Whitmarsh Pist Tasarımları Eleştirilerine Hak Verdi

yazar:

kategori:

2011’de ayarlanabilir arka kanatlar, KERS ve yeni Pirelli lastikleri, pist üzerindeki gösteriyi arttırmayı amaçlıyor.

Ama yakın zamanda Jackie Stewart, yeni pistlerin tasarımlarını eleştirmiş ve bazıları bunu desteklemişti.

McLaren ve FOTA Başkanı Martin Whitmarsh: ” Geniş virajları ve birden fazla çizgi imkânı olan Cleveland gibi havaalanı pistlerini düşünün. Ne kadar kolay olabileceğini görebilirsiniz”

Ama Whitmarsh, organizatörlerin de eleştirilmemesi gerektiğini düşünüyor ve Abu Dhabi örneğini gösteriyor. Geçen sezonun son yarışı durağanken ondan önceki sene iyi bir gösteri ortaya konmuştu.

Whitmarsh: “Öte yandan bunu kaçan bir fırsat olarak da görebilirsiniz; Formula 1’de en uzun düzlüğe ve onun ardından da sadece bir geçiş çizgisi olan şikanınız varken”

“Brezilya iyi bir örnek. Tesisler iyi değil ama yarışlar muhteşem”

“Bu yüzden etrafta bir yapı ve finansal sınırınız olmaması halinde çölde yeni bir pist yapmaya başlarken, dünyadaki en iyi virajların bazılarını kopyalanmaması ve kolay yola gidilmemesi yazık”

Dünya şampiyonu Sebastian Vettel, geçişlerin kolay hale getirilmemesi gerektiğine inanıyor ve futboldaki gol kadar değerli olmasını istiyor.


Yorumlar

  1. vettel rb6 yokkende str ile monzayı kazandı hala çıkmış rbr den bahsediyosunuz ya gülüyorum sadece.

  2. Bence HRT olsa da böyle konuşurdu.Sonuçta istedikleri gibi pist yapsınlar HRT ancak benim arabayı geçer 😀 Vettel de olsa Alonso da olsa .

  3. alonzomanyaa  avatarı

    Uyanık vetele bak hele, pole alırım uzar giderim kimsede bana gol atamaz diyor. Haklı tabi, altında HRT olsaydı da böyle konuşurmuydu acaba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir