Mercedes GP Artık % 100 Mercedes

yazar:

kategori:

Mercedes GP’nin % 75.1’i geçen sene Mercedes-Benz tarafından satın alınmıştı ve Daimler ile Aabar geride kalan % 24.9’unu da satın aldı.

Bu girişimle birlikte takımın % 60’ı Daimler’in, % 40’ı Aabar’ın oldu.


Yorumlar

  1. mercedes bu sene iyi performans qösterir ama şampiyonluk zor qibi

  2. "According to a McLaren employee, "all the Mercedes staff are working 7 days a week to build all new (car) apart from chassis"

    Bu haberi ben de iki üç gün önce gördüm ama ben bunu biraz kötü yönde yorumladım. Yani araçta çok ciddi sorunlar olmalı ki şasi hariç yeni bir yapılanmaya gittiler.Bunun yanında Autosportun kapağı hiç iç açıcı değil. Yani senin bütün dediklerinin tersini söylüyorlar. Şu ana kadar Ross Brawn beklentileri orta düzeyde tuttu ve ilk yarış için büyük güncellemelerin olduğunu söyledi. Belki de dediği budur. Şu anda kafam ciddi bir şekilde karışık.Autosportun kapağı, karamsarlık katsayımı baya bir artırdı.

  3. İlginç bilgiler geçen bende bir an içimden ula araç tutmadı diye bunlar oturup yeni araç yapmaya kalkmasın demiştim. 😀
    Tabi bu duyum konusunda yeni araç kavramının kapsamı ne o önemli olur. De bence gaza gelmeyin Schumacher'den büyük beklentiniz olmasın zira önce patlama yapması gereken Mercedes oda zor gibi Redbull bu işi götürecek yetişmeleri zor.
    Şu insandan burada ki pirelli çalışmalarıyla ilgili siz de bilgi alsanız da aktarsanız bize iyi olur hani. 🙂

  4. EDİP DOĞAN avatarı

    Daha önce okuduğum habere göre Mercedes McLaren' e 2015 yılına kadar motor verecek. Ondan sonra ne mi olacak? McLaren şu anda kendi motorunu üretmiş durumda. O zaman zarfında F1 e uyarlaması için çaba sarfediyor. Örnek: Mclaren MP4 12C – Mclaren in normal spor aracı; motoru tamamen Mclaren yapımı. SLR McLren gibi değil yani. Buda şu anlama geliyor. Mclaren 2015 yılında tamamen bir fabrika takımı haline geliyor.

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    herşeyden önce hayırlısı olsun Mercedes'e
    ********************************
    bu arada az önce yabancı bir sitenin forumunda gezinirken bir şey dikkatimi çekti.
    sizlere aktarayım dedim
    bu iddamı diyelim artık bilemiyorum,
    doğruluk payı ne derece bilemiyorum.
    cidden bu iddia beni derinden şaşırttı.

    "According to a McLaren employee, "all the Mercedes staff are working 7 days a week to build all new (car) apart from chassis"

    bir McLaren çalışanı duyum almış
    şasi dışında 1 haftadır tüm Mercedes çalışanları yeni araç çıkartmak için hummalı bir şekilde çalışıyorlarmış.
    ********************************
    ve buraya dikkat!!!

    Benim öz kardeşimin cocukluk arkadaşı Pirelli fabrıkasında makıne muhendısı.Bu sene pırellı bıldıgınız gıbı formula 1 lastik tedarikçisi oldu.O arkadasımızda pırellının Türkiye formula 1 ayagının sorumlusu olmus ve sureklı yurt dısına test suruslerıne gıdıyormus.O cocugun soyledıgıne gore Schumacher yenı lastıklere kolay uyum sagladıgını,testlerde de ıyı dereceler aldıgını soyluyorlar.Ve ek olarak sunu da soylemıs.Bu herhalde hepsının ozetı olacak.Schumacher'ın bu sene patlama yapacagını beklıyoruz dıye hem ordakı calısanlardan hem de test suruslerıne katılan pılotlardan aldıgım bır bılgı dıye eklemıs.Beklentımız de bu yonde ztn 🙂

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Mercedes' in en iyiyi yapmadan bırakacağını zannetmiyorum.

  7. Ben cevaplıyayım Evet aynısını vermek zorunda. Ferrari, STR durumu illegal bir durumdu o çözüldü. Satış sözleşmeleri ve FIA denetimi söz konusu şuan. Tabi mecburiyetler olsa bile üreticilerin gizli güncelleştirmeleri olursa bu sadece kendilerine. 🙂
    Ayrıca aynı motoru kullanmak aynı verimi almak demek değildir. Şanzımanı kimden aldığınız da önemlidir. Her takım kendi motor, şanzıman parametrelerini ve aktarmasını kullanır. Sandık motor herşey demek değil yani.

    Mercedescilere hayırlı olsun bu arada beklenen bir haberdi, açıklanacaktı. Artık konu Mercedes'in tarihine ihanet edip etmeyeceği ile alakalı sabırlı olurlarsa mutlaka önümüzdeki senelerde sonuca ulaşırlar.

  8. mehmet ceviz avatarı

    hiç kimse merak etmesin.birkaç yıl içersinde mercedes ya tam zirvede olacak yada tamamen çekilecek.çünkü felsefe bu
    "THE BEST OR NOTHING" Gottlıeb DAIMLER.

  9. Resmen açıklananlara göre Renault, Red Bull'a aynı motorunu veriyor.Ayrıca diğer bir resmi açıklamaya göre Ferrari,Str'ye aynı motoru vermiyor.Mercedes motorları ile ilgili resmi bir açıklama bugüne kadar ben görmedim ama maksimum hızlarda genelde Force India Mclaren ve Mercedes yakın oluyordu.Büyük ihtimal aynı motoru veriyorlardır.

  10. benim bildiğim kadarıyla şuan aynı motorları kullanıyorlar ama tabi geçen yılki motorları alan düşük bütçeli takımlarda vardır umarım yardımcı olmuşumdur.

  11. Ross'un mecburiyetten aldığını unutmayalım.

  12. Motor teknolojileri dondurulmadan önce müşteri olan takım ödeyeceği paraya göre bir önceki senenin motorunu alabiliyordu. (Bunun örneğini Force India – Ferrari de gördük.) Şu an öyle bir durum söz konusu değil galiba (tam emin değilim)

  13. bilmediğimden soruyorum: mercedes fabrika takımının kullandığı motorun aynısını mclaren'a vermek zorunda mı?

  14. ross brawn boşa olta sallayacak adam değil. satmışsa vardır bir bildiği. inşallah mercedes'in elinde patlamaz bu kadar harcama.

  15. Brawn elindeki hisseleri neden sattı acaba? Uzun süredir Mercedes GP'den olumlu bir haber gelmedi. Brawn da hisseleri satınca iyice kıllandım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir