Domenicali: "Ferrari Rahat Olmayacak"

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, Bahreyn’de üstün bir performans sergileyip ilk iki sırayı almalarına rağmen İtalyan takımın hala şampiyonanın bu sezon zor geçeceğini beklediğini söyledi.

Felipe Massa, Avustralya ve Malezya’da hayal kırıklığıyla sonuçlanan iki yarışın ardından Bahreyn’de zaferle geri döndü. Takım arkadaşının liderliğiyle geçen yarışta Kimi Raikkonen BMW’den Robert Kubica’nın önünde ikinci sırayı aldı.

Raikkonen’in üstünlüğüyle sonuçlanan Sepang’ın ardından bu galibiyet Ferrari’nin üstüste ikinci zaferi oldu.

Bu sonucun ardından Ferrari markalar klasmanında lider BMW’nin bir puan gerisinde ve McLaren’in ise bir önünde ikinci sıraya yükseldi.

Ferrari’de üstüste galibiyetlerin alınmasına rağmen, Domenicali takımın hala daima zorlayabileceği kadar zorlamayı planladığını söyledi.

domenicali_ferrari_500_bahreyn_356678460.jpg

" Başlangıçtan bugüne kadar her zaman söylediğim gibi, bu sene yakın bir şampiyona bekliyorum. BMW bunu gösterdi, testler boyunca iyiydiler ve kesinlikle geçen seneden daha iyi bir durumdalar."

" Her zaman söyledim ve yine söylüyorum: çok ama çok uzun bir şampiyona olacak. Klasmanda takımlar birbirine çok yakın ve üç takımı sadece iki puan ayırıyor. Bu da gösteriyor ki bu önemli bölümü gözardı edemeyiz. Çünkü diğerleri daha fazla önemli puanlar alabilirler. Bu yüzden dayanıklılık hızımızı korumak önemli olacak."

" Fakat unutmamalıyız ki aracın gelişimini en üst düzeyde tutmaya devam etmeliyiz, çünkü diğerleri uyumayacak, İspanya’da daha güçlü bir şekilde geri gelecekler ve Barcelona’da McLaren’in geri geleceğini ve standartlarına ulaşacağını umuyorum."

" Bu yüzden çok fazla çalışmalıyız ve yapabileceklerimizin farkında olmalıyız, konsantre olup gerekeni yapmalıyız: pist üzerinde cevap vermek."

Raikkonen bugünkü sonuçla birlikte pilotlar klasmanında liderliğie yükselirken yarışı kazanan Massa bu sezon ilk kez puan kazanarar altıncı sıraya yükseldi.


Yorumlar

  1. Malezya GP sinden sonra çektirdikleri fotoda Raikkonen in kupasına içli içli bakıyodu Massa. Şimdi güzel oldu =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir