Toro Rosso Pilotları, Ricciardo'yu Tehlike Olarak Görmüyor

yazar:

kategori:

Düşük serilerdeki başarıları ve testlerdeki hızının ardından Avustralyalı Ricciardo, Red Bull’un gelecekteki yıldızı olarak görülüyor ve Ricciardo 2011’de Toro Rosso ile her cuma günü piste çıkacak. Bunun yanında Alguersuari ve Buemi’nin sadece sezonun ilk yarısı için garanti aldıkları ve Ricciardo’nun duruma göre 2. yarıda yarışabileceği söyleniyor.

Alguersuari “Daniel’in de araca binmesi bizim için önemli olacak çünkü geçen sene iyi olmayan çok şey vardı.”

“Daniel’in hızlı bir sürücü olduğunu biliyoruz ve gelişmemiz gereken yerlerde birlikte daha fazla sese sahip olacağız. Bunun yanında onun da pistlere çıkacak olması be pistleri öğrenmeye başlaması kendisi için iyi olacak. Daniel takımın önemli bir parçası.”

“Sonuç olarak baskı her zaman vardır. Kendi baskınızla yaşar ve ölürsünüz. Asla başkasının baskısı size zarar vermez. Kendi oluşturduğunuz baskı sizi yönlendirir. Bu negatif bir şey değil, aksine olumlu bir şey. İlk antrenmanda piste çıkmamayı çok da takmıyorum çünkü dürüst olmak gerekirse çok tur atmıyorduk.”

“Açıkçası araçta daha fazla zaman geçirmek önemlidir ancak bunun yerine Daniel’in bizimle olmasını ve aracı geliştirmesini tercih ederim. Geçen sene Red Bull’un rekabetçi aracıyla da testler yaptı ve her ikisini karşılaştırması çok önemli.” dedi.

Buemi “Her iki yarışta bir cuma sabah piste çıkmayacağız… Dürüst olalım, aslında pek de bir şey yapamıyorsunuz çünkü pist temiz olmuyor. Ve bunun yanında kıyas yapabileceğiz. Daniel Red Bull aracında çok hızlıydı ve Toro Rosso aracında neler yapabileceğini göreceğiz.”

“Açıkçası bizimle aynı araca sahip olacak ve bu takım için iyi çünkü takım onun iyi işler çıkardığını biliyor. Ben de bunun için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Toro Rosso daha önce de sezon ortasında sürücü değiştirmekle tanınıyor. 2007 sezonunun ortasına Scott Speed takımdan gönderilerek yerine 2010 şampiyonu Sebastian Vettel getirilmişti. 2009’da ise Sebastien Bourdais gönderildi ve yerine Alguersuari getirildi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir