Pirelli, Yapay Yağmur Fikrini Destekliyor

yazar:

kategori:

Ecclestone, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yarışların daha heyecanlı bir hale getirilmesi amacıyla yarışlarda yapay yağmur olabileceğini söylemişti.

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hambery “Bernie Ecclestone’nun yorumları ilginçti. Abu Dhabi’deki başarılı ıslak pist testinin hemen ardından yapay yağmurlu yarış neden olmasın diye sordum. Teknolojiler sayesinde pistleri ıslatabiliyoruz ve bu fikir çok da saçma görünmüyor.”

“Abu Dhabi’deki testlerin ardından pistin ıslak olmasının görsel olabileceğini gördük. Bulur olmadığı için görüş konusunda da sorun olmaz.”

“LAstik üretimi açısından da uygun lastikleri üretme konusunda sorun olmaz. Hava koşulları çok değişken olduğunda mükemmel yarışlar izledik. Bu yüzden neden olmasın?” dedi.

 


Yorumlar

  1. anlamıyorm neden bu pirelliye tepkiniz tam aksini düşünüyorum f1 için en doğru seçim oldu

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    takvimi mi? 😀

  3. Kırıcı oluyorsun ama.Böyle kauçuk gibi firmadan öyle güzel esnek fikirler ortaya çıkıyorsa bence alkışlamak lazım:)

  4. Yuhh diyorum,başkada bir şey demiyorum. Kar yağdırın daha zevkli olur pistte kuğu gölü balesi yapan araçlar görmek ilginç olurdu.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Öbce adam gibi lastik yapmayı öğreninde sonra konuşun bu işleri, c,n olmadan adam çarpmayın pirelli, takvim yaptırmaya benzemiyor bu işler 🙂

  6. Yapay yağmur ile uğraşmak yerine yarış takviminde pistleri yağış aldıkları zamana çekmek daha kolay bir çözüm olmaz mı?

  7. Bence Bay E nin talimatı ile şampiyonayı kızıştıracak veya populeriteyi arttıracak tur hangisi ise o turda girer.Özetle en çok para kazandıracak turda girer.

  8. Komiserler yarıştan yarım saat kadar önce pistteki tur sayısını geçmeyecek bir sayı söylerler.

    Örnek:
    100 turluk yarış.
    1. Komiser: 39
    2. Komiser: 83
    3. Komiser: 57

    Toplanıp ortalaması alınır:) Ne dersin?

  9. Yahu düşünüyorum düşünüyorum bu işi tepki çekmeden nasıl yapacaklarını bulamıyorum. yağmurun ne zaman yağacağını takımlara haber verirlerse, işin heyecanı kalmayacak, herkes aynı stratejiyi uygulayacak. Vermezlerse bu sefer de bana haksızlık oldu, şaibe var diyenler çıkacak. Tek adil yol starttan hemen önce ıslatılıp bırakılması ama ona da fia tehlikeli diye izin vermeyebilir. Olması zor bu işin.

  10. tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş… biri saçmalıyor, yetmiyor, diğeride destekliyor. biz şehir sirki istemiyoruz, en iyisi takımlardan biri zaman makinası yapsında 2008 öncesine dönelim.

  11. Çukur dedinde arkadaşım aklıma bir fıkra geldi.memleketın bırının işlek bir caddesinde asfalt uzerınde bir çukur varmış.Bir çok araç bu çukura düşüyor ve yaralanmalı kaza oluşuyormuş.vatandaşlardan biri demişki biz en iyisi bu çukurun yanına bir ambulans koyalım kaza olunca yaralıyı biran önce hastahaneye yetiştirsin.diğeri demişki ne gerek var en iyisi biz bu çukurun yanına bir hastahane yapalım yaralılar hemen hastahaneye alınır.bir diğer vatandaşda ya olurmu öyle şey ne gerek var o kadar masrafa bu çukuru kapatalım gidelim hastahanenın önundeki yola bir çukur açalım 🙂

  12. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    @iyice suyunu çıkaracaklar'' zaten suyunu çıkardılar her türlü 🙂

  13. olmadı yol ortasına bir iki çukurda yapın adrenalin olsun

    iyice suyunu çıkaracaklar işin desenize..

  14. mertcan_massa avatarı
    mertcan_massa

    bu ne kadar saçma bir fikir gülsek mi ağlasak mı? aslında arabaları da uzaktan kumandayla kontrol etsinler içinde pilot da olmasın, seyirciler yerine de reklam panoları asarlar hem bu şekilde atmosfer bambaşka olur.. hı? ne dersin ecclestone emmi?

  15. Bu gidişle yapay seyirci icat etmek zorunda kalacaksınız.

  16. İşte o gün formula 1 den vazgeçtiğim gün olur !

  17. Siz lastikleri geliştirin biraz.Bırakın yapay mapay…takımlar istemezse,taraftarlar istemezse olmaz öyle şey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir