Renault: "Heidfeld Daha Şimdiden Takım Lideri"

yazar:

kategori:

Robert Kubica’nın geçirdiği kazayla birlikte yarışamayacak olmasının kesinleşmesinin ardından Renault, rekabetçi olmasını beklediği R31’e uygun bir sürücü avına düştü ve Heidfeld’e test şansı vermesinin ardından yarış pilotu olarak açıkladı.

Boullier, Heidfeld’in testlerde daha bir kaç tur attıktan sonra kendisinden etkilendiklerini söyledi.

Boullier “Takıma geldi, fabrikayı ziyaret etti, mühendislerle kısa bir tanışma oldu ve bizimle oturup konuştu.”

“Jerez’de testlere katıldığında onu telsizden dinliyordum ve mühendislerle konuşurken takıma yerleştiğini gösteriyordu. Daha o sabah % 50 ikna olmuştum.”

“Bu kadar kısa sürede ve kolayca takım lideri olması karşısında şaşırdım. Bunun biraz zaman almasını bekliyordum. Daha ilk sürüşlerin ardından, takımda kalacaksa o zaman bazı değişikliklerin gerektiğini söyledi.” dedi.

Boullier, teknik olarak iyi bilgiye sahip olan bir sürücü istediklerini ve bu yüzden Heidfeld’e yöneldiklerini söyledi.

Boullier “Kaza sezonun çok erken bir döneminde olduğu için hemen deneyimli, hızlı ve takım içerisinde teknik kararlarda liderlik yapabilecek bir sürücüye ihtiyacımız olduğunu anladık.”

“Bu özelliklerin yanında Pirelli deneyimi olan ve KERS deneyimi olan bir sürücü istedik ve bu istekleri göz önüne aldığımızda Nick tüm koşulları sağlıyordu.”

“Bunun dışında, 2011 koltuğumuz için onu daha önce de değerlendirmiştik ve geçen sene onunla bir çok görüşme yaptık.”

“Bunu Robert’le bile görüştük. Komadan henüz yeni çıkıyordu ancak Gerard Lopez onunla konuştu ve Nick ile Liuzzi’nin isimlerini söyledi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Boullier , neredeyse Kubica ile aynı hatta daha iyi diyecek gibi hissettiriyor.Heidfeld iyi idi,hepimiz biliyoruz.Ancak Kubica'dan daha iyi yada eşit bir performansı olduğunu hiç görmedim.Umarım Boullier,elinde sadece bu olduğu için değil,gerçekler böyle olduğu için konuşmuştur.

  2. acaba önümüzdeki yıl heidfeld-kubica ikilisini tekrar aynı takımda görürmüyüz.

  3. Kubica,büyük ihtimalle bu yıl dönemeyecek nick bu boşluğu kolayca dolcuracağı gibi hem takım hemde bu derece yetenekli bir pilot yarışma imkanı bulduğu için,F1 adına sevindirici bir durum olacak.

  4. Güvenimiz sonsuz Nicke takımda Nicki benimsedi iyice bakalım elimizde ki paketle neler yapacağız son 3 yıla göre daha güçlü olacağımızı düşünüyorum

  5. Nick'i bahtı bir şekilde F1'e çekiyor. Olumsuzluklar yaşıyor sonra bi bakıyorsun bi yerden kapı açılıyor adamın kariyeri ilginç gidiyor. Elinde önemli bir şans var Kubica sezon sonuna kadar dönemez ilk 5'de bitirirse gelecek sezonlar için ismini yüceltip daha fazla para kazanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir