McLaren, Alonso ile Çarpışmanın Yasını Tutuyor

yazar:

kategori:

McLaren Mercedes pilotu Heikki Kovalainen, Bahreyn’de 5. oldu. Lewis Hamilton, Fernando Alonso’ya ikinci turda arkadan çarparak erken ve plansız bir pit-stop yaptı ve yarışı 13. sırada tamamladı.

Kovalainen: "Çok zor bir yarıştı bugün. Harika bir kalkış yaptım ve ikinci viraja girerken Kimi’yi geçtim ama sonrasında 4.virajda geç fren yaparak geçildim ve yerini geri kazanmış oldu. Ardından 8. virajda çok derin girdim ve ön sağ tekeri kilitledim, bu da fazla titreşime neden oldu.Fazla titreşim nedeniyle araçta bir şey olacağından endişe ettim. İşler ikinci bölümde gelişti ve araç, birincil (sert) lastiklerde döndüğümüzde, sona doğru gerçekten iyi bir şekilde çalıştı. 5.lik, bugün yapabileceğimin en yükseği idi. Bunun yanında yine de zor bir günde puan alabildik ve esas şey de bu. Takıma ve iyi bir araca tamamiyle bağlıyım. Avrupa yarışlarının başlangıcı için gelişim amacıyla sıkı çalışamaya devam edeceğimizi biliyorum"

Lewis Hamilton: "Gerçekten hayal kırıklığına uğradım ve ilk kendimi suçladığım gibi takımı yüz üstü bıraktığımı hissediyorum. Cuma günkü kaza ile hafta sonuna ideal bir başlangıç yapamamıştık. Ama metanetli olup gelecek yarışta geri döneceğim. Kalkışta alt üst oldum. Sviçe yeteri kadar erken basamadım ve doğru motor ayarına geçilemedi, sonrasında da anti motor-durma göçtü. Çok yer kaybettim ama işler hâlâ kurtarılabilir durumdaydı. Daha sonra Fernando ile kaza geçirdim. Onun arkasındaydım ve sağa geçtim ve o da sağa geçti, olan bu. Bir yarış kazası olduğunu sanıyorum. Önlerde mücadele edecek tempoya sahip olduğumuza inanıyorum. Bu yüzden hâlâ kendimize güveniyoruz. Şimdiye kadar Formula 1’de iyi sürüşlerim oldu ve işlerin bazen yanlış gidebileceği neredeyse kaçınılmaz. Bunun yanında şampiyonada gidilecek daha çok yol var ve onu kazanmaya niyetliyim"

Takım Patronu Ron Dennis: "Alonso ile kazasının ardından Lewis için döndüğümüz tek lastik stratejisi düşünenler dışında takımların çoğu, aynı lastik stratejilerini uyguladı. Heikki’nin yarışı, yarışın son bölümlerinde en hızlı turu atmasına izin veren bir seviyede üstesinde gelmeye çalıştığımız önden kayma yüzünden engellendi. Lewis’in kötü kalkışı ve aracının büyük hasar almasına sebebiyet veren Fernando ile olan kazası, temposunu ciddi şekilde etkiledi ve sonrasında Barselona’daki yarış için motorunu koruma adına erken bir karar aldık. Woking, Brixworth ve Stuttgart’ta, Avrupa yarışlarının başlangıcı için iyi bir şekilde hazırlandığımızdan emin olmak amacıyla sıkı çalışmaya devam edeceğiz"

 


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ben Alonso' nun biraz kurnaz olduğunu ve orada bazı şeyleri bilerek yaptığını düşünüyorum.Sonuçta o bir profesyonel ve bunu çok güzel kapatabilir.

  2. bu kaza hami'nin startta hata yapması ile kaybettiği yerleri geri kazanmaya çalışırken fazla hırsla hata yaparak arkadan vurmasıyla olmuş. yani pilot hatası. her pilot hata yapabilir, her pilot geriye düştüğünde risk alıp hırsla saldırabilir ve sonucunda kaybedebilir. bunlar olabilir. hami'yi eleştirmemek lazım, sonuçta o da hatasını telafi edebilmek ve daha ön sıralarda yarışı bitirebilmek için kontrolünü kaybetti.

  3. Alonso orijinli McLarenci mi? Yoksa McLaren orijinli Alonsocu mu? Hayır ikisi de değilim aslında Hakkinen orijinli bir McLarenciyim ben. Ayrıca bir takımı tutmak doğruları söylemeyi engellemez.

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sevgili erhanf1 tabii ki ben de lewisin suclu oldugunu düşünüyorum aksini iddia etmek aptallıktan baska bir şey olmaz ama soyledigim seylerin baska dayanakları var..takımı yok etmek filan gibi cumleler her ne yaaprsa yapsın soylencek seyler degil bunu anlatmak istiyorum ama alonso orjinli mclarencilerin huyu bu diger forumlardan da biliyorum..hem mclarenciler hem de lewis kötü bir sey yaptıgından mutlu oluyorlar.şimdi anladın mı neden boyle soyledigimi?

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    .alonsoyu pek sevmem ama bu olayda en ufak bır hatası veya artnıyetı oldugunu sanmıyorum.burada tamamen hamıltonun kaybettıgı sıraları gerı almak ıstemesı gecen senekı rekabet dusmanlık ta ısın ıcıne katılınca agresıf bır sekılde geceyım derken ıstemeden yaptıgı bır hatadan baska bısey degıl.hamılton daha sakın olmayı dense her sekılde alonsoyu gecebılırdı zaten ama boyle seyler f1 de olabılıyor.trafık polısı olsam 8 de 8 hamılton kusurludur derdım

  6. hakan köşk avatarı

    alonso sonuna kadar haklı lemis suçluu

  7. Yani bir takım tutuyorsan objektif olamazmısın?
    Açık şekilde Hamilton un hatasıydı. Tıpkı Raikkonen in Avustralya da yaptığı gibi acele etti geçiş yapmakta ve kanadını kaybetti. Alonso savunma yapacak tabiki en doğal hakkı. İyi bir pilot olması hata yapmayacağı anlamına gelmez

  8. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Hamilton iki kere öndeki pilota vurdu. İkiside alonsoydu sanırım. İlk denemede köprü kanadını kırdı ikincisinde de tamamen kırdı. 🙂

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    her haberin altında lewis düşmanlıgını kusmana gerek yok arkadasım nasıl bi mclaren mantıgıyla hareket ediyorsun bilmiyorum ama alonso sevdan seni esir almıs her yorumunda,hayır bir de mclarenci oldugunu soyleme de tezat yaratma olur mu..

  10. Hamilton'un arabada sorun yoktu kendi dediği gibi. Kendi hatası McLaren'i yok etti tekrar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir