Kovalainen: "Lotus'un KERS İçin Hazır Olması Gerek"

yazar:

kategori:

Team Lotus, yeni motor tedarikçileri Renault’un sistemini kullanabilirdi ama KERS’in paketlemedeki sıkıntılarıyla uğraşmak yerine ilgilerini aracın farklı alanlarına yoğunlaştırma kararı aldı.

Kovalainen bu kararın arkasında duruyor ama sezon içinde KERS olmadığı için rakiplerinden geri kalırlarsa da sistemi eklemek için planlarının hazırlanması gerektiğine inanıyor.

Kovalainen: “Sezonun başında eğer durum çok açık olursa, buna hızlı bir şekilde tepki göstermeliyiz.”

“KERS’e değil de aracın aerodinamiklerine daha fazla yatırım yapma kararı alındı. Elbette bir pilot olarak KERS’i desteklerim. Sisteme sahip olmayı tercih ederdim. Çünkü yarışma şartlarında çok önemli ve sırf tur derecenize muhtemelen yaklaşık 0,3 saniye katıyor. Ama takım, aerodinamiklerde doğru yapmanın daha önemli olduğuna ve KERS’i daha sonra eklemeye karar verdi.”

“Makul seviyede iyi bir sistem olmalı. Çünkü Renault, iki sene önce buna sahipti ve muhtemelen şimdi de geliştirmişlerdir.”


Yorumlar

  1. Renault motorunun güçlü bir biçinde güç dağıtıcısı ve viraj çıkışlarındaki üstünlüğü ile Redbull un vites kutusu ile Renault un soğutma sistemi ile ileri yönde adam atacaklardır birde buna şasi olarak gelişimlerini eklediğimizde neden olmasın puan kovalarlar diye düşünüyorum

  2. KERS kullanmamak mantıklı bence.Adamlar şasiyi oturtmaya çalışıyor.Şimdi birde KERS'e göre araç dizayn etmek bu sene olur iş değildi.Bu sezon puan alabilirlerse büyük iş başarmış olacaklar.Str çok gelişmiş gözüküyor.Williams ve Force India da öyle bu sene işleri daha zor ama umarım sezonu puanla kapatabilirler.

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Kers eksikliği ile arka sıralara düşmeleri seyir açısından bizler için hoş olmayacaktır.Kovalainen'e katılıyorum.Bu konuda mutlaka hazır olmaları gerekiyor.RENAULT motorunun performansı çoktan ispatlandı.Bunu üst seviyelerde kullanarak en azından orta sıranın önlerine doğru uzanmalı,bizleri sadece 3-4 takımı izler halde bırakmamaları gerekir.

  4. Team Lotus bu sene ortalarda olacağa benzer. Jarno ve Heikki gibi iki iyi pilota sahipler, Bunun yanında renault motoru ve redbull şanzıman ile başarılı olacaklardır. Umarım aeroda da iyi iş çıkarmışlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir