Brawn, Takımdan 100 Milyon £ Kazandı

yazar:

kategori:

Ferari ve Honda’nın patronu, takımı Nick Fry ile birlikte Japon üreticiden temsili bir rakamla -1£- karşılığında devralmıştı.

Takımın ismi daha sonra Brawn GP olarak değiştirildi ve 2009 sezonunda hem pilotlar hem de takımlar şampiyonluğuna uzandı.

Takımın hisselerinin büyük bir bölümü daha sonra Daimler/Mercedes ve Aarbar’a satıldı ve yine bir isim değişikliği ile takım, Mercedes GP oldu.

Bu sene ise bahsi geçen şirketler, Brawn ve Fry’ın elinde kalan %24,9’luk hisseyi de satın aldı.

Takımın tamamının devri sonunda Ross Brawn, 100 Milyon £ kâr etti.


Yorumlar

  1. Böyle saçma bir mantık olabilirmi? Senin mantığında olsa bu adam Ross Brawn olamazdı. Personel olarak (maaşlı) çalıştığı dönemde efsane oldu.

  2. Herşey para değil.Eğer öyle olsaydı 7 kez dunya sampıyonu olmus ve milyondoları kasasında bırıktıren schumacher tekrar geri gelip yarış kazanmak için kendini hırpalamazdı.F1 de yarışlar kazanmayı, şampiyonluklar elde etmeyi herseyden ustun goruyor bu ınsanlar aksı takdırde kasasını dolduran çekılırdı,biz izleyenler için bile FORMULA 1 in buyusu bambaşka birşey kaldıkı bu ınsanlar bu ısın tamda merkezındeler.

  3. -Daha önce de yazmistim
    -Brawn GP kuruldugunda bu adamin kazanmaktan baska caresi yoktu
    -Takim onundu
    -her seyini ortaya koyup 2009 sezonunda basaili olmaktan baska caresi yoktu
    -simditakim onun degil. Orada calisan durumunda
    -Cebinde de 100 milyon var
    -Kaybetse 2010, 2011 sezonunu ne farkedecek onun icin
    -bu nedenle ben Mercedes GP ye 2011 de bir sans görmüyorum.
    -Baski yoksa basari da yok.

  4. Honda'nın hisselerini almak çok büyük bir riskti ve bu riski göze alarak elini taşın altına koydu. Bunun sonucunda karşılığını fazlasıyla aldı. Kendisini tebrik ediyorum.

  5. Allah bereket versin takımı satın alarak risk almıştı ama kar etti ve bunuda hak etti.kimsenin aklına gelmeyen çift katmanlı difüzörü buldu.ve aslında newey den daha iyi bir otomobilde yaratabilirdi ancak takımın kaynakları yetersizdi.bu yıl iyi bir araba tasarlamıştır muhakkak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir