Vettel Zor Bir Sene Olacak

yazar:

kategori:

Red Bull, geride kalan testlerin ardından yine en güçlü takım olarak gösteriliyor ancak Vettel sezon başlamadan önce bunu kabul etmiyor.

Vettel “İlk başta bunu söylemek çok zor olur. Aracımda 1 numaraya sahip olduğum için avantajım olmayacak. Ama açıkçası bu hoş bir duygu ve geçen sene harika başarı elde edip rahatladık.”

“Umarım bu beni daha da güçlendirmiştir. Her şeye rağmen uzun ve zor bir sezon olacak.” dedi.

2011’de KERS geri dönecek ve yeni Pirelli lastikleri spora girecek. Vettel, lastiklerim çok etkili olacağını düşünüyor.

Vettel “İyi bir araca sahip gibi görünüyoruz ancak yine de şu an konuşmak için erken. Bu yüzden bekleyip görelim. Bu sene bir çok değişiklik oldu ve yeni sezon öncesinde tüm paketi hazırlamakla uğraştık.”

“Hazırlıklar oldukça yoğun oldu ve mümkün olan en iyi paketi hazırlamak için çok sıkı çalışıyoruz.  Aracı hazırlamak için asla çalışmalar yeterli değildir.”

“Lastikler geçen seneye göre çok farklı ancak bu herkes için aynı. Yarışlar da değişecek. Şu anda 2 pit stop bile imkansız görünüyor bu yüzden 3-4 pitli yarışlar olacak ve bu yarışları ilginç yapacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bu sezon son birkaç yıl olduğu gibi bilinmezliklerle dolu olacağını düşünmüyorum.Çekişme RedBull ve Ferrari arasında olacakmış gibi duruyor ama pilotların lastiklerle ilgili endişeleri durumu değiştirir mi bilinmez

  2. oooolesine ooole avatarı
    oooolesine ooole

    McLaren 2010 da sayısız kez pitte geçildi rakiplerine. F1ilyoF1'e kesinlikle katılıyorum…

  3. Bu arada en fazla 2 pit olur. 3 veya 4 pit te yapan çıkar. Yarışın sonuna doğru en hızlı turu atmak için mesela.

    Şöyle bir düşünürsek, yumuşakla başlayıp iki set sert kullanıp yarışı noktalar takımlar normal şartlarda. Canada da ne olucağı belli olmaz tabi.

  4. 2010 u izlemedin herhalde. Kaç tane 3 sn lik pit gördün McLaren da? Ben bir kere Suzuka da gördüm Button nun ki. Diğer pitlerimiz videolara konu oldu. Nezaman Formula 1 sitesinde video izlesem McLaren pit görüntüsünü yavaşlatılmış gösteriyor.

    F1 Racing de en iyi pit yapan takımları sıralamıştı bir sayısında. McLaren yanılmıyorsam ilk 5 te bile değildi.

    Strateji bakımından dediğinde doğrusun ama bizim pit ekibi 2010 da benden bir çok laf yedi. Özellikle Türkiye GP sinde.

  5. F1 de mc laren kadar başarılı pit ve strateji uygulayan bir takım mı var,eğer sen mc laren için endişeliysen bizim ağlamamız lazım:)

  6. Alonso&Massa  avatarı

    Lastikler 17-20 tur giderse zorlayarak 2 pit.Bazıları 3 pit yaparda.4 pit nasıl olur?Yani bu Barcelona testlerinde daha ayrıntışlı bakacam ama şöyle birşey var.Birisinin lastikleri 15.turda bittiyse,diğerininkinde 20.turda biter.Bu durumda o 5 tur fazlada tur başına en fazla 1-1.5 sn avantaj sağlar.Böyle bir durumda öndekide 2-3 tur idare edebilirse,4 pit imkansız bence.

  7. McLaren pit ekibi tek bir pitstobu doğru düzgün, zar zor yaparken 2 veya 3 ü nasıl yapıcaklar merak erdiyorum. Yarış esnasında çok şey değişebilir bu sezon. Kolay olmayacak kazanmak.

    Çok vukuatlı bir sezon bizi bekliyor sanki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir