Infiniti'nin RBR Motoruna Markasını Koyma Niyeti Yok

yazar:

kategori:

Basında çıkan bazı haberlerde Infiniti’nin Red Bull ile ortaklığının ardından, 2011’de Renault motorlarının markalarının değişeceği yer almıştı.

Ama yapılan açıklamada böyle bir şeyin düşünülmediği ifade edildi.

Böyle bir şey olup olmayacağı sorusuna Infiniti Başkan Yardımcısı Andy Palmer: “Hayır. Infiniti, sadece gerçeklerle ilgilidir. Motorun markasının değiştirilmesi ise bir gerçeklik değildir.”

“Açıkçası Renault ve Nissan arasında çok güçlü bir ortaklık var. Bu ortaklıkta Renault, Nissan’ın %44 hissesine, Nissan da Renault’un %15 hissesine sahip. Bu yüzden ortada güçlü bir bağ var. Ama motor üzerindeki markanın değişmesi, gerçekle bağdaşmaz”

“Bu yüzden Renault, Red Bull’a motor sağlamaya devam edecek ve bizim ilgimiz, daha çok araç üzerinde çalışma konusunda olacak.”

Red Bull Racing Patronu Christian Horner, Infiniti ile yapılan ortaklığın Renault ile ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi.

Horner: “Viry-Chatillon’daki çalışma arkadaşlarımız yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz ve isimleri, gelecekte de aracımızın üzerinde kalacak.”


Yorumlar

  1. merhaba haklısınız renaultun bir imajı var ibozulmasın diye ilerki dönemlerde sık sık infinity ve nissan markalarını duyacağız

    ittifak güç birliği anlaşmasındada renault bir fransız hükümeti destekli şirket %15 inden fazlasına izin verilmediği için sınırlı + hisseler arz oranına göre belirleniyor (halka arz % sinin %… sı gibi) teşekkürler

  2. morth ne ? worth olmasın

  3. Motorun üzerinde kendilerine ayit bir civata olmadan nasıl adını verecek gerçekten çok saçma umarım bir gün Cosmorth Gibi bağımsız olarak girerler

  4. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    İnfiniti,Nissan için güçlü bir alt marka.İlerleyen zamanda mutlaka RENAULT yerine bu ismi yazmak için girişimde bulunacaklardır.RENAULT-Nissan ortaklığı oldukça güçlü bir yatırım.buradaki hisse oranları,sözleşem şartları bugün için böyle gerektirdiği için markayı yazmayı öne getirememişlerdir muhtemelen.Aksi halde marka ortada olmaz ise satış olmaz,kazanç olmaz.Formula1 O'nlar için sadece bir show değilmidir ? Asıl amaçları motor,araç,vs…. satışlarını arttırmak için ortam oluşturmak olduğuna göre mutlaka "infiniti" ismi bir yerlerde kısa zaman içinde öne çıkmak,çıkarılmak zorunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir