Vettel: "Şu An İçin 2 Pit İmkansız"

yazar:

kategori:

Pirelli, gelen tüm şikayetlere rağmen yeni lastiklerin daha az ömürlü olmasının  kasıtlı olarak planlandığını söylemişti.

Vettel “LAstikler geçen seneye göre çok farklı ancak bu herkes için aynı. Lastiklerin yarışları değiştireceğini düşünüyorum.”

“Tek pit imkansız ve şu an için 2 pit stop da öyle. 3-4 pit stop olmasını bekliyorum ve bu yarışları çok ilginç yapacak. Soru ise bunun bizim için iyi ya da kötü olacağı. Şu an için bunu söylemek zor, önce yarışa çıkıp ne olduğunu görmeliyiz.”

“Bunun dışında arka kanatlar geçişi biraz kolaylaştıracak. Bir çok soru var ancak gerçek cevapları yarışa çıktığımızda göreceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ondan şüphemiz yok zaten,patlatana kadar formula 1 severlere seyir zevki yüksek bir yarışda izlettirir ama .:)

  2. Bence tekrar benzin ikmalinde olduğu gibi takımlar strateji geliştirmek zorunda kalcaklar ve buda kaliteyi arttırır.Geçen seneden daha keyifli olcak.En azından geçişler için tek pitstopu beklemek zorunda kalmıcaz.Ayrıca bu arkadan başlıyan iddalı pilotlar için iyi bi haber

  3. Sakaryasporlu avatarı
    Sakaryasporlu

    3 çok olur ya..Sert lastik 25 tur falan dayansın yeter işte..Çift pit stopla tamamlarlar.

  4. çok pit olacaksa buda demektir lider takımlar daha çok tur bindirecekler.bu durumda vettel de çok sayıda tur bindirecek yani vettelden çılgınlıklar bekleyebilrmiyiz acaba

  5. 2-3 pit çok iyi olur

  6. Abi sizin karaoğlan da 2 yarışta bir patlatabilir bu esnek lastikleri demedi deme 🙂

  7. Geçen sene pitte mononton stoplar olunca 2 pitstop zorunluluğu düşünülmüştü.En azından böyle olması daha iyi .3 neyse de 4 harbi abartı olur.

  8. Bu yıl belli oldu ki herşey lastikleri iyi kullanma üzerine yoğunlaşacak,süpriz yarış birincileri olacak ve gerçekte hangi takımın hızlı ve güçlü olduğuu bilemeyeceğiz.

  9. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Aklıma jay lenonun bir esprisi geldi:

    Bir gazete haberde paris hilton bir haftadır ortalıkta yok yazıyor
    Lenoda:ne güzel sesinizi çıkarmayın işte

  10. desenize pit alanı ana baba günü olacak..istanbul trafiğini geçecek..

  11. Formüla1 istanbul avatarı
    Formüla1 istanbul

    lastikler herşeyi belirlicek gibi

  12. rocco junior avatarı

    Bu sene geçiş için kimsenin kasacağını sanmıyorum lastik bu kadar aşınıyorken başarısız geçiş manevraları daha da olayı zorlaştıracak.Yani pole al git devri bir bakıma kapanmışa benziyor.Hızlı olup iyi kullanamayanlar bir yanda daha yavaş olup iyi lastik kullananlar diğer yanda olacak gibi.Son turlara doğru yakın tur zamanları yapan pilotlardan birisi lastik bitmesine yakın mecburen gazdan ayağını çekicek3-4 belki 5sn yavaşlayacak arkadan gelen onu avlayacak bence tabi.Elimde tarot kartları yok sadece olası bir senaryo.Geçiş olursa ancak böyle olur ne olduğu belirsiz bir arka kanatla değil sanırsam.İşin bir de kers faktörü var hem frenlemeyi hem lastikleri etkiliyor

  13. Başbakanımız olaya el atmış gibi sanki= en az 3 pit stop 🙂

  14. anlaşılan o ki lastikler ön plana çıkacak bu sene ve onu iyi kullabilen sürüş stili pilotlarda avantajlı

    bu durumda bana göre webber ve button daha avantajlı vettel ve hamilton ise şanssız sürüş stillerinden dolayı

    alonsoda ortada gibi

    şumi ise süpriz diyorum

  15. 2-3 güzel olurda,4 kötü geliyor kulağa.

  16. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Vettel'e bizim alt mahallede ki lastikci arkadaşa özel lastik siparişi verecem kargo ile gönderecem yarış hafta sonlarında. :))

    Sanırım 3 idealdir. Fazlası biz'lere zarar verebilir.

    Sedar kardeşim eğer araç iyi olursa Button biraz avantajlı sanki.
    Tabii Alonso'yu da boş geçmiyorum burada:)

  17. çok pit iyi olabilir, çok heyecanlandım şuanda 😀

  18. bu sezon da 2-3 pit oluversin vettel.. geçen sene tek pitle bitirdiğiniz 18 yarışa sayın aradaki farkı. millet eğer hava güneşliyse, kanada ve 3-5 yarış hariç tek pit eşliğinde resmi geçit töreni izledi çoğu zaman. bu sene de biz heyecan yaşayalım biraz.

  19. Olsun tabi yaa,en az 2 pit stop olsunki heyecan ve adrenalin olsun yarışlarda.Button herkesten 1 pit stop eksik yapar benden söylemesi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir