Basın – Ferrari, Red Bull Tarzı Egzoz Geliştirdi

yazar:

kategori:

Autosprint’e göre Davide Rigon’un gerçekleştirdiği testlerde Ferrari, aracın gelişimi için bir çok yeni şey dahil etti ve bunlardan birisi Red Bull tarzı egzozdu.

Autosprint ayrıca yayınlamış olduğu fotoğrafta da aracın arka kanadının ve bölümünün değiştiğini gösterdi. Bunun yanında sidepod hava girişleri de düzenlenmiş.

Bu arada Williams’ın Teknik Direktörü Sam Michael, Red Bull’un Ferrari’nin yarım saniye önünde olduğunu söyledi.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo ise test zamanlarının önemsenmemesi gerektiğini söyledi ve “Şu anda kesin olan iki şey var. Testlerde çok fazla yol kat ettik ve dayanıklılığımızdan oldukça memnunuz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Alonso&Massa  avatarı

    =)

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    @Alonsomassa
    Süpersin dostum yorumuna katılıyorum Aynen Ferrarinin ismi tarihe dayanıyor kısa öz olarak anlatmışın fazla söze gerek yok kaldıramayanlar artık onlar anladı ne demek istediğimi . 🙂

  3. Alonso&Massa  avatarı

    mp4-26 sence çok normal bir isimmi?Robocop kodu gibi.En azından bizimkisi tarihi anlatııyor.İtalya'nın 150.bağımsızlık yıl dönümü.Sizinki neyi anlatıyor?Obez ingilizlerin kıyafet numaralarımı?

  4. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Sonunda çok küçük de olsa ön kanat'ta güncelleme yapılmış kesin şampiyon'uz :))

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kural boşluğundan ilk yararlanan Newey'dir.Eksoz gazlarının difüzörü beslemesi yasak ama yine de küçük kanallar sayesinde bir şekilde besleme yapılıyor.Geçen yıl haziran temmuz aylarında hemen hemen tüm takımlar denedi.Bazılarının ki (MGP)geri tepti.Bu yıl bu tarz üstünde durulması gereken bir durumu da beraberinde getirmiştir.Hayırlı olsun.

  6. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Arkadaşlar nedir bu tartışmalar. Küçük çocuklar gibi. Yok benim babam senin babanı döver misali.. 🙂

  7. hadi bırakalım süspansiyon ssitemini değiştirmeyi, Ferrari 2010 aracının ismini bile doğru dürüst değiştiremedi:D F15o

  8. STR'yi örnek almanız gerek, adamlar RB'un öz kardeşi sayılır sizin kadar RB sistemi kullanmıyorlar üstüne çift katman yapmışlar tek başlarına.

  9. Alonso&Massa  avatarı

    Mc Laren ~Mercedes GP~ gibi insanlar 1.6 saniyenin hırsını biz olamasak nerden çıkaracaklar.Bırakın tahrik etsinler kapılmayın.önce hamilton sonra button,martin hepsi umutsuz.hamilton lastikleri koruyamayacak diye bunların hırsı.

    Mc Laren ~Mercedes GP~ e sorsan hamilton başarılı olsun ister.mclaren başarılı olsun ister.Ama niye ister..bende onu anlamıyorum.Bu arada siz STR ile ilgenilenin aracı griye boyar yarışırsınız.sizin iki kankiyi çok yorumcu gördüm STR hakkında =))

  10. hahaha herkes derken kaç takım geçmiş? siz kendi yolunuzda pushrod ile ilerliyorsunuz, hrt de yaprak yay kullanarak ilerliyor evet:D

  11. rocco junior avatarı

    Ferrari başka takımların yaptığını mı yapıyor?Aksine herkes pullrod süspansiyon seçti RByi taklit etti biz pushrod seçtik.Yani kendi yolumuzda ilerledik.Ama sporu takip etmek ayrı bilip bilmeden konuşmak ayrı.Hem zaten egzoz çözümleri hemen herkesin aynı mevcut kurallar dahilinde hep benzer difüzörü gazla besleyen egzoz çözümleri olucak.Az araştırın teknik kuralları gelişirsiniz

  12. Ferrari'nin ilk fotolarında en belirgin özellik karoserin arka tarafının çok dar olması idi.

    daha açık taban zemini ve üstüne basacak egzoz gazı içinmiş..

    arka lastik ısı ayarı içinde yararlı olur. eğer bir kapakçık ile kasanın içinden gaza yön vermeyi de eklemişler ise. (tabii gazın tamamını değil.)

    virajlarda daha fazla gaz gönderilir, düzlüklerde nazaran eksiltilir. monaco için oldukça faydalı olur.

    bir problem fren soğutma kanalının güzergahına engel olması. bunun içinde karoserin üzerinden (aniden alçalan eğimli kısım) gelen havayı doğruca egzoz gazının üst kısmına gönderip alt tarafa yapıştırmakla bulmuş olabilirler.

    komplike.

  13. Kötü birşey değil ama ben burda redbull u küçümseyenleri kastettim (içip sıkar atarım diyen tipler) Her takım birbirinin yaptığı şeyleri yapmaya çalışıyor ama şampiyonluğu şans takımıda küçümseyenlerin gidip onların yaptıkları şeyleri yapmaya çalışmaları tam bir zıtlık oluşturuyor.

  14. Alonso&Massa  avatarı

    Vairano düzlük testiydi.Test pilotu yaptı.Buna izin var.
    İkincisi eğer 2009da kurallar değiştirimeseydi RBR şu anda puan mücadelesi veriyor olurdu.
    Üçüncüsü takımların birbirlerinden birşey alıp bunu geliştirmeleri yada kullanmaları kötü birşey değil.

  15. hiç bir özel sürüş yada test yapmazken (benim bildiğim)ferrari nasıl vairanoda aracı piste çıkarır.böyle bir şey varsa tüm takımlar yapsın aynı şeyi

  16. Bu redbull un nekadar büyük takım olma yolunda ilerlediğini gösteriyor koskoca ferrari başka takımların yaptıklarını yapmaya çalışıyor baksanıza üzüldüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir