Pirelli: "Aşırı Bozulma Endişeleri Yersiz"

yazar:

kategori:

Formula 1’in yeni lastiklerle çalışmalara başlamalarının ardından bir çok takım ve pilot, lastiklerin aşırı bozulma yaşadığını ve bunun çok fazla pit stop gerektireceğini söyledi.

Ancak lastiklerin performansına yakından bakıldığında, Pirelli’ye göre çok aşırı durumlar söz konusu değil.

Paul Hambery “Geçen testlerin ardından biraz analiz yaptık ve tüm takımların simülasyon verilerine bakarak herkesin 3 pit stopla yarışı bitirebileceklerini gördük.”

“Oradaki sıcak koşullarda normale göre daha fazla bozulma olduğunu dikkate alırsak, 4-5 pit gibi iddiaların doğru olmadığını, yanlış olduğunu görüyoruz. En zorlu koşullarda maksimum 3 pit bekliyoruz.” dedi.

Hambery, bu sene 2 pit stop olmasını planladıklarını ancak 3 pit stoplar olursa bile bundan mutluluk duyacaklarını yineledi.

 


Yorumlar

  1. schumacher, david couldhar değil,schumacher alonso olmalı. sene de 2004 olması lazım

  2. kesinlikle katılıyorum bazı yarışları izlerken esnemekten bıkmıştık biraz heyecan ve bilinmezlik iyi olur.Birde şu dandik takımların yerine bmw ile toyota olsaydı…

  3. Alonso&Massa  avatarı

    yorumlarını okurken heyecanlandım.Gerçekte umarım bize vaad ettiklerini verebilir Pirelli.Bence 3 pit görmek isterim.4 fazla olur ama.

  4. bir ekleme daha yapayım, yılı tam hatırlayamadım şimdi. hungaroring'de schumacher, david couldhard'ı geçmek için fazladan bir pit stop yapmaya karar vermişti yarış içerisinde. ve ihtiyacı olan 25 saniye farkı oluşturarak pitten önünde çıkıp galip gelmişti. tabi bizlerde o fazladan 25 saniye zaman farkını açarken attığı turları izlerken yaşadığımız heyecan anlatılmaz.

    değişik benzin yükleri ile kurulan stratejileri katlettiler zaten. geçen yılki gibi kamyon lastikleri ile de, strateji yapılabilecek tek alan olan lastik belirsizliğini de yok ettiler. geriye ne kaldı?

    unuttunuz mu cumartesi günleri sıralamadan sonra, yarışa kadar yüzlerce yorumla benzin yükleri ve stratejileri hakkında kafa patlattığımız günleri.. strateji geliştirebilecek alanlar daima heyecan verir, bilinmezliği arttırır. neyse ki bu yıl, cumartesi akşamlar kafa yoracağımız bir mevzu olacak lastikler sayesinde.

  5. hiç takmayın kafanıza, böyle devam. 2-3 pit stoplu yarış seyretmekten keyif almayacak taraftar tanımıyorum. resmi geçit töreni gibi tek pit stopla geçen yarışlar kabak tadı vermişti. süper gidiyor yeni lastik kuralı.

    magny-cours'da kolay kolay geçiş olmaz, bildiğimiz gibi. ama schumacher'in alonso ile kapışıp unutulmaz 4 pit stoplu stratejisi ile kazandığı yarışın heyecanını hatırlayalım.

    geçen yıl onca tek pitstopla biten yarışlara inat, kanada'da lastiklerin erken bozulması ile birlikte 3 pit stop ile koşulan yarışın zevki unutulur mu?

    örneğin monaco'da ya da valencia'da ya da hungaroring'de… hava kuruysa ve öndeki hata yapmazsa sittin sene geçiş olmaz. ama bir pilot önde, lastikleri koruyarak gider, 2 pitstopla yarışı bitirmeye çalışır, hemen arkasındaki geçiş yapamayacağını bilerek 3 pitstop stratejisine dönerek gaza asılır. bize de heyecanla izlemek düşer..

    2008 istanbul'da massa vekimi-ve hamilton'un çekişmesine bakalım.. massa ve kimi 2 pitle yarışı çıkardı, hamilton 3 pitle denedi. massa'yı pist üstünde geçti gitti, ama massa yeterli farkı korumayı başararak hami'nin son pit çıkışında önünde kalmayı başardı, kazandı. kimi ile hamilton'un çıkışları arka arkaya oldu, kimi acaba hamilton'u geçebilecek mi, hamilton acaba kimi'yi geçecekj farkı açacak mı diye heyecanla izledik yarışı. tadını kim unutur?

    bir de dönüp geçen seneki (yağmur olmayan havalardaki) tadsız tuzsuz tren vagonu gibi geçen yarışlara. öyle anlar oldu ki bir pilot geçiş yapsa da dişimi kırsdam diye bekledik neredeyse. herkes hatasız, herkes sırasına sadık, herkes pazar gezmesinde gibi. ne bir atak, ne bir heyecan..

    kararı biz izleyiciler verelim.. hangisi? benim tercihim kesinlikle çoklu piti zorunlu kılan yarışlardır. pirelli'yi bu konuda dikine dikine gittikleri için tebrik ediyorum. sonunda bir firma çıkıp, f1'in izleyici kısmını da hatırlamayı akıl etti…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir