Hamilton: "Toro Rosso Aracı Tuhaf Bir Şekilde Hızlı"

yazar:

kategori:

Button “Toro Rosso istikrar açısından gayet güçlü görünüyor.” demişti.

Takım arkadaşı Lewis Hamilton da ona katılarak “Ve Toro Rosso pilotu tuhaf bir şekilde hızlı görünüyor. Bu sene izlenmesi gereken en ilginç takım olabilirler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. senin f1 bilgine hayran kaldım! hızlı araçla adam geçmeyi takıma adanmışlık sayıyorsan bravo sana. f1 bilgini bence sınamalısın. kobayashi yeni lastiklerle alonsoyu geçmişti. alonsoda ise eski lastikler vardı. ve senin deyiminle sezonun ilk yarısıydı, yani ferrari iyi değildi. bu şekilde geçmeyi adanmışlık olarak algılıyorsan lafım yok. ama ben sana söyleyeyim. f1 yorumlarınızın hepsi uzaktan izlediğinle-gördüğünle sınırlı. mantığa başvurmak hiç yok. bence biraz mantığını çalıştır. işine geleni ayıklayıp burada millete söyleme. biz kimiz ki? nice f1'in içinde yer almış insanlar alonsoyu kral olarak görüyorlar, ama sizçok bilmişler beğenmiyor. alonsonunda çokta umrunda!!!

  2. 2010'un ilk yarışını izlemedin galiba o yarışı kim kazandı hatırlıyor musun hatırlamak mı istemiyorsun sonra ki yarışlarda Alonso'nun başına gelen bir sürü talihsizlik kendi hataları olmuştur bu da takıma ve araca alışma süresinde gerçekleşmiştir kaldı ki İngiltere de "şampiyonluğa inanıyorum" dediğinde siz ve sizin gibiler tarafından alaya alınmış olan Alonso sezon sonunda farkı kapatarak şampiyonluğun en büyük adaylarından biri oldu, Alonsonun hırsı ve kendini adamışlığının büyük bir etken olduğu aşikar. Belki o pit hatası olmasa şampiyondu bile ancak geçen sene bariz bir şekilde Redbull hızlıydı. Ama 2009'a geri dönersek sezonun ikinci yarısı Brawn gp güç kaybetmiş ve Mclaren yükselişe geçerek en hızlı araçlardan biri haline gelmiştir ama yine de şampiyonluğa aday bile olamamıştır Hamilton. Bence sen o seneyi yeniden izle hafızandan silinmiş besbelli.

  3. alonsoyuda gorduk zate.2010 un ilk yarısında kac yarıs kazandı kotu arabayla.nerdeyse 100 puan fark yemişti. 2.yarı aracı duzelttılerde oyle sampiyon luk adayı oldu. son 2 senedır neredeydı reno da kotu aracın basındayken kac yarıs kazandı.

    bence gridde gordugum en kendinden katan pilot kobayshı (lewıs hayranlıgıma ragmen) gercekten guclu bır arac verseler toz yutturur herkese.(bakınız: valencia2010/suzuka2010)

    valenciada kobayashinin alonsoyu gecısınıde hatırlatırım.bumu kendınden veren pılot 😀

  4. yinede internetten detayları okumaya çalışıyordum. yalnız yine hızlı araçla o başarıları elde etti. sezon sonuna doğru toparlandığını hatırlıyorum mclarenin. yani yine hıozlı olmayan arabayla birşey yapabildiği yok lewisin. kendinden birşeyler vermeyi öğrenmesi gerek. işte o zaman bi alonso olabilir belki:)

  5. ben söyleyim askerde mükemmel bir cevap gerçekten şaka değil mükemmel bir cevap.tebrik ederim.sezarın hakkı sezara.bende böyle speeder 86

  6. Ben söyleyim askerde:D o yıl askerdeydi arkadaş ama ben iyi bilirim o yılı evet gördük canım Mclaren yerlerde sürünüyordu sezon başlangıcında nerdeyse ceza rekorunu kırıyordu Türkiye gp'de tur yemişti hatta. Sezonun 2. yarısında mühendisleri sağ olsun diğer takımlara yetiştiler aracı geliştirdiler hızlı araçla 2 galibiyeti alabildi bu sene de 2009 yılı benzeri bir Mclren -Hamilton göreceğiz, Lewisin lastikleri ne kadar çabuk tükettiğini varsayarsak Mclarende sağlam lastik bırakmayacak gibi geliyo bana, hatta buttondan çıkan lastikleri artık Hamilton'a takabilirler:D

  7. Lewis Senna avatarı

    yıl 2009, kötü araç ..2 galibiyet..son yarış lider giderken mekanik arıza..hepimiz gördük..sen neredeydin?

  8. Vasat pilot olunca,carlın dalga geçmeye hakkı var yani?nedenide ron destekledi diye?

  9. bence böle birşey yok … Mclaren takımının bu seneki hedefi anladıki toro rossoyu geçmek süper !! Koskoca 1 senemiz daha boşa gitti …

  10. mclarende paçalar fena tutuşmuş. hamilton beyefendiyi dört gözle bekliyorum bu sezon. mükemmel yetenek denilen pilot, hızlı olmayan arabayla neler yapabilecek hep birlikte görmek dileği ile.

  11. Torro Rosso bir yarış kazanırsa ki daha fazla olucağını sanmıyorum. 2008 deki BMW gibi olur.

    Hangisi kazansa bir tek diğeri sevinmez.

  12. Millete o kadar laf ediyorsun, yaptığın yoruma bak. Çok gereksiz…

    Birde Nelson a yaptığı şaka bence çok güzel ve yerinde. Sadece baba soyadı ile yükselen(geçmişini tam bilmeden yazıyorum ama bu çok belli) vasat bir pilot.

    Senin ayıpladığın adam ise bu günlere tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş, Silvertone SS lerinde 2 araç geçmiş, daha 13 yaşındayken Ron Dennis den büyünce bana bir McLaren ver diyebilecek kadar hızlı bir pilot. Birde GP2 hariç diğer tüm serilerde 2. senesinde şampiyon olmuş biri.

    Mükemmel savunmacı demiştin ya harbiden öyleyim vallah.

    Shumiyede der en dandik pilotada. Sonuçta hepsi rakibi adam isim farkı görmüyor ve bende aynı şekilde.

  13. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Geçen yıl Red Bull takımı Toro Rosso'ya para aktarmadı, Toro Rosso Red Bull şirketinden hakkı olan sponsorluk üzretini kendi hesabına geçirdi. Red Bull ve Toro Rosso takımları Red Bull şirketine ait ancak birbirinden bağımsız olarak yönetiliyorlar. Her iki takımın da sahibi Dieter ancak Toro Rosso Franz Tost, RB ise Horner tarafından yönetiliyor. Her konuda birbirinden bağımsız hareket ediyorlar. Gerard Berger'in yönettiği dönemde Dieter işin daha fazla içindeydi ve takımlar arasında bağ vardı. Tabii bu iki takım Dieter'e ait olduğundan, Dieter takımlar arasında bir bağ sağlıyor, örneğin RB'da yarıştırmak istediği pilotu önde STR'da deniyor, ama bu sadece takım sahibi olmanın getirdiği bir ayrıcalık, teknik ve yönetim anlamında herhangi bir ortaklık yok.

  14. Yavuz Balcı avatarı

    "Ve Toro Rosso pilotu tuhaf bir şekilde hızlı görünüyor. Bu sene izlenmesi gereken en ilginç takım olabilirler." dedi.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/19270-hamilton-toro-rosso-araci-sacma-bir-sekilde-hizli.html#ixzz1FT6v3dvj

    bu sözleri alaycı olarak ifade eden kim olursa olsun kendini aşmış demektir. şapka çıkarıyorum artık ne yapayım. sözün bittiği yere gelmişiz. en iyisi sessizlik.

  15. Davidson da "muhtemelen ağzı köpük doluydu o yüzden konuşamamıştır" demiş.Çinden sonra da şumi ile alay etmişti..Muhtemelen bu alaycı tavırlarını mutsuz olduğu zamanlar takınıyor.

    Bunu sen söyleyince hatırladım…Söyleyecek tek bir kelime bulamıyorum..Ferrari'nin aracı mclarenden güzel.İstersen adına sadelik de böyle arkadaş.Tartışmaya bile gerek yok.Tek isteiğim Ferrari'nin muhteşem bir araç yapmış olması ve RBR,Mercedes,Renault'la çekişmemiz şampiyonluk için.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mclaren cephesinden ardarda bomba niteliğinde acı haberler gelmeye devam ediyor.Davidson taraftarlarını üzüyor.
    Pilotları şaşkın bir şekilde etrafta neler olup bittiğini anlamaya çalışıyorlar.Button yaşının vermiş olduğu olgunluktan olsa gerek ki toro rosso nun istikrar açısından gayet güçlü göründüğünü söylüyor.Ya diğeri ne diyor."Toro rosso pilotu TUHAF bir şekilde hızlı görünüyor.""
    Toro rosso pilotunun hızlı olmaya hakkı yoktur.Eğer hızlı olursa bu tuhaftır.Alaycı tavırlara aynen devam ediyor.Karekterinde bu var.2006 da gp2 de nelsonun aracı kaza yapıp strofor bariyerlere çarptığında nelson şoka girmiş ve konuşamamış.Davidson da "muhtemelen ağzı köpük doluydu o yüzden konuşamamıştır" demiş.Çinden sonra da şumi ile alay etmişti..Muhtemelen bu alaycı tavırlarını mutsuz olduğu zamanlar takınıyor.
    Üzülme davidson bunlar test.mclaren hızını saklıyor ve araç radikal.
    Millet redbull ve ferrarinin hızından bahsederken davidsonun gözü toro rossoya takılmış.Demek ki ya farklı bir bakış açısı var ya da kendini şimdiden orta gruba alıştırıp onları takip etmeye çalışıyor.

  17. Adamın içi kurumuştur gri takımda.Şimdi bence çok mutludur ve çokta iyi çalışıyordur.

  18. Aynısından RB da var mı bakayım:D çalışmıyor demesinler diye fry koymuştur onu:P

  19. 😀

  20. rocco junior avatarı

    Kim germiş aşağıda yorumları okumuyorsun herhalde?her habere alakasız olsakta zaten biz sokuluyoruz.durduk yere adam olmadı ferrari gibi yaptı derse bende cevabımı veririm,her tasarımımızı küçük görürse pardon hrt gibi imalı laflar ederse yine veririm.bu hassasiyetini sizin taraftarlar yapıncada göstericeksin oldu mu çağlar arkadaşım?hem ben gayet güzel yorum yaptım sen bundan alınıyorsan o zaman bir şey diyemem germeyin ki gerilmeyin.rüzgar ekersen fırtına biçersin

  21. kimse ferrariye yavas yada kötü arac demedi de bu haberle ilgili olması gereken yorumlar nasıl oldu da gene ferrari-mclaren-lewis tartısmasına döndü.
    gereksiz yere ortamı geriyorsunuz. sadece ferrari taraftarları için demiyorum mclaren, alonso, hamilton taraftarları. herkes, sadece birbirine laf söylemek için sacma yorumlar yapmaya basladı.

  22. Dostum Ferrari'nin kokpitinden sonrasında dikkat essinler.Tam üç tane bölüm var sidepodların üstünde.O kıvrımlar öyle süs olsun,objektiflere poz olsun diye yapılmamıştır.Birde arkadaki yarıkta parça yetmediği için değildir.Pushrod sistem demode oldu diye bir söylemde olmaz.Ben anlatamıyorum,senin sinirlerin kaldırıyorsa sen anlatırmusın =).Umarım bizim geleneksel aracımız başarılı olur gerisi sadece detay benim için.

  23. rocco junior avatarı

    Sizin gibi en baştan araç yapmış şekilde her yerini bir başka yapmaktansa aracı sade tutup,üzerine koyarak ve baştan sona ufak modifiyelerle zayıf yönlerini kapatmak daha yararlı gibi.İlk bakışta Redbull ve Ferrari geçen seneye çok benzese bile aslında epeyce değişmeler var.Tabi benim yurdum insanı bilip bilmeden konuşmakta uzmandır.Resimlere bakıp yorumlamak kolay arkadaşım al işte şimdi elinizde patlamışa benziyor bu tasarım pilotlarınız sızlanmaya başladı dua edin söz size geldi mi mangalda kül bırakmıyorsunuz

  24. Onur Abi'cim, kağıt üzerinde bağımsız ama geçen sene bütçelerinin bir kısmı Red Bull'a aktarılmadı mı? Red Bull STR'ya bir miktar bilgi aktarsa, kim nasıl açıklayabilir veya nasıl ortaya koyabilir. Burada bir haksız rekabet yok mu?

  25. rocco junior avatarı

    Halen Ferrari bir şey başarmadı,aracı geliştirmedi hatta süspansiyonu aynı bıraktı diyenler var.Arkadaşlar gelişmelerden bi haber yorum yapmayın.Sadece maksat sallamak olmasın yani.Açın bakın biraz daha öncede dedim hariçten gazel okuyorsunuz siz sadece.Bir konuda bilgin varsa fikrin olur bilmiyorsan konuşmayacaksın.Yavaşsan kabullen Ferrariye çamur atma arada.Toro Rosso ilginç şekilde hızlıymış hayırdır inşallah=)
    Bu konu üzerine eğilim Lewiscim şu an yarış haftasonu olsa Mclaren,q3e kalma mücadelesi verir gibi duruyor ama enteresan olan bizim hiç ama hiç değişmemiş,tamamen aynı aracımız ile onlardan çok daha iyi durumda olmamız.Allah aşkına biraz mantıklı yorumlar yapın arkadaşlar

  26. tuhaf şekilde biz yavaşız sevgili lewis!!

  27. Ben ortada bir Ferrari taraftarı göremiyorum, hatlar karıştı galiba 😀

  28. haklısın, geçen seneki aracı geliştirmek çok zor, ferrari zoru başardı.
    Hatta süspansiyonları da geliştirmeyip geçen seneki sisteme dönelim, ferrari onu da başardı:D

  29. sandro verone avatarı
    sandro verone

    TUHA BİR ŞEKİLDE BİZ YAVAŞIZ…!!…SEVGİLİ LEWİS…!!

  30. Durumumuzun vahim oldugunu bende düşünmüyorum dediğin gibi ilk yarışlarda pasif kalabilirz belki ancak gelişimde ne kadar başarılı oldugumuzu biliyoruz takımıma güveniyorum şartlar ne olursa olsun desteklemeyede devam edeceğim.

  31. Jakesully attan düştü.
    Her at şahlanamazki.

    yeah baby I got th….!ouch!

    Bizim atımızın şahlanması dilekleriyle,2010 yılında STR ye sadece İTALYAN oldukları için başarılar dilerim.

  32. Mclarenın varlık gosteremedıgı zaman yarıslarda uzuldugunde kendını varlıgın yeter dıye kandırmamalısın. "Ben Mclarenin de Mercedesinde ılk yarısı bılmem ama ondan sonrakı yarıslarda gayet ıyı olucagını dusunuyorum." bu kadar vahım bır durum goremıyorum.

  33. çift taban ! şuan için str:rbr ve ferraiden sonraki grupta olabilir.ancak hiç kimse son kozunu oynamayacak son yarışa kadar.

  34. evet testlerde iyilerdi .

  35. Takım geçen seneki testlerde de istikrarlıydı ve iyi turlar atıyordu. Uuzun sürüşleri özellikle çok dikkatimi çekmişti, her zaman da dile getirmiştim. Ama 2010 sezonunda neler olduğunu gördük. Farklı bir durumları yoktu açıkçası. Şimdi neden bu kadar göze öne çıkarılıyorlar anlamadım, geçen sene neredeydiniz?

  36. senden hoşlanmıyorum.lütfen bana cevap yazma.birebir muhattap olmayalım ok?zevk alma meselesi değil.bu benim fikrim hepsi o kadar.düşmanlar arasında heryol mübah değilmidir?(senin gibi hakaret içeren cümlede kurmadım.)

  37. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bu arada Toro Rosso takımının Red Bull'dan bağımsız bir takım olduğunu göz önünde bulun duralım, geçmişte Red Bull'dan destek alıyorlardı ama şu an bağımsız olarak yollarına devam eden bir takım, bu takımın başarılı olması Red Bull'a bağlanmamalı, takımın kendi başarısı

  38. Yusuf  Hitay avatarı

    zevk alıyormusun bu şebeklikten gerçekten ?

  39. BFF and I mean forever!
    <img>http://i.imgur.com/oOOdG.jpg</img&gt;
    🙂

  40. olmadı geçen senenin aracını çıkartırlar ferrarinin yanına gelirler

    Öyle bir dünya YOK.
    Hem kurallar olarak,hem senin mantığınla bakacak olursak (Ferrari 2010'un 2/3'de mclarenden hılzıydı) teorik olarak mümkün değil.

    Bazılarda,testlerde iyi olsalardı Redbull o kadar hızlı değil diyeceklerdi,Şimdi önde RBR arkada STR.Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı.önce button sonra carl açıkladı.Ne diyelim umarım dedikleri tek tek tek doğru çıkar.

    Sokakta kuruldu,puzzle gibi şampiyonuz,gri boru vs gibisinden lafları söyleyip birbirlerine gülen surat atanlarıda gördük.

  41. Keşke o kadar kolay olsaydı 🙂 pilotlarınızın dediğine göre downforce olarak 2009'un seviyesine inmişsiniz bunu telafi etmek kolay olmayacak.

  42. Umarım =))

  43. olmadı geçen senenin aracını çıkartırlar ferrarinin yanına gelirler, sorn değil

  44. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull önde, arkada tampon str, oh ne ala memleket

  45. MagicAlonso avatarı

    bu çift taban düşünüldüğü kadar fayda sağlıyorsa büyük takımlarda bunu kopyalamaya başlarlar.Çok zor bir sistem olarak görünmüyor.tabi aracın aero yapısına uyum da çok önemli.

  46. o zaman birşey keşfettiler.
    Ama ne?

    Newey'den dökülenleri toplamışlarsa kafidir.

  47. Hiç sorun değil McLarenin varlıgı yeter benim için =))

  48. Pilotlarınızın açıklamalarına bakılırsa bu orta sıradaki takımların arasında siz de olacaksınız gibi 🙂

  49. buemi şampiyon olur 🙂

  50. Bu sezon orta sıralardaki takımları zorlayabilirler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir