Vettel: "Bazı Paralı Pilotlar, Hareketli Engel Gibi"

yazar:

kategori:

Dünyadaki ekonomik şartların etkisi ile Formula 1 takımları, finansal destek getiren pilotlara olan ilgisini arttırmıştı.

Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel, Avusturya televizyon kanalı Servus TV’ye, bu durumun, F1 gridin kalitesinden taviz verilmesine neden olduğunu söyledi.

Paralı pilotların tehlikeli olup olmadığı sorusuna Vettel: “Pilotlara tur bindirirken tahmin edilemeyecek durumların olması riski var.”

“Gridde, hareketli engeller olduklarını bildiğimiz bazıları var”

Bu sene hareketli arka kanat ve KERS var ve pilotlar, gözlerini artık pistten daha fazla çekip direksiyona bakacak ve mevcut riski arttıracak.

Vettel: “Cep telefonunu kurcalarken otomobil kullanmak gibi bir şey”


Yorumlar

  1. bence griddeki diğer pilotlar bu reportajı izlerken kahkaha atmışlardır :D:D

  2. kendisi bir kasaptı ve hala da öyle..

    şimdilerde kemiksiz işiyle meşgul.

    böyle sezona hakim bir araçla bu beceriksizlik anacak bu pilotlarla olur.

  3. Yahu hiçbir pilot beceriksiz değil.Hepsi hata yapıyor bunların.Yeter kardeşim pilotlarımıza bu kadar yüklenmeyi bırakın beceriksiz falan değiller.Vettel'in hataları bu sene yoğunlaştı Webber çirkeflik yaptı,yapmadı demem ama Webber griddeki en kaliteli pilotlardan biri.Vettel'de öyle ama her zaman dediğim gibi YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ.Vettel ve Webber kadar iyi -ve daha iyi- 4-5 pilot var.Alonso Hamilton Schumacher Button Kubica.Hepsininde hatası oluyor,beceriksiz mi bu pilotlar? kesinlikle hayır.

    Sonuç olarak Vettel kişisel hatalarından dolayı uzattı bu kadar şampiyonluğunu ilanı evet,ama kesinlikle beceriksiz değil.

  4. Vettel hızlı bir plot olabilir, ama kendisi paralı pilotlardan bile daha büyük hatalar yapıyor.

  5. +100000000000000000000000000000000000000000000000+

  6. Söylediğiniz doğru
    Dünya alem biliyor ki Redbulda Adam akıllı bir pilot olsaydı en az elli puan farkla şampiyon olurdu, Bu da redbul pilotlarının (Şampiyon olmasına rağmen)ne kadar beceriksiz olduğunu gösterir

  7. İşte Helmut Marko'yla fazla zaman geçirmenin etkileri..Desteklediğim pilotun bu tür açıklamalarını görmek kendi açımdan da hoş değil,hedef olan pilotları bi kenara bırakıyorum.

  8. Birde arada sırada kaza yapmasa ne olacak acaba sezonun son yarışlarını öylesine izlersiniz.Birde tehlikeli demişken son yarışa kalmasın gerçekten tehlikeli

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    adama demezlermi vettel efendi, "dinime söven müslüman olsa" diye

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    +10+1

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bu ise süper :))

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    güzeldi

  13. kesinlikle yanlış hatırlıyor ya da bilmiyorsun! Hakkinen zamanında mclaren altın çağını yaşadı hatta schuminin ralf ve montoyayla çekiştiği sene de en iyi araç williams dı
    tekrar izle

  14. artı 10

  15. Gizem Aydın avatarı

    bazı normal pilotlar paralı pilotlardan tehlikeli olabiliyor senin gibi. bu sene webber şampiyon olmalıydı sen değil. biçmeseydin adamcağızı daha iyi olurdu

  16. Tehlike diyince benim aklıma ilk vettel geliyor ya sizin

  17. ben yeni takımlara ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. Nasıl bir futbol müsabakasında heyecan sadece şampiyonluk mücadelesinde değil, düşme hattında da oluyorsa, Formula 1 de de arkada ki takımların çekişmesi benim ilgimi çekiyor. Üstelik eskiden minardi, jordan gibi takımların yaptığı pilot yetiştirme olayını da yapıyorlar, maliyetlerin düşürülmesiyle orta sıralara da çıkabilirler

  18. Allahım sen büyüksün
    Formula 1 de test için imkan olsa yüzlerce pilot para vererek test şansı elde etmeye çalışır,çünkü bu işe gönül vermiş herkes az çok kendine güvenir ve başaracağına inanır(Tahincioğulları hariç)
    Vetel nasıl şans buldu?
    Robert kubica kaza yapmasaydı vetele kim şans veriridi

    Tororosso koltuk verirmiydi?
    Torososso ile yarışırken güvenlik aracının arkasında ilk podyum finişe giden Marc webbere arkadan çarpıp yarış dışı bıraktı

    Redbul transfer edermiydi?
    Redbul daki ilk yarışında y Robert kubica ikinci sırada finişe yaklaşırken roberte çarpıp yarış dışı bıraktı

    Geçen sezon Wbbere çarptı
    yine geçen sezob Jensonu yarış dışı bıraktı
    Şimdi soruyorum kimmiş paralı mobil şikan?

  19. yazdıklarımı bir kez daha oku! schumacher'i saymazsak demiştim! zaten 99'da ayağını kırıp yarışamadığı için şampiyon olamadı! 99 mclaren aracı her yönden ferrariden gerideydi!

  20. 98 yılından beri f1'i bosuna izlemissin, 98 ve 99'da mclaren en güclü 2. arac neye vararak diyebilirsin ki, en azindan ilk 2 yarisin datalarini incele, 98 senesi schumacheri efsane yapan en az 2 galibiyeti (hungaroring, silverstone) mevcut performans olarak kesinlikle mikanin altında degildi, 99 senesi ztn mika rakipsizdi …

  21. güvenlik aracı arkasında weber'in yarışını katlettiğini bu sene istanbulda ve en son spa da button'a verdiği zararı bilmeyen yok! vettel den çok hata yaparak şampiyon olan olmadı! bence f1 şampiyonluğunu hak etmeden kazanan biri! 98 den beri seyrediyorum schumacher'i saymazsak en iyi araba sayeinde şampiyon olan tek pilot! 98-99 da mika (schumi ırvine david frentzen) ki mc laren en güçlü 2. araç! 2005-06 da alonso ( kimi ) ki en güçlü 2. araç! 2007 kimi ( alonso hamilton ) yine en güçlü 2. araç 2008 hamilton ( massa ) eşdeğer iki araç son viraj! 2009 button (barichello – vettel) sezonun 2. yarısında düşüşte olan bir araç! ama vettel 2010 yılının başından son düzlüğüne kadar en güçlü aracını sürdü ve çok az puan farkıyla şampiyonluğu kazandı. çok hata yaptı! bence haketmedi ve işin özü söylediklerinde saçmalamış! hangi yeni pilot redbull mclaren yada ferraride denendi?

  22. Bu biraz acımasız bir tarif bence…Kaldı ki artık şampiyon pilotlar sınıfına girmesine rağmen vettel çok daha beter kazalara karıştı,tur bindirilen pilotların birkaç saniye kaybettirmesi,birinin sizi yarış dışı,hatta şampiyonluk dışı bırakmasından çok daha iyidir değil mi? Bu F1 in doğası,herkezden roket gibi araba bekleyemezsiniz,ve onu da geçtim,altlarındaki kötüden de beter araçlarla mücadele eden pilotlara paraıyla yarışıyo,yoksa yetenekleri yok gibi bi tarif yapmaya çalışmak ço acımasızca…

  23. efendimayin  avatarı

    Diyene bak kendi 2 kişiyi biçtiğini unutmuş vettel arkalarda yarışsın daha da biçer roket gibi arabası olmasına rağmen böyle.

  24. Hulkenberg dışında şu anda yeteneği paraya tercih edildi denecek bir pilot yok.Raikkonen 2007'den sonra zaten F1 den soğumuştu.Küçük takımlarda zaten GP2 den bulduklarını getiriyorlar.Yani paralı pilot ne demek?Sanki her gelen bir Alonso,Vettel,Schumacher,Rosberg,Massa …….. gibi olacak diye bir kanun mu varki?Mesela di Grassi gitti,Ambrossio geldi.Aynı kalitede iki pilot.Ne bekleniyorduki?Pistte hata yapmalarını doğal karşılamak lazım,kaldıki bu araçlada alakalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir