Alonso: "Burada 23. Olsam Bile Keyif Alırım"

yazar:

kategori:

2011 senesi, çifte dünya şampiyonunun Formula 1’deki 10. sezonu olacak; Ferrari’deki ikinci.

Marca’ya konuşan Alonso: “Efsanevi ve sihirli bir takım bekliyorum ve memnun edici şekilde şaşırdım; beklediğimden de iyi”

F1’de ve Ferrari ile daha ne kadar kalacağı sorusuna Alonso: “Gitmek için acelem yok. Burada 2., 8. ve 23. olmaktan bile keyif alırım”

Geçmişte Alonso’nun bu sporu artık spor olarak görmediğini söylemesinin ardından keyif almadığı öne sürülmüştü.

Alonso: “Sadece yarışma değil bu. F1 ayrıca içinde fazla iş ve farklı menfaatler de barındırıyor”

“Saf bir müsabaka değil. Araçlar eşit değil; kurallar herkes için eşit değil. Ama bunu biliyoruz ve kabul ediyoruz. Çünkü bu, Formula 1’in büyülerinden biri belki de”

2001’den bu yana sürdüğü araçlar sorulduğunda Alonso, 2009’daki Renault’un ‘en kötüsü” olduğunu ama Singapur’da podyuma çıkabildiğini” söyledi.

En çok keyif aldığı araçlar için ise yine Renault’un, bu sefer 2004 ve 2005 makinesini gösterdi.

Alonso: “Zaten 900 beygir gücündeydik ve bizi iki saniye hızlı yapan, Bridgestone-Michelin savaşı vardı”

“Bugüne kıyasla 6 sene evvel daha az aerodinamik güçle bile Cheste’de (Valensiya) 1:08 yapıyorduk, şimdi ise 1:14; 6 saniye fark var. O araçları yenmesi zordu”

Alonso, F1 kariyeri 10 sene önce Minardi’de başladığında Ferrari motorlu Prost seçeneğinin de olduğunu açıkladı.

Alonso: “Teklif, (Prost’a) gitme konusundaydı ve sonrasında belki de Ferrari’de test pilotluğu, belki de olmazdı ve F3000’e geri dönmek zorunda kalacaktım”

2003’te yarışmaya başlamadan önce Renault’ta 2002’de test pilotu olan Alonso “Hiç bir şeyin garantisi yok. En iyi fırsatı bana Renault verdi.”

İspanyol pilot ayrıca F1’de sadece kazanmak için yer almadığını yineledi.

Alonso: “Arkadaşlar kazanmak için değil birçok şampiyonluklar almak için yarışıyorum. Bakalım hatırlanacak kadar kazanabilecek miyim?”

“Olmazsa da mutlu bir şekilde emekli olurum, tecrübelerimle gurur duyarım”


Yorumlar

  1. Ne çok takılan olmuş şu 23.'lük konusuna. Adam orada abartarak konuşmuş yani mecazen söylemiş aslında Ferrari bünyesinde bulunmakta ki mutluluğunu huzurunu dile getirmiş, yoksa 2 şampiyonluk almış bir pilot 23. olmaktan keyif almaz. Son cümlesinden de bu anlaşılıyor "yarış kazanmak için değil şampiyonluklar kazanmak için geldim".

  2. Valla kusura bakma seni hayal kırıklığına uğratmışım ama sen beni yanlış tanımışsın kimsenin kalbi kırılacak diye lafımı esirgeyen insanlardan değilim, üzerime gelinirse kalemimi sertleştiririm. Okumaya çalıştım zaten hiç okumadım demiyorum ama sadece yarısında sıkıldım bana lafların boş geldi üzgünüm.
    Tahminlerin çıkmaması utanılacak bir şey değil ama sizler tahminin de ötesine gidip "evet bu bu şekilde olmak zorunda" düşüncesiyle idda ediyorsunuz ben şahsen öyle bir iddada bulunduktan sonra eğer gerçekleşmezse yazmaya çekinirim açıkçası. Tabi bu da yapı meselesi saygı duyarım.
    Hem sen benim yazımı okumuşsun ama pekte anlayamamışsın ben lider demedim zaten liderlik vasfı var dedim yapısal anlamda, takımı kendi etrafına toplayabilme yeteneği var yani demek istediğim o. Umarım daha iyi anlamışsındır beni.

  3. bahar candaş avatarı
    bahar candaş

    hiç kimse 23. olmaktan keyif almaz…

  4. "çok uzun yazmışsın çoğuda boş okuyamadım üzgünüm" lafın kırıcı olmuş. seni diğer alonsocu arkadaşlar arasında farklı bir yere koyuyordum ama değilmişsin hayal kırıklığına uğradım. okumadan çoğuda nasıl boş diyebiliyorsun oda mantıksız ya neyse…

    bir insanın tahminlerinin yanlış çıkması ne zaman utanılacak bir durum olmuş? yazmaya yüzümüz olursa da ne demek? dediğin gibi olsa yazacak adam kalmazdı buralarda…

    alonso lider filan değil. sadece ben diyen biri. lider olsaydı bir kere galibiyete giden takım arkadaşını baskıyla geri plana attırmazdı…neyse dünya dönüyor. bizim üzüntülerimiz kızgınlığımız onun laneti oldu olmayada devam edecek…

  5. Çok uzun yazmışsın çoğu da boş okuyamadım tamamını üzgünüm ama şunu demek istiyorum,hayal dünyasında yaşamadığımızı belirtmek isterim ama siz Kiminin f1'e dönüşünü hayal ede ede hayal dünyasında yaşamaya alışkın olduğunuzdan gerçekle hayali karıştırıyorsunuz.

    Kiminin yollanmasının nedeni takımla bütünleşmeyi başaramaması bunu anlayamadınız hala. Bu Kiminin suçu değil Onun karakteri o şekilde, takımın ihtiyacı Schumi takımdan ayrıldıktan sonra takımı toparlayacak liderlik edecek motive edecek geliştirecek bir pilottu ve bu özelliklerin hepsi komple Alonso'da mevcut. Montezemolo bile bunu açık açık söylüyor, Alonso'da liderlik vasfı var diye bu özellik her pilotta bulunmaz o nedenle Alonso Ferrari için bir nimet! ve ister şampiyon olsun Alonso, ister başarısız olsun, Onun bu çalışma azmi takıma kendini adamışlığı, takımı biraraya toplaması Onu Ferraride tutmaya yetecek ve artacaktır bile zaman beni haklı çıkaracak. Eğer hala burda yazmaya yüzünüz olursa da bunları söylemiştim diyeceğim o zamanda.

  6. yahu arkadaşlar ne hayal görüyorsunuz? ne yirmiüçüncülüğü ne mutluluğu ne ailesi ne huzuru? alonso kim ne ayrıcalığı var? elbette iyi bir pilot birde yüklü paralı bir sponsor…ferrari şumi gibi 1.pilot 2.pilot belli kişiler dönemini tekrar denemeye karar verdi. massa bu konu için uygun bir seçim onlara göre. bana göre değil. bence massa kadar puan alabilecek bu konuyu baştan kabul edecek bir pilot ile başlayacaklardı. hazır takım başarısız yap sil baştan kimse birşeyde diyemez. ilk yıl bundan dolayı ferrari takım olarak 3.oldu. bunu kabullendiler. yeterki alonso şampiyon olsun diye. ama olmadı.

    bundan sonra olmasın bakın görün neler olacak alonsonun bir üçüncü yıl opsiyonu varmı? hiç zannetmiyorum. ferrari bizdeki üç büyükler gibi.. bir sene başarılı olamazsan yolcusun. her türlü desteğe rağmen ve kabullenmesenizde geçen seneki araç çok iyi bir araçtı araç desteğine rağmen ve massa pasifize edildi orda kaybedilen puanlara rağmen alonso şampiyon olamadı. bütün bunları alonsoyu kazanmak için yaptılar. olsaydı alonso şumi olma yolunda ilerleyecekti. kimi bunlara o imkanı vermişti geldiği ilk sene şampiyon olarak. ama onlar eşit statüyü şumiden sonra düşünmüşlerdi uygulamaya devam ettiler. hatta 2.yılda massayıda şampiyon pilot olarak görme adına azbiraz ona destek verdiler.

    bu sene bence alonso çok stresli şampiyon olamazsa yollanır. zayıf ihtimal belki santanderin hem ona hem takıma geri beslemesinden dolayı kalır ama 1.pilot meselesi biter. ferrari huzur evi değil arkadaşlar. babasının hayrınada kimseyi sevmez. şu an alonso ile alakalı bir projeleri var olay bu kadar basit. bu sene sonu alonso şampiyon olamazsa bu yazdıklarımı hatırlayın.

    çok samimane kimi kıyafetimi çıkarıp yazdım objektif olarak…
    siz siz olun gerçek hayatınızdada gerçekçi olun. hayal afyon gibidir genelde. hayali makul tutup hedeflerimiz çerçevesinde tutabilirsek faydalı olabilir. yoksa zarar verir acı verir…yolda giderken gördüğü uzun boylu yakışıklı bir delikanlıya imrenip birgün benimde evladım böyle olacakmı hayaliyle o an elini tuttuğu evladını bırakan bırakınca caddeye fırlayan çocuğunun hazin bir sonla cenazesini taşıyan bir annenin yaşadıkları gibi…
    ölüm gerçek genelde genç insanlarsınız. birgün gelecek şu an güvendiğiniz harçlığınızı aldığınız herkonuda size sahip çıkan anneniz babanız yanınızda olmayacak. işte cesursanız akıllıysanız o zamanı şimdiden düşünün. askerde acemi birliğinde bir komutanımız vardı."eğitimde ter döken savaşta kan dökmez"derdi. şu an gençliğe ağustos böceğinin yazın yaşadığı hayat fabrika ayarları olarak sunuluyor. gerçek böyle değil. rüyadan uyandığınızda sıkça keşke diyeceksiniz ama şu an yaşadığınız gençlik bir daha geri gelmeyecek. canım sıkıldığında gittiğim sığındığım mubarek bir zat vardı.bana derdiki "evlat iki şey gittimi bir daha geri gelmez. zaman ve sağlık. aman bunların kıymetini bil".
    Allah c.c. haramlara karşı sizi hellalleriyle doyursun ve daimi inayeti altına alsın…
    vesselam…

  7. Alonso&Massa  avatarı

    Anladım.Ama ben bu kadar erken olduğunu tahmin etmemiştim.Listede göremeyince merak ettim.Teşekkürler.

  8. şampiyon olmak gibi bir hedefi yok…o yüzden sanırım 3 yarış olsa gerek çıkmıyormuş. zaten kendi takımı ile yarışıyor. bende bir bilene sordum böyle bir cevap aldım.

  9. Alonso&Massa  avatarı

    Alonso Ferrari'de mutlu,bizde mutluyuz.Sezon sonunda dahada mutlu olmayı diliyorum üçüncü şampiyonlukla.

    Herkül (yada başka bir Kimi taraftarı/yada konuyu bilen),Raikkonen neden Meksika rallisinde değil?bu yarışa katılmamasının bir nedeni varmı?Tartışmak değil amacım,ancak Kimi ile ilgili hiç bir derece yada haber yok bu hafta.Sezonun daha ikinci yarışına neden katılmadı acaba?

  10. Eski araçların sesini özlüyorum ben özellikle ferrarinin V10 motorlarının çıkardığı muazzam ses…

  11. Mutluluğun anahtarı huzur huzur huzur en önemlisi bu Alonso şampiyon olmuş yarış kazanmış ama huzuru yok hiç önemli değil ama huzurlu olduğu ortamda orta sıralarda yarışsın ne çıkar sürmekten keyif aldığı huzurlu ortamda iterse son sırada olsun Alonso'nun da demek istediği bu. Ferrari'de huzur bulmuş besbelli kim ne derse desin Alonso Ferrarinin göz bebeği bunun sebebi ne santander ne de maddi konular bunun nedeni Alonso'nun takımla bütünleşmiş olması takımı için gece gündüz çalışması tüm ekiple kontak kurması yani yarış dışı kaldığı zamanlarda özel uçağına binip kayak yapmaya gitmiyor bazı pilotlar gibi!!!
    Ama tüm bunlar Alonso'da kazanma hırsı olmadığını göstermez. "kaybetmekten nefret ediyorum" Mart 2011 F1 racing demecinden de bunu anlıyoruz. Ama huzur da çok önemli bunu anlatmaya çalışmış Alonso bilmem anlatabildim mi!!!

  12. bence yanlış düşünüyorsun. verdiği mesajı isteyen istediği şekilde algılamakta özgür. bence orada alonso 23. olsa bile mutlu olurum derken; ferrariyi ailesi gibi gördüğünden, ben burada 23. olsam bile yine beni kollarlar, beni desteklerler diye düşünüyor olabilir. çünkü o ferrariyi ailesi olarak görüyormuş. misal. bir çocuğu düşün, kötü bir sonuç alıyor, o çocuk o an mutsuz olabilir, ama bu genel anlamda mutsuz olduğunu göstermez. çünkü genel olarak ailesi ile mutlu bir yaşam sürdürebiliyordur!alonso da bu şekilde düşünmüş olabilir. ki öyledir…

    birde santander olayını hala abartıyorsunuz. eğer santander takım yönetiminde o kadar güçlüyse alonso mclarenden ayrılmak zorunda kalmazdı. nitekim santander hala mclarenin sponsoru değilmi? eğer santander o kadar alonsoya bağlı ise, alonsonun çok sevmediği mclarene bir gün bile sponsorluk verdirmezdi. yalan mı? demekki santander bahaneniz saçma! birde içinde ne gibi bir kötülük olabilir. bir pilotun şampiyon olmak istemesinde kime ne zararı olabilir. bence şu saplantılarınızdan kurtulun.

  13. ben pro carierr mod da ilk yılda force india ile şampiyon oldum rival rakibimde hamilton dı ikinci yıl mclaren direk aldı.hic ayar filan da yapmadım çık ve sür yeteneğinin götürdüğü yere kadar:)

  14. alakası kelimesinden sonra ya ''z'' yi yada ''yok'' kelimesini unutmuşsun =)) haklısın lev nikolayeviç kesinlikle arşivlemeye değer edinin arkadaşlar

  15. Konuyla alakası ama notebook'un F1 yıllığı elime yeni geçti ve arşivlemeye değer.Tavsiye ederim birer tane edinin.(12TL fiyatı)

  16. santanderin verdiği para ve alonsonun massa tercihi…

    her neyse yaşarsak göreceğiz. bu arada 23. bile olsam keyif alırdım diyor şahsen bende çok keyif alırım böyle bir sonuçtan…gerçi 2.olup yıkıldığını görünce bu söylediğinin tamamıyla atmasyon olduğu ortaya çıkıyor ya o da ayrı bir konu…

    doğru bir insan olsa şunu derdi…"burada 2.bile olsam mutlu olmam zira burası ferrari…çünkü ferrariyi 2.lik mutlu etmez".vücut dili geçen son yarışta bunu diyordu. sezon içi bir yarış olsaydı rus u kısa sürede geçerdi. korkusuna yenik düştü. bir çoğumuzun önemli sınavlarda yaşadığı duygu…elbette kolay bir durum değil. kalbine korkuyu veren Allah istese cesareti verir onun kazanmasını sağlardı. ama O istemedi. yaptıkları ve niyeti iyi olmadığı için…bence…

  17. niye öyle diyorsun ki. yoksa kimi raikkoneni şutladı diyemi bunları düşünüyorsun. ferrarici değilim ama, bence ferrari kazanan ve çalışan insanı takımında uzun süre muhafaza edebilir. örneğin; schumi. kimi2 sene kaldıysa ve sonrasında şutladıysa bu ferrarinin mi suçu yoksa kiminin mi beceriksizliği?

  18. spordaki 10. yılı kutlu olsun. uğur getirsin ve şampiyon olsun…

  19. Alonso&Massa  avatarı

    Raikkonende Ferrariye övgülerde bulunurdu.Onunkilerdemi yapmacıktı?Sevmiyor olabilirsiniz,ama biz böyle seviyoruz -SAYGI-

    Minardi,ben takımı övüyorum olmuyor,sövüyorum olmuyor.Zaten ne hikmetse 7 senelik kariyer modu bildiğin gibi.Ferrari,Redbull,Mclaren yada Mercedesle 1-2 sezon oynadıktan sonra ne anladıkki ?Bari patch çıkarsalarda sınırsız olsaydı.2011de eksikleri halledicez demişler ama hangi birini?Güvenlik aracı yok,kask modellemesi yok.Hasar modellemesi yok.Ekranda gördüğümüz o göstergelerin hiç biri yok.Neyseki patch çıktıda pit stop sorunları ,ceza sorunları çözüldü.
    Aslında takımları açmanın hilesi var seninde bildiğin gibi.Ancak o zaman keyif alamıyorsun.Şu anda Sauberle dördüncü sezonumu geçirecem.İstersen araçların yeni görüntülerinide yapmışlar.Race Departmant diye bir grup,sürekli olarak güncelliyor.Ama araçların hepsinde F-duct sistemi mevcut.Sadece renkleri değişiyor.

  20. rahat ol senin pilotun gibi kovulmaz 🙂 o resmi görüp daha çok keyfin kaçacak canım 🙂

  21. Bu durum kazandığın deneyimle ve basına verdiğin demeçlerle alakalı. O her yarıştan sonra artan bir deneyim barı var, ne kadar yüksek o kadar iyi. Bir de basına konuşurken dikkat et. Takımından memnun olduğunu söylersen diğer takımlar ilgi göstermez. sezon ortasında senden bir "championship rival" seçmeni isteyecekler, orada seçtiğin pilotu yenersen öbür sezon o takımdan teklif alırsın. Deneyim barı içinse ne kadar yüksek zorlukta oynayıp başarı elde edersen o kadar iyi. Mesela expert'te sezonu 10. bitirmek, easy'de şampiyon olmaktan daha fazla puan getirebilir. Ayrıca üçüncü sezonunu beklemeni öneririm, ki iyice deneyim kazan. Red bull level 35 istiyormuş mesela. İki sezonda o seviyeye ulaşmanın imkanı yok. Tıpkı gerçek hayattaki gibi yavaş yavaş yükselmektir amaç. Önce hrt sonra williams sonra ferrari.

  22. ferrariye karşı gereksiz yapmacık bir övgü içerisinde sürekli…
    ferrari adamı bir anda göklere çıkartır bir anda da oradan bırakır…ya sonra…dahilde alonso olunca takımı sato muhabbetleri…

    bu resimleri görünce çok keyfim kaçıyor çook…
    ne yapalım kadere kırkbeş…

  23. aslında kendi yazdığın yazıda saklı istediğin cevap dostum….
    "en çok keyif aldığı" dikkatini çekiyorum en çok keyif aldığı demiş 2004 ve 2005 teki araçlar için…..bu iki araç için "kullandığım en iyi iki araç" dememiş yani…..

  24. Alonso&Massa  avatarı

    Mantıklı.Birde oyunun mantığını anlamadım ben.Sauberin teklifini kabul ettim ve Monzaya kadar şampiyona lideriydim.Sezonu üçüncü bitirdim.Sauberin sene içindeki teklifini kabul etmedim ve Williams,Renault,Mercedes hayali kurarken teklif HRTden geldi.Bunun bir açıklaması varmı?

  25. Şuanda aklıma gelmiyor bir yer ama vardır araştırırsak buluruz böyle yerler. Forumlardan takip etmek lazım aslında, benim bir pazar günüm olduğu için biraz zor.

    Bak şimdi bu sene sıralamada izleyemiyecez, hay böyle işe.

  26. En zor seviyede dene bir de. kariyer modunda tabii.

  27. Alonso&Massa  avatarı

    O araçlar 900 beygir olduğu için demiş.Eski videoları izliyordumda,2011 araçlarını çok beğendim.Başka bir şekilde diyecek olursam eski araçları pekte özlemiyorum.Yinede motor gelişiminede izin verseler diyecem ama adamlar dahada azaltmaya kalkmasın.

    Oyuna gelince antreman seanslarını 1.5 saat oynarsanız,özellikle puan aldığınız yarışlardan sonra güncellmemeler geliyor.Oyunda Kanada ve Valencia pistlerinde neden setup bile yapmadan pole aldığımıda anlamış değilim.Pro ayarlarda.

  28. Yukarıda da yazdığım gibi bariz yol tutuş eksikliği var araçta. Klavye oyunu biraz daha zorlaştırıyor çünkü pedaldaki hissiyat yok. İlk iki virajdaki kerblere değersem zaman kaybediyorum değmezsem de 2. virajdan sonra sağa çok açıldığım için 3. viraja doğru açıyla giremiyorum. elimi gazdan çekmem gerekiyor. Grand Prix modunda öyle bir sorun yok. Neyse tavsiyelerini dinleyeceğim. Bakalım biraz daha hızlandırabilecek mi beni.

  29. Hizalama
    Kamber ön: 1.20
    Kamber arka: 3.20

    Camber dir benim bildiğim arka tarafı çok eğmişsin, aracın önden kaya bilir.

    Ayak ön: 0.11
    Ayak arka: 0.38

    bunların orjinali "Toe" olucak galiba. Ön taraf – yöne doğru yapman lazın benim bildiğim.

    Arka taraf güzel.

    Birde Catalunya da hızlı viraj çıkışlarında ki tutuş düzlükteki hızdan daha önemlidir. Arka Camber 3.20 ise süspansiyonu sertleştir downforce arttır derim.

  30. Büyük ihtimalle understeer yaşayarak aracın çok dışarı ya savruluyordur. ilk iki virajı geçebildiğin kadar yumuşak geç. 2. virajda dışarıda kal ve viraj daha bitmeden sağ tarafa kır direksiyonu. Gaz vereyi de 2. virajın tepe noktasını dönmeden yaklaşık 20 derece açı kala başla. Araç kendi kendine oluğa oturacaktır.

  31. Sen öyle yazınca ben de ispanya'da kariyerde kullandığım ayarlarla grand prix modunda hrt yi alıp sıralama turu attım. Sonuç 1.23.678. Yani kariyer moduyla grand prix modu arasında dağlar kadar fark var. Kariyerde çoğu şey kapalı ve bariz downforce eksikliği var. Grand prix modunda ise downforce çok daha fazla, üçüncü viteste döndüğün yeri dördüncüde dönebiliyorsun, çoğu yeri tam gaz geçebiliyosun vs vs. Kariyerde ikinci pilot olduğumuz ve sezonun başında olduğumuz için hiçbir güncelleştirme yok. Açıkçası grand prix modunda 1.23 yapıp da 5 dakika sonra kariyer modunda 1.28 yapmanın başka bir açıklamasını bulamadım. Bilen varsa aydınlatabilir.

  32. Bir yerlerde turnuva yapmak lazım aslında. GT 5 turnuvası yapabiliriz çokta güzel olur.

  33. "En çok keyif aldığı araçlar için ise yine Renault'un, bu sefer 2004 ve 2005 makinesini gösterdi."

    Sezon başında şuana kadar kullandığım en iyi araç F10 demişmiydi ben mi yanlış hatırlıyorum.

    Amacım tartışma çıkarmak değil buarada.

    Alonso nun Renault damarı kabardı herhalde.

  34. kardeş en doğru ayarları kendin tutturacaksın…deneyerek!!!bu oyunu oynamadığım gün yoktur…f1 e olan özlemimi bu şekilde gideriyorum….ben bu oyunu expert zoluk derecesinde oynuyorum ve çoğu zaman catalunya da pol için savaşıyorum…zaten 1.28 yapsam bu oyunu oynamam….ferrariyi al ön kanadını arka kanada göre arttır,lastik basıncını düşük seviyeye getir…sana tam olarak değerleri vermek isterdim de şu an çalışmaktayım o yüzden imkansız…..sürüşünü bilmiyorum ama sana vereceğim değerlerle 1.24 veya 1.25 yapabileceğini düşünüyorum…..

  35. Beyler ben de F1 2010 'da Ferrari'de şampiyon olduktan sonra Mclaren e geçtim.Çok yavaşız işe yaramadı ayarlar :S Ne yapmalıyım?

  36. Sakaryasporlu avatarı
    Sakaryasporlu

    Hala Singapur diyor arkadaş.

  37. Alonso&Massa  avatarı

    Setuplar her araçta işe yaramıyor.Ferrariyle pole aldım ama Lotusla bende 24. oldum.Sende bir sorun yok.

  38. Tamamıyle aynısını kullanıyordum, 1.28 in altına inmenin mümkünatı yok. Belki yarışın sonunda opsiyon lastiği kullanırsam inebilirim, o da zor.

  39. 5 değil, 3. viraj olacaktı o. Yanlış yazmışım. Şimdi birkaç setup buldum, ama pek işe yarıyor gibi gözükmüyor. Expert modda(sadece traction açık) hrt ile klavyede oynayınca sonunculuktan kurtulamadım. İşin komiği diğer pistlerde Senna'ya hem yarışlarda hem de sıralamada 3 e 1 üstünlük kurdum burada bırak geçmeyi 2 saniye yavaşım. İşe yarayan sadece tek birşey bulabildim, o da kanat açısını düzlükte azaltıp ilk viraj öncesi arttırmak. Başka tavsiyen var ise onları da dinlemekten memnuniyet duyarım.

  40. Alonso&Massa  avatarı

    Aerodinamik
    Ön Kanat Açısı: 3
    Arka Kanat Açısı: 4

    Frenleme
    Denge: F% 49 – R 51%
    Basınç: Yüksek
    Fren Boyut: Standart

    Denge
    Balast Dağıtım: F% 40 – R 60%
    Ön Anti-roll bar: 4
    Arka Anti-roll Bar: 5

    Süspansiyon
    Ön Ride Yükseklik: 3
    Arka Ride Yükseklik: 3
    Ön Bahar Sertlik: 5
    Arka Bahar Sertlik: 5

    Vites kutusu
    Dişli 1: 130 km / saat
    Dişli 2: 160 km / saat
    Dişli 3: 190 km / saat
    Dişli 4: 222 km / saat
    Dişli 5: 256 km / saat
    Dişli 6: 292 km / saat
    Dişli 7: 331 km / saat

    Motor
    Gaz harita: Yumuşak
    Yakıt: –

    Hizalama
    Kamber ön: 1.20
    Kamber arka: 3.20
    Ayak ön: 0.11
    Ayak arka: 0.38

    İspanya/Barcelona Codemasters

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso bunun benzeri bir demeci 2008 başlarında da vermişti.Mutsuz bir şekilde kazanmaktansa mutlu bir şekilde ortalarda ve ya sonlarda olmak daha iyidir.Bu pilotların da duyguları olduğunu, aracı sürerken sadece bedeni ile sürmediğini unutmayalım.Geçen yıl sezon sonuna doğru webberi dikkatle izleyenler ne demek istediğimi daha iyi anlarlar.Webber,Takımının çifte şampiyonluk kutlamalarına dahi katılmayacak kadar mutsuzdu.
    Alonso'nun birkaç kez üstüne basa basa Ferraride mutlu olduğunu söylemesi, 23.lükten bile mutlu olabileceğini belirtmesi,beklediğinden daha iyi olduğunu söylemesi tek bir şeye işarettir.O da Ferrari'nin en büyük olmasıdır,Efsane olmasıdır.F1 deki doruk olmasıdır.

  42. Ben Renault R29 un çok iyi bir araba olduğunu savunmuyorum hatda Renault 2002 de bile böyle bir araba yapmadı ama En kötü arabası bence Minardi idi yanlışım var ise düzeltin

  43. 2001'den bu yana sürdüğü araçlar sorulduğunda Alonso, 2009'daki Renault'un 'en kötüsü" olduğunu ama Singapur'da podyuma çıkabildiğini" söyledi.

    lol

  44. 5. virajda son gaz gitmen imkansız. Orada 2. vitese kadar düşmen lazım. Eğer aracı oversteer'e daha yatkın ayarlarsan 120 km/h gibi bir hızla dönülüyor. 9. virajda ise viraja girebildiğin kadar dıştan gir ölü noktada en içte ol ancak dıştan içeriye girmeden önce pistin tam ortasına geldiğinde hafif gazı kes ivmelenmen kesilsin hızın sabit kalsın. Çıkışta kerbleri de çok iyi kullanman lazım yoksa çakıl havuzundasın

  45. Zirvenin tadını bir kez alanlar aşağılara düşmekten imtina ederler. o yüzden kimse Alonso'nun 23ncü olabileceği bir takıma geçmesini beklemiyordur. Ayrıca f1 2010 oynayanlara sesleniyorum, şu barcelona'da nasıl iyi tur atılır bilen varsa bizleri aydınlatsın. Adamlar 5 ve 9. viraji tam gaz geçiyor. Son virajda kerb onlara işlemiyor sanki. Hatasız turum senna'dan 1.5 saniye yavaş yahu. Ne yapılması gerektiğini bilen zatlara sesleniyorum.

  46. tabi ki massa 🙂

  47. MagicAlonso avatarı

    doğru aklım 11 takıma gitti pardon

  48. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Alonsonun RENAULT adını unutmamamsı beni şoke etti işte bu gerçek alonso insan geldiği konumu hiç bir zaman unutmaması gerek her zaman derim ''ÖNEMLİ OLAN ZORU BAŞARMAKTIR''Alonsoda bunu sadece RENAULTta yaptı yolun açık olsun alonso Sonuna Kadar >RENAULT F1 TEAM<

  49. Massa bu sene seni geçerse seneye takımda kalman zor, Ferrari bu bakmaz gözünün yaşına:) 2. pilotuna geçilenleri şanssız dahi olsa Ferrari sevmez…(massa ferrarinin gözünde 2. pilot olduğunu bilmeyenimiz yoktur)

  50. Saf bir müsabaka değil.

    Ferrari'nin f1'i domino ettiği yıllarda bizde bundan şüphe ediyorduk.

    sonra öğrendik Ferrari'nin hiçbir takımda olmayan VETO HAKKI varmış. Bunu nasıl mı öğrendik, Ferrari bu hakkının kullandırılmadığı gerekçesi ile mahkemeye başvurunca.

    Ayrıyetten bu diaz, valencia için manipüle lafı etmişti. kariyerinde takım arkadaşının kendisini duvara çarpmasıyla elde edilmiş bir galibiyeti olan bir pilot hangi mazaretle bir yarışın manipüle edildiğini söyler. ve hala o galibiyeti iade etmemişken.

    Bu tarz konuşma ve yorumları bari Kobayashi gibi yeni pilotlar yapsın, yoksa manipülasyondan had safhada nemalanmış diaz, saflıktan bahsedince……..

  51. Hamdi Toprak avatarı

    hamilton

  52. Sonuncu olması için 24. olması lazım.

  53. MagicAlonso avatarı

    sonunculuk zaten kimi geçecekki

  54. Araçlar eşit olsaydı Palio Kit Car yarışlarından farkı olmazdı bence. Her şey pilot demek değil bu bir takım oyunu ve takımın gelişimi de bir yarış. Bu yüzden motor teknolojisi durdurma ve buna benzer bir çok teknoloji kısıtlayıcı kurala karşıyım.

  55. 23. olursa geçeceği 1 kişi kim acaba 🙂

  56. ₣ệЯЙąЙĐỔ  avatarı
    ₣ệЯЙąЙĐỔ

    dipnot:şimdi derecelere bakıp laf edenler olacak.2009 da silverstoneda carl 16.olup taraftarlara gösteri yapmış ve bu takımda olmaktan ve f1 de olmaktan mutlu olduğunu söylemişti.

    F1 racing,carlın artık eskisi kadar konsantre olmadığını yazdı.bununda kafasının dolu olmasıyla hiçbir ilgisi yok.Araca binen pilot yarışa odaklanır.Babamı neden kovdum diye vicdan yapmaz.Yeteneğinin el verdiğince.

  57. ₣ệЯЙąЙĐỔ  avatarı
    ₣ệЯЙąЙĐỔ

    Alonso bu sene umarım 3.şampiyonluğu alırsın.carlda 5. seneside 1 şampiyonluk almış ve üstünden 4 sene geçmiş olarak kalır.

    Alonso haberleri olmasa carlcılar kendilerini nasıl tatmin edecekler?Nasıl çıkacak bu seneki radikal araçlarının patmalarının acısı?Nasıl ha nasıl?Adamın lafını şimdiden nerelere çekmeye çalışan carl isimli pilotun taraftarları copy paste yapmış.Eh puzzle ile ilgili haber yok,carl suskun (umarım tüm yıl öyle olur)ine yapacaklar saldıracaklar…..

  58. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    konu dışı…
    ———–
    Line-ups

    8th-11th

    Red Bull, McLaren, Renault, Force India, Sauber, Toro Rosso, Lotus and Virgin

    Red Bull – Mark, Sebastian, Mark, Sebastian
    McLaren – Jenson, Lewis, Jenson, Lewis
    Renault – Nick, Vitaly, Vitaly, Nick
    Force India –
    Sauber – Sergio, Kamui, Sergio, Kamui
    Toro Rosso – Sebastien, Sebastien, Jaime, Jaime
    Lotus –
    Virgin – Jerome, Jerome, Jerome, Jerome (Timo will miss the test, because he recovers after appendix surgery)

    9th-12th

    Ferrari, Mercedes and Williams

    Ferrari – Felipe, Felipe, Fernando, Fernando
    Mercedes – Nico, Michael, Michael, Nico
    Williams – Pastor, Pastor, Rubens, Rubens

    HRT is set to test with 2011 car for the first time, but they haven't announced yet which days they chose.

    Weather forecast

    http://en.eltiempo.es/barcelona.html

    8th – overcast, 9-10 C
    9th – rainy, 6-11 C
    10th – sunny, 2-14 C
    11 th – sunny, 7-13 C
    12th – sunny, 4-13 C

    Useful links

    Autosport live chat and commentary – http://live.autosport.com/

    Live timing and stints – http://www.msfree.gr/ms.php?id=18694

    Stints (don't refresh it every minute! for LT you have other sites) – http://f1tests.mine.nu/2011_1.php

    Live timing from Williams – http://www.attwilliams.com/test-timings

    Live timing from Mercedes – http://www.mercedes-gp.com/en/#/s/iframe/16/live-timing

  59. iç,dış,yıkama,yağlama fiyatlarımıza dahildir.

  60. alonzomanyaa  avatarı

    Kazanmasanda biz seni hiç unutmayacaz. 😉 3 kez daha şamp. olup 5 de bırakırsın gibime geliyor.

  61. "Gitmek için acelem yok. Burada 2., 8. ve 23. olmaktan bile keyif alırım"
    Sen keyif alırsın ona sözüm yok lakin Ferrari böyle bir şeyden asla haz etmez.Geçen seneyi ve daha öncelerini de baz aldığımda bu tarz bir sonucun Fernando yu da tatmin edeceğini hiç zannetmiyorum.

  62. Yusuf  Hitay avatarı

    Saf bir müsabaka değil. Araçlar eşit değil; kurallar herkes için eşit değil. Ama bunu biliyoruz ve kabul ediyoruz. Çünkü bu, Formula 1'in büyülerinden biri belki de"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir