F150 Krizi Tatlıya Bağlandı

yazar:

kategori:

F-150 model kamyonetleriyle ünlü Amerikanlı otomobil üreticisi, Ferrari’nin 2011 aracını ilk başlarda F150 olarak tanıtmasının ardından yasal süreç başlatmıştı.

Ferrari, Ford’un bu hamlesine karşılık aslında yeni araçlarının isminin F150th Italia olduğunu; F150’nin ise sadece bir kısaltmadan kaynaklandığını belirtmişti.

Bu karşılıklı açıklamaların ardından barışçıl süreç, Ford’un yasal süreci durdurmasıyla da mutlu sona ulaştı.

Ford sözcüsü Anne Marie Gattari: “Bu meseleyi barışçıl bir şekilde çözdüğümüz için mutluyuz. Bu şekilde Ford’un ünlü ve farklı F-150 tescilli markası, korunmuş olacak.”


Yorumlar

  1. Ferrari 150° Italia olmuş ismin son hali

  2. alonsoberker avatarı

    Ne çalması bilip bilmeden konuşuyosun ferrari o adı italyanın birleşmesinin 150. yılından dolayı koydu sende gelmiş çaldı diyosun

  3. katılıyorum

  4. yo hayır gayet mantıklı bi dokundurma yapmış aslında. Ticari anlamda hiçbir amaç gütmeyen bir takım (satış anlamında!) nasıl olur da FORD gibi başka bir dev firmaya ayak bağı olabilir acaba? Aşağıdaki yorumlarda google'daki arama sonuçlarıyla ilgili bi tartışma olmuş ve sanırım atladıkları birşey var. F150 yazdıklarında en yüksek "pagerank" e sahip sayfa zaten ford'un kendi sayfası. ve neredeyse 10 15 senelik site tirajını ferrari sadece 1 sene kullanacağı bir araçla imkansız ki geçemez. gel gelelim o kelimeyi aratacak çoğu insan (hatta belki de hepsi) F150 diye bir arama yaptığında istediğinin Ford mu yoksa Ferrari mi olduğunu bilir. Ferrari korkudan isim değiştirdi diye bi arkadaş yorum yapmış ona da sadece gülüyorum. Siz geçin dalganızı =)

  5. mertcan_massa avatarı
    mertcan_massa

    sen böyle yazınca bende bi deneyeyim dedim f150 yazdım ama ferrari f150th italianın resmi ilk 90da bile değil ilk 100de ise sadece 1 tane fotoğrafı var.

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Djarum sana gülüp geçiyorum (şu yorumunda eevap vermek isterdim ama seni ve senin gibilerinni bildiğimden cevap vermeyeceğim)

  7. F-150 eskiden beri bilinen ve yaygın Ford modelidir. Ferrari, muhtemelen Ford'un dava açacağını düşünmemiştir.

    Şu da var: Google'da arama yaparken F150 yazınca şimdiye kadar sadece Ford aracı çıkıyordu, F1 ve Ferrarinin popülaritesinden dolayı şimdi sadece Ferrari F150 görünmeye başladı. Ford bu durumu göz önünde bulundurmuştur.

  8. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    zaten tanınmış ismi Ferrari çaldı,Ford yasal süreç başlattı Ferrari'de korkudan ismi değiştirdi

  9. Bu ismi tanıtmak için milyon dolar harcamadan Ferrari sayesinde yaptınız ya, e artık bir teşekür edersiniz herhalde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir