Renault, Puansız Piquet'i Övdü

yazar:

kategori:

Brezilyalı çaylak pilot Nelson Piquet, 3. yarışında da puan alamamasına rağmen Renaul takımında güçlü destek aldı.

Pat Symond: "Çok iyi bir başlangıç yaptığını düşünüyorum. Zorlu oldu ama bu, onun ne kadar iyi olduğunu vurguluyor."

"Sezon başlamadan önce bir çok insan, onun ne durumda olacağını merak ediyordu ve çok zor bir Avustralya GP geçirdiğinde odak noktası muhtemelen, ‘Her zaman ters mi gidecek’ olmuştur"

"Ama Malezya’da çok güçlü bir şekilde geri döndü ve burada da oldukça güçlüydü. Eninde sonunda Fernando’nun onu sıralamada geçeceğini biliyorum ama bu utanılacak bir şey değil"

"Antrenman sürecinde Nelson, aracı geliştirme konusunda çok iyi bir iş çıkarıyor ve gerçekten üstesinden geliyordu. Bu yüzden onu bir takım olarak biraz yüz üstü bıraktığımız gerçeğinden çok bu seneye başlangıcından çok memnunum."

Eski dünya şampiyonlarından Nelson Piquet’in oğlu, bir sene test pilotluğunun ardından Renault’un yarış koltuğunu bu sezon başında geçmişti.

McLaren ayrılan İspanyol iki dünya şampiyonluğu bulunan Alonso, Renault’a ilk 3 yarışın ikisinde puan kazandırırken Piquet, sadece bir 11.lik elde edebildi.

Yarışın başlarında yağ nedeniyle spin attı ve sonrasında ikinci pit-stop ardından vites kutusu sorunu nedeniyle yarış dışı kaldı.

Piquet: "Sonuç, istediğimiz gibi değildi ama bu hafta sonundan da çok ders çıkarabildim ve bnim yapmayı sürdürmem gereken şey de bu"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir