Barrichello: "Arka Kanat Büyük Bir Endişe"

yazar:

kategori:

Barrichello “Umarım arka kanatların çalışma sistemi hakkında daha fazla açıklama yapılır çünkü ilk aşamada sadece düzlüklerde geçiş için kullanılacağı söylendi.”

“Şu anda F-kanal gibi, her virajda basıyorsunuz ve bu kabus gibi oluyor. Kullanılmalı ancak bu geçişe yardımcı olması için kullanılmalı.”

“Ancak insanlar virajları da tam gaz dönmeye çalışıyorlar. Kazalar göreceğiz. Hedef bu değil. Kumar oynanabilir.”

Geçen sene F-kanalı çalıştırmak için dizimizi kaldırmamız gerekiyordu ve Eau Rouge virajına tek bacakla giriyorduk ve amaç böyle olmamalı. Bu şekilde olmamalı.” dedi.

Barrichello ayrıca KERS’in hızlı turda sürücünün motivasyonunu bozabileceğini söyledi.

Barrichello “KERS’i doğru noktada kullanmak için sürekli olarak direksiyondaki durum grafiklerine bakmak gerekiyor. Bu nedenle sürekli olarak ileriye bakamıyorsunuz.”

“Bir sürücünün diğer bir sürücüye girdiğini görmek istemiyorum. Sürücüler, Charlie Whiting ve Jean Todt arasında bunu konuşuyoruz ve umarım iyi bir sonuca ulaşabiliriz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Kers gayet güzel bir sistem fakat arka kanat…

    Arka kanat kulağa hoş gelsede ciddi kazalara sebep olabilir ve kaldırılabilir… Arka kanadı sadece monza için merak ediyorum 😀

  2. rocco junior avatarı

    Hiçbir fikrim yok desem=)

  3. Alonso&Massa  avatarı

    Sen biliyosundur.Ferrari bu büyük kanat bağlantısını kullanacakmı?(Ön kanat)Ben bulamadımda.Umarım cevap hayır olur.

  4. rocco junior avatarı

    Butona basıldığında fazladan 15km/s bir hız çıkıcak ortaya tabi sıralama ve antremanda istedikleri zaman kullanacaklar ama viraj çıkışlarında bile kullanan var aracının downforcesine güvenip açık tutan bile var lakin bazen arkadan kopmalar oluyor.Yarışta ise pistte belirli şeritler olucak ve 1sn farkla arkada olan pilot geçiş yapmak için kullanıcak o yüzden yarış esnasında ben Rubens gibi Koba gibi kamikaze pilotların rahatlıkla kullanacağını düşünüyorum tabi Lewiste gözü karadır.

    Son olarak Ferrari bu direksiyondaki ekstra zımbırtılarla uğraşmamak adına bir pedal sistemi geliştirmiş yani düğmeye basmıyorlar buda umarım faydalı olur

  5. bunu kıçınızdan kural uydurmadan önce düşünecektiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir