Barselona'da 3. Günün Lideri Perez Oldu

yazar:

kategori:

Bu haftayı domine eden, sıralama simülasyonunda 1.21.761 elde eden ve dün Sebastian Vettel’in elde ettiği en iyi dereceyi bile geçen çaylak sürücü Sergio Perez dur diyen isim oldu.

Ferrari’den Felipe Massa, Perez’in 0.331 sn gerisinde 2. oldu ve Massa da bu derecesini tek turluk sürüşte elde etti. Ancak Ferrari genel olarak uzun sürüşlere odaklandı ve Massa bugün 132 turla en çok çalışan isim oldu.

Testleri domine eden Red Bull’dan Mark Webber, bugün 3. oldu ve en hızlı turunu 5 turluk bölümün ilk turunda elde etti. 

Williams’tan Rubens Barrichello, sıralama tarzı sürüşle 4. olurken onu Mercedes’ten Michael Schumacher takip etti. Takım çalışmalarını ikiye böldü. Testlerin ilk bölümünde yeni egzozla birlikte ağır yakıtla çalışan Schumacher, daha sonra yeni güncellemelerle sürüşler gerçekleştirdi ve en hızlı turu sıralama tarzı turda geldi.

Nick Heidfeld’in 6. olduğu günü Lotus’tan Kovalainen 7. sırada tamamladı. Renault günü her iki sürücüsü arasında ayırdı ancak Vitaly PEtrov genel olarak KERS sorunu yaşadı ve 8. olabildi.

Mclaren takımı ise daha önce açıklandığı gibi bugünü es geçti ve çalışmalara yarın devam edecek.

Poz  Pilot             Takım            Süre       Fark        Tur
 1.  Sergio Perez        Sauber-Ferrari        1m21.761s             95
 2.  Felipe Massa        Ferrari               1m22.092s  + 0.331s   132
 3.  Mark Webber         Red Bull-Renault      1m22.466s  + 0.705s   97
 4.  Rubens Barrichello  Williams-Cosworth     1m22.637s  + 0.876s   105
 5.  Michael Schumacher  Mercedes              1m22.892s  + 1.131s   89
 6.  Nick Heidfeld       Renault               1m23.541s  + 1.780s   32
 7.  Heikki Kovalainen   Lotus-Renault         1m23.990s  + 2.229s   40
 8.  Vitaly Petrov       Renault               1m24.233s  + 2.472s   24
 9.  Adrian Sutil        Force India-Mercedes  1m24.334s  + 2.573s   108
10.  Jaime Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari    1m24.779s  + 3.018s   107
11.  Jerome D'Ambrosio   Virgin-Cosworth       1m27.336s  + 5.575s   96
12.  Jarno Trulli        Lotus-Renault         1m34.485s  + 12.724s  6

 

 Barselona Testleri Fotoğrafları İçin Tıklayınız.


Yorumlar

  1. iyi buluş ferrariyede lazım

  2. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Mağrur ama hayal kırıklığına uğramış gibi.beğendim

  3. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Boğa kırmızı görmesin saldırır

  4. itiraf ediyorum…

    ben de hızımı saklıyorum, trafikte hep 30km/h yavaş kullanıyorum üstelik dolu depoyla.. 😀

  5. mclaren neden bugünü pas geçti bilmiyorum ama beklendiği üzere yağmur yarın piste ulaşırsa, hiç gerçek yarış simülasyonu yapamadan ve yeni parçaların nasıl çalıştığını test edemeden albert park'a gidecekler. umarım bu 1 günlük erteleme işinden dolayı pişman olmazlar. yeni parçaları ıslak pistte denemenin herhangi bir faydasının olmadığını söylüyor pilotlar, nasıl çalıştıkları anlaşılamıyormuş.

  6. Alonso&Massa  avatarı

    Açıkçası bende Ferrari'nin yarış performansının daha iyi olduğunu düşünüyorum.Luca'nın derecelere aldanmayın demesi,dünkünden daha iyi derecelerin gelmesi bunun en büyük kanıtı.Aslında Alonso'nun 1 tam gün yağmur altında çalışması iyi olabilir.
    Bugün Mercedes ve Williams oldukça iyiydi.Herkes Mclaren'den bahsediyor ama Renault 3 günün ikisinde çok az tur attı.Onlar içinde işler ilk testlerdeki kadar iyi değil.Mercedes ve Williams'ın daha iyi olduğunu tahmin ediyorum.
    Birde dün yarış Sim'de Buemi'nin 3 pit yaptığı görülmüş.Bugün acaba kaç pit yaptı takımlar?

  7. 132 tur. massa iyi iş çıkarmış. bundan sonraki test günlerinde yağmur ihtimali yüksek. o yüzden atılan 2 gün boyunca atılan 230 turun önemi çok büyük.

  8. hadi bakalım, son test günümüz de sona erdi. artık avustralya'da ilk resmi antrenman seansına kadar kontak kapattı felipe.

    dünkü 101 turun üstüne bugün 132 tur atmış. yeni aerodinaik parça ve güncellemeleri fazlaca test etme ve alışma imkanı bulmuş. gayet fazla çalışmış, araca (kendi ayarları açısından) son şeklini vermiş.

    bu arada, ferrari'nin de dayanıklılık konusunda gösterdiği başarıya şapka çıkarıyorum. açıkçası, son 4-5 yıldır yaşadığımız dayanıklılık sorunlarını tamamen arkaya atmışlar, tank gibi bir araç üretmişler. ellerine sağlık.

    felipe'nin lastik ısıtma sorunu diye bir problemi kalmadığından dolayı, tek turda artık endişe edecek bir şey kalmadı. zaten felipe'nin tek turda ne kadar kuvvetli olduğunu biliyoruz. önemli olan uzun sürüşlerde felipe'nin ve aracın performansı idi, görüldüğü üzere iddia ediyorum yarış performansı açısından pistin en iyi aracı ferrari'de. bunu felipe'nin şu 2 günde yaptığı uzun sürüşlerden rahatlıkla görebiliriz. bu konuda red bull'dan bile 1 adım önde olduğumuzu kuvvetle düşünüyorum.

    sırada alonso'nun 2 günlük test hakkı var. umarım o da istediği programı uygular, o da aracını ve kendini ilk yarışa hazır hale getirir. yağmur ihtimalinden bahsediliyor ama ben sürekli yağacağını düşünmüyorum.

    bekle bizi albert park. pistin en süper aracı geliyor =)

  9. Alonso&Massa  avatarı

    1.22.092 / 132 tur.Massa için verimli bir gün ve iyi bir zaman yapmış.2 günde Alonso aracın suyunu sıksın.Sonra ver elini Melbourne!

  10. 1.22:852 :))

  11. Ortalama yakıt yüküyle 1.23:856 süper ozaman 🙂

  12. sauber in geçen yılki test stratejisi aynen devam.boş depoyla turla

  13. Gizem Aydın avatarı

    renault niye bu kadar az tur atmış?

  14. Hayır şu anda sıralama formatında tur atmıyor. Bunu Haug söylüyor. Ortalama yakıt yüküyle çalışıyorlar.

  15. Schumi şuanda sıralama formatında tur atıyor..

  16. Alonso&Massa  avatarı

    Su döktükleri kısım çok güzel olmuş.Birde barbieler var 😀

  17. http://www.ntvspor.net/video-galeri/o-tanisti-siz-de-hamilton-ile-tanisabilirsiniz

    şu videoyu izledinizmi bilmiyorum ama çok hoş özellikle Hamiltonun Mclareni sürücüsüz olarak sadece kumandayla kullanması…Ayrıca ne F1 delileri var 🙂

  18. Sanırım Mercedes GP nin en iyi halini ilk önce c.tesi sonrada melbournde görecez gibi…

  19. Alonso&Massa  avatarı

    We don't expect Mercedes to go for low fuel until it has all its new parts on the W02. From what we understand, today is about getting a baseline set-up with the new exhaust configuration that made its debut yesterday.

    Tomorrow we'll see a more definitive Melbourne package from the team.

    Mercedes'ten bugün sıralama formatında turlar gelmeyecek diye tahmin ediyorlar.Yarın Melbourne'de kullanacakları paketle çıkacaklarmış.

  20. kaya arslan avatarı

    MC Laren neden bügün yok ? bilgisi olan var mi

  21. rocco junior avatarı

    Mclaren bugünü erteleyip Cuma ve Cumartesi günleri pistte olucak yani son gün 3 yerine 4 takım olucak pistte buda daha az kırmızı bayrak daha çok tur demek ama İspanyaya gelen yağış özellikle son gün etkili olucak umarım yarın kuru zeminde Alonso'da epeyce tur atıp yeni pakedin artılarını eksilerini görüp bir değerlendirme yapar.Yağmur her şekilde sekte vurur planlara tek faydası aracın ve lastiklerin yağmurdaki perfonmansı oda şu aşamada ne kadar önemli bilemiyorum.Ama dereceleri pek önemsemiyorum ne de olsa herkes az çok kasınca nereye kadar inebileceğini biliyorum o yüzden büyük takımların kendilerini zorlayamacaklardır.Toro Rosso dün çok iyidi bugün Sauber sezon başladığında orta ve en arka sırada dolanıyor olacaklar muhtemelen

  22. Perez sıralama konfigrasyonu yapıyor hızlı görünmesi normal. 2 tur atıp içeri giriyor.

  23. zannetmiyorum force india dunku testlerde 22 turluk seri bile çıkardı. 22 turun 13-14 turu aynı sn icindeydi.sürekli 1.30 döndu orta grubun iyilerinden olabilir.

  24. Alonso&Massa  avatarı

    Avustralya'da saatler Nisan'ın ilk haftası değişiyormuş.Bu durumda 27 Martta kendi saatinizi değiştirmeyin,Avustralya'da da değişmediğinden kalkacağınız saati ona göre ayarlayın.09.00 da yarış,07.30-08.00 gibi programlar başlıyor bu durumda kendinizi ona göre ayarlayın.En iyisi 6 da kalkın duş ve kahve yapın.Kendinize gelin.=)

  25. Alonso&Massa  avatarı

    Son aldığım bir bilgiyi playlaşmak istiyorum.Yaz saati uygulaması nedeniyle 27 Martta olan ileriye almayı 28 Martta yapacaz sınavdan dolayı.

  26. Mercedes GP avatarı

    Mercedes GP neden bu kadar yavaş aradaki fark +4sn :(( ve Mercedes GP den yeni haberler alan warsa lütfen bizlede paylaşsınlar…

  27. MagicAlonso avatarı

    perezin düşük yakıtla atma ihtimali yüksek.birçok takım boş depoyla turlamıyor.Turlasa dahi 2 sektör zorlayıp diğer sektör yavaşlıyorlar.keşke sektör zamanlarını da görebilsek.O zaman ak kara belli olur.Ama yine de avustralyaya kadar kesin bir dizilim ve fark konusunda bilgi edinemeyeceğiz.Tabi takım yöneticileri ve pilotların dedikleri önemli çünkü onlar sektör zamanlarını da biliyorlar.Çok çekişmeli ve yakın bir sezon olacak gibi.Geçen seneden daha gerilimli ve çok daha fazla olaya gebe bir sezon bizleri bekliyor

  28. 80 li yani 1:20 li dereceler gelecek muhtemelen

  29. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şu kırmuızı bayraklardan nefret ediyorum yeminle…
    yine durmuş seans.

  30. vettelin dünkü hızlı derecesi 81.86 sn
    perez 81.76
    etkileyici

  31. Alonso&Massa  avatarı

    1 sn'den bahsediyorlardı.Paketin tamamlanmasıyla o farkta kapanır.Redbull,Ferrari,Mercedes iyi gözüküyor şimdilik.Perez'in dereceside artık takımların birşeyler sakladıklarının kanıtı gibi.

  32. Pedro De La Rosa'nın Pirelli lastiklerini test ederken kullandığı araç. Aracın arka kanadındaki PDRSA harfleri buna işaret ediyor.

  33. Schumi 10 turluk stinde 1 ile 10. tur arasında sadece 1,65 saniye var. gerçekten istikrarlı turlar atıyor. Ancak araç halen enaz 1,5 saniye yavaş.

  34. Alonso&Massa  avatarı

    Dünkü derecede tarih oldu.Ferrari ve RBR'nin şu anda 1.21'in altına düşeceğine inanıyorum.Diğerleride yapabilir,Mclaren-Mercedes ve Renault.Williams ve STR bu sezon yine iddalı olabilir.Bu sene en büyük düşüşü Force İndia'da görecez gibime geliyor.Etraflarındaki takımlar çok gelişmiş onlara göre.

  35. MC Laren nerde ya Test yapmiyorlar mi bügün.. ??

  36. Alonso&Massa  avatarı

    10:13 Ferrari and Red Bull both pit. We can't be sure if they were on the same fuel (they won't necessarily both be empty now) or even the same tyre compound. But as it's the two top teams doing similar-length stints at the same time of day, it's worth a back to back lap time comparison:

    Webber: 23.7, 23.7, 24.1, 24.9, 25.3

    Massa: 27.7, 23.2, 24.2, 24.3, 24.6

    Schumacher'in 6 turluk dereceleride 25.7, 26.0, 26.2, 26.5, 26.4
    İstikrarlı ve daha önceki testlere oranla daha iyi gibi.

  37. hondanin eski araclarindan bir tanesi. muhtemelen 2009 kurallari icin cikardigi ilk arac. yaninda da williamsin eski araclarindan biri duruyor. hatta mclaren de eski araclarindan birini piste getirmisti. ama eski araclari niye piste getiriyorlar orasi muamma 🙂

  38. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şimdi anladım.
    dediğin gibi olabilir.
    neyse…

  39. 22 numaralı garajın önündeki araçtan bahsediyorsun?

  40. Alonso&Massa  avatarı

    O aracın motor kapağıda farklı.Ön burun farklı.Daha güzel görünüyor.Ne kadar çok takım,pilot o kadar fazla heyecan!

  41. Yusuf  Hitay avatarı

    eski araçlara yeni tasarımlar uygulanmış ve sergileniyor yanılmıyorsam. sağ tarafında da eski bir williams aracı var

  42. Weber 8 turluk stinin başında en iyi dereceyi yaptı. 1. ile 8. tur arasında 2 saniye fark var. Gerçekten hızlı görünüyorlar.

  43. bence redbull 2 kat fazla para almak için tororossoyu önlerde tutuyor biraz bilgi verip

  44. bence redbull 2 kat fazla para almak için tororossoyu önlerde tutuyor biraz bilgi verip

  45. MGP nin kendi ifadesiyle dün kullanılan w02 şubatta yapılan testlerde kullanılan ama ufak tefek yenilikler bulunan araç
    Yeni araçtan kasıt nihai olarak kullanılacak ve paketlerin büyük bölümünün üzerinde olan araç. sanırım karoserindede değişiklik olması gerekiyor yeni aracın. Bugün ve yarın Schuminin yeni aracı test etmesini bekliyordum ben…

  46. gerçekten değişik hatta gazetecide tuhaf tuhaf bakıyor umarım iii bişeydir

  47. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene W01 tanıtılmadan önce basına bu aracın resimleri sızmıştı

  48. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şu fotoğrafa iyi bakmanızı rica ediyorum
    çünkü ben şahsen hakikaten hem şaşırdım hemde heyacanlandım
    fotoğraftaki görüntüde en arkdaki araç neyin ne'si?
    cidden kaç dakikadır kendi kendime sorup duruyorum
    arkadaki aracın ön burnu değişik
    biriniz bu konu hakkında kendince cevaplarsa sevinirim
    teşekkürler…

    http://www.f1today.nl/fotos/12024.html

  49. webber uctu nasıl olduysa

  50. burak evmez avatarı

    red bullun önde olduğu kesinde ferrariye bakarız artık

  51. Alonso&Massa  avatarı

    Yeni araçtan kastın ne bilmiyorum ama Rosberg ve takımın dediğine göre bütün gün güncellemelerin üstünde olacağı gün cumartesi.Oda yağmurlu olmazsa.

  52. MGP bugün yeni araçlamı çıktı piste?

  53. burak evmez avatarı

    toro rosso çok hızlı kesin ilk 5te yer alırlar mercedes falan hikaye bırakın bu işleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir