McLaren Pilotları Endişeli Ama Umutsuz Değil

yazar:

kategori:

MP4-26, sezon öncesi testlerinin en hızlıları arasında yer alamadı ve takım ayrıca, yaşadığı dayanıklılık sorunlarıyla da yeteri kadar çalışma fırsatı bulamadı.

Hamilton, MP4-26’nın, 2009 aracı kadar kötü olmadığını belirtti ama şu anda performans eksikliği yaşadıklarını kabul etti.

Reuters’e konuşan Hamilton: “2009 korkunçtu. Çünkü araç hopluyordu, virajları üç tekerlekle dönüyorduk, lastikleri kilitliyordu ve yere basma kuvveti hiç yoktu”

“Bu ise lastikleri kilitlemiyor, üç tekerlekli değil ve hakimiyeti gerçekten güzel, geçen senenin aracından daha iyi. Ama o kadar yere basma kuvveti yok işte. İşte eksikliğin de burada olduğu hissi var”

“Umarım ilk yarış öncesinde araca daha fazla yere basma kuvveti kazandırabiliriz”

Takım arkadaşı Jenson Button da aracı ilk kullandığında çok memnun kalmadı ama ortaya çıkarılacak daha fazla performans olduğu konusunda iyimser.

Button: “(Araca) ilk oturduğumda ilk tepkim, ‘Vay, herkesin tozunu atacağız’ olmadı”

“Herkesin de böyle hissedeceğini düşünüyorum. Çünkü daha az yere basma kuvvetine sahip, lastikler öncekilere göre çok farklı şekilde çalışıyor”

“Ama araç konusunda beni olumsuz yönde hiç bir şey korkutmuyor. Genel ayar çalışmaları ile aracı fazlaca geliştirebileceğimiz çok şey var.”

Button ayrıca son Barselona testlerinin de McLaren’e yardımcı olacağına inanıyor.

Button: “Bu sene şu anda testlerde, parçaları piste getirme konusunda bazı sıkıntılarımız oldu, ayrıca bir iki tane de dayanıklılık meselesi. Bu yüzden istediğimiz kadar çalışamadık, bu da bizim ayar çalışmalarımıza zarar verdi.”

“Ama dört günümüz var ve umarım gelecek testte her şey iyi gidecek ve fazla tur atacağız, elimizde temeli geliştirebileceğiz”

“Bu araçta çok potansiyel var ama henüz ortaya çıkaramadık. Çünkü bunu yapacak zamanımız olmadı, henüz her şeyi bir araya getirmedik. Bu yüzden diğerlerine göre nerede olduğumuzu gerçekten bilmiyoruz”


Yorumlar

  1. Zaten ne amaçla böyle birşey yaptığınızı anlamadığımı, mesajın başında belirtmişim.

    Takımların geçmişinden birini çıkararak hesap yapmanızdaki amacı anlamadım.

    Zahmet edip okusaydınız, bu mesajı yazma ihtiyacı da duymazdınız,ve güzelce "ben onu o amaçla söylemedim, bundan dolayı söyledim" diye söyleyip işin içinden çıkardınız ve komik duruma düşmezdiniz. Gereksiz yere uzatıp, "saçmalamanın dik alasını" yaptığımı iddia ederek, cevap olarak yukarıdaki mesajı yazmanızda iyi bir niyet taşımadığınız da belli oluyor. Kim kimden üstün çıkacak tarzı polemiklere girmek gibi bir amacım yok benim, o yüzden benim için konu kapanmıştır, daha da cevap yazmam. Size iyi günler.

  2. Hsboi kardeşim; öncelikle şunu söyleyeyim, sen ya yazılan tüm yorumları okumadan belli yorumları okuyarak konuşuyorsun ya da başka bir amacın var. Adamlar (çok çok az bir kısmı) Ferrari taraftarı olduklarını ve Michael'ı sevmediklerini belirtiyorlar. Ben de Michael'ın Ferrari'ye kazandırdıklarının ne kadar büyük şeyler olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

    Yani senin inanmak istediğin gibi McLaren'in Ferrari'den daha büyük bir takım olduğunu söylemiyorum. Ferrari, 61 yıllık mazisiyle F1'in istatistiki manada gelmiş geçmiş en başarılı takımıdır. Bunu aksini kimse söyleyemez. McLaren'i Ferrari'den daha büyük veya daha başarılı göstermek için tarihinden bir pilotu çıkarmak, tıpkı senin yorumun gibi saçma olur. Bunun için biraz kafa çalıştırırsak, McLaren'le Ferrari'nin birlikte yarıştıkları dönemi almamız daha mantıklı olur. Yani iki takımın '66 sezonundan itibaren elde ettiklerine bakmamız gerekir, ki o durumda dahi Ferrari McLaren'den istatistiki manada daha öndedir. (Aslında bu hesaplama da çok mantıklı değildir. Zira Ferrari 1950'den McLaren'in griddeki yerini aldığı 1966'ya kadar çok yol katetmiş, McLaren ise 1966'da yeni kurulmuş bir takımdır.)

    Başta dedim ya, yazılan tüm yorumları okumadan belli yorumları okuyarak konuşuyorsun diye, bak bakalım McLaren taraftarı olduğunu söyleyip de Prost veya Senna'yı sevmeyen birini bulabilecek misin?

    Kısaca şunu söyleyeyim; saçma deyip durmuşsun ama karşındaki insanı anlayamadığın için saçmalamanın dik alasını kendin yapmışsın.

    Belli bir takımı desteklemeyen Hsboi:

    …itici gelen birşeyin olduğu kesin, o da her zaman kendilerini ve takımlarını üstün gören, başkalarına saygı duymayan Mclaren taraftarları.

    McLaren taraftarı Onur Aybars:

    Ferrari, 61 yıllık mazisiyle F1'in istatistiki manada gelmiş geçmiş en başarılı takımıdır. Bunu aksini kimse söyleyemez…

    Ne güzel oldu, değil mi? 🙂

  3. Önceki yorumlarınız güzeldi, fazlasıyla olgun ve akıllı bir insan olduğunuz kesin, bundan şüphem yok fakat bunu yaparken birazcık kantarın topuzu kaçmış, daha kibar bir tabir bulamadığım için kusuruma bakmayın.

    Takımların geçmişinden birini çıkararak hesap yapmanızdaki amacı anlamadım. McLaren, Ferrari'den daha büyük bir takım mı demeye çalıştınız? Yoksa bunun altında yatan başka bir neden mi var? Çünkü yaptığınız iş en az verdiğiniz siyasi örnek kadar abes kaçmış. Cevap verdiğiniz kişi "dinime küfreden müslüman olsa" diye bir cevap verse hakkıdır. O zaman biz de Mclaren tarihinden Prost ile Senna'yı çıkaralım, 1980li yıllardaki şampiyonluk ve ikincilikler ve dünya kadar galibiyet gitsin, öyle karşılaştıralım? Çok saçma ve gereksiz bir yaklaşım…

    Diğerleri zaten saçmalıyor, ama bu onlara uymak zorunda olacağınızı göstermiyor.

    Umarım Mclaren problemleri aşar ve en az geçen seneki kadar heyecanlı bir sezon görürüz. Bence önümüzdeki testte çok daha problemsiz ve hızlı bir araçla gelecekler.

    Not: İnsanlar beni de belli bir kefeye koymaya çalışmadan söyleyeyim. Ben belli bir takımı desteklemiyorum fakat itici gelen birşeyin olduğu kesin, o da her zaman kendilerini ve takımlarını üstün gören, başkalarına saygı duymayan Mclaren taraftarları. İngiliz F1 sitesi f1fanatic'de bile bu kadar gereksiz abartılmıyor Mclaren. Başkalarına laf söylemeden önce kendimize bakmalıyız. Bu sadece bir takımın taraftarları değil, burada gereksiz yere ortamı geren yazılar yazan herkes için geçerli…

  4. Eline sağlık çok açıklayıcı bir yorum olmuş anlayana 🙂

  5. Öncellikle cevap verenlere hemen dönemediğim için özür dilerim.

    Genellikle nete telefondan girdiğim için cevap yazmak sıkıntı oluyor ama yorumları güzel güzel okuyorum=) Geçen gün Ferrari F10 için RedBull kopyası demem herkesi rahatsız etmiş. Fakat ben bunu ne kimseye sataşmak nede Ferrari gibi bir takımı kötülemek için söyledim. Ancak sözleriminde hala arkasındayım.=)

    Eğer F1 gibi sürekli teknolojik gelişimlerin olduğu bir sporda yarışıyorsanız en önde olanı kopyalamak kadar doğal bir şey yok. Zafer istiyorsanız en hızlının neden en hızlı olduğunu çözmeye çalışırsınız buda doğal olarak en hızlı takımın parçalarından esinlenmenize sebep olur. Diğer bir yol ise kendi vizyonunuza göre daha farklı ve hızlı bir araç yapmaya uğraşırsınız. Hangisinin getirisinin daha yüksek olduğu ortada. Şu anda çoğu araç RBR tarzı bir buruna, bir gövdeye ve arka bölüme sahip. McLaren farklımı? farklı. Hızlımı? bilmiyoruz. Ama pek değil gibi gözüküyor. Bunun ana sebebi McLaren takımının teknolojisine fazlaca güvenmesi. Geçenlerde bir Mclaren mühendisi simülatörlerine çok güvendiklerini söylyordu ki büyük ihtimalle mp4-26 bu simülatörün bir ürünü. Ferrari bu noktada daha farklı bir yol izledi. En hızlı aracın fikirlerini aracına monte edip kendi çözümleriyle birleştirdi.

    Mclaren nasıl bir ruh halindeyse tamamen farklı bir tasarım yapmış. Öncellikle burun f150 ve rb7 ye göre çok çok alçakta. Gövde kısmını daha şişkince tutmuşlar. Ama bana kalırsa asıl sorun arka bölümde. Şu 3 fotoğrafa bir bakın:

    RB7: http://i1103.hizliresim.com/2011/3/4/3601.jpg

    Mp4-26: http://i1103.hizliresim.com/2011/3/4/3592.jpg

    F150: http://i1103.hizliresim.com/2011/3/4/3585.jpg

    rb7 ve f150nin arka kısmı çok dar ve difüzöre giden bölüm temizken mp4-26da neredeyse boşluk yok. Gövde arka kısıma kadar genişletilmiş. Çoğu teknik forumda mclarenin bu tasarımla saçmaladığı konuşuluyor. Çünkü diğer tüm takımlar bu ksımı olabildiğince dar ve temiz tutmaya çalışmış. Söylenenler ise downforce için arka kısmın bu şekilde olması gerektiği.

    Son olarak bayağı bi takım-pilot muhabbeti dönmüş =)) Bana kalırsa takım yada pilot desteklediğinin anlaşılması için yapılması gereken olay şudur. Kendi kendinize soracaksınız. Ferrari şampiyon olsun pilot önemli değil. Massada olsa olur diyebilen biri Ferrari taraftarıdır. Şahsen benim görüşüm böyle=) Öenmli olsan Jenson yada Lewisin kazanması değil Mclarenin kazanması. Pilotlar gelip geçici =))

  6. Garajda önünde 50 tane adam vardı. Ben olsam ben de rahat davranırdım 🙂

  7. 🙂 o kazayı hatırlıyor musun Sinan kardeşim? DC hiç birşey yokmuş gibi davranıyordu 🙂

  8. Ellerine sağlık.

  9. Coulthard :3 tekerlekle bile benden daha hızlıydı 🙂

  10. yusuf 02.03.2011 19:35:28

    dostum sana şunu sölüm downforce yi siz fernando ALONSO yu kaybederek kaybettiniz 2007 de mp4 22 downforce delisi bi araçtı kimin sayesinde fernandonun geri bildirimi sayesinde ki o geri bildirimle 2008 de karaçocuk şampıyon oldu ya sonra ?2009 ve 2010 da geri kaldınız karaçocuk geri bildirim verecek bi pilot değil

    🙂

    Hani -özellikle- yaşlı teyzeler derler ya "A-a-a-aaa, bi'yaşıma daha dirdim", ben bu sayfalarda okuduklarımla sanırım 300 yaşıma merdiven dayadım 🙂

    Her teknik kuralın baştan yazıldığı sezon olan 2009'dan önce demek McLaren araçlarına yere basma gücü özelliğini 2007'de takıma katılan Alomso sağladı he? Aynı teknik kurallarla yarışılan '98 veya '05 sezonlarında demek McLaren'in yere basma gücü eksikliği vardı? Demek ki bu sebeple Monza gibi pistlerde jilet gibi arka kanatlarla yarıştı takım???

    Yahu Allah aşkına yalan konuşmayın. Bilmiyorsanız hiç konuşmayın, vallahi komik oluyor.

    Dikkatimi çeken diğer konu; "Michael'ı sevmem, desteklemem ama Ferrari taraftarıyım". Biraz şuna benziyor; "Tayyip Erdoğan'ı sevmem ama oyum AKP'ye" 🙂

    Michael öncesi Ferrari'nin durumu şu sıralar bolca alay ettiğiniz McLaren'den farksızdır. Son şampiyonluk '83 sezonunda gelmiş ve takım o tarihten itibaren sezonları mutlu sonla tamamlayamamıştır. Şampiyonluk mücadelesi yaşadığı sezonlar da olmuştur, 4. sırada tamamladığı sezonlar da… Dedim ya, tıpkı '98 sonrası McLaren'in durumu.

    Ferrari tarihinden Michael'ı çıkarırsak ne olur?

    En başta, 10 yıl yarışan pilot bu takımın tarihinin 1/6'sında yarışmış demektir. 215 galibiyetin 72'sini kazanan Michael'dır. Yani Ferrari tarihinde alınan her 3 galibiyetten biri Michael'ındır. 205 pol'ün 58'ini kazanan Michael'dır. Yani her 4 pol'den biri. Toplam podyum 655'dir ve bunun 116'sı Michael'ındır. 226 en hızlı turun 53'ü Michael'ındır.

    İşin özü, Ferrari tarihinden Michael'ı çıkarırsak tüm istatistikleri büyük oranlarda kırpmış oluruz. Ki zaten modern çağa baktığımızda Ferrari=Michael'dır.

    Not: İstatistik verileri tam olmayabilir, kabaca baktım. ±3 oynayabilir.

  11. Eskiden olanlarda, yenilerde pek fark yok. Sadece istikrar sağlamada biraz daha iyi bir iş çıkarabiliriz bundan sonra. Çünkü eskiden bizdeki iki tasarımcı dönüşümlü yapıyorlardı aracı diye biliyorum. Şimdi bir tane kaldı.

    Birde McLaren, Ferrari hemde Newey e bakarsak hepsinin yıllardır uyguladıkları ilkeler var. En istikrarlısı Ferrari bu konuda. Onlarda değişti Shumiden sonra hatta Shumi varken bile 2006 dan beri özellikle.

    McLaren belli bir sistemi otutturdu Ferrari gibi ama yeni tasarım yapma merakından istikrar gelmiyor.

    Newey bilindik adam en kırılgan ve en… leri yapmaya devam ediyor. Ama onunda sorunu kötüyse kötü kalıyor, iyiyse iyi devam ediyor.

    Son olarak bende düşünüyorum takviye artık.

  12. sağol maklayen meysedes.

  13. çok acıklıydı sıfır beş fernando

  14. Bu arada 2000 öncesindede Schumacher'in başarılı olmasını istemişimdir.

  15. @Umutbg

    Senle anlaşamayacağız galiba.Bana Ferrari'yi sevdiren Ferrari'nin yol araçlarıdır.Bu sayede Ferrari'yi tercih etmişimdir.
    Bana Ferrari'yi sevdiren Gilles,Lauda,Berger,Alesi'dir.
    Schumacher demek Ferrari demek değildir.
    Ben Schumacher kazandığı zaman,Ferrari kazanıyor diye seviniyordum.2000,2001,2002 yıllarında bu böyle oldu.2003 yılında Alonso yu Malezya'da aldığı pole ile takip etmeye başladım.Raikkonen'e ısınanamamıştım.JPM ise 2001 sonrasında aynı etkiyi yaratan bir pilot değildi.Ralf istikrarlı değildi.Bu yüzden Schumacher ve Rubens kazanırken takım için seviniyordum ve Alonso'yu taki ediyordum.2005 yılında Ferrari'Nin sezon boyunca şansı olmayacağını anlayınca,bu sezon hiç bir şansımız yok,bu durumda Alonso kazansın istedim ve mutlu sona ulaştı.Bu sayede pilotumuda bulmuş oldum.
    2006 yılında takımları Ferrari,pilotları ise Alonso'nun almasını istedim.Schumacher zaten rekorları kırmıştı,başka bir beklentim yoktu.1 numaraydı.Ve bir numarayı bu genç çocuğun yenmesini istedim.Hiç haz etmediğim Kimi 2007 yılında Ferrari ye geldi ve benim düşüncem,Ferrari'de Massa başarılı olsun'a döndü.Alonso ve Massa yı takip ediyordum,Massa'nın başarılarına seviniyordum Ferrari'de.2007 de Markaları kazanmasına ise tabiki sevindim.Bu 2008-2009 da da böyleydi.2010 da gridde en sevdiğim iki pilot Ferrari'ye geldi ve onların 10 sene takımda kalmasını istiyorum.Hem pilotlar hemde takım için.
    Irvine'a gelince,onun pilotajından çok o 80'lerin pilotu havası ve asi tavırlarından dolayı cool bulmuş ve sempati duymuştum.Belki'de bana sadece kitaplarda okuduğum ve en sevdiğim pilot olan (izlemeden)Gilles'i hatırlatmıştı.
    Bana araba sevgisini aşılayan annem,Lauda'Nın yarışlarını canlı izleme fırsatı bulmuş ve ben Ferrari için sevinirken oda birkaç kere Lauda'dan bahsetmişti.RTL de görüp hikayesini okuyunca onuda sevmiştim.Bu çok sevdiğim takım ve pilotlarının yanına en sevdiğim pilot olan Alonso ve sonrasında Massa'nında dahil olduğunu görmek beni mutlu etmiştir.

    Gelelim Schumacher'e.Benim için Schumacher son derece iyi bir pilot ve insandır.Takıma kazandırdıkları içinde minnettarım.Ama Ferrari demek,Schmacher demek değildir.Yani hiç bir zaman onun başarılarını inkar edemem,ama benim için Ferrari büyüktür.Tüm Ferrari pilotlarınıda sevmişimdir (Kimi hariç).
    Sen şimdi bana Tifosi değilsin diyorsan,bende buna sen karar veremezsin derim.Birde yarışlarda takımların elemanlarına iyi bak.Rakibi yarış dışı kalınca nasıl tepki veiryorlar.Onun için benim mclarenin sevmememide anlayışla karşıla..
    Bu benim düşüncem,ister doğru de ister yanlış.Ben mclarenin asla rekabetçi olmasını istemiyorum.Çekindiğim için değil,sadece haz etmediğim için.

  16. 2008 aracı sezon başından itibaren iyi bir araçdı; ana yapı donelerini Alonso vermişdi. Geçen sezon F-kanal olmasa aracın hali yine harapdı.Bana şunu üretirseniz hızlı oluruz diyerek üretim yaptıran adamın tadını aldılar ama o artık McLaren de yok. Ron Dennis in Alonso'ya kol sallaması; onun acısıdır.

  17. Malumun ilamı…

    Yeni araç turlamaya başladında görülen olayı sürücüler dile getirmiş. Zaten ben de 2-3 gündür MP4-26'daki bu durumu kendimce dile getiriyordum.

    2009'da çok katmanlı difüzör aynı duruma çare olmuştu. Bakalım bu sezon çare bulunabilecek mi?

    Lewis:…araç hopluyordu, virajları üç tekerlekle dönüyorduk…

    🙂

    Not: Şu sayfada bir kaç kişiye cevap vermek lazım. Nasipse yarın veririz.

  18. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    alıştık artık, aero açısından yıllardır istenilen düzeyde değiliz. herşeyi en iyi şekilde biraraya getirseler bile aero zayıf kalıyor. bunun çaresi en kaliteli aero mühendisleri kiralamaktan geçiyor.şuanki aero departmanı acilen takviye edilmeli. heryıl aero problemi olan araç üretmek bu bölümdeki yetersizliğin açık göstergesi.ilk yarışa kadar ilerleme kaydederler ama yeterli olurmu bilinmez.

  19. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Saygılar kardeşim. İyi geceler.

  20. Eyvallah haklısın.Allahtan korkan her zaman doğruyu yapar,Muhakkak ki Allah herşeyi işitir, herşeyi görür.Saygılar

  21. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Kişilikli olmak, kimse görmediği zaman da doğru olanı yapmaktır..

    Bu söz her zaman hoşuma gitmiştir. 😉
    Kimseye kendimi ıspatlama gibi bir derdim yok ama Mümkün oldukca 'doğru'lar Sedat kardeşim. 😉

  22. Hatırlarsın sen eskiden 3 yanlış 1 doğruyu götürüyordu şimdi öyle değil sanırım 🙂 bence sen her doğrunu her yerde söylemeyen birisin,o yüzden ılımlı alonso taraftarı görünüyorda olabilirsin.dur bakalım zamanla göreceğiz :))

  23. Tahir sanırım Hamilton sezonun bütünü için değil ilk yarısında diğerlerinden 1 saniye yavaş olan aracı anlatmak istemiş burada.yani sezonun ikinci yarısında aracın dengesi oturmus ve yeterli güce ulaşmıstı.mp4-26 mp4-24 den çok iyi değil ama üzerinde çalışırsak başarabiliriz demek istemiş.2009 senesinin ikinci yarısındaki mp4-24 den bahsedıyorsa eğer zaten bu seneki aracın o senekinden daha iyi olduğunu belirtmiş,o yarış kazandıysa bu daha ıyısını yapabilir demek istemiş olabilirmi?bence birinci yazdığım ..

  24. Bir Ferrari taraftarı olduğunu söylüyorsun, ve her zaman takım arkadaşlarına ezici üstünlük kuran Schumacher'i değilde İrvine'ı desteklediğini söylüyorsun. Pekala, Rubens döneminde ne yapıyordun ? Bir Ferrari taraftarı oldugunu söylüyorsun, ve Schumacher seni etkilemiyor, gidiyorsun Renaultta Alonso'dan etkileniyorsun ? Lütfen kusura bakma, ama hayatımda duydugum en saçma şeylerden biridir bu. İrvine döneminden Ferrari taraftarı olan birisinin Schumacher'den etkilenmemesi Schumacher fanı değilde Alonso fanı olması mümkün değildir. Ya akıl var mantık var lütfen.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Reuters'e konuşan Hamilton: "2009 korkunçtu. Çünkü araç hopluyordu, virajları üç tekerlekle dönüyorduk, lastikleri kilitliyordu ve yere basma kuvveti hiç yoktu"

    2009 yılı hakkında bu kadar karalama yapmak için insanın nankör olması gerekir.Mp4 24 ,2009 sezonunu 3.sırada üstelik Ferrarinin önünde tamamlamıştır.Ayrıca bu araç 17 yarışlık bir sezonda 2 adet zafer ve 4 adet pole kazanmıştır.5 tane de podyumu vardır.Brawn gp nin çok aşırı baskın olduğu bir sezonda bu rakamlar küçümsenemez.
    F1 e en hızlı araçla başlangıç yapan bir pilotun bunları söylemesi normal.Tok,açın halinden anlamazmış.İşin içine biraz şımarıklık,biraz ukelalık ,biraz da pohpohlanmış olmak da girince böyle demeçler kaçınılmaz oluyor.Halbuki mclarenin yarış kazanamadan tamamladığı 2006 sezonu için ben kimseden korkunçtu ifadesini duymadım.

  26. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Zaman ile yanlışlar,doğru olacaktır. Dediğim gibi bizim doğru'muz diğer kişi'lerin yanlışı.
    Ama sizinde biraz yön'ünüzü değiştirmeniz gerek.:) McLaren,Hamilton,Raikkonen taraftarları inat, Alonso taraftarları daha inat. Çözüm zor 🙂

  27. Hayır..Yanlış tespit.Ben bir Ferrari hastası olarak,takım olarak her zaman Ferrari'nin markaları kazanmasını istedim.Bunu Schumi ile yaptık.2003 te Alonso'yuda pilot olrak takip etmeye başladım.Ferrari'de favori pilotum İrvinedı.Schmacher kazandıkça takım adına seviniyordum.Ama pilot olarakta her zaman Alonso en sevdiğim pilot oldu.Bu kadar basit.Açık ve net.

  28. Sempati değil saygı duyuyorum. Ayrıca söylediğinde hiç inandırıcı gelmiyor, onuda söyleyeyim peşin peşin. Fanatik bir Alonso taraftarısın ve o Renaultta şampiyonluk alırken sen Ferrari'yi destekliyordun öyle mi ? Daha yaratıcı olmanı beklerdim.

  29. iyide. mclarenin tüm şampiyon olamadığı sezonlarda bunu yapması şampiyonluklarına maal oldu. atı alan üsküdarı geçiyor mclaren toparlanana kadar:) sonra yazık oluyor 1 senelik emeklerine.

  30. Senın görüşünü sevsinler 🙂 sendeki görüşün yarısı diğerlerinde olsa başımın üstüne koyar beylikdüzü rampasına verirdim yönümü 😛

  31. Hayır,her zaman için Ferrari.Ama 2006 dan beri Alonso.Zaten 2003 ten beride sevdiğim bir pilottu.mclarenin benim için bir anlamı yok,sen sempati duyabilirsin gayet doğaldır.

  32. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    2004'den bari harbiden Alonso taraftarıyım kardeşim :). Ben'im görüşüm farklı başkalarının görüşü farklı birşey yapamayız.

  33. Geçen günde yazmıştım biz alışkınız sezona iyi başlangıç yapmayaya.arayı kısa zamanda kapatabılırız umarım tabi test yasağı olmasa kesin derdim ama şimdi süreç biraz daha zaman alacak gibi.

  34. he kusura bakma özür dilerim. orada renault adı geçince üzerime alındım;) çünü o arkadaşım renault taraftarıyım diye bir cümle kurmamış?

  35. Can'ım sen harbiden alonso taraftarımısın ? Eğer gerçekten öyleysen bu güne kadar aklımda çizdiğim alonso taraftarı profiline hiç uymuyorsun,durumu tekrar gözden geçirmem gerekecek sanırım 🙂

  36. Farkındaysan diğer arkadaşın yorumunun altına yazdım, buda ne demek oluyor ona cevap vermem demek oluyor. Anlatabildim mi ?

  37. iyide kim size tifosiyim dedi? ben 2002 de de renault taraftarıydım 2006 da da 2010 da da. ve hala da öyle. yani sen tifosi olarak kal, kimse seni rahatsız etmiyor. fernando alonsoyu destekliyorum diye tifosi mi olmak gerekiyor? öyle bir şartı olduğunu bilmiyordum doğrusu.

  38. Sizin taraftarlık mantığınız farklı olduğu için beni anlayamazsın. Sen muhtemelen 05-06 sezonlarında Renault taraftarı idin, 2007'de McLaren, ve 2010'dan itibarende Ferrari taraftarısın. Kusura bakmayında, siz bir Tofisi değilsiniz.

  39. merak etme, güzide takımını desteklemiyorum. eski bir renaultF1team taraftırıyım. bende lastik lastiğe mücadeleden yanayım tabikide, ferrari ile mercedes'in redbull'un vs güzel mücadelelerini görmek hoş. yalnız mclaren için aynı hisleri barındırmam çok zor. insanın kanının kaynadığı bir ortam vardır. birde hiç haz etmediği ortam. sanırım benim için bu mclaren takımı. pilotu ile geçmişi ile pek haz etmediğim bir takım. şimdi sportmenlikten bahsedeceksin, ok belki etik bir düşünce değil bu söylediklerim ama gerçekleride gizlemenin anlamı yok.buradaki birçok mclaren taraftarlarına da bakınca bu tez'im dahada kuvvetleniyor.

  40. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    McLaren başarısız olurken güleceğime onları yenerken gülerim. En azından bir zafer alınıyor. Başkalarının zayıflıklarına gülmek ters bana göre.

  41. belli olmaz mclaren bu. Ön sıralarda olması hoşuma gider, özellikle sezon sonunda önlerinde bitireceksek 🙂

  42. Onlar bize ve pilotlarımıza saygı duydukları zaman.Rakip rakiptir.Şampiyonluğa giderken rakip farketmez.mclaren olmaz,Redbull olur.

  43. Umarım Ferrari taraftarı değilsindir, ben takımımın böyle taraftarlar barındırmasını istemem açıkcası. En büyük rakibimizin başarısızlığı bizim eğlencemiz olamaz. Bizim isteğimiz, Kırmızı ile Gümüş aracın lastik lastiğe mücadelesidir, ben böyle olunca zevk alıyorum. Rakibe saygı kavramını acaba ne zaman anlayacağız ve öğrenecegiz.

  44. Umarım dostum.Umarım sadece biz seviniriz.Umarım herşey bizim istediğimiz gibi olur ve sonuçlanır.

  45. Hale bak komedi ya ! örnek olarak 2009 u gösteriyorlar yuh be kardeşim size yani o kadar kötü durumumuz bende umutlanmıştım mclaren bu sene şampiyonluk için yarışır vs… Yine yalan oldu pff

  46. Aynen bencede artık sabır sınırını aştılar.

    Nedir bu gizlenen çözemedim.

  47. bu sezon çok gülecez çok!

  48. Son testlerde dayanıklılık problemi yaşamaz isek, bekle dünya diyorum sadece. Melbourne çok az kaldı.

  49. telif hakkını aldınmı benden bakiiiimmmm hege….en iyi durumları bu olsun.yusuf arkadaşımız tam lafı söylemiş.

  50. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    ya bu arac yavas olurmu hiç bi sorun yok arabayı puzzle gibi sokakta yaptılar ya hiç görulmemıs bi lansma yaptılar.

    Lansman habernidenkı yorumları tekrardan dusunuyorumda bak acıdım simdi mc'cilere

  51. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    herşeyden önce hayırlısı olsun Mercedes'e
    ********************************
    bu arada az önce yabancı bir sitenin forumunda gezinirken bir şey dikkatimi çekti.
    sizlere aktarayım dedim
    bu iddamı diyelim artık bilemiyorum,
    doğruluk payı ne derece bilemiyorum.
    cidden bu iddia beni derinden şaşırttı.

    "According to a McLaren employee, "all the Mercedes staff are working 7 days a week to build all new (car) apart from chassis"

    bir McLaren çalışanı duyum almış
    şasi dışında 1 haftadır tüm Mercedes çalışanları yeni araç çıkartmak için hummalı bir şekilde çalışıyorlarmış.
    ********************************
    ve buraya dikkat!!!

    Benim öz kardeşimin cocukluk arkadaşı Pirelli fabrıkasında makıne muhendısı.Bu sene pırellı bıldıgınız gıbı formula 1 lastik tedarikçisi oldu.O arkadasımızda pırellının Türkiye formula 1 ayagının sorumlusu olmus ve sureklı yurt dısına test suruslerıne gıdıyormus.O cocugun soyledıgıne gore Schumacher yenı lastıklere kolay uyum sagladıgını,testlerde de ıyı dereceler aldıgını soyluyorlar.Ve ek olarak sunu da soylemıs.Bu herhalde hepsının ozetı olacak.Schumacher'ın bu sene patlama yapacagını beklıyoruz dıye hem ordakı calısanlardan hem de test suruslerıne katılan pılotlardan aldıgım bır bılgı dıye eklemıs.Beklentımız de bu yonde ztn 🙂

  52. dostum sana şunu sölüm downforce yi siz fernando ALONSO yu kaybederek kaybettiniz 2007 de mp4 22 downforce delisi bi araçtı kimin sayesinde fernandonun geri bildirimi sayesinde ki o geri bildirimle 2008 de karaçocuk şampıyon oldu ya sonra ?2009 ve 2010 da geri kaldınız karaçocuk geri bildirim verecek bi pilot değil

  53. Ferrari'nin kokpit sonrası kısmı,mclarenden ve diğerlerinden daha güzel.Ön kısım zaten güzeldi.Eğer bu sadelikse,valla seve seve razıyım.

  54. elbette rekabetçi bir araç olmasını isterim. pistte ne kadar kuvvetli araç olursa, mücadele zevki ve heyecan da o derece artacak. bize de zevkle izlemek düşecek pistte kapışanları.

  55. rocco junior avatarı

    Ferrari kopya ama gören duyan sizi safkan sanıcak.Her şey size az sadece siz gördünüz düşündünüz hiç benzer sisteminiz yok o yüzden geçen sene Redbull ve Ferrari'de bulunan ayarlanabilir süspansiyonu yaptınız ve sonra yasaklandı ve o yüzden 2 senedir esneyen ön kanat için çırpınıyorsunuz ama başaramıyorsunuz sonra çıkıp baş mühendisiniz:"Bunu nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama bulduğumuzda bizde yapıcaz"diyor sonra bu sistemi yasaklamak için yırtınıyor.Egzoz beslemeli difüzör sistemini kopya etmek için aylarca uğraşıyor ancak sezon sonu tam anlamıyla verim alıyor yani copy paste her zaman olucak ve herkes yapıcak.Önemli olan;ufak,sade gibi görünsede fark yaratan sistemi bulmak veya bunu kısa sürede Ferrari gibi araca optimize etmek.Ben her sene böyle df özürlü araç üretmektense,basit ama hızlı,dayanıklı,gelişime açık bir araç tercih ederim.Tabi arada bizde de bazı değişik şeyler olucak,çözümler,fikirler olucakki takımlar uğraşsın değil mi?

    Son olarak bir arkadaş bir şey demişti yanlış hatırlamıyorsam:"Mclaren,yaratıcı insanlar topluluğu" evet bu doğru çok yaratıcılar ama faydasız yaratıcılık.Yani kontrolsüz güç güç değildir lafı burda doğru çıkıyor:)) Ayrıca bence bu df den mahrum araç üreten insanlar topluluğu olarak değiştirilebilir…

  56. Yusuf  Hitay avatarı

    2009 da lewis in tabiriyle 3 tekerlek giden araç sezon sonunda abu dhabi gibi yüksek downforce gerektiren bir pistte yarım saniye farklı pole ü almıştı. yani olmaz diye bişey yok ancak o zaman kurallar yeniydi ve birde şu çift katman muhabbeti vardı.

    mesela 2010 da da aracın problemi buydu ve koca sezon çözemediler, belli olmuyor bu işler.

    ancak whitmarsh bi çok yeniliği yarışta göstericez demişti, ben en çok onları merak ediyorum, nedir bu gizlenen ?

  57. aracın problemi demek düşük yere basma kuvvetiymiş..

    bence bu sorun, öyle testle falan kolayca halledilecek gibi değil.
    anladığım kadarıyla mclaren'in aracı, doğuştan (yeteri kadar) DF üretebilen bir araç değil. ayarlarla, parça değişiklikleriyle, gelişimlerle (sonradan müdahalelerle) ne kadar başarılı olabilirler; bu arada (zaten DF problemi olmayan) araçlar bu esnada diğer gelişimlerini sürdürürken nasıl yetişirler bilmem.. 2009'u hatırlıyoruz. DF problemi olan bir araca ne yapsan fayda etmiyor, mclaren gibi sezon içinde çok güçlü gelişim kaydeden takım bile DF üretebilen araçlarla aynı performansa gelene kadar zaten sezon sonu geliyor. Allah kolaylık versin.

  58. Kopya felan lafları 98 yılından bu yana Formula 1 izleyen birine yakışmayan, seviyesine uymayan laflar. Açık söylüyorum.

    Ferrari ve RedBull geçen yılki araçlarının üzerine birşeyler ekleyerek gelişim sağladılar, fazla radikal değişiklik yapmadılar zaten buna gerekte yok. McLaren göze son derece hoş gelen radikal bir tasarım ortaya çıkarttı, ha bu iyi mi oldu kötü mü tartışılır. Görünüşü hoş ama Performans açısından suana kadar çuvalladı bu tasarım görünen o. Fazla radikallik aslında şuan gerekmiyordu, McLaren risk aldı, bakalım nasıl toparlayacaklar.

  59. Ferrari kopya mopya falan değildir.İyiki bir sidepodları şişirip iki delik açtınız aracınızda.100 yıl yaklaşımaz havanıza.Siz kopya derseniz bizde böyle değerlendiririz.Şaka maka tam siz bu sene iddaalı değilsiniz diye sevinirken,sorun çözülürse,ben üzülürüm.Çekindiğimden değil,sevmediğimden.Geçen seneden beri tahriklere mağruz kaldığımızdan dolayı.

  60. Gelde sinir olma bu duruma. 3 senedir downforce arıyoz araçta. Ne downforcemuş be bi bulamadılaar gitti. Bi senede arkamıza yaslanıp vay be bizim araçta ne gidiyo diyemiyecekmiyiz. Hani Button demiş ya "(Araca) ilk oturduğumda ilk tepkim, 'Vay, herkesin tozunu atacağız' olmadı" bi kerede olsun be kardeşim. Eminim Horner ve domenicali oturdukları yerden gülüyorlardır.

    Tek güvendiğimi Buttonın dediği gibi aracın potansiyeli olması. Eğer puan kaybetceksek ilk yarışlarda kaybedelim. Bu lastikti, ufanlanmaydı ayağına ilk yarışlar ortalık bayağı karışacak gibi duruyo. Ama hala takımın farklı bi araç yapmış olmasını destekliyorum. Ferrari gibi geçen seneki redbull kopyası aracı geliştirip piste çıkarsak ve gerçekten hızlı olsak bu aracın hızlı olması halinde olcağım kadar mutlu olmazdım.

    F1 izlemeye 98 yılında başladım o yıldan beri şampiyon olamıyoruz. O kadar bilinç altıma yerleşmişki McLarenin başarızlıkları, yıl 2011 olmasına rağmen hala startlarda "acaba araba kalkcakmı" diye korku yaşıyorum. Ama artık gelsin şu takımlar şampiyonluğu. Cidden yeter ya=))

  61. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher
    Reuters'e konuşan Hamilton: "2009 korkunçtu. Çünkü araç hopluyordu, virajları üç tekerlekle dönüyorduk, lastikleri kilitliyordu ve yere basma kuvveti hiç yoktu"

    bende ilk okuduğumda gülmekten yerlere yattım 🙂

  62. Bu araç ise üç tekerlekli değil demiş ya! Öldüm gülmekten bu yoruma:D

  63. Senin psikolojik sorunların olduğunu düşünüyorum

  64. MagicAlonso avatarı

    ben aslında beklentimi düşük tutmak istiyorum umarım dediğin gibi olur.rbr den hızlı olmasak bile oldukça yakın başlamalıyız.geçen sene aslında oldukça yakındık başlandıçta ama F kanal üzerine yoğunlaşmamız farkın açılmasına neden olmuştu sezon ortasında.bu sezon o tarz bir durum olmadığı için bende daha ümitliyim

  65. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    asıl sorulması gereken şu.
    bu sene mclaren şampiyonluğa oynayacakmı?
    bence şu şartlarda zor gibi görünüyor
    yalnız bir şey belirteyim
    bu her takım için geçerli
    sezona iyi başlarsan iyi götürürsün.
    2006 daki gibi olmazsa tabiki…
    2006 yılını hatırlayanlar bilir ne demek istediğimi.

  66. Ferrari F150th Italia'yı F10'nun zayıf noktaları ve 2009 danda bildiği bir takım temellerin üstüne kurduğu için gelişimdede daha iyi olma ihtimali var.Bu sene pushrod sisteminin daha uygun olabileceği konuşuluyor,Pirelli lastiklerinin performansını ise RBR ile birlikte iyi kullanıyorlar gibi.Bunlarda yakalar ama ne zaman yakalar onu bilemem.

  67. Jakesully attan düştü.
    Her at şahlanamazki.

    yeah baby I got th….!ouch!

  68. MagicAlonso avatarı

    mclarenin bişey saklamadığı artık gün gibi ortada.Ama sezon içi gelişimim en iyi takımlardan biri bu sayede en azından rbr olmasa bile ferrariyi yakalayabilirler.Önemli olan şu nekadar yavaş ve nekadar sürede yetişecekler.Eğer sezonun 1/3 lük kısmına gelinceye kadar yakalayamaz hatta geçemezlerse şampiyonluk her iki klasmanda da hayal olur mclaren için

  69. "henüz her şeyi bir araya getir(e)medik"

    bu aşama geçilmeden, araç hakkında yorum yapabileceğimiz sağlıklı bir veri elimizde mevcut değil demektir.

  70. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton kötümser button iyimser.

    nasıl iş anlamadım.

    "Ama o kadar yere basma kuvveti yok işte"

    bu çeviri güldürdü 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir