Lastiklerin Gerçek Durumu Son Testte Belli Olacak

yazar:

kategori:

Pirelli’nin 4 kuru zemin hamuru, kış testleri boyunca denendi ama sezonun ilk 3 yarışı için sert ve yumuşak lastiklerin seçilmesi nedeniyle Katalunya’daki son testlerde takımlar, bu hamurlar üzerinde duracaklar.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, bu testlerin temsil değerinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Hembery: “Sezonun başı için hamurları duyurmamızla birlikte takımların çoğu, sert ve yumuşak PZero lastiklerine yoğunlaşacak”

“Uzun sürüşlere ve yarış simulasyonlarına odaklanmalarını bekliyoruz; böylelikle önceden test verilerinden tahmin ettiğimiz sonuçlar doğrulacak: Her yarışta 2 ve bazen de 3 pitstop görülecek”

2011’de beklenen pitstop sayısı, kış döneminin konuşulan konularından biriydi ve Pirelli, yarışlarda strateji ve gösterinin daha etkili olabilmesi için agresif bir tasarım benimsemişti; bu da, bazı pilotlar tarafından eleştirilmişti.

McLaren’den Lewis Hamilton, bu lastiklerle daha yavaş gittiklerini söylemiş, Ferrari’den Fernando Alonso ise, daha fazla pitstop yapmanın yarışları karmaşık bir duruma sokacağını belirtmişti.

Hembery, kış testlerinde şimdiye kadarki düşük hava sıcaklıklarının, lastikleri değerlendirme konusunda yeterli sonuçlar vermediğini söyledi ve eğer bu hafta sıcaklıklar daha yüksek olursa, lastik aşınmaları ve pitstop sayıları için net bir tespit yapabileceklerini ekledi.

Hembery: “Barselona’daki son test, sabah sadece 6 derecede yapıldı; bu da pist yüzeyinin kauçuk kaplanmasına yardımcı olmadı, strateji açısından gerekli bilgileri sağlamadı”

“İlk yarış Avustralya’da beklediğimiz kadar olmasa da bu hafta daha sıcak bir hafta bekliyoruz”

Barselona’daki son testler yarın başlıyor ve ilk gün Williams, Mercedes, Ferrari ve HRT piste çıkmayacak.


Yorumlar

  1. pirelli'yi eleştirenleri anlamyırum açıkçası. geçen seneyi saymazsak, önceki yıllarda 2 pit stop görmek çok çok doğal bir durumdu. bazı yarışalrda 3 pitstop yapanlar gördük. schumi'nin alonso'yu 4 pitle geçtiği magny-cours yarışının tadı hala damağımızda. bunun yanında geçen yıl 1 pitstopla geçen yarışlarda uyuklamamak için bir suratımıza su dökmediğimiz kalmıştı. şimdi pirelli, tüm bu sıkıntı ve sıkıcılığın üzerine sünger çekiyor, özlediğimiz yarışlar geri dönüyor, üstelik bu şekilde olmasını isteyen FIA ve takımlar, ama pirelli yine yaranamıyor kimseye.

    geçen sene kobayashi'nin valencia'da 60 tur aynı lastikle turladığını, b.stone'daki çok bilmişlerin "yumuşak lasitklerimizle 17-18 tur gidileceğini tahmin ediyoruz" dediği yarışlarda pilotların 40 tur gitmesi, tüm dünyaya edilmiş bir küfür gibiydi, milleti resmen salak yerine koydular. neden? aman lastik falan patlar da markamızın prestiji sarsılır diye. sonuç? resmi geçit modunda geçen bir alay zevksiz yarış. geçen yılki kanada yarışı'da fazla pit yapılması nedeniyle elimiz böğrümüzde yarış izlemedik mi, kim o yarıştaki keyfi inkar edebilir?

    formula1'i inek gibi sağıp izleyicilerini aptal yerine koyan b.stone'un defolup gitmesinden çok memnunum. özlediğimiz bilinmezliklerle dolu ve heyecanlı geçecek yarışlar için elinden geleni yapan pirelli'yi ise tebrik ederim. adamlar "marka prestiji sarsılır" düşüncesine aldırmadan çatır çatır agresif lastik ürettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir