Barselona'da 4. Günün Lideri Schumacher Oldu

yazar:

kategori:

Schumacher, Mercedes’in uzun zamandan beri bahsettiği ilk yarış paketini piste sürmesinin ardından istikrarlı turlarıyla dikkat çekerken elde edilen en hızlı turla birlikte günü zirvede tamamlayan isim oldu.

1.21.249 yapan Schumacher’i 0.3 sn geriden Ferrari pilotu Fernando Alonso takip ederken Mercedes ile öğleden sonra piste çıkan Nico Rosberg 3. sırada yer aldı. Yarın yağmur beklendiği için Mercedes, Rosberg’in yeni paketle kuru zeminde sürmesini garantilemesi için bugün piste çıkarmayı tercih etti.

Alonso’nun tur zamanı da sıralama simülasyonunda geldi. Ferrari daha sonra yarış simülasyonu yapmaya çalıştı ancak Kamui Kobayashi nedeniyle kırmızı bayraklar sallanınca bu kesilmiş oldu. Ancak Alonso yine pist üstü zamanını iyi değerlendirdi ve bugün 141 turla en çok çalışan isim oldu.

Renault’dan Nick Heidfeld günü  4. sırada tamamladı ve Alman sürücünün de zamanı sıralama simülasyonunda geldi. Öğleden sonra Heidfeld uzun sürüşlere geçti ancak yaşanan sorunlar nedeniyle garajda çok zaman geçirmek zorunda kaldı.

Günü 5. sırada tamamlayan Rubens Barrichello’nun bu derecesi sıralama simülasyonunda geldi ancak 10-12 turluk stintlerde Barrichello’nun tur zamanının 1 snaiyeden daha az yavaşladığı görüldü ve bu lastiklerin önceki testlere göre daha çok dayandığını gösteriyor.

Testlerin ilk gününde zirvede yer alan Red Bull, dünün ardından bugün de düşük profilli bir seans geçirdi. Son şampiyon Vettel günü Kobayashi ve Alguersuari’nin ardından 8. sırada tamamladı. Red Bull’un 5-6 turluk stintlerde 1.23/1.24’lük dereceler elde ettiği görüldü.

Lotus da yeni aerodinamik pakediyle gelişim gösterdi ve Kovalainen 137 tur ile günü 9. sırada tamamladı. Onu Force India pilotları Di Resta ve Sutil takip ederken Williams’tan Maldonado 12. sırada yer aldı.

Mclaren için bugünkü testler de pek iyi geçmedi. Mclaren’in motor değiştirmek zorunda kalması nedeniyle çok fazla zaman kaybedildi ve Jenson Button ancak 57 tur atabildi. 

Takımların çoğu 2011 sezonu öncesinde kış testlerini kapattı. Yarın sadece Mclaren, Ferrari, Williams, HRT ve Mercedes çalışmalara devam edecekler.

Poz  Pilot           Takım            Süre      Fark      Tur
 1.  Michael Schumacher  Mercedes              1m21.249s            67
 2.  Fernando Alonso     Ferrari               1m21.614s  + 0.365s  141
 3.  Nico Rosberg        Mercedes              1m21.788s  + 0.539s  22
 4.  Nick Heidfeld       Renault               1m22.073s  + 0.824s  67
 5.  Rubens Barrichello  Williams-Cosworth     1m22.233s  + 0.984s  89
 6.  Kamui Kobayashi     Sauber-Ferrari        1m22.315s  + 1.066s  98
 7.  Jaime Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari    1m22.675s  + 1.426s  72
 8.  Sebastian Vettel    Red Bull-Renault      1m22.933s  + 1.684s  64
 9.  Heikki Kovalainen   Lotus-Renault         1m23.437s  + 2.188s  138
10.  Paul di Resta       Force India-Mercedes  1m23.653s  + 2.404s  42
11.  Adrian Sutil        Force India-Mercedes  1m23.921s  + 2.672s  26
12.  Pastor Maldonado    Williams-Cosworth     1m24.108s  + 2.859s  11
13.  Jenson Button       McLaren-Mercedes      1m25.837s  + 4.588s  57
14.  Jerome D'Ambrosio   Virgin-Cosworth       1m27.375s  + 6.126s  46

 

 Barselona Testleri Fotoğrafları İçin Tıklayınız.

 


Yorumlar

  1. Mercedes gerçekten iyi duruyor,belkide bu şovu yarın songün yapacaklardı,ama yağmur beklentisi bugün zorlamaları ve tam performansı görmelerini beraberinde getirdi,çünkü F1 de 1gün o kadar uzun zaman ki,rakibinize 1gün daha tam olarak gücünüzün ne olduğunu göstermemek çok ciddi bir olay,ama dediğim gibi yarın yağmur olacağı için sanırım mercedes bugün gaztaban gitti..
    MSC ye gelince…Tüylerim diken diken oldu,onun altında motoru olan hangi taşıt olursa olsun onu hep listenin en başında görmek istiyorum,bunu hakediyor,F1 dünyası bir yana schumi bir yana,bu sene umarım çenelerini kapatıp işlerine bakacaklar,ve schumininde hep dediği gibi mercedes 3 senelik bir proje,ve 2.sene eğer galibiyet veya galibiyetler getirirse bu çok çok iyi olur,ama asıl olan hedef zaten 2012,oyüzden aracın ayaklarının yere basmasını istiyorlar,ki geliştirmeye açık bir altyapıya sahip olsun…Gerisi olağanüstü işler çıkaran mercedes mühendislerine kalıyor…
    Avustralyayı sabırsızlıkla bekliyorum…

  2. Bilmiyorum belki diger arkadaslar gibi acele ediyorum belki cikilacak merdivenleri tek tek degilde bir anda cikiyorum ama ne yapayim dayanamadim 2006 daki interlagosu unutamiyorum hayal gibi bir anda gitti schumi gerci o yokken rai azda olsa teselli oluyordu ama onun yeri dolmuyor beeee. onceki teslerde birinci olunca yok yakiti azdi dedim tesaduftur dedim ama bugun yirttik gibi geliyor bana aci icinde gecen onceki sezondan sonra simdi ne bileyim bir tuhaf oldum sanki damarlarimda donmaya yuz tutan f1 kanimi hareketlendirdi bu ilk sira oyle boyle degil gun boyu telefonla netteydim is yogunluguna ragmen habire telefondan takip ettim baktim ki mini mercedes en azindan gecen seneden cok farkli hele hele rosbergin derecesinide gorunce iyiden iyiye rahatladim tabiki redbulu ferrariyi mc lareni renaultu williamsi ve digerlerini gormezden gelmiyorum ama sundan eminim gecen seneki gibi olmayacagiz onune gelenin gectigi yuregimize cizikler attigi bir sezon olmayacak birisi bizi gececekse ya bir sorun oldugu icin yada olagan ustu bir durum oldugu icin gecebilmeli simdi haydi mini mercedes haydi brawn haydi schumi haydi rosberg haydiiiiiiiiiiiiiiiiiii ben 2010 sonunda soyledigim sozun arkasindayim bu sene cok farkli olucak bu sene bizim senemiz haydiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  3. ve ey mclaren nerdesin.toparlan,silkelen ve kendine gel.başa güreş

  4. dipnot:takımcı yada mgp ci değilim.hiç olmadım.her daim pilotcuyum.bilmeyenlere yada … neyse

  5. mclarende bir an önce toparlamalı durumları hoş değil mücadeleye onlarda katılmalı.umarım çabaları boşa gitmez.

  6. hep söyledik.bittik öldük diyenler vardı süpriz var dedik tutar tutacak dekik.ama karamsarlar vardı.brawn diyorki
    Red Bull bu seneye oldukça güçlü giriyor gibi görünüyor ve sezonun ilk bölümü için onları referans noktası olarak görüyorum.Bu yüzden ilk yarışlarda onları yenmeye çalışmalıyız. Ancak onların yenilmez olduğunu düşünmüyorum ve F1'de işler bir anda değişebilir."
    benim yorumum kaldıki ilk yarışlar avrupa dışında ve farklı iklim ve pist koşullarında yapılıyor yani avrupaya kadar 2 aylık daha zaman olacak ve mgp dahada gelişecek.ayrıca neweyi taklit edenler brawnı taklit etmeye çalışacak gibi.
    yani rbr yi şu anda yakaladık aşağı yukarı.sonraki adımlarda yeneceğiz
    yani rosberge ne kadar inanıyorsam brawna da o kadar inanıyorum.schumide her zamanki gibi.bitti nokta.

  7. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    evet yanlıs anlasılma olmus pardon olsun yınede melbournede göruselım ara beni 🙂

  8. ghonco tebrik ediyorum kardeşim seni aynen öyle

  9. Bende onu diyorum işte.Mercedes ilk günden beri bu gerçek aracımız diye açıklama yapıyorlar.Ama ne hikmetse bazıları bu sezonda umudum kalmadı vb tarzı mantıksız yorumlar yapıyorlardı.Benim de itirazım buna olmuştu.

  10. arkadasım yazgımı daha iyi okursan ne yazdıgımı anlarsın.ben mclarencimp4 arkadası kastederek mclarenci dedim.yani adamın nickini yazmıstım.sen onun yaptıgı yoruma işte abartılan bu yazınca bende ikinize cvp verdim.yazdıgın yorumun bir altındaki yorumu oku anlarsın

  11. dostum farkındayım araya giriyorum ama sanırım yanlış anlaşılma var. arkadaş anladığım kadarıyla mclarenci mp4 ten bahsediyor:)

  12. _bianconera_ avatarı

    Yakışır Efsaneye zirve.Bu sene podyumda zıplarken görmek tek arzumuz..

  13. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    @Samet Özdemir

    arkadasım ben mclarencı değilim avatarıma dikkatlı bakarsan FERRARİciyim

    Melbournde görusmek uzereeee :)))))))))))

  14. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    arkadasım ben mclarencı değilim avatarıma dikkatlı bakarsan FERRARİciyim

    Melbournde görusmek uzereeee :)))))))))))

  15. Ne derseniz deyin arkadaşlar. Başından beri söylüyorum bu sene HRT şampiyon!

    Bakın aracın kendisini bile bugüne kadar sakladılar.

  16. ben mclaren'den umudu kestim mercedes iyi olsun bari. :))

  17. Benide en cok mutlu eden olay Sıralamalardaki yeşil renkte MSC yazısı :))

  18. mclarenci arkadas kendince dalga gecmeye calısmıs.(Bunu Mclarenin test performansına baglıyorum ben.) Sende kendini haklı cıkarmak için acıklamayı feyz almıssın :)) Melbourne'de görüşmek dilegiyle.

  19. SCHUMACHER yada MSC yazısıı görmek beni o kadar çok mutlu ediyorki. :))))

  20. Herkes coşmuş 😀
    Eğer mclaren düzelmez ise sanırsam Mercedes gp,,,, ferrari ve redbull'u yakın takipde olabilir… Rosberg'in çıkış zamanınıda bahane etmişler heralde yarın yağmur yağma olasılığından dolayı çıktığını bilmiyorlar.
    Umarım mercedes yakın takipde olur…
    Bu arada Alonso mükkemmel sayıda tur atmış işkolik bir pilot ferraride çok dayanıklı tebrik etmek gerek…

  21. lotus takımının derecelerenie br bakmanızı isterim malezyalı olana 20 turda sadece 1.2 sn civarı kaybetmişer diğer serileride hiç fena değil orta grubu zorlayabilirler bence

  22. sezon başındaki paketle şimdiki birmi kötü olursan tabiki eleştirilirsin.yarın kötü olursan gene eleştirilirsin.kimse müneccim değil iyi veya kötü yönde takım nasıl bir ivme yakalar bunu kimse bilemez ancak geçen seneki acı tecrübelerden dolayı insanların yaptıkları olumsuz değerlendirmeler gayet mantıklı.önemli olan peşinen hüküm vermemek yoksa anı değerlendirmek doğaldır.

  23. mclarenci mp4 arkadaşım bunlar sadece test ve buradakı zaman turlarına bakarak bu kanıya varamazsın

  24. mercedes paketi gerçekten bi gelişme sağlamış gibi görünüyor 🙂 bu arada mclaren inş kendini çabuk toparlar ve inş. şampiyonadan kopmaz 🙁

  25. dostum sanırım hepimizi bugün biraz heyecanlandık şumiyi zirvede görünce. ama asıl amacımız şumi ve rosbergin performanslarıyla zirveye ortak olmak. şampiyonluk hedefi bu gerçekleştirilirse gündeme gelir…

  26. Mevzu-i bahis en çok tur sayısını atıp dayanıklı olmak demek değildir.Attığın turlarda ne kadar çok data toplayabildiğindir, zira test ile yarış ortamı farklıdır.Testlerde göstereceğin performans tamamen yarışlara referans olarak verilemez.Gridde bu kadar tur sayısı atabilecek birçok pilot ve takım var, ama herkesin kendi tercihi.Herkes kendi ihtiyaçlarına göre turlar atıyor, denemeler yapıyor, kombinasyonlar deniyor.Sezon başlayınca yarış temposunda, o an ki atmosfer ve zorlama ile başınıza ne tür sorunlar geliceğini bilemezsiniz.Alonso ile bi alıp veremediğim yok, temennim tüm pilotların sorun yaşamadan adil mücadele vermesi ama görüşünüze katılmıyorum.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    141 TUR. Bu rakam şu ana kadar atılmış en yüksek tur sayısı.Alonso Ferrari'ye, teknik ekibe, mühendislere, Maranello'ya ve emeği geçen tüm çalışanlara bir nevi teşekkür etmektedir.""İşte araç böyle yapılır"" diyerek birilerine gönderme yapmaktadır.Geçen yıl 7 adet motorun hesabını yapıp ne zaman biteceğini ve ne zaman patlayacağını merakla bekleyenlere tokat gibi cevaplar gelmektedir.Artık onlar da başka beklentiler içine girerler.
    Lastik ve dayanıklılık bu yıl belirleyici unsurlar olacak.İnşallah bu emeklerin karşılığını yarışlar başlayınca bir bir alacağız.

  28. dostum bence art niyet aramamak gerekir. yarın yağmur olacağını düşünürsek rosberg e de kuru zeminde güncellenmiş araçla test imkanı verilmesi son derece makul. yarın da muhtemelen ıslak zeminde öğleden sonra şumi geçecektir direksiyona.

  29. Şimdi sezon başındaki testlerde bazı MEsrcedes gp taraftarlarına anlatmaya çalışmıştım.Belli olmaz bunlar testbu kdar karamsar olmayın diye.O gün ne kadar hayal kırıklığına uğramamamız gerekiyorsa bugünde çok umutlanmamalıyız.Dediğim gibi bunlar sonuçta test.Sektör zamanlarını görmeden,araç ağırlıklarını,takımların neyi test ettiklerini bilmeden kesin karar vermemeliyiz.YAnlız testlerde birşey açıkkı o da Mclarenin skıntılı durumu.Hİçbir test gününde yeteri kadar tur atamadılar.Çok ilginç hakikatten.Ayrıca neden bu kadar radikal bir araç yaptılar onuda anlamadım.Geçen seneki araç gayet hızlıydı.
    Eğer sezonun ortasından itibaren yeni aracı geliştirmiyorsanız veya sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovaladıysanız çok radikal bir araç hazırlamanızın mantığı yoktur.Zaten aracınız hızlıdırki şampiyonluk kovalamışsınızdır.Ne gerek var macera aramaya?RB ve Ferrari yapılması gerekeni yaptılar bana göre.Hem ellerindeki paket hızlıydı hemde yeterli zamanları yoktu yepyeni bir araç yapmaya.

  30. mclaren'in test haftası boyunca attığı turu, lotus 1 günde attı way halimize 😀 hızımızdan sonra dayanıklılığımızıda mı saklıyoruz yoksa :D:D

  31. Alonso&Massa  avatarı

    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/03/mald_will_barc_2011-22.jpg

    Çok güzel bir resim.Ferrari'den sonra en çok beğendiğim iki araçtan biri.Diğeride Mercedes.(Diğerlerinide beğeniyorum) Sadece ilk 3 bu bence ve bu resim çok hoşuma gitti.

  32. Yok artık o kadar da değil. Şampiyonluk değil beklentimiz. Öndekilerle başa baş mücadele vermek, yarış kazanmak, schumiyi yeniden podyumda zıplarken görmek bu bize yeter…

  33. Mercedes takımı bu yıl kesinlikle ilk 3 sırada. Ddeğişken yarış koşullarında galibiyetler almayı başaracaktır vede beni temennim Schumacherin galibiyetlerin tamamını alamsı ve eski günleri bizlere tekrar yaşatmasıdır.

  34. Alonso&Massa  avatarı

    hmm..Yok yani şu anda nasıl kesin şampiyonlar demek çok büyük konuşmaksa,şampiyon olamazlar demekte çok büyük konuşmak olur.Schumacher'in başarılı olamayacağını düşünmüştüm.Fakat bugün eski Schumacher'i izliyormuş gibi hissettim derecelerine bakınca.Yinede Melbourne'U beklemekte fayda var.

  35. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    ben nediyom sen taa ***** beyaz ayrımına gitmişin ben Mclarencilerin biz şöle tozunu alacaz böyle uçacaz böyle kaçacazaz böle fark atacaz böyle radikalız yok hamilton bunu dedi jenson şunu dedi bunları dien bunları yazan klavye ağası sizsiniz biz deiğiliz yalan desene hadi açta eski yorumlara bi bak Alonso haberi görünce Mclarenciler başlıyo atıp tutmaya yalanmı Alonso bi demeç verir basit bi demeçtir bu ama mclarenciler bunu büyütürde büyütür çuvala sığrıramaz sona yalanmı? Cevap ver KARDEŞİM!

  36. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    yanlıs anladın arkadas dalga gecmıs galıba ben öyle anladım

  37. Alonso&Massa  avatarı

    kesin şampiyonmu?Hayır şampiyon olabilirlerde bu kesin ifadesi daha yarışlardan önce biraz büyük konuşmak gibi olmuş.

  38. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    işte abartılan buu

  39. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    üstteki MERCEDES GP F1 TEAM ın yorumunu oku

  40. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    aynen kardeş vallahi mercedesi kimse tutamaz. Helal olsun valla nasıl geliştirmişler. Bence de kesin şampiyon. redbull ve ferrarinin açık ara önünde nasıl oldu da bir anda açık ara fark attı rebrik ederim bende mühendisleri. Çok zeki adamları var.

  41. Shumi için sewindim mercedes gp bu sene iyi qibi ama qöreceğiz 🙂

  42. el nano ferrari ne diyorsun sen biz ispanyollar qibi en azından ırk ayrımı yapmıyoruz qörüyoruz ferrariyi hami deyince hemen ırkcıyı.Hem kargasa durup duruken baslatacak kişiler değiliz biraz adabınla konus

  43. MERCEDES GP F1 TEAM avatarı
    MERCEDES GP F1 TEAM

    mercedes gp bu sene sampıyon olacak galıba

  44. Mercedes Gp yi küçümseme bence. Schumi bugün gayet istikrarlı turlar attı ilk yarışlarda Mclaren in önünde olacaktır. Ama sezon içerisinde nasıl gelişen bir takım olduğunu biliyoruz. Zaten yıllardır sene başında hızlı olduğunu göremedik bu takımın.

  45. rocco junior avatarı

    Haberde bilgi hatası var yarın biz 4.günümüzü geçireceğiz ayrıca zaten 9-12 Mart için 3 takım vardı sonra Mclaren'de bize katıldı.Ferrari,Alonso ile yarın turlamaya devam edicek

  46. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sorun üstüne sorun 🙂
    yalnız bir bende avatar iyi çıkıyor :p
    o dediğin 502 bad hatası bendede çıkıyor
    neden böyle anlamadım gitti :S

  47. Galiba ondan dolayı bazen 502 bad gateway hatası alıyoruz yoksa ben tek mi alıyorum 🙂

  48. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    verseler iyi olur
    ıslak zeminde aracının nasıl davrandığını potansiyelini test etmiş olur

  49. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    tebrikler mclaren sezona çok güçlü giriyoruz. Şampiyonluk havasına şimdiden girdik. heyy allam ya mclaren ne yapmaya calısıyosun gecen seneden sonra bu sezonu büyük heyecanla beklerken şimdiden umudumuzu kestirdiniz. İddialı turlar yok hızlı turlar göremedk. Bari adam gibi aracı test edinde bikerede 100ün üzerinde turladığınızı görelim. Ama hep en az tur atan takımlardan oluyorsun. Ne yapalım. İnşallah çözerler.

    Ne vardı ki geçen sene sezon sonunda çok hızlıydık redbull ve ferrari'yle aynı hızlardaydık. Gittiniz yeni araç yaptınız. O aracın üstüne gelişim yapacaktınız daha iyi olacakdı. Enstanteneli şekiller yenilikler araca ters tepdi paso yolda kalıyor. Bu sene yarışları bitirirsek iyi. Birçok yarış yolda kalabiliriz. Yolda kalmadığımız bir gün oldumu ben göremedimde. Neyse bari redbull ve ferrari'den sonra en hızlı olduğumuzda şüphe yok ama onlardan cok uzağız. Birde yarışları bitirememe sorunlarımız olacak. inşallah düzeliriz. çünkü redbull'u ferrariden sonra durduracak tek rakip biziz.

  50. yanlış anons,öğleden önceki turlara bakmışım

  51. aynı sorun bendede var.

  52. Renault için Testler iyi gitti herşey iyi gözüküyor.Renault Dolu depo ile turlar attı her zaman geçen senede böyleydi arabada yeni bir arka kanat ve alt zemin vardı bu parçalar denendi gayet iyi gözüküyor kasmadıklarını düşünüyorum testlerde atılan boş depo ile derecelerin bir önemi yok.Renault motoruda iyi gözüküyor sorunsuz Kovalainen 138 tur tamamladı.Herkes için çeliş ki devem ediyor.Ayın 26 sında herşey ortaya çıkacak Tüm takım taraftarlarına hayırlı olsun güzel bir sezon geçirirler İnşallah takımları iyi akşamlar

  53. Abartılan nedir?

  54. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    yahu 3 gundur avatarların yarısı gözukuyor yarısı gözukmuyor chrome'den giriyorum aynı firefox'ta aynı sorun sıteden galıba

  55. A State Of Trance  avatarı
    A State Of Trance

    mercedesci arkdaşlar gercekten cok abarttı

    Not:Herhangi Bi çekememezlik yok zaten mclaren yarışın içinde olmuycak mercedesin ciddi anlamda yarışın içinde olmasını isterim

  56. yarında son bölümlerde yada ıslak pistte schumiyede sürüş şansı tanınacaktır.iyi bir strateji

  57. aynen katılıyorum bakalım yarın ne olacak.

  58. schuminin haricindeki pilotlar en iyi derecelerini sıralama formatında elde ettiler schumi ise 7 turlak seride en iyi dereceyi elde etti bu yüzden çok önemli bir derece burda schuminin araçla uyumunun yanısıra pilotaj farkınında bu turda etkin olduğunu düşünüyorum.

  59. mercedesSchumi avatarı
    mercedesSchumi

    Yarış simulasyonların dışındada attıkları turlar var yarış simulasyonunda sanırım 60 turluk 50 turluk performanslar 1:21:614 dereceleri ile dönmüyor herhalde alonsoda bugun sıralama formatında tur attı en iyi turu ve schumiden sadece 0.3 saniye aralıkta bulundu ha lastik ısısı veya depo yükü bunlar etken belki alonso schumiden hızlı tur atabilirdi tam ayarı tuttursaydı ama f1 bu en hızlı olan degil en dogru ayarı yapan takım kazanır pistlerde yani bu araçlar 3 testtir yarış formatında çalışmıyorlar araçların maksimum hızlarınıda test etmek paketlerin maksimum verimlerini datalara aktarmak zorundalar.Sen en hızlı anını bilmeden nasıl diğerleri ile kendini kıyaslayabilirsin nasıl eksikliklerini tamamlayabilirsin f1 hız ve istikrar demektir hem hızlı hem istikrarlı bir araçla ve turlarla şampiyon olabilirsin.O yüzden bu araçların hızlarını saklamalarına gerek yok çünkü artık son test bu bundan sonra öndeki ile aralarındaki farkı yarışta görürlerki f1 dediğimiz sporda 1 puan bile önemlidir takımlar bunları göze almaz o yüzden en hızlı turlar rakiplerden (her rakip degil tabi ilk 3-4 takımı analiz ederek)gelir ve buna göre kıyaslamalar yapılarak araçlar modifiye edilir.

  60. dostum bence sen Mclaren ile ilgili hayal görüyorsun. Araç da ciddi anlamda dayanıklılık sorunu var bence ilk yarışlarda puan alsalar iyidir.

  61. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    Mclaren ciler boylarından büyük atıp tutmazlar ne hararetlenecek ortalık ön onlar başlatıyo kargaşa yaratmaya

  62. arkadaşlar renaultun gidişatı nasıl. ben pek takip edemiyorum tşk.

  63. MSC nin gününde aracı rosberge devretmesi akıllıca oldu mercedes açısından. En azından kuru zeminde rosberg' de aracını test etmiş olacak. Süre gereği sadece sıralama formatı üzerinde çalışarak ayar yapması bile ona büyük fayda sağlayacaktır.

    Bence mercedes akıllarda soru işareti bırakmamak için yarın ıslak zeminde schumiye de şans vermeli.

  64. rosberg dediğin faktörleri asmış durumda uyum için yeterli turları attı zaten sıralama formatı deniyor sürekli.pist koşullarıda en uygun noktada bakalım.schuminin 7 turluk yakıtta elde ettiği dereceyi sıralama formatında geçsin artık.

  65. Alonso&Massa  avatarı

    Bu sitede baya bi hararetli günlerimiz geçecek umarım.Şahsen ben Mclaren,Williams ve Renault'unda bu işin içinde olmasını isterim.

  66. Rosberg sıralama konfigrasyonu yapıyor sanırım sadece. ma Schumiye yakın dereceler çıkardı.

  67. -Bence MGP arkadaslar cok havaya girdiler
    -McLaren i gececeklerini dusunmek bence makul degil
    -Mclaren Avustralya da podyumda olacak bence
    -Daha 2 hafta var yarisa sakin olmakta fayda var

  68. mercedesin rosbergvari tutumları aynen devam ediyor pistin en uygun olduğu koşullarda schuminin gününde aracı rosberge vererek schuminin pistin en yüksek sıcaklığa ulaştığı son bölümde sıralama formatında bundan çok çok daha iyi bir derece yapmasının önüne geçtiler bravo ne moral motivasyon ama.

  69. rocco junior avatarı

    Her geçen gün pist şartları gelişiyor,sıcaklıkta artmış durumda o yüzden tur dereceleri daha aşağıya rahatlıkla inebilir.Kalkıp birisi 1:20 atarsa süpriz olmaz

  70. önce bu yeni aracı anlamalı sonra ayar yaptırmalı ondan sonra hızlı tur atabilir ancak ama yalnızca 30 dk sı var rosbergin

  71. Alonsomania  avatarı

    yalnız Alonso 130 turu geçti Ferrari testlerden baya yararlanmışa benziyor mercedes ii görünüyor ama ben yine de Mclaren in de çöpe atılamayacağını düşünüyorum

  72. diaz&massa

    bir blogun varsa söyle oradan takip edelim!

    Ayrıntılar gayet iyi.

  73. ya schumi neden sıralama formatında zorlamadıki 7 turluk seride geldi derecesi bundan cok cok daha iyi bir derece alabilirdi tek turda.

  74. sıralama formatı denerse ki pist sıcaklığı da arttı olabilir muhtemelen cok iyi bir derece gelebilir.

  75. bakalım rosberg 1:20 nin benim tabirimle 80 in altına inebilecekmi çok zoe ama

  76. sandro verone avatarı
    sandro verone

    aklı olanın söyleyeceği şeyler…
    çok doğrusun dün neden değiştirmediniz?
    mclaren'de neler oluyor???
    hispania yada gp2 takımı değiliz ki arkadaş…
    burdan konuşması bize kolay evet ama bu kadar da anlamsız işler…
    herşeyin açıklaması vardır da piyangodan çıkan bir testi dahi sen değerlendiremiyorsan…
    ilginç..
    saklamak istedikleri bir şey var demek isterdim ama 'i don't think so..'

  77. ne olursa olsun bugün schumi nin sırasıydı atılan her turun anlamı büyük ferrari her iki pilotuyla bosuna atmıyor bu turları hem takım hem pilot için cok önemli ayarlar bence schumi ye haksızlık oldu alonso 130 lu turlarda schumi ye kaç tur attırdılar.

  78. MGP nin bu paketinden sonra artık sezonun nasıl geçeceği kafamda canlanmaya başladı. Eskiden takip eden arkadaşlar varsa eğer Ferrari-BMW Williams ve Mclaren Mercedes üçlüsünün rekabet ettiği yıllardan daha iyi bir sezon olacak. Neden derseniz en kötü ihtimalle bu 3 talım 1 en fazla saniyenin içerisinde yer alacaklar. Bu şu demek bazı pistler rbr ye bazı pistler ferrariye bazı pistlerde mgp ye uyacak. aynı şekilde bazı hava koşullarıda. Bu durum aradaki süreyi minimum seviyeye indirecek. dahada önemlisi lastiklerin bazı pistlerde beklenenden daha iyi yada daha kötü tepki vermesi olacak. Bunu yıllarca bu pistlerde yarışmış bridgestone bile tahmin edememişti hatırlarsanız.
    Bir diğer önemli faktör yarış ve pit stratejileri. yani pit duvarının başarısı ve pilotun pistten verdiği bilgiler.
    Çok uzayıp gidecek 🙂
    1 saniye aralığında oldukları sürece sezon içindeki güncellemelerle herkes birbirine yaklaşacak geçecek geride kalacak. güzel olacak güzel :)))

  79. schumi nin derecesi sıralama formatında gelmedi 7 turluk seride geldi.
    eğer rosberg sıralama formatı yaparsa daha da iyi bir derece gelicektir kesin.mgp gayet hızlı görünüyor.

  80. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bakalım Rosberg Şumi'ye ne kadar yaklaşabilecek 🙂

  81. Mercedes ferrari ve redbulla aradaki farkı kapatacagına inanıyor

  82. rocco junior avatarı

    Hayır orada sadece bu dereceyi Redbull geçebilir demiş.Sezon başlasın geçiyorlar mı geçemiyorlar mı görürüz.Yarın çıkar birisi 1:20 yapar o zaman onuda kimse geçemez mi diyecez perez bile 1:21lerde dönerken üstelik daha geliştirebiliriz dedi.Strler bile uçuyor arada sırada=)

  83. mercedes'in test şovu bazılarını sevindirmiş birbirine cok yakın diyo bazıları. redbull acık ara önde , ferrari'de diğerlerinin açık ara önünde. Bu takımlar daha siperden çıkmadı saldırıya geçince diğerleri sönecek.

  84. Yok bu zamanı ancak Red Bull geçebilirmiş dediğine göre 🙂

  85. Kırmızı bayrağın sallandığını nerden görüyorsunuz izlenebilecek bir yer mi var

  86. Nico geçti araca

  87. Alonso&Massa  avatarı

    F-1 yok yanlış anlamadım =).

    Yarın yağmur bekleniyor,acaba ne kadar verimli olur.Birde neden dün motoru değiştirmediniz diye sormuşlar,onlarda dün bir sorun yoktu demiş.Mclaren'in tur atmadan bu sorunları yaşaması bana garip geliyor.Yani düşünün garaja geliyorlar ve sorun.Ben bu kadar sorun yaşadıklarına inanamıyorum.Bir gariplik var bu işte.

  88. cat pat ingilizcem ile redbullun bu zamanı geçemiyeceginimi soyluyor yanlış anlamadıysam ?

  89. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    evet seansın bitmesine 1 saat kala rosberg devraldı
    bunun sebebi sanırım yarın yağmurlu geçecek olan son test gününden dolayı…
    yani bugün hava kuru olduğu için böyle bir jest yapılmış.

  90. tahminime göre Ferrari Redbull mercedes birbirine cok yakın 3 takım.Ama Redbullun azda olsa bu iki takımın önünde görüyorum.Ben Süpriz beklemiyorum albert parkta.Redbull Ferrari mercedes ilk 3 takım

  91. schumi nin 6 turluk bir seride 1,21,249 yaptığını görüyoruz bu çok önemli tek turda yapmadı.

  92. MagicAlonso avatarı

    kırmızı bayrak sallandı.kobayashi 3. virajda durdu.Alonsonun yarış simülasyonunun son bölümü güme gitti.Ama büyük çoğunluğunu tamamlamış oldu.

  93. http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/9422249.stm

    bu haberde şöyle bir cümle var ne kadar doğru olduğu bilinmez:

    Another Mercedes source was more bullish than Brawn, saying he thought only a Red Bull could beat that lap time.
  94. Ferrari ve redbull konusunda katılmıyorum hız saklıyolar.Yarıs simulasyonlarına bakarsan belli oluyor zaten.

  95. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bence M GP ciddi bir ilerleme kaydetmiş durumda. Yeni parçalar gayet iyi çalışıyor gibi duruyor. Yalnız neden çalışmaları erken bitirdiler ki yeteri kadar tur atmadılar bence

  96. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren için bundan kötüsü olamazdı heralde, yarın yağmurlu bir gün olacak, test haftası bitti diyebiliriz artık.

    mclaren içinde en azından sezon başı için umutlar bitti

  97. Bunu neye dayandırıyorsun?

  98. Yanlış anlama seni yargılamak için söylemedim. Yukarıdaki parametrelere ya da formlardan tahmini yorumları okuyarak yazmış olabilirsin diye söyledim.

  99. burak evmez avatarı

    lotus iyi gözüküyor

  100. Alonso&Massa  avatarı

    Autosporttan okuyorum.Sizle paylaşıyorum.Mesela Vettel'de öğleden sonra tam çıkmamış diyecektimki çıktı.Yoksa motor değiştirildiğini nerden tahmin edeyimki. http://live.autosport.com/commentary.php/id/317 burdan takip ediyorum.

  101. Mercedesin GP'nin resmi sitesinde diyor. Nico ile yer değiştirecekler.

  102. harun_fikret avatarı

    haklısın yaaaa… fena paralıyor hemde… o kadar paralamasına rağmen aradaki yaklaşık 9 sn. lik farkı bi türlü eritemedi… ne yapıcak acaba ferrari… sezon başlamadan bi daha ki senenin aracına çalışmaya mı başlasalar dersin??? :)))

  103. Keşke paralıyor olsa ama maalesef. Adam istikrarlı bir şekilde yarış formatında çalışıyor.

  104. Bu bilgileri bir şeye dayanarak mı veriyorsun? Yoksa kendi düşüncen mi? Rubensin attığı tur ona yeter ama schumi biraz daha atsa iyi olur. Hazır yeni parçalar varken yarış formatı da çalışılabilir kısa süreliğine de olsa:)

  105. Alonso&Massa  avatarı

    Alonso yarış mesafesi katetmeye çalışıyor ve pit stop çalışmaları yapıyor.

  106. Alonso&Massa  avatarı

    Button'ın motorunu değiştiriyorlarmış.Rubens öğleden sonra hiç tur atmadı.Schumacher'de çalışmlarını bitirdi.Yarın testler bitiyor.Gerçi sadece 4 pilot çalışacak yarın ama…

  107. alonso kendini paralıyor ama halen şuminin turundan iyi bi tur atamadı.şuminin yükselişi

  108. Eline sağlık arkadaşım çok güzel yazmışsın.

  109. Sanırım MGP'de hala soğutma problemi var.

  110. Eray Parlak avatarı

    Schumacher Az önce Fast Lapı Birkanç Bindelik geliştirdi. 1,21,249 Oldu derece. 7 turluk Bir Bölümün 3. turunda geldi en az araçda 8 turluk benzin vardı ağzına kadar boş değildi.

  111. Şu Force İndia ve Virgin de Button u geçsede bu da bizim takıma kapak olsa….

  112. Bence mclaren şuanda bazı sorunlarını çözememiş görünüyor ancak en kötü ihtimalle tecrübesi ve arkasındaki büyük güçle 1-2 uarış içerisinde toparlanırlar. Hiç olmadı kopyala yapıştırla yine gelişirler.

  113. HRT Yine çıkamayacak sanırım piste 😀

  114. mercedesSchumi avatarı
    mercedesSchumi

    Bahreyn in iptal edilmesinden en çok yarar sağlayan takımların başında Mercedes geliyor bu kadar gelişmeleri gayet normal tur zamanlarının en iyisi değil en istikrarlı şekilde atılması önemli diğer testlerde çok bilen arkadaşlar mercedes niye yavaş diye sorarken takımın ısrarla dayanıklılık üzerinde durması ve daha performansa dayalı çalışmalara en son testte geçiceklerini açıklamalarını dikkatle okumayarak kör bir şekilde bakıyorlardı ve hala yorumlarında kör noktalarda olduklarını görüyoruz.Ferrari ve Redbull hızlarını saklamıyor saklayamazlarda neticede artık son test bu gerçek hızlarını görmek zorundalar o yüzden yok ferrari daha elindekini açmadı yok redbull daha süprizlere gebe gibi mantıksız yorumlamalara gerek yok bunlar 1. veya 2.testte yapılsaydı makul ve mantıklı olurdu ama artık bundan sonraki yer albert park yani orda hız testleri ve araçların tam performanslarını test edicekleri yer değil yarışa hazırlanma yeri o yüzden bu 3 takım bu son testte bütün güçlerini istikrar ve hıza baglı olarak göstericekler ve eksikliklerini yarışa kadar tamamlayacaklar.O yüzden yok autosporttan adamın teki ferrari redbull domine edermiş falan filan hikayeye gerek yok önce o 4 pilot pistte kırmızı ışıkları beklesin yarışı bitirsin sonra bakarız dominemi ediyor yoksa etmiyordu f1 dünyası burası daha dün brawn gp ye bir yarış kazanamaz derken şampiyon oldular zira kimin ne yapıcağı belli olmaz sezon uzun yeni başlıyor bekleyip göreceğiz.

  115. Ferrari öğleden sonra yarış simulasyonu yapacak.alonso ilk turu 1.29.6

  116. rocco junior avatarı

    Söylenen paketten beklenti 1sn ve sonuçta araçta gözle gröülür farklar var özellikle Ferrar-Mercedes araçlarında.Ama bizim paketin getirisi 0.6sn olduğu söyleniyor.Görünen o ki beklentiler karşılanmış,takımda yüzler gülüyor o yüzden tebrik etmek gerekir Mercedes'i.Sadece sıralama formatı değil tahminen orta yada uzun yakıtta sürüşleride fena gözükmüyor.Autosporttaki yorumlar evet ilgi çekicidie ama kesin sonuç mu sanmıyorum.Mclaren durumu şu an içler acısı değil ama bir hayli kötü sezona en hızlı 4.takım olarak girmeleri bile beni şaşırtacaktır öyle ki bu test seansının yapılmadığını ve Bahreyn startını düşündüğümüzde durum daha vahim.Lewisin açıklaması düşündürücü:"Henüz 1 yarış tamamlayacak durumda değil araç"diyor ve şampiyonluk yarışından şu aşamada uzak olduklarını ancak her an işlerin değişebileceğini ve gelişim hızlarını hepimiz biliyoruz.Bununla beraber sezona erken hazırlanmanın ve Mercedesin bütçesi ile ortaya kazanabilecek bir araç çıkartma yolunda ilerleiyor bence Mercedes.Yeni lastikler ile aracında daha mutlu bir kral görüyoruz sanki ayrıca buldukları enteresan çözümler olmalı ki aracın arkasını sürekli kapatıyorlar Ferrari'de de gördüm aynı manzarayı.İnşallah güçlü olurlar Schumiyi orada görmeyi özledim.Mercedes için artı noktalardan birisi iyi çalışan bir kers ve çok iyi çalışan bir motor.Gerisi lastikleri anlamaya kalıyor

    Sıralama yapmak istemiyorum ama üçlü bir çekişme yaşanacak gibi sezon başından itibaren ancak sezon sonuna doğru 4.takım da dahil olabilir bu savaşa.Yine geçen sezonki gibi süprizlere gebe olan yarışlar elbet yaşanacaktır bence özellikle en güçlü olan Redbull'un şanssızlık ve hatalar ile kaptırdığı yarışlarda hemen ardında takip etmek çok önemli.En hızlı olmadan kazanmak yani hız+dayanıklılık+şans+istikrar…

  117. Fernando Q'da,geldi gelecek

  118. teşekkürler.

  119. Eray Parlak avatarı

    Mercedes İlk 3'de Gibi duruyor hadi bakalım hayırlısı. Yeni paket işe yaramış galiba schumacher çok istikrarlı turlar atıyor.

  120. yukarıdaki tur dereceleri var ya orda pilotların ismi yazıyor işte onlardan hangisine tıklarsan o adamın tur dereceleri görünür tamam mı?

  121. ben buldum linkini veriyorum burda bütün arabaların fotosu var Mercedes inde 6-7 tane bişey
    http://www.gpupdate.net/en/f1-photos/6770/formula-1-test-at-circuit-de-catalunya-11-march-2011/170923/#170963
    buna tıkla sonra next diye devam et karşına çıkar diğer fotolarda yardımım dokunduysa ne mutlu bana..

  122. MGP nin yeni paketiyle bugün çekilmiş bir resmini bulan varmı???

  123. tur derecelerini hangi linkten görebilirim?

  124. hayır Rubens 52 tur atmadı eğer piste çıkış turunuda sayarsak her pitten sonra 60 tur attı saymazsak eğer 57 tur attı ve 4 pit-stop yaptı gayet istikrarlıydı gerçektende.. williams istikrar bakımından iyi görünüyor dereceler o kadar da kötü değildi iyi turlar attılar iyi bir yarış simülasyonu yaptıklarını düşünüyorum ben…

  125. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Rubens yarış simulasyonu yaptı 52 tur attı son tur dereceleri 1.28 lere kadar indi . Öğleden sonra sıralama formatına dönecekler muhtemelen.

  126. Yavuz Balcı avatarı

    biri rubens i durdursun :)) öğle arasına kadar 89 tur. hay maşallah.

    bu arada lotus gayet istikrarlı turlar atmış. lastikleri uzun stintlerde iyi korumuş.performansı iyi. 71 turla gayet iyi turda atmışlar.

  127. sandro verone avatarı
    sandro verone

    piyangodan çıkan testlerde bile yokuz malesef..
    geçenlerde burda konuşuluyordu gene, sezon içi araç geliştirmede çok iyi olan biz burda ne halt yiyoruz anlaşılır gibi değil…
    gerçekten zamanlara bakınca rakip takımların nerelerde olduğunu bizim nerede olduğumuzu anlamamak çok cahilce olur…
    inanılmaz bir teknik alt yapı ama her sezon başı aynı hikaye…
    13 yıldır takipteyim, kaç kez farklı bir hikaye izleyebildik ki…

  128. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    ikinci derece 1:24.189 olacak yanlış yazmışım

  129. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Şumi nin son 3 tur dereceleri

    1:24.136
    1:24.136
    1:24.035

    Bence gayet istikrarlı turlar atıyoruz yeni paket gerçekten işe yaramış galiba.

  130. Birisi Alonso'yu durdursun yoksa Schumacherin derecesinden daha iyi bir derece yapacak. Bari bugün yapmasın 😀

  131. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    barichello 12 tur attı ilk tur 1:29.952 son tur 1:31.000. Toplamda 10+14+12+12 : 48 tur

  132. Yavuz Balcı avatarı

    McLaren aracındaki sorun ne bir türlü anlamadım. hadi diyelim hidrolik. devamlı arıza çıkarmaması gerekir. dayanıklılık diyorlar keza madem dayanıklı değil bu kadar saçma sapan turlar atmalarına bu zaman süreci içerisinde engel teşkil etmez. hadi yeni parça deniyorlar diyelim. her 6 turda bir mi parça deniyorlar. şu McLaren aracını anlayan varsa birisi izah etsin :))

  133. Schumi nin turları çok istikrarlı gözüküyor. Üst üstü 1.21'li turlar bunun en güzel örnekleri. Bazı arkadaşlar bu pist için 1.19 lu turlar normal demişler, bu lastiklerle 1.19 lu turlar bu hava ve pist sicaklığında bırakın normali, imkansıza yakındır.

  134. Bence öyle olmasa bile yapılan derece gayet iyi. Geçen sene geliştirilmiş araçla bile yapılan en iyi derece 1.19.995.. Belki o zaman süper yumuşak lastikle yapılmadı bu derece ama difüzör gibi büyük bir avantaj vardı. Ayrıca KERS ağırlığıda yoktu araçlarda.

    Bence bu derece bu yıl en fazla 1.20.00-1.20.50 civarı olur.

  135. Alonso&Massa  avatarı

    Arkadaş bu nasıl bir sezon ya!Ferrari,Redbull ve Mercedes kesinlikle güçlü görünüyor.Mercedes'in derecelerine bakıyorumda öyle ciddiye alınmayacak gibi değil.
    Bunu geç Rubens 12 tur attı ve zaman kaybı sadece 1 saniye şu anda.Buna ilave olarak Renault,STR ve söylenenlere göre Sauber var.Force İndia çok iyi bir sezon hedefliyormuş.Mclaren şimdilik ortada yok gibi gözüksede bir bakarsınız Melbourne'de iyi bir sıralama çıkararı.Lotus gözüne orta grubu kestirmiş.
    Ben böyle bir sezon öncesi test dönemi hatırlamıyorum.Hatırlayan varsa söylesin.Öte yandan 2-4 pit stop yapılması bekleniyor.1 pit az yapanın ne kadar büyük bir avantajı olacak yada olacakmı?Ne kadar vakit kaybedecek.Şu anda kağıt üstünde herşey inanılmaz gözüküyor.
    Belki biraz abartı olacak ama ben şu anda Ferrari,Redbull,Mercedes,Mclaren pilotlarıyla beraber Rubens ve Nick'in de iddalı olacağını düşünüyorum.Buda 10 pilot yapıyor!

  136. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Eğer öyle ise 1.19 lar hayal değil

  137. erkan aslan avatarı

    evet, autosportta yanlış anlamadıysam williams'ın istikrarını övmüş

  138. Yorumunu görmeden yazmıştım, meğerse gerek yokmuş 🙂

  139. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    barichello 12 tur attı ilk tur 1:30.864 son tur 1:31.990 pitten sonraki tur 1:29.952.

  140. Eğer bu yazdığın doğruysa Vettel altına kaçırmış olabilir şuan…

  141. Zaten kimse çıkıp da Mercedes süper, sezonu domine edecek ,ortalığı tozu dumana katacak demedi. Red Bull ve Ferrariden yavaş olduğunu da hemen herkes biliyor. İşin esprisi Mercedesin getirdiği paket işe yaramışa benziyor ve önceki testlerdeki belirsizlik ve şüphe yok gibi. Bunun sonucunda taraftarların bunu dışarıya yansıtmasından daha normal ne olabilir ki ? Eminim ki Mclaren, birkaç geri dönüş sinyali verdiğinde Mclaren taraftarları burayı bayram yerine dönüştürecekler.

    Şu an dışardan görünen o ki Mercedesin orta sıra takımı olma niyeti yok. Daha ne kadar gelişecekler ya da gerileyecekler bilinmez; ama Mercedes mühendislerinin söylediklerine göre araçta potansiyel var, umuyoruz bunu ortaya çıkartırlar.

  142. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ayrıca yabancı forumda şöyle bir şey söyleniyor
    Schumi bu dereceyi eski ön kanat ve yumuşak lastikle attığı…
    yani yeni ön kanat ve süper yumuşak ile atmadığı söyleniyor.
    tabiki bunlar sadece söylenti,iddia.

    Fastest time 1:21.2 set with old front wing and soft (not supersoft)

  143. Tamam RBR ve Ferrari daha saldırmadı. Zaten onların tam anlamıyla sıralama formatında çalışmadığını anlamak için Autosportta yorumcu olmaya gerek yok. Az çok F1 izleyen birisi bunu çok rahat anlayabilir. Peki o yorumcu mercedesin lastiklerini görse bile yakıt yükünü de biliyormu? Ya da mercedesin tüm güncellemelerini kullandığını? Belki mercedeste blöf yapıyor.

    Biz burda seviniyorsak test zamanları boyunca ilk dafa bu kadar istikrarlı turlar atmamızdan ve parçaların işe yaradığını düşündüğümüzden dolayı.

  144. Fazla ümitlenmeyin diyosunuzda Brawn "boş değil" hafif yakıt yüküyle bu dereceyi yaptık dedi dünkü açıklamasında. Schumi bugün tüm testler boyunca yapılan en hızlı dereceyi elde etti. Şov için değil bence sıralama simülasyonuna devam edecekler. ne kadar hızlı olabileceklerinni sınırını zorlayabilirler. Yarın Rosberg tam paketle daha hızlı bir tur atabilir.

  145. 79 sn lerle dönmeleri mümmkün görünmüyor.80 la dönebilir ferrari ve rbr bekleyip göreceğiz.mgp ninde 80li derece yakalaması lazım aksi halde mgp öndekilerden geride demektir.bekleyip göreceğiz

  146. M.Schumacher  avatarı

    ben bu bişiyler saklıyorlar muhabbetinden sıkılmaya başladım . sizinde dilinize dolanmış bişi saklıyorlar yok gerçek güçleri değil bilmem ne .

  147. Zaten istikrarlı turla atıyor Schumi. Dünkü stinlerde piste çıkış turu ile son turu arasında (8-10 turluk) 1,65 saniye gibi bir fark olmuştu.Bugün dikkat edersen stinlerde bu süreyi 1 saniye civarına indirdilerki bu çok önemliydi. Zemin ısındıkda 1 saniyenin altında kalabilir.

  148. M.Schumacher  avatarı

    olabilir domine edebilirler , diğer takımlar armut toplamıyorlar orada .

  149. bülent MGB avatarı

    arkadaşlar şu kesinki geçen seneki gibi isteyen şumiyi geçemeyecek efsane geri dönüyor.ister kabul edin ister etmeyin.alonsoda zaten rakibinin şumi oldugunu söylemişti.alonso boşa konuşmaz vardır bi bildiği.

  150. Galiba dediğiniz gibi 🙂 ufak karışıklık oldu.
    Schumi olunca heyecanlanıyor insan 😀

  151. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    iyi güzel belirtiyorsunda
    bende sana derimki,
    Mercedes'i küçümseme.

  152. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    barichello 14 tur attı ilk tur 1:31.309 son tur 1:32.365 pitten çıktıktan sonraki tur 1:30.864. Dereceler çok kötü ya öyle değil mi?

  153. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    schumi'nin 3. kez 1.21.268 falan yapıtğı yok. Her çıkış turunda o sitede, önceki turların son turunu yazıyor. Her pilotta çıkış turunda önceki turların son turu yazıldğını görürsün.
    Autosport yorumcusuna göre ferrari ve redbull albert park'ı çok rahat domine edeceklerini söylüyor. Herkes sıralama simulasyonu denemiş ama ferrari ve redbull gercek güçlerini ortaya koymamışlar.Kısa ve tek turlar denemişler ama bunlar gercek sıralama simulasyonu ve gercek gucleri ile değilmiş. Adam canlı izliyor testleri autosport sitesinde suanda da canlı yorumluyor. redbull ve ferrarinin siperde olduğunu yazmış. Yani daha saldırıya geçmemişler ve gerçek performansları ortada değil. Dünkü sergio peres'in derecesinide hatırlatarak bircok küçük takım sürpriz yapabilir demiş. Yani mercedesci arkadaslar fazla sevinmesin barca'da dereceler 1.19 larda normalde. Sonra yorumcunun dediği gibi albert parkda redbull ve ferrari dominesi kacınılmaz adam cok emin. Canlı izliyor.
    Bizim mclaren zaten bugunde bile sorun yasadı ne zaman calısacaz merak ediyorum.

  154. ve tekrar yazılmasının nedeni olarak sunu tahmin ediyorum piste cıkıyorlar ve zaman turu atmadan geri girdikleri için — diye gösteriyorlar ardından en sonki attıkları turu yazıyorlar (ihtimal).

  155. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ben bunları gördükten sonra Nisan ayında göreve başlayacak olan Bob Bell bakalım Mercedes'e ne gibi katkıları olacak.
    merakla bekliyorum.

  156. 3. kez yapmadı 🙂 liste yontemiyle gosterdikleri icin bir onceki turuda gosteriyorlar üstteki turlara da bak 2 3 kez aynı dereceler yazılmış 🙂

  157. testde olsa schuminin deecesini geçmek isteyen alonso ve vettel bastıracak ve gerçek güçleri anlaşılacak.mgp nin ne kadar geride olduğunu burdan anlayabiliriz

  158. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    o zaman turları o şekilde değil arkadaşım
    yanlış biliyorsun.

  159. MGP nin şu an iyi yolda olduğu kesin. diğer testlere göre istikrarlılar ve hızlılar. Ayrıca şumiyi listenin tepesinde alonsoyla beraber görmek çok keyifli.kapışmalarını sabırsızlıkla bekliyorum…

  160. Schumacher 3. kez 1:21.268 yaptı 😀

  161. 1-M.Schumacher
    2-F.Alonso

    2005-2006 yılları geldi aklıma :)…

  162. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    barrichello 10 tur attı ilk turu 1:30.751 son tur 1:33.523 neredeyse 3 saniye. Dolu depoyla aşınma çok fazla sanırım. Pitten sonraki turu 1:31.309

  163. geçen sene webber'in q3 derecesi 1.19.995 iken bu sene bu dereceyi gecebilceklerini düsünmüyorum, kers ve arka kanatlar bu farkı toplam 0,6snye gelistirebilirler(0,4+0,2) ama ortada önemli bir lastik ve diff farkı var, geçen seneye göre sıralama turlari gelişim göstermezse schumacher şu an kendi q3 derecesini geliştirdi, yakıt yükü ise muamma

  164. efsana çıldırdı valla xd

  165. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    barrichello yarış simulasyonu yapıyor galiba dereceler 1.30 lu.

  166. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bence asıl önemli olan en iyi dereceyi yapmak değil istikrarlı turlar atmak. Mgp önceye göre ciddi şekilde iyi istikrarlı turlar atabiliyor inşallah daha da iyi olacak.

  167. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bence 1.19 lu dereceler bile gelebilir özellikle redbull un performansını %100 yansıtmadığını düşünüyorum bakalım Vettel neler yapacak.

  168. 1.21 in altına inen ilk pilot olabilir öğleden sonra efsane 🙂

  169. Alonso&Massa  avatarı

    İlk günde demiştim.Büyük takımlar gerek duydukları anda 1.20 lerin başlarını kapsayacak dereceler yaparlar.
    Bunu yapabilecek takımları Ferrari ve Redbull olarak görüyorduk şu anda Mercedes'te onlara yakın.Williams yine iyi.Vettel ve Button niye bu kadar az tur attı?

    Bu arada Japonyada durum kötü.Umarım diğer ülkeler etkilenmez 🙁

  170. Go Schumi Go

  171. KASIM ALİ AYTEKİN avatarı
    KASIM ALİ AYTEKİN

    İnşallah daha iyi dereceler gelir ben ümitliyim bu sene mgp ve msc den.

  172. M.schumacher perezinde tur derecesını ıyı bır farkla gerıde bıraktı perezın derecesıne sasıran vettel buna ne dıcek acaba 🙂 sıralama turu olsun olmasın azda olsa sevındırdı guncellemelerı ıse yarıyor gıbı mercedesın…

  173. 1.21.268 testlerin en iyi derecesi MSC den sıralama formatında geldi. Muhtemelen öğleden sonra sıralama formatında çalışacaklar. Bakalım daha da gelişecek mi?

  174. schumi o ha dereceye gel 1 21 268

  175. arkadaslar vettel ile ilgili sorun mu var?

  176. Mercedes bu gün neredeyse tüm kozlarını ortaya koyacak bildiğim kadarıyla. Ön kanat, egzoz, barge board vs. tüm bunlar bu gün deneniyor. Bu güncellemeler bizi nereye taşıyacak bilinmez ama performans anlamında etkisi olduğu kesin. Ama bugünkü testlerde dikkatimi çeken en önemli olay istikrarlı turlar oldu. Bugün şimdiye kadar 2 kez 2 tur zamanı arasında sadece 0.01 sn fark etti. Neredeyse aynı turlar. İstikrar sorunu yaşayan mercedes için bu gerçekten sevindirici.

  177. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Gittikçe batıyoruz anlaşılan.

  178. alonso bugun 1 yada 2. olur

  179. Bulduğun resim varsa son haline bir bakalım paylaşırsan eğer..

  180. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Hadi Benjamin Button 150 tur atman lazım bugün.

  181. yağmur yağmazsa seansın sonunda mgp sıralama formatında turlayabilir.80(sn)li derece elde ederlerse durum iyi demektir.

  182. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hava parçalı bulutlu (yağmur beklentisi yok şu aşamada)

    http://www.hotel-garbi.com/novaweb/camara.php

    bu arada yabancı sitelerin forumlarında Mercedes'in bugünkü testlerinde yeni bir ön kanat ile çıktığı söyleniyor
    hatta resimleride var.

  183. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Zorla umudu kestirecekler bize bu seneden

  184. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Abicim nerde bizim eleman ya.
    Napıyo bunlar anlamadım.

  185. mercedes Geliyor…

  186. Yusuf  Hitay avatarı

    ve yine mclaren ortada yok :S

    dertleri ne bunların

  187. http://www.msfree.gr/2011l.html?id=0332011101009/
    Arkadaşlar bu siteden anlık sonuçları takip edebilirsiniz.

  188. Mercedes GP avatarı

    Evet.gerçekten çok merak ediyorum inşallah iyi birşeyler ortaya çıkmıştır

  189. MGP bugün full yeni paketle test yapacak olmalı. bakalım nasıl dereceler gelecek.

  190. Mercedes GP avatarı

    Mercedese dün akşam yeni parçalar gelmiş bakalım aracın performansı nasıl olucak.Takım bugün muhtemelen yeni ön kanat,sidepod v.b parçalarla çıkacak gibi bakalım araç bugün nasil olacak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir