Pirelli Türkiye'ye Özel Lastik Geliştiriyor

yazar:

kategori:

Auto Motor Und Sport’un haberine göre Pirelli, İstanbul Park pistinin 8. virajıyla başedebilecek özellikte ekstra sert lastik hazırlıyor.

Şu ana kadar Pirelli, sert, orta sert ve yumuşak lastikleri üretmiş, ardından süper yumuşak lastikleri aşırı bozulma şikayetlerinin ardından üretmişti.

İlk yarışlarda da yumuşak ve sert hamurlu lastikler kullanılacak.

Bu hafta Barselona’da yapılan toplantıda lastik sorunları FIA Yarış Hakemi Charlie Whiting ile birlikte masaya yatırıldı. Haberlere göre Whiting, bu sene bir çok yarışta 3 pit stop olmasını umduklarını söyledi.

Ancak bu haftaki testlerde Sebastien Buemi’nin yarış simülasyonunda 4 pit yaptığı görüldü.


Yorumlar

  1. güsel bir sezon olacak. ama inşallah bizim pistte takvimde kalır.

  2. ottoman adı geçmişti bi ara inşallah oyle olur gusel isim .turkiye 2010 da bahsetmişti okay karacan.

  3. aldıkları bu karar bile lastiklerin ne kadar hassas olduğunu gösteriyor. mevcut lastikler bu denli bir yanal yükle baş edemiyor demek.

    tabi mişlen'in abd de yaşadıkları da çok taze olunca.

  4. Aynen 1. eau Rouge 2. İstanbul 8. viraj ( güzel bir isim koysalar )

  5. yapılması gereken, planlanan extra sert lastiğin olduğu gibi sert kabul edilip şu anki süper soft lastiğin kullanımdan kaldırılarak her lastiğin bir üst seviye sertlik derecesine çıkarılmasıdır. değilse 4 e 5 e kadar pit olacak nerdeyse :S yani şu anki soft,süper soft.. medium,soft..hard,medium..extra hard,hard olacak şekilde çözüm düşünülebilir.

  6. ne virajmış beee. Gerçi simülasyonda GP2 aracıyla dönerken en çok zevk aldığım virajdır SPA eau rouge ve Monza ascari'den sonra.

  7. isabet olmuş:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir