Trulli: "Alınan Puanlar Toyota'yı Umutlandırıyor"

yazar:

kategori:

Jarno Trulli iyi sonuçların devam ettiğini ve sezonun geri kalan kısmı adına Toyota takımına moral verdiğini söyledi.

İtalyan pilot Avustralya Grand Prix’inde beşinci sırada giderken yarış dışı kalmış fakat Malezya’da güçlü bir performans sergileyip finish çizgisini dördüncü sırada çekmeyi başarmıştı. Trulli bugün de puanla ayrılmayı başardı ve Bahreyn’de altıncı oldu. Toyota pilotu aldığı bu başarılı sonuçtan son derece memnun görünüyor ve bugün alınabilecek en iyi sonuç olduğunu düşünüyor.

" Bir diğer ilk altı içinde bitirdiğim bir yarış ve çok memnunum. Hem kendim hem de takım çok iyi çalıştık ve iyi iş çıkardık." diye konuşan Trulli 2007 sezonu boyunca topladığı bütün puanları bu sezon üç yarış sonunda elde etmeyi başardı.

" Yarışı zirvedeki üç takımın arkasında tamamladık ve bu haftasonundan beklediğimiz daha iyi bir sonuç. Güçlü bir başlangı yaptım, ilk virajın girişinde birkaç sıra daha yükselebilirdim. İlk başlarda Nico Rosberg’in baskısı altında viraja geldim fakat sonrasında kendi yarışımı çıkarmaya başladım. Aracın dengesi iyiydi. Hızlı olduğumu biliyordum ve iyi bir stratejimiz vardı bu yüzden iyi bir iş çıkardım."

" Aracın hızı oldukça güçlüydü, her iki araçta yarışı bitirmeyi başardı ve oldukça rekabetçi olduğumuzu gördü. Bu sonuç gelecek için umut veriyor. Şu anda Barcelona’daki test haftası için bekliyoruz ve gecek yarışlar için hazırlanmak adına İspanya’da çalışacağız."

Takım arkadaşı Timo Glock da kendi adına iyi bir yarış çıkardı ve puan sınırının hem dışında dokuzuncu sırada yeraldı.

Glock araçta kendisini rahat hissettiğini ve bu sezon ilk defa yarış tamamlayabildiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

" Güzel bir yarıştı ve genel olarak araçtan memnunum. Sürüş stilimde büyük bir gelişim oldu ve yarış boyunca bana yardımcı olan bazı küçük ayarlar yaptım. Yarışın ilk turları etrafımdaki herkes için çok enteresandı ve birbirleriyle çarpışıyorlardı."

" Yarışın ilk sektörünün ortalarındaki yağ sızıntısı sorun oluşturdu. Puan elde edebilirdik fakat yarışın orta böülümde Nico Rosberg ile çarpışmamım ardından hız kaybettim."

" Alonso ile mücadele etmek zordu fakat sonuta bitirebildiğim için mutluyum. Araç ayarları gerçekten de iyiydi, şimdi geri kalan zamanda geliştirme çalışmalarına devam etmek zorundayız."


Yorumlar

  1. Erhan Zambak avatarı

    Trulli ikinci baharını yaşıyor anlaşılan…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir