Montezemolo: "Ford'un İsim Şikayeti Tuhaftı"

yazar:

kategori:

2011 aracını F150 olarak tanıtan Ferrari, Ford’un F 150 isim hakkına sahip olduğu nedeniyle dava açmasının ardından 2 kez aracın isminde değişikliklere gitmişti.

Montezemolo “Ford tuhaf bir istekte bulundu. Ticari bir değeri olmayan ve sadece Formula 1’le ilgili, İtalya’nın 150. yılını kutlayan bir isim kullanmıştık.”

“Ancak bundan dolayı bu seviyede endişelendikleri için, bu endişeden onları kurtardık.” dedi.

 


Yorumlar

  1. fanatigi degilim ama cevap vereyim:

    http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_MP4/1

    ilk olarak 1981 yilinda kullanilmis. Marlboro Project 4 acilimi.

  2. Ancak adam hak ve hukuk üzerine eğitim almış haberin olsun.

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bu arada konu açılmışken size bir soru; MP4 ne zamandan beri kullanılıyor ve neyin kısaltmasıdır. Netten bakıp bana cevap vermeniz için sormuyorum, bilen arkadaşlara sözüm yok ama bunu bile bilmeden McLaren fanatiği olan arkadaşlara bu soru

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bu arada konu açılmışken size bir soru; MP4 ne zamandan beri kullanılıyor ve neyin kısaltmasıdır. Netten bakıp bana cevap vermeniz için sormuyorum, bilen arkadaşlara sözüm yok ama bunu bile bilmeden McLaren fanatiği olan arkadaşlara bu soru

  5. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben sizin gibi sataşmak yerine haber hakkında yorum yapsam daha iyi olacak galiba. Farklı sektörler olduğu göz önüne alınırsa (F1 bir motorsporudur, ticari amaçlı otomotiv sektöründen farklı olarak araç satma ve ticari markalaşma gibi hedefleri yoktur, markalaşma olsa olsa takım ürünlerinde olur, Ferrari'nin de yol otomobilleri takımdan ayrı olarak ayrıca otomotiv sektöründe yer alır, kaldı ki bu ismi taşıyan araç Ferrari'nin yol otomobilinde kullanılmamıştır) bu koşullarda Ford'un isteği gerçekten ilginçtir.
    MP4 ismi Heckler & Koch adlı bir silah şirketinin kullandığı markadır. Bu şirketin McLaren'e dava açması ne kadar garip olursa, Ford'un Ferrari'ye dava açması o denli gariptir.
    Ama bir neden arıyorsak, geçmişe dönelim ve Ford'un Ferrari'yi satın alamamasından kaynaklanan kızgınlığını, bunun üzerine Ferrari tarafından tasarlanmış olan Ford GT modelini üretip, GT40 ile kazandığı başarıları hatırlayalım. Konunun bu iki şirketin eski dayanan kan davasından kaynaklandığını düşünmek en mantıklısı sanırım

  6. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ''Ticari bir değeri olmayan ve sadece Formula 1'le ilgili''
    hem bir kere yazılışlarıda farklı Ford'unkinde arada tire işareti var.

  7. hııı çok güzel hayallerim var, bunları alonsoya anlatıp senaryoya çevirmesini isteyeceğim. sizin aranızdan su sızmıyor sanırım benim yerime iletirmisin kendisine?

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    tuhaf filan değil, F150 Ford'un tescilli markası. bu adamın haktan hukuktanda haberi yok. yine garip saçma açıklamalar monti den.

  9. Alonso&Massa  avatarı

    iyi,o yüzdenmi kuruyorsunuz =)

  10. Hayal kurmak güzeldir…

  11. Alonso&Massa  avatarı

    Sadece sataşmak için yazan,Schumacher gönderildikten sonra Ferrari'ye nefret kusan zihniyet.Başarılar Rosberg.Umarım 2010 dakinden daha fazla fark atarsın takım arkadaşına.

  12. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Doğru, size karşı yapılan herşey tuhaf zaten.Davadan tırstık demiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir