor,engellenmiyor,bir tane hakaret yok,ama yeter.sitenizle vedalasşın.eğer açılmazsa benim kontolüm sabaha sitenizi bulmazsınız.10 dk sonra kontrol edicem.tere ef bir'e sorun.doğrumu gerçekmi.siz sıktınız artık.

  235. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    video neden silindi?çok eğlenceli ve ortamı yumuşatmak içindi.

  236. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    BUnlar Zaten işinin reklamları bak bi şu siteye herkes alonsoyu tehdıt goruyor bu işi değile ne bu pilotajlığı değilide ne adam sankı burda magazın haberlerı ilemı gundeme gelıyor sevgilisiyle alısverıs yaparken sevgılısıne ne hediye aldığımı yazıyor.

    Vettel: Elbette ALonso
    Horner:En buyuk Rakip ALonso

    Daha niceleri

    Biraz yenı fıkırler uretipte gelın aynı camurları atıp durmayın

  237. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    bunlara noluyor ben hiç anlamıyorum haa olay alonso ve mclaren arasında alonso suan ferrarinin pilotu mclaren zaten mclaren hayır size noluyor siz nıye karısıyorsunuz.Ayrıca işimize gelmeyen yorumda yok senın gibi zeka özurlu değiliz cocukca yorum yapmıyoruz Allah'a şükür herkese verıcek cevabımız var.Ellerindekı aynı tezleri aynı sabıt fikirleri yazıp yazıp duruyorsunuz.

    Ha bide sen neden bu haberde yorum yazma ihtiyacı duyuyorsun onu acıklasana

    Konu Alonso olunca herkes Mercedesciler sumıcıler redbullcular mclarencıler vetteciler hepsi birlik ve beraberlik içinde olup bize üstünlük kurmaya çalısıyor.

  238. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    http://www.youtube.com/watch?v=-YcSGTIevUQ

    Umarım HERKES beğenir bunu!

  239. arkadaşlar şu 'alonso sayesinde' olayını bırakın artık. reklamın iyisi kötüsü olmaz derler nerdeyse bununla bile övüneceksiniz. böyle reklam olacağına çıksın işiyle reklam olsun.

  240. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    insanlar birbirini kırmasın,kızdırmasın sezonda herkese mutluluklar diyen bir tip,şimdi cevap verme yarışına giriyor.

    varan 1: redbull:vettelin etrafında takım kuracağız!
    varan2: redbull:vettel istanbulda suçsuz!!!!
    varan3: redbull:vettel öndeydi kanadı ona taktık
    varan4: Webber: ikinci pilot için hiç fena değil!!!
    varan 5: Webber t shirtleri hiç basılmadı!.

  241. Gizem Aydın avatarı

    işinize gelmeyen yorumları gördüğünüz anda, site yorumları kapatmalı hemen zaten. aaa olmaz ki çok ayıp hiç bir insan alonso hakkında kötü yorum yapabilir mi?

  242. Eh işte yazarın delil diye ortaya sürdüğü şey Ron ile Fernando arasında geçtiği iddia edilen konuşma. Bu konuşmanın olup olmadığını kanıtlayacak kişiler de onlar. Onlar bu hususta bizi aydınlatmadan yapılan her yorum peşin hüküm vermek oluyor. "İftiradır" diyen kadar, "evet yapmıştır" diyen de hatalı. Hele önceden şunları şunları yaptı, bunu da yapmıştır diyenler büyük yanlışlar içerisinde. Ben bu dereyi görmeden paçayı sıvayan arkadaşları uyarıyorum. Onlara yardım etmeye çalışıyorum. Müneccimlik yapmayın ki, sonra işin aslı ortaya çıktığında haksız duruma düşmeyesiniz.

  243. D&R da bulamadım. Sipariş ederken bana da link gönderebilir misin. Gerçekten çok merak ettim bu kitabı.

  244. bence site artık haberı yoruma kapatmalı ALonso sayesınde site bugun baya bi tıklandı

  245. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    ne gariptirki Monza'da fark yedi,Belçikada geçildi.Tıpkı Çin ve Brezilya gibi.carlın geçtiği tek yarış macaristan olmuş.birde yağmurlu fuji.yani ron sözünü dinlemişmi?
    yada şimdiye kadar biye konuşmamış.paran yoksa sana f1 racinglerimi verebilirim.haftaya mart 2011 sayısı çıkacak.

  246. amacın ne yanı bunu bılmeyen yokkı tekrar buraya koyman hiç bişey ifade etmıyor o zaman 2007 monza podyumunu bulda onu da koy bi zahmet

  247. diaz, McLaren'deyken Lewis Hamilton'un aracına sabotaj yapılmasını istediği iddiası gündeme düştü.

    Bunu bu siteyi takip edenler zaten çok iyi şekilde biliyor. hem de çok iyi.

    F1 Racing Ekim 2007 sayfa 13
    ———————————————–
    Koşullar tartışmalı ancak Belçika Gp'si hafta sonunda ortaya çıktı ki Macaristan GP'sinin sabahında diaz , Dennis'e meydan okumuş ve bir ultimatom vermişti: "Lewis Hamilton'a haddini bildir ve onu yavaşlatmanın yolunu bul. Yoksa de la rosa'nın bana gönderdiği Coughlan'ın ferrari istihbaratıyla ilgili e-postalarını FIA'ya götürürüm.
    ————————————————–

  248. Gizem Aydın avatarı

    melbourneda suç takımındı hamiltonın değil. yalan söylemek onun fikri değildi. valenciada da çizgiyi görmemiş olabilir çok da önemli değil. cezasını çekti sonuçta. ayrıca, alonsonun yaptıklarının yanında bunlar hiçbir şey.

  249. En azından benim temsilcisi olduğum bir zihniyet var senin gibi zihniyetimi saklamadan dürüstçe yorumlarımı yapabiliyorum.

  250. vay beeee… """ VAAAAAYYYYYY BEEEEEEEEEEE """.

    malum zihniyet kadar taş düşe…

  251. Bakıyorum da o malum taife ağızbirliği yapmış, aynı şeyi tekrar ediyor. Neymiş efendim hurafeymiş. Bana sanki 24 saat Alonso'nun yanında da, ondan öyle kendinden emin. Bu bir iddia. Ya Alonso çıkıp ben böyle birşey yaptım, doğrudur diyecek ki ihtimal vermiyordur çoğu kimse, öyleyse bu işi kanıtlayabilecek tek kişi var, o da Ron Dennis. Tabii siz Ron'a da Mclarenci diye inanmazsınız öyle birşey olsa. Yani yine iyisiniz, sorun yok. Hadi bakalım. Müneccimlik yapmayın da, sonra bu laflarınızı yemek zorunda kalmayın. Bekleyin.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/19233-alonso-hamilton-un-aracina-sabotaj-mi-istedi.html#ixzz1FAVhJSjb

    Bu yorum sana ait değil mi midardi ben burada herhangi bir tarafsızlık göremiyorum aksine Alonsocuları kışkırtmak provake etmek amaçlı olduğunu anlıyorum sen o mesajı yazarken aslında "bu kadar emin olmayın bu olay gerçek Alonso'nun işidir bu haaa" demek istiyorsun gizliden. Bende diyorum ki madem böyle bir olay var bu olayın muhatabı olan kişi Ron Dennis bu zamana kadar açıklama yapmamış bundan sonra mı yapacak YAPMAZ neden çünkü böyle bir olay yok olsa zaten çok önceden açıklamış olurdu. O nedenle ben buna hemde takımla ilgisi olmayan sadece İngiliz halkını ve taraftarları memnun etmek için kitap çıkarmış yazar bozuntusuna inanmadığımı YALAN olduğunu çünkü bu olayı mantık çerçevesine oturtamadığımı idda ediyorum burdaki bütün Alonso taraftarları gibi. Sen benim fikirlerime yada düşüncelerime vay neden böyle düşünüyorsun diyemezsin!
    Ayrıca tavsiyem bence ilk önce "tarafsızlık" kimliğinin altına saklanma mertçe söyle tarafını kimin tarafında olduğun zaten belli.

  252. tabi tabi. zaten feraride bu zamana kadar entrika düzenlenmedi. ferrari hiç hileciliğe soyunmadı. ferrari alonso gelmeden önce tertemiz bir takımdı değilmi. güldürme beni 🙂 Bu kafa ile devam ederse diyorsun. ne kafası? bence bu kafa ile devam etmezse ferrariden şutlanır. kiminin nasıl şutlandığını biliyoruz…

  253. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    sen niye kendini bu olayın içine attın tarafsız taraflı.birazda hamiltonı sorgula.Ne alıp veremediğin var Alonso ile tarafsız taraflı?

  254. FAster Inside avatarı

    ee heralde elinde delilin yoksa sölenilenler sadece iftiradır, söyleyende müfteri…

  255. Neden verip kanıtlamak zorunda olanlar, "hurafedir" "yalandır" "iftiradır" diye peşin hüküm veren o malum zihniyetin temsilcileridir. Yahu olaya bak, "hurafedir, yalandır, iftiradır, benim Alonso'm öyle şey yapmaz." deyip peşin hüküm veren siz,

    "Yahu durun, hemen karar vermeyin, bu ciddi bir iddia, hadisenin muhattablarından bir açıklama bekleyelim." diyen ben,

    Olayı kanıtlamak zorunda olan yine ben!

    Bu işten hiçbir şey yapmamış gibi sıyrılan yine siz!

    Vay be ne güzel dünya.

  256. murat levent avatarı

    Sibob bunlar yaw, kıçımla gülüyorum artık bu alonso düşmanlarına. Yani Alonso o kadar mal ki, yarış sonunda tüm araçların tartıya girdiğini bilmiyor, veya bir aça benzini yetmez de yarış dışı kalırsa takım neylen karşı karşıya kalır bilmiyor.

  257. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    Bunun ülkeyle,dinle alakası yok bence.
    Daha dün tv'de rastgele bir olaya rastgeldim.Ülkemizde bir inanç,bir felsefi görüş olan futbolda,kaptan olan,ülkenin en iyi futbolcusu olarak gösterilen adam,gameranı gırarım len! diye gazetecinin üstüne yürüdü.Bunlar hem sahada birbirlerine ana avrat söven,akşamlarında gece klübüne birlikte giden,milli takımdada aynı formayı ıslatan insanlar.Şimdi hangisi daha insancıl?Bence dediğim gibi alakası yok.

    SPORCU ADAM BENCİL ADAMDIR.BENCİL ADAM KAZANIR,DİĞERLERİ KAYBEDER.F1'DE ŞAMPİYON OLMUŞ TÜM PİLOTLAR BENCİLDİR.TIPKI DİĞER SPORLARDAKİ GİBİ.

    James'in formalarını yaktılar,adam umursamadı bile.Tek hayali yüzüklerle dolu bir ele sahip olmak.Doğduğu yeri yüklü bir paraya tercih etti.Herkes onu konuşuyor,Cleveland'ı değil.Burda ne yazarsak yazalım,pilotlarıda öyle kabullenmek lazım.Siz olsanız ne yapardınız?

  258. murat levent avatarı

    İşlerine gelince idda diyenler bugüne kadarki alonsoya yapılan tüm suçlamalarında sadece idda olduğunu hatırlatırım. İspat edemediğiniz şeyler için senelerdir adama demediğiniz kalmadı.

  259. rocco junior avatarı

    Yani hepimiz insanız o halde hata yapacağız,günah işleyeceğiz tabiyatımız gereği ve burda bu suçlamalarda bulunanlar kim bilir kendi özel hayatlarında ne haltlar yiyor ama bilmiyoruz.Oturduğumuz yerden insan karalamak,karakter analizi yapmak kolay tabi ama bu gıybettir ve gıybet yanlıştır madem öyle sürekli bu kadar efendilikten,ahlaki değerlerden ve sportmenlikten bahseden bizler neden buna dikkat etmiyoruz?Söz konusu sevmediğimiz pilot olunca yaptığımız yanlış yanlışlıktan çıkıyor mu?Bunlar olmuş,bitmiş üzerinden yıllar geçmiş olaylar.Seneye bir başak skandal olucak ve ertesi sene bir tane daha…

    Sonu olmayacak bizde doğru yanlış konuşacağız o yüzden hariçten gazel okumayalım.Bırakalım sporun içinde yaşanmış pislikler orda kalsın biz sporun rekabetini konuşalım boş beleş işler peşinde koşmak bize göre değil

  260. Benim massacığım falan yok, olamazda zaten, ben hayatımda pilot fanatikliği yapmadım. Ancak senin fernandocuğun gibi kimicikçilerde vakti zamanında aynı şeyleri ppağan gibi tekrarlıyorlardı. Kimi efsane olacak Ferrari ile bilmem ne:) Ne oldu? Alonso ya da aynı şey olacak. Bu kafa ile devam ederse illa ki takımdan şutlayacaklar, McLaren deki entrikalarını burada da çevirmeye kalkacak ve huzursuzluk biyerde patlayacak. Bu takımdan tarihte kimler geldi kimler geçti, o vakit göreceğiz kim kimin gözünün içine bakıyor 🙂

  261. murat levent avatarı

    İşinize gelince idda demeyi biliyosanız, o zaman Alonso hakkında tüm söyledikleriniz de idda dan öte gitmez, ıspatınız yok iken bu adamı senelerdir neden suçluyosunuz.

  262. al bide burdan yak

  263. çok mantıksız konuşuyorsun bir schumi taraftarı olarak. bu konularda son konuşacak kişiler sen ve beniz schumiyi de gördük. keşke böyle yapmasa dedim hep ama bu işler böyle.

  264. rocco junior avatarı

    Sen Sennayı ne kadar izledin,ne kadar tanıyorsun,sportmen veya bencil olup olmadığını nerden biliyorsun.Adam aşağıda tek tek saymış tarihi ile oalyları kronolojik sıraya sokmuş halen bunlar şunlar şunlar pis benim desteklediklerim temiz diyorsun.Senna değil miydi Schumiye yarış sonu üzerine yürüyüp,ortalığı karıştıran yine o değil mi İrvine'a yumruk atan yine o değil mi şampiyonluk için kasten Prosta çarpan hem de 2 defa.Ölmüş f1in tarihine geçip efsane olmuş adamın arkasından konuşturttmayın burda işinize geleni görüp gelmeyeni saklamayın.Delikanlı gibi insan gibi hepsini söyleyin.Kardeşim bunlar bizim gibi Türk değil çok insancıl insanlar değiller hepsi egoları yüksek ve kendini düşünen insanlar.Çoğu zamanla olgunlaşsa bile hep en iyi benim ve kazanmam gerek diye düşünür.Pilotların demeçlerini okuyun hepsi en iyi kendilerinin olduğunu düşünür prenspleri bu ve herkesi ama herkesi yenmek zorundalar ilk başta takım arkadaşlarını.Yani şu sporu pilotların yaradılış özellikleri için izlemek son derece saçma.İlk sezonları saymazsak modern f1 dünyası çok acımasız belki bu yüzden sürekli ahlaki değerleri bize ters geliyor.Öyle yorumlar yapılıyor ki sanki 40 yıllık kankanız Alonso veya diğerleri.Arkadaş seçmek niyetinde olan mı var kardeşim yok Alonso böyle şu şöyle bilmem ne ama benim tuttuğum melek bırakın Allah aşkına=)

  265. hamilton ve vettel de çok namuslular.
    "seni ciddiye alıp ironiyi anlayacağını düşünmüştüm ama vazgeçtim"

  266. hamilton ve vettel de çok namuslular.
    "seni ciddiye alıp ironiyi anlayacağını düşünmüştüm ama vazgeçtim"

  267. bak sen şu işe.senin ferrarine ne olduğu umrumda değilde. o ferrari şuan alonsonun göz bebeklerinin içine bakıyor bilmem farkındamısın. schumi döneminden sonra ilk defa bu kadar takım olmuş durumdalar. bunu senin massa2cığın yapabilirmi?

  268. sümeyye demirtürk avatarı
    sümeyye demirtürk

    alonso bu normal karşılamak lazım böyle haberleri…ama onun kesin haberi yoktur.

  269. Arkadaş süpersin de adını görünce okumazlar bile

  270. Senna'yı hariç tutarak diğer saydığın isimler Vettel- Schumi – Kimi, Alonso,Schumi'nin malesef genel anlamda altında kalmış ve yine malesef takımların 2. pilot muamelesi yaptığı pilotlardır. Bu nedenle de halen F1'de yarışabiliyorlar.

  271. Ayrton Senna'nın, Webber'in, Barrichello'nun ve Massa'nın işte bu yüzden taraftarıyım ve her fırsatta onların orda olduklarını hatırlatırım.

  272. FAster Inside avatarı

    yaa şunları hala ipliyorsunuz, bırakın yokmuşlar gibi davranın…
    adamların tatmin olmalarına katkıda bulunmayın

  273. Bana hala daha bir neden sunabilmiş değilsin sevgili tarafsız arkadaşım neden sustu bunca sene Ron Dennis ve neden ben takımın içinde bile olmayan ingiliz bir yazarı dediklerine inanayım, ispatı var mı yok, bir yazılı açıklaması yok kanıtı yok. Unutmayın ki bir kimsenin suçu ispatlanana kadar o kişi masumdur.

  274. Her ne kadar Formula 1 'e takım sporu desek de aslında bireysel çıkarların ön planda olduğu bir spordur ve eğer kendini düşünmezsen bu sporda hiçbir geleceğin olmaz yani başarılı olmak istiyorsa bir pilot bencil olacak tabi, yoksa yok olup gider bir çok f1 pilotu gibi.

  275. FAster Inside avatarı

    Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az :))

  276. Speeder 86 kardeşim, buradan devam ediyorum. Çok kenara kayıyor yoksa. Buradaki iddia ile senin paylaştığın açıklama birbirinden farklı. Sıralamalardaki olay oldu bitti, cezaları verildi. Bu iddia yeni. Verdiğin açıklama sıralamalardaki olayı kapsıyor, bu iddiayı değil. Ayrıca Alonso'nun polden başladığı da doğru değil, orada 5 sıra ceza almıştı, yani 6.sıradan başlıyordu. Bunu da dikkate alalım. Bir de, öyle olmalı, ama mantıksız, madem diye başlayan cümleler birşey kanıtlamıyor maalesef. Bizim birinci ağızdan yapılmış açıklamaya ihtiyacımız var. O yüzden bekleyelim.

  277. Alonso'nun, Hamilton'un, Schumi'nin ve Vettel'in ne kadar bencil ve sportmenlik dışı bir yapıya sahip olduklarını biliyoruz. Konuşmaya, savunmaya ve destan yazmaya gerek yok.

  278. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    tarafsız taraflı,sence cumartesi günkü olaylardan sonra,böyle bir konuşma olabilirmi?
    birde şuna cevap verirmisin?hamilton neden takımı dinlemiyor,yol vermiyor?

  279. Zaten verdiğim link Ron Dennis'in sıralama turlarından sonra Alonso'nun ve mühendisinin Hamilton'u bekletmesiyle alakalı yaptığı açıklamaları,buradaki mantıksızlık şu Alonso haklı olduğu halde neden haksız konuma düşsün zaten pole pozisyonda neden Hamiltona az yakıt koyun desin ki hem madem bu olay gerçekleşti neden bu zamana kadar Ron sessiz kalsın mantıksız.

  280. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    Hilekar AlonsO!
    Senna,sezon içindeki tartışmalardan dolayı kasıtlı olarak Japonyada 2 kere çarptı.
    Schumacher,yasak olan elektronik sistermleri kullandı,dur-kalk cezasına uymadı 2 yarış men cezası aldı.Sezon içinde yasak olmasına rağmen kilo verdi.1995 te Hill'e kasıtlı çarptı.1997 de Villeneuve'ye denedi diskalifiye edildi.2006'da Monaco'da park etti,gridin sonuna yollandı.
    hamilton:2007'deki bilgilerden fazlasıyla yararlardı,Alonso'nun setuplarından faydalandı,2008'de ceza üstüne ceza aldı,2009 Melbourne'de yalan söyledi diskalifiye edildi.2010 Valencia'da SC yi geçti.Bunu 2006 İmolada'da yapmıştı.Yani hata olamazdı.2010 Canada bitmiş yakıtla,pole aldı.Kural yeniden düzenlendi.

    Takım emirleri sen nelere kadirsin…
    eskiden F1 de ikinci pilotlar,asıl pilotlar yarış dışı kaldığında araçlarından iner ve araçlarını birinci pilotlarına verirdi.Takım emirlerinin çok ilginci Williams-mclaren arasında yaşanan yarış satma olayıdır.Takım emrilerine gelince her zaman olmuştur ve olacaktır.Schumi,99 da Irvine'a yardım etmiş,2000-2001-2002 yıllarında fazlasıyla Rubens'ren yararlanmıştır.Verstappen'nin dediği gibi,Schumacher istediği lastikleri test eder,istemediklerini,takım arkadaşına test ettirirdi..Takım emirleriyle ilgili birazda mclarene bakalım.mika telsizi yanlış duydu diye yol veren DC.öncekik hep mika.bu günümüzdede devam ediyor.Yakıt tasarrufu yapıyorum,button beni geçmesin!,yada ben yeni lastiklerleyim Hikki yol versin.(ron destekliyor-heikki doğru yaptı) horner ne diyor?kurbanlık koyun,button kabul ediyor,hamilton benden hızlı.Zaten kabul ettiriliyor.Webber telsizden bağırıyor,ikinci pilotum! ama fena değil,ama İstabulda herkes Webber'in ipini çekiyor!!!Son yarışta Vettel t-shirtleri hazır,Webber'inkiler nerede?Massa açıklıyor,2006-2007 de yardım ettim,2010'dada ettim ve edeceğim!Çünkü 2008 de kendiside yararlandı.Raikkonen teşekkür ediyor 2007 Brezilyada,2008 de iadei-yardım…Dolayısıyla Alonso yapınca bu hilekarlık,yazım Massa'ya.

    hatalar,yanlışlar.
    Alonso,Renaultta takım arkada değil derken yanlış yapmıştı.Gençliğine verilebilirdi.2007 tüm takımın hatasıydı.2008 Singapur Alonso'nun kara lekesi olacak.Schumi'nin Monaco'su,hamilton'nın Melbourne'ü gibi..Alonso,bencildir evet.Tıpkı Berger'in söylediği gibi,şampiyon olmak istiyorsanız,bencil olacaksınız,tıpkı diğer pilotların yaptığı gibi.

    Alonso,sallama o parmağı kırarlar!

    tüm sezon iyisiyle kötüsüyle mücadele etm,ş,son yarışta kaybetmiş.Üzülmüş.Parmak salladı olay oldu!!.Pist üstünde tekme tokat birbine dalan pilotlar(en son Trulli-Sutil),orta parmak gösterme şampiyonları (Raikkonen),canlı yayında küfür eden pilot (Webber-Vettel) unutuldu.Senna'nın Mike Tyson olup,bir çaylağa yumruk atması unutuldu.Neymiş,Alonso parmak sallamış.Neymiş Alonso radio'yu kapatın demiş.Beni neden pite aldınız diye soran pilot unutulmuş o kalbiyle yarışıyormuş o sıralar.

    2007!!kitap yazıldı.

    bir adam çıkıyor ve kitap yazıyor.takımla bağlantısı yok.yazıyor biz birbirimize giriyoruz.Belki şu anda Alonso ve hamilton,Zurich'te bir cafe'de oturmuşlar ve İsviçrenin temiz havasını içlerine çakiyorlar.2011'i düşünüyorlar.Takımdan şu ana kadar hiç kimsenin söylemediği bir iftiranın siteleri kavurduğunu bilmeden…
    takımı dinlememenin huzursuzluğuyla hamilton,
    yaptığı hatayla Alonso….,
    ron bir daha konuşmayacağım diyor,ama konuşuyor,ama bu olaydan asla bahsetmiyor.artık oda yorulmuş…
    herkes birşeyler yapıyor ama suçlu Alonso.
    sonra birisi çıkıyor diyorki:tarafsızım,mazlumları korurum.
    sonrada diyorki,malum zatlar….
    Alonso Ferrari'sine atlıyor evinin yolunu tutuyor.hamilton'da.nede olsa İsviçrede araba kullanması yasaklanmadı.Bulutlar geliyor,yağmur yağacak.Ve yağmur bütün kötülükleri temizler.Artık kapatın 2007 de 2011 e odaklanalım,ve konsantre olalım Serhan Acar'ın dediği gibi.

  281. 2 yabancı kaynakta haberin benzerlerini buldum. Orada da 2007 Macaristan'da yaşananlar bu sitedeki gibi özet geçilirken yine buradaki gibi "Alonso Ron'a Lewis Hamilton'a az yakıt koy dedi" şeklinde kısacık bir açıklama yer alıyor. Ayrıntı yok, göremedim. Ama tartışma var mı, kesinlikle.

  282. Bak güzel kardeşim, verdiğin link buradaki iddiaya açıklık getirmiyor. Neden mi? Haberin tarihine bakmanı rica ediyorum. 4 Ağustos 2007. Yani cumartesi günü. Haberdeki iddia ise şu:

    Macaristan yarışından bir kaç saat önce Alonso'nun takım patronu Ron Dennis'e yaklaştığı…

    Şimdi, altını çizdiğim yere göre, iddia edilen olay pazar günü gerçekleşmiş. Dolayısıyla, senin paylaştığın cumartesi gününe ait haberin pazar günkü iddia edilen olayı açıklamasına imkan yok. Başka bir linkin varsa lütfen onları da paylaş.

  283. Orada Massa'nın yaptığı savunma çok tehlikeliydi birbirlerine çarpıp yarış dışı kalabilirlerdi bu nedenle kızınca günlük hayatta her insanın yapabileceği gibi bir tepki gösterdi. Bunun sonrasında takımda tehlikeyi gördü ve önlem almak istedi keşke yapmasaydı ama oldu ancak sen bununla, bu olayı nasıl bağdaştırdın anlayamadım.

  284. kazanmak için herşeyi yaparken sizin güzide takımınızı YERLE YEKSAAN etmişmidir?.. etmiştir.

  285. amin. zaten onlar bu kafayla bedduaya gerek kalmadan bile şampiyon olamazlar.

  286. bi 13 yıl daha beklerler

  287. meyve veren ağaç taşlanırmış misali. bol bol alonsoyu taşlamalar vs. çok sıradanlaştı artık bu olaylar.

    birde şu detay dikkatimi çekti doğrusu. bu kitabın yazarı ingiliz. mclarende ingiliz. e tontonHAMİLTON 'da ingiliz. ingilizlerin birbirini ne derece kolladıklarını biliriz. bir ingilize göre en ilahi ırk yine ingilizlerdir. bu adamları bu derece dertlere garb eden adam kim? bir ispanyol, yani ingiliz değil. ispanyol. yani ingiliz kast sistemine göre bi ispanyol; anca bir köle sınıfında. yani burjuva çocuğu hamilton ve ron babasına sataşan, bir ispanyol köle olunca, ve bu kölenin önlenemez yükselişini hazmedemeyince, bu tür yola taş koyma,taşlama,laf atma ve medyayı kullanarak çirkin yollarla çamur atma gibi olaylara çok rastlıyoruz.

    kaale alınmaması gereken haberler bunlar. bırakın birkaç mclarenci sevinsin bu haberlere. belki kaçan 2007 takımlar şampiyonluğu geri gelir.

  288. Tamam, o açıklamaların olduğu linki paylaşırsan, hepimiz bu iddianın palavra olduğu konusunda fikirbirliğine kavuşabiliriz. Ben bu haberde öyle bir açıklama göremedim de, nereyi okuyacağımı gösterirsen sevinirim.

  289. Yanlış hatırlamıyorsam Ron 2007 senesinde olanları bir daha konuşmayacaklarına dair alonso ile sözlü bir anlaşma yaptıklarını söylemişti bir haberde okumuştum ama bulmak lazım.

  290. ya bırak anlatma anlatamassın parmaklarına yazık bu arkadşta tarafsızım diye gecınıyor.

  291. ALonso sen cok yaşa emiii sen sakın bazı korkaklar gibi f1'i bırakıpta wrc'ye gitme sen gidersen burdakı sıteler nasıl hit topluycaklar schumacher bile senın kadar hit alamıyor

  292. Zaten olayın nasıl gerçekleştiğini Ron Dennis açıklamış anlatmış daha nesine inanalım bu olayın iyi okumadın galiba Ron'un açıklamalarını. Hem böyle bi olay olsa niye Ron bu olayı saklasın ki olan olmuş biten bitmiş çıkıp açıklasaydı madem. Bu haber kocaman bir palavra.

  293. tarihin en büyük çirkefliklerinde mclaren 'in adı yazıyor. o nu malesef kimse alamaz.

  294. yaptıkları yapacaklarının teminatıdır…alonso…kazanmak için herşeyi yapan bir insan…olmuşmudur? olmuştur düşüncesindeyim.

  295. Önce Raikkönen sonra Alonso…Bu takımda böyle burnu kaf dağında pilotları görmekten sıkıldım artık..! Takımımda Jean Alesi ve Gerhard Berger gibi kültürlü beyefendi pilotları görmeyi çok özledim artık. Umarım Massa Alonso yu hızı ile huzursuz etmeyi başarır, emzik diye zırlatmaya başlar da Raikkönen gibi Alonso da bu takımdan şutlanır. Ben Ferrari ye yakıştıramıyorum bu pilotları, ne kadar hızlı olurlarsa olsunlar. McLaren e daha çok yakışıyorlardı, tencere kapak olayı…

  296. site sizin tabii yazın istediğinizii

    karaktersizlerrrr

  297. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    felan denmez,Falan denir.

  298. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    ben sana hakaret ettimmiki sen ediyorsun bana?Ben orda ironi yaptım ama sen bunu bile anlayamamışsın.senin bu adamın,pilotun,yada herneyinse,yarış mühendisi denen tiple konuşup bu durumu bilemezmi?Dahada anlamadıysan,git önce Türkçe öğren,terbiyesizliğin lüzümu yok.Nede olsa site sizin,istediğinizi yazıyorsunuz.Ama o takımızın tarihi ve geçmişi Alonso'nun tırnağı etmez.

  299. Bakıyorum da o malum taife ağızbirliği yapmış, aynı şeyi tekrar ediyor. Neymiş efendim hurafeymiş. Bana sanki 24 saat Alonso'nun yanında da, ondan öyle kendinden emin. Bu bir iddia. Ya Alonso çıkıp ben böyle birşey yaptım, doğrudur diyecek ki ihtimal vermiyordur çoğu kimse, öyleyse bu işi kanıtlayabilecek tek kişi var, o da Ron Dennis. Tabii siz Ron'a da Mclarenci diye inanmazsınız öyle birşey olsa. Yani yine iyisiniz, sorun yok. Hadi bakalım. Müneccimlik yapmayın da, sonra bu laflarınızı yemek zorunda kalmayın. Bekleyin.

  300. madem alonso nun şike yapmaya ihtiyacı yok diyorsunuz pist üzerinde massa yol vermeyince telsiz den ve el hareketleri ile teknikerlere yakınıyor.massa ya bunu tüm dünyanın önünde yapan neden hamilton a yapmasın.

  301. alonsoberker avatarı

    ewet bencede şuanda f1i bıraktı belki o zaman sölemek istememişti ama bıraktığında söleyebilirdi sölemediğine göre böle birşey yokk bu kadar basit bir açıklama

  302. bizler de kendı dusuncelerimizi yazsak sığmaz bu sayfalara ardından da yorumumuz konrtol ettıkten sonra yayınlanır nedense konu Alonso olunca ferrari haric butun takım fanları birlik ve beraberlik içinde oluyorlar.

  303. yok artık :))) f1 de gördüğüm en saçma iddaa.

  304. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    hamilton olsa 300.kez özür diler,konu kapanır,adınada kalbimle yarışıyorum adlı çakma bir mazaret bulunurdu.

    BKZ:Melbourne 2009,Valencia 2010.

  305. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    hamilton adam olsa takımı dinlerdi,ron adam olsa bu olaylar yaşanamzdı.

  306. biliyomusun o direksiyonda birde yaktı göstergesi var, onu da yapmış adamlar. sonra arada pilotlar aracın motorunu felan kontrol ediyorlar sızıntı felan olur, dikkat etmeleri lazım.
    sırf zeka özürlü olabilirsin diye altına ironi yazıyorum bak.

  307. Çok güzel bir yorum. Tam benim düşündüklerimi yazmışsın.

  308. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    Son yorumumuda yazıyorum:2007 de pilotlar yarışa başlayacakları yakıtla sıralama turlarına çıkıyorlardı.Ve ron dennisin anlattığı hamiltonda fazla yakıt vardı,Alonso'ya sıralama turlarında yol vermesi gerekiyordu,vermedi,Alonso bekletti haberi bunun zaten kanıtı.
    İkincisi araçlar kapalı garaja alınıyordu.FIA kontrolunde,Alonso'nun bunu demesi mantıken komik olur çünkü zaten FIA biliyor herşeyi.
    Hem bu gerçek olsa,Ron bunu açıklamazmı?

  309. Gizem Aydın avatarı

    bence alonso çok hilekar ve haris birisi. ama bu kadar büyük bir şeyi kimse kolay kolay yapamaz. yaptığını pek sanmıyorum. ama bunu yaparsa da alonso yapar. her olaya adının karışmasının bir nedeni olmalı sonuçta.

  310. Sodalar sade ise ben alırım evde bitmişti.

    Rennie ler sana daha çok lazım. Görünen o.

  311. bakalım schumı bu sene napıcak

  312. Ron neden podyımdaydı? Bu soruyu çok soruyorsunuz. Ona bakarsan Lewis ve Alonso çok yakın gözüküyorlardı podyumda. Basın çok bastırmaya başlamıştı o aralar. Çatlak sesleri susturmak için gayet güzel bir strateji.

    Yani soru sormadan biraz cevabı düşünün.

    Birde Alonso kaçkere takımın dediğine uymadı Lewis kaçkere? Birde en son kim ceza aldı? Hadi onu geçtik Alonso ne olursa olsun adam olsa o sene şampiyon olurdu. Sadece adam olsa.

  313. Bir yerlerinden sallamak diye işte buna derim ben. 😀

    Son olarak şunu söylemeliyim Alonso F1 in son dönemine öyle damga vurdu ki adamın sayesinde herkes para kazanıyor.Adama küfür etmek bile paraya dönüşüyor.Ne büyük Adamsın be El matador herşey senin etrafında dönüyor:)

    Altına imzamı atarım.

  314. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    hamilton'da aracımda neden az yakıt var,yada şu kadar koyun diyemeyecek kadar acizmi?diyelimki az koydular,hamilton'da koy koy koy ağzına kadar doldur ben görüyorum diyemezmi?Zaten öyle birşey olsaydı 50 kere çıkardı ortaya.İlk baştada ron söylerdi.

  315. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    Not: Macaristan yarışından bir kaç saat önce Alonso'nun takım patronu Ron Dennis'e yaklaştığı ve Hamilton'un aracına az yakıt koyulmasını ve böylece Hamilton'un yarış dışı kalmasını sağlamasını istediği iddia ediliyor.

    Sizce sıralama turlarındaki gerginliğin ardından,böyle bir konuşma geçmesi mümkünmü?Ben Alonso,hamilton,ron ve ogünkü mühendislerin çıkıp bir basın açıklaması yapmasını istiyorum.Ve gazeteci olsam şunları sorardım:
    a-hamilton,neden takım yol ver dediğinde vermedin?
    b-Alonso,neden pitte beklettin?
    c-ron,Monza'da neden poyumdaydın?
    d-bu kitapta anlatılar için bir açıklama yaparmısınız.

  316. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    ron! pitte bekletme durumuyla alakalı olarak şunları söylemişti.hamilton sıralamal turlarında daha az yakıta sahipti piste çıkış turunda(peşpeşe piste yollanmışlardı.)Alonsoya yol verip Alonsonun 1 tur daha pite geçe gelip lastik değiştirmesi gerekiyordu ama hamilton yol vermemişti takımdan söylenmesine rağmen ve ALonso planlanandan önce pite çağrıldı.Burda hamiltonun yaptığı harekete karşılık Alonso ve mühendisi hamiltonu beklettiler

    Sizce bunları açıklayan ron! geldi bana bunları söyledi dermi,demezmi?
    bu kişi takım çalışanlarından biri olmadığına göre,
    a-bu bilgileri neden bilen biri (ron) çıkıp söylemiyorda bu kişi söylüyor
    b-madem böyle birşey vardı neden şimdiye kadar söylenmedi.
    c-Alonso hamiltonı Monza ve Spa'da çok rahat yenmiş,yine Çin ve Brezilya'dada onun önünde bitirmiştir.Bunları yapan pilot neden
    Macaristanda bekletsin?Takım söylemesine rağmen hamilton neden takımın dediğini yapmıyor?Takımı pekte dinlemediğini 2009 Melbourne'de bana söylediler yaptım,2010 Melbournede beni niye pite aldınız diye basite indirgeyecek kadar takım oyuncusu
    .
    d-Haydi şimdi şu soruma cevap versin birisi,Alonso diyelimki takımı tehdit etti,hamiltona sabotaj yapın dedi.Monza yarışı Macaristan'dan sonra,bu durumda ron neden Alonso ile podyumda,ve eli onun omzunda ve çok mutlu?Yani sizin projeniz olan pilotun aracına sabotaj istiyor,tehdit ediyor ama hala poyumda?Sizce bu mümkünmü?
    e-dediğim gibi bu olaylar açıklanırken,mahkemede yada sonrasında ron neden Alonso sabotaj istedi demiyor,yada herhangi başka biri takımdanda bu kişi söylüyor?
    fsalim kaya,bana 1995,1997,2006 yı açıklamadan,1998 garaj basmayı açıklamadan,Canada pit çıkışını açıklamadan senin hiç bir iftiranı ciddiye almayacağım.2011 için sana 10 kasa soda yolluyorum.10 kutuda rennie.saygılar.

  317. Ron amca pitte bekletme durumuyla alakalı olarak şunları söylemişti.Hamilton sıralamal turlarında daha az yakıta sahipti piste çıkış turunda(peşpeşe piste yollanmışlardı.)Alonsoya yol verip Alonsonun 1 tur daha pite geçe gelip lastik değiştirmesi gerekiyordu ama hamilton yol vermemişti takımdan söylenmesine rağmen ve ALonso planlanandan önce pite çağrıldı.Burda hamiltonun yaptığı harekete karşılık Alonso ve mühendisi Hamiltonu beklettiler.

    bunu bilmiyodum eğer bu varsa doğruysa ii etmiş alonso sabotajı istememiştir bencede sanmıyorum ama hamilton başına gelenleri haketmiş

  318. ALonso'yu Formula1 tarıhının en buyuk skandalına karışmakla suclayan var kardesım o skandala karışan ALonso Değil sizin takımınız

  319. +1 kelimesi kelimesine katılıyorum dediklerinin.

  320. Alonsonun olduğu yerde şike ve sahtekarlık senaryosu varsa %50 si doğrudur.
    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Nedense hep alonsonun gittiği yerlerde oluyor bu haberler. Bakalım Ferraride ne haltlar karıştıracak.

  321. Alonso'nun buna ihtiyacı varmıymış?

  322. böyle spekülatif Alonso haberlerinin prim yaptığını bildikleri için güzel haber uyduruyorlar.düşünsenize bir takım şampiyonluk için savaşıyor ama takımın pilotu aracın birisinin yarış dışı kalmasını istiyor.Mantığı olan insanların inanması güç bir ama enteresan bir hikaye.Macaristanda olanları ron dennis bizzat kendisi anlatmıştı.Belki hatırlamayan arkadaşlar varsa hatırlatmak yerinde olur.

    Ron amca pitte bekletme durumuyla alakalı olarak şunları söylemişti.Hamilton sıralamal turlarında daha az yakıta sahipti piste çıkış turunda(peşpeşe piste yollanmışlardı.)Alonsoya yol verip Alonsonun 1 tur daha pite geçe gelip lastik değiştirmesi gerekiyordu ama hamilton yol vermemişti takımdan söylenmesine rağmen ve ALonso planlanandan önce pite çağrıldı.Burda hamiltonun yaptığı harekete karşılık Alonso ve mühendisi Hamiltonu beklettiler.Bu durumda verilen ceza konusunda yorum yapmıyorum.Yorumu durumu inceleyen arkadaşlar kendi değerlendirmesine göre yapabilirler.

    Son olarak şunu söylemeliyim Alonso F1 in son dönemine öyle damga vurdu ki adamın sayesinde herkes para kazanıyor.Adama küfür etmek bile paraya dönüşüyor.Ne büyük Adamsın be El matador herşey senin etrafında dönüyor:)

  323. rocco junior avatarı

    F1 tarihinin en büyük skandalına Mclaren kartıştı,spor tarihinin en büyük para cezasını aldı,takım emri ile daha önce yarışlar kazanan pilotlarını gördük öyle ki Hamilton'da zaten Heiki sayesinde bir kaç sıra kazanmıştı.Taraftara küfür etmek,illegal savunma yapmak,şikan kesme rekoru kırmak,yalan söylemek sonrasında özür dilemek…Hani geçmişinizde şampiyonluk için kendi pilotuna kasıtlı çarpmak bile bulunmakta.O yüzden herkes önce bir aynada kendine bakmalı bence..

  324. Tamamen YALAN uydurma, maksat sadece Alonso'nun ismini kullanarak prim elde etmek, buna inanmam mümkün değil.

  325. ben dedim 2 gün önce iyi reklam diye :)) tahminen D&R da orjinal versiyonu olur olmazsa netten sipariş edicem

  326. emınım onun karakteri senın karakterınden daha sağlamdır…

  327. yok artık daha neler,tamamen uydurma bence ama herhangi bi şike duyulduğu zaman içinde alonsoyu da kapsaması ilginç…

  328. ne farkederki zaten Ron Dennis'i tehdit ettiğini biliyoruz. bir tehditte bu şekilde yapsın veya yapmasın ne değişir sonuçta karakteri belli alonsonun.yaptıkları ortada ama üstüne hiçbirşey yapışmaz namıdiğer teflonso.

  329. Mclaren ve Renault'da Formula 1 tarihinin en büyük skandallarına karışan, Ferrari'de de takım emri ile yarış kazanan Alonso, bir şikeye daha bulaşsa büyük bir fark yaratmaz.

  330. 2 gündür sitede ölü toprak var diyordum ama şimdi bu hurafe haberle ALonso'ya saldırılar birazdan başlıycak millet bi kahvaltısını etsin çayını içsin acsın pcyi sonra bombaardıman başlar

  331. Bu kitaba nereden ulaşabilirim bilen var mı?

  332. Tolga Soydan avatarı

    yani alonso bu yapabilir.ama sanmıyorum hem zaten dennisin bunu kabul etmiyceğini biliyodur

  333. mclaren taraftarıyım, alonso yu da cok sevmem ama bu kadarını da beklemiyorum. takım arkadasının yarıs dısı kalması ne demek.
    yok eger bu haber dogruysa bu sefer herkes 2008 singapur'u daha fazla kurcalamaya baslar.

  334. Hu ra fe

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir