Massa, Yeni Paketten Gayet Memnun

yazar:

kategori:

Ferrari bu hafta aerodinamik yeniliklerle birlikte yeni egzoz sistemini piste çıkardı ve Massa, bu yeni paketle gelişme kaydettiklerinden emin.

Massa “Daha iyi, daha fazla downforce var ve bu tür hızlı bozulan lastiklerde daha fazla downforce olması çok iyi. Bu büyük bir paketti ve iyi çalışıyor. Hemen hemen ilk yarış için hazırladığımız paket.”

“Bu yüzden sıradaki güncelleme için sıkı çalışıyoruz ve şampiyona içerisinde bunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.

Massa, performanslarından emin olsa da Red Bull’u favori olarak gördüğünü söyledi.

Massa “Öncelikle onlar geçen sene şampiyon olan takımlar. İkincisi burada çok hızlılardı. SEbastian dün çok hızlı tur attı. Bu yüzden Red Bull’u önde görüyorum.” dedi.

Ferrari’nin uzun sürüşlerde Red Bull’a kafa tutup tutamayacağının sorulması üzerine Massa “Geçen sene öyleydi ancak araçları çok hızlıydı ve sıralamalarda onlara yakınlaşsak bile yarışta onları yenmek kolay değildi.”

“Bu sene şu an için ne olacağını bilmek daha zor çünkü onların bazı uzun sürüşlerine baktım ve lastiklerde bozulma olmasına rağmen en sonunda bile hızlı görünüyorlardı.”

“Bu yüzden şu an için konuşmak zor. Herkes aynı lastikler ve yakıt yüküyle piste çıkana kadar beklemeliyiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Lastikleri daha uzun süre koruyup pite geç girerek avantaj elde edilebilecek mi acaba bu sene? Mesela sıralamalarda yedinci filan olan bir takım (diyelim ki sauber) lastikleri on tur fazla dayandırıp pite kadar tur başına 1sn hızlı olup birinci çıkabilecek mi pitten?

  2. Evet McLarende sorunlar kalkmıs gibi ama bilinmez.Çine kadar McLarenin performansı iyi.Bence Red Bullun kazanmasındansa ferrari kazansın daha iyi

  3. it anandır piç

  4. atla zıpla keyfine bak alperdunga, cami duvarına varmana 14 gün kaldı. massa'ya sallamak için son 14 gün, tadını çıkar.

  5. umarım hala kendisi gibi sıradan pilotların arkasında yarış bitirmemeyi de öğrenmiştir

  6. Alonso&Massa  avatarı

    Kaskı değilde şu kanadın bağlantılarını değiştirsinler.İlk hali güzeldi.
    Yanlız RBR pilotları en hızlı olduklarını kabul etmiyor.Çok temkinliler.Ferrari onlardan temkinli.Ancak Luca herkesin sakladığı birşeyler vardır derken Ferrari'nin daha fazla şeyi olduğunu ima etti.Diğerlerini ancak tahmin edebilir.
    RBR yine sıralamalarda hızlı olsada yarışta Ferrari ve RBR iyi görünüyor.Hem Geçen sene burda 1.19ların yapıldığı bu sene 1.21'in altına büyük takımların inebileceğini düşünecek olursak testlerdeki dereceler hiç bir anlam ifade etmiyor.
    İnanılmaz bir psikolojik savaş var.Herkes RBR yi göstereiyor,RBR Ferrari ve Mclaren'den bahsediyor.Ben artık Mclaren'in sorunlu olduğunada inanmıyorum.

  7. yalnız, şu kaskı değiştir be hacı, eskisi daha güzeldi.

  8. vaaay, 1 sene aranın ardından sevgili pilotumuzun yüzü yeniden gülmeye başladı. geliyor aslan, geliyor pistin deli oğlanı =)

    geçen seneyi kabusa çeviren lastik sorununun yerinde artık yeller esiyor, massa'nın (geçen seneye kadar) en büyük silahı olan sıralama hızını tekrar konuşturacağı günler yaklaşıyor. b.stone ile birlikte başımızın belası da tarihin tozlu sayfaları arasındaki yerini alıyor.

    araç çok performanslı, çok dayanıklı. felipe araçtan, lastiklerden, ayarlardan, üretilen DF'den, kısaca üstüne binip pisti dolaştığı komple paketten çok memnun.

    bguün itibariyle pilotlar arasında yeni araçla en uzun mesafe giden pilot, felipe. tam 774 tur. kers gibi, lastik gibi, hareketli arka kanat gibi önemli yeniliklerin geldiği bir senede bu kadar fazla tur atabilmek çok güzel.

    1 sene uzun zamandı. büyük acı verdi. Allah'a şükürler olsun artık hepsi geride kaldı. bambaşka bir felipe geliyor, hem de çektiği tüm sıkıntıların acısını çıkaracak kadar gözü kara bir şekilde. izleyin =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir