Whitmarsh: "McLaren'i Şimdiden Gözden Çıkarmayın"

yazar:

kategori:

Jenson Button, sezon başında Red Bull ve Ferrari ile mücadele edecek durumda olmadıklarını söylerken Lewis Hamilton, MP4-26’nın şu haliyle şampiyonluk kazanamayacağını dile getirmişti.

Bu söylemler, taraftarların McLaren’den 2011’deki performans beklentilerini aşağı çekti ama Whitmarsh, bir şey söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti.

Whitmarsh: “MP4-26 veya başka bir F1 aracı hakkında bir şey söylemek için çok erken.”

“Rakamsız dereceler… Motor sporları uzmanları yarış sonuçlarını tahmin etmek için test derecelerini değerlendirmeye kalktıklarında iplerini kopardılar. Ben onlara katılmayacağım. Testlerde şimdiye kadar birkaç dayanıklılık sorunu yaşadık ama işlerin şu anda doğru yolda olduğuna inanıyorum”

McLaren, ilk başlarda yeteri kadar sürüş yapamamalarına neden olan dayanıklılık sorunlarıyla hâlâ baş edememiş görünmesine rağmen Whitmarsh, aracı geç piste çıkarma kararlarının arkasında duruyor.

Test programında Perşembe gününü boş geçirip Cuma günü devam edecek olan McLaren’in programı için Whitmarsh: “Gerçek şu ki bir Formula 1 aracının operasyonu ve inşası ile ilgili verdiğiniz her karar, hesaplanmıştır ve riski stratejik olarak dengeler.”

“MP4-26 konusuna gelecek olursak… 2011’de her takımın karşısına çıkan en önemli performans etkenlerinden birisi, yeni Pirelli lastiklerinin üretimiydi. Bir değişken bu. Valensiya’da eski aracı kullanarak zaten bildiğimiz ve anladığımız bir platform üzerine geniş çaplı bir değerlendirme yapabileceğimizi hissettik”

“Gerçekte ilk test bize büyük fayda sağladı ve o günden veri inceliyoruz. Bu yüzden MP4-26’nın başlarda birkaç dayanıklılık meselesinden etkilendiğini kabul etmemle birlikte yine de tanıtımı bir test atlayarak yapma kararının arkasında duruyoruz”

“Buna karşın son Barselona testlerinde Perşembe gününü çalışmadan geçirerek, çalışma penceremizi bir gün uzatmış olduk. Salı-Çarşamba-Cuma-Cumartesi çalışacağız”

“Yeni parçaların geç gelmesi, ilk yarışa hazırlanmada çok önemlidir ve Salı-Çarşamba-Cuma-Cumartesi’nin, bu pencereyi mümkün olduğunca genişletmede en iyi yol olduğunu hissettik. Tekrar söylüyorum bu, üzerine dikkatlice düşünülmüş bir yaklaşımdır ve bundan fayda sağlayacağımıza inanıyorum”


Yorumlar

  1. bu bir taktik olabilirmi acaba. aracın okadarda iyi olmadıgını görüp beklentilerı dusurmek için gozden cıkarıcı yorumlar yapmak…

  2. "MP4-26 konusuna gelecek olursak… 2011'de her takımın karşısına çıkan en önemli performans etkenlerinden birisi, yeni Pirelli lastiklerinin üretimiydi. Bir değişken bu. Valensiya'da eski aracı kullanarak zaten bildiğimiz ve anladığımız bir platform üzerine geniş çaplı bir değerlendirme yapabileceğimizi hissettik"

    bence gercekten dogru bir karar. belki yeni arac iyi deildir ama aracı gec tanıtıp ilk testlerde tanınan bir araçta değişken lastikleri kullanmak akıllıca.

    ama yeni aracın hızına veya dayanıklılıgına diyeceğim birsey yok 🙁

  3. fakat sauberden de en iyi derce beklenmezdi.Demekki favoriler tam performansta değil gibi sanki..

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yıl son 4-5 yarıştır hep aynı nakarat, ee çıkarmadılar da ne oldu ?

  5. B e c e r i k s i z l e r !!!!!!

  6. Herşey istenildiği gibi gitmediği açık ve net. Yapılacak tek şey bu çalışma hızını arttırmak ki bana gel desinler gelirim çalışırım yani.

    Limitte bir aracımız var ve yere basma gücünü lastikleri iyi koruyarak elde edemiyoruz. 2 sorun ve çözümünü 2010 dan beri bulamıyoruz.

    2011 ilk yarışı iyi geçer umarım. Ama 2008 gibi olabilir sadece 6 araç bitirirse şaşmam.

  7. Herşey istenildiği gibi gitmediği açık ve net. Yapılacak tek şey bu çalışma hızını arttırmak ki bana gel desinler gelirim çalışırım yani.

    Limitte bir aracımız var ve yere basma gücünü lastikleri iyi koruyarak elde edemiyoruz. 2 sorun ve çözümünü 2010 dan beri bulamıyoruz.

    2011 ilk yarışı iyi geçer umarım. Ama 2008 gibi olabilir sadece 6 araç bitirirse şaşmam.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gözden çıkarıcı yorumları herkesten fazla yapan kişiler kendi pilotlarınızdır.Sürekli ağlamaktalar..Dennis olsaydı bu iki pilota da fırça atar kulaklarını çekerdi.Tıpkı 2010 ingiltere yarışındaki gibi.

  9. RBR,MGP dahil kimsenin hızını felan sakladığı yok.

    Hatırlayın geçen sezon RBR'nin 0.6-1sn farkının Ferrari veya Mclaren hızını saklıyor diye yorumlandığı her cuma antreman sonrasını Q'da veya yarışta hayal kırıklığı takip etti.

  10. ama en güzel günde testi kaçırmış oldular diğer 2 gün yağmur riski var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir