Ecclestone'nin Suni Yağmur Fikrine Destek Sürüyor

yazar:

kategori:

Bazı yorumcular ve otoriteler, bu fikri saçma buldu ve Ecclestone’nin, kamuoyunu oyalamaktan başka bir şey yapmadığı yönünde eleştirilerde bulundu.

Pirelli’nin F1 Sorumlusu Paul Hembery, bu fikrin o kadar da saçma görünmediğini söylemişti.

Sun’a konuşan eski pilotlardan Johnny Herbert: “İnsanlar bunun suni bir şey olduğunu söyleyecek ama durum herkes için aynı olacak. Geçen birkaç senede en iyi yarışlar yağmur yağdığında olmuştu.”

70ler ve 80lerin pilotlarından John Watson: “Bunu Bernie’ye ilk olarak 1994’te önermiştim. Taraftarlar, pilotların iş yaptığı heyecan verici yarışlar görmek ister”


Yorumlar

  1. ve bu saçmalıkların sonunda yapay 1. lik muhteşem olurdu

  2. Yapay kar istiyorum ben. Neden olmasın? Hem pirelli böylece 4 mevsim lastiklerini ve kış lastiklerini yüksek hızda test eder.

  3. Yusuf Hitay ( birde 1.6 motora geçince görücem ben sizi, monzanın çayırlarında otlamaya çıkmış inekler gibi dolanıcak araçlar ortalıkta )

    Buna bayıldım hakkaten :)))))))))))))))))

  4. Yapay yağmur ile uğraşmak yerine yarış takviminde pistleri yağış aldıkları zamana çekmek daha kolay bir çözüm olmaz mı?

  5. Boynunu sakatla bence.

  6. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Şuan Bernie'ye acayip kafa atasım var ama imkanlarımız sınırlı.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    beyinlerini yitirmiş bunlar.

    bütün yarışları spa da monza da yap bakalım zevksiz yarış oluyor mu ?

    cicili bicili ışıklı pist yapacağınıza adam gibi pist yapsaydınız böyle olmazdı. birde 1.6 motora geçince görücem ben sizi, monzanın çayırlarında otlamaya çıkmış inekler gibi dolanıcak araçlar ortalıkta

  8. Takımlar,pilotlar bunu istemeyecektir.Bu durumdada olmayacaktır.Zaten lastik,kers ve arka kanat gibi yarışları heyecanlı hale getirecek üç tane büyük olay var.
    1-lastikler=ortalama 2-3 pit ve kısa sürede bozulan,yol tutuşu azalan lastikler.
    2-kers=start ve atak durumlarında 2009'da nasıl etki yaptığını gördük.
    3-arka kaant= zaten atak yapmak için 0.5 saniye kadar arkasına gelmeniz gerekiyor.Bu kanat daha önceden kullanma şansıyla daha fazla geçiş imkanını beraberinde getiriyor.

    Pisti ıslatmak nedir?Mesela geçen yılın en zevkli yarışları bence Monza,İstanbul,İspanya vb olmuştu.Çok fazla geçiş yoktu ama, strateji anlamında,mücadele anlamında çok ilginç şeyler yaşanmıştı.İlle'de yağmura gerek yok.

  9. normal pit stoplar yetmeyecek, bir de yağmur lastiğine ve kuru lastiğe geçiş pitleri göreceğiz. eminim nascar bile F1'den daha zevkli gelecek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir