Hamilton: "Hayal Kırıklığı Yaşamıyorum, İyimserim"

yazar:

kategori:

Mclaren takımı, 2011 aracı MP4 26’yı tanıttığında farklı görünümüyle dikkatleri üstüne çekmişti ancak testlere bakıldığında pek de bekleneni veremediler.

Hamilton “İyimserim. Yarışmayı seviyorum ve yarışmak için sabırsızlanıyorum.”

“Her zaman en iyimser gelişimi umuyorum. Her zaman bir anda gelip ‘Tamam, şimdi şu geliyor’ demelerini umuyorum ve oraya gideceğiz. O günden önce de yeni şeylerimiz olacak.”

“Şu an için ne zaman istediğimiz gibi olacağımızı asla bilemeyiz. Bu yüzden şu an için dua ediyoruz ve çalışanlarımızın yaptıklarını gözlüyoruz. Herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum. Kimse arkasına yaslanıp beklemiyor. Tırmanmamız gereken bir tepe olduğunu biliyoruz ancak bunu yapabileceğimizi de biliyoruz.”

“Hayal kırıklığı sözcüğünü kullanmak istemiyorum çünlü hayal kırıklığı yaşamıyorum. Takımdaki herkes için zor bir durum çünkü herkes bu çalışmaya çok şeyini kattı ve baktığımızda çok güzel görünüyor… felaket değil. Sadece istediğimiz kadar performansa şu an içni sahip değiliz. Ancak üstünde çalışabiliriz ve şu an için önemli olan bu.”

“Bu istediğimiz yere ulaşabileceğimiz anlamına geliyor. Geçen seneye bakarsak o zaman da sezon başında en hızlı araca sahip değildik ancak yükseldik ve şampiyonada ikinci olduk. Uzun bir sene olacak ve öndekilerle mücadele edebileceğimiz konusunda şüphem yok.” dedi.

Hamilton, uzun sürüşlerde tek tura göre umut vaad eden bir performanslarının olduğunu ancak dayanıklılığın en büyük sorun endişe olduğunu söyledi.

Hamilton “Geçtiğimiz gün bazı uzun sürüşler gerçekleştirdim ve araç çok daha iyi görünüyordu. Bu yüzden yarış performansımız çok kötü görünmüyor.”

“Ancak yarışı bitirip bitiremeyeceğimiz asıl endişe. Yarış performansımız ise diğerlerine göre kötü görünmüyor.” 

“Dün zamanlara baktım ve herkes 1.21’li dereceler elde etti. Bense o derecelere düşemedik. Ancak 1.22 yapabilmiştim.”

“Bu yüzden diğerlerine göre zamanları kıyaslarsak 2 sn geride gibiyiz ancak aslında öyle değiliz. Dün Jenson az yakıtlı sürüş yapmadı bu yüzden şu anda tam olarak nerede olduğumuzu bilmek zor.”

“Onların sıralama sürüşü gerçekleştirdiklerini tahmin ediyorum. 1.21.2 çok rekabetçi bir derece. Bizim de 1.22’ye yakın olacağımızı düşünüyorum ancak bu sadece bir tahmin.” dedi


Yorumlar

  1. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    bir bu eksikti! ''TİFOSİ'' HAY ADDAKİ HAŞMETE BAK

  2. bir bu eksikti '' TİFOSİ''

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Benzetmeyi dahi anlayacak kapasite yok.Ne alıp veremediğin var senin anlamadım.Her yorumunda Alonso ya sallamak mecburiyetinde misin.İlk fitili ateşleyen sensin.yok ben sizden özür dilerim yok ben size söylemedim yok ben onlara salladım diyen sensin.ortalık karıştırmada üstünüze yok.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    peki Alonso haberleri altında şaklabanlık yapanlar hangi gruba girmektedir.Söyle de bilelim.Kendi takım ve pilotlarının haberlerinin altında bir tane bile yorum yazamayıp da Alonso haberinde kendinden geçenler kimler acaba??
    Şumi nerede sen orada isen sen nasıl tifosi olursun.Şumi yarın motor sürmeye gidince yüzde 50 motorcuyum diyeceksin.Takımlar bakidir,pilotlar geçicidir.Sen önce kimin veya hangi takımın taraftarısın iyice emin ol sonra görüşelim..

  5. insanlara taraftarlığın nüfus müdürlüklerinden verildiğini bilmiyordum anlaşılan gidip resmi olarak onaylattın tifosi olduğunu ayrıca bu ne saldırganlık, nezaman doğrular yazılsa ve bunlar alonso aleyhineyse hemen belli kişiler saldırıya geçiyor sözün özü yarası olan gocunur…

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    sinan bozok sen nereden çıktın şimdi.Sana avukatlık yap diyen mi oldu.Niye atladın ki.Madem avukatlık yapacaksın konuyu en başından anla ve ona göre konuya atla.Biliyorsan konuş ,bilmiyorsan sus bişey sansınlar..

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Sinan zaten anlamamış yazdığımı Mercedesciyim demedim ki birazda mercedesciyim dedim %50 Scuderia Ferrari %50 Mercedes GP :)) Schumi bırakana kadar mercedes'i de tutuyorum.

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    tifosi ya da kim değil nereden biliyor ve genelleme yapıyorsun.

    avatarlarında alonso olanlar ve hamilton haberlerinin altında beddua edenler tifosi değildir bu kadar basit belli olmuyor mu?

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bende zaten 1996dan beri takip ediyorum schumacher'in ferrariye geldiği sezondan itibaren. schumi ferrari'ye gelmeden önce ferrari ne haldeydi diye yazmam tifosi olmadığımımı gösterir? gitmişin birde geçmiş measajımı aramış yayınlıyor ajanmısın nesin 😀 aslında doğruyu söylemek gerekirse ferrariden biraz soğudum. ferrari demeyimde ferrarinin başındaki kişilerin son yıllarda aldığı kararlar sayesinde yoksa ben bu markaya aşığım.

  10. Hadi o nüfus müdürü de sen nesin.Yorum tellalı falan mı? Kim ne yazsa atlıyorsun.Amma antipatik adamsın farkında mısın.Saygısısızlık falan yapmıyorum yanlış anlama hala adam diyorum sana.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İnsanlara tifosi kimliğini sen mi veriyorsun?.Nüfus müdürü müsün?.Kim tifosi ya da kim değil nereden biliyor ve genelleme yapıyorsun.Mclarencilerin yıllardır Ferrariye laf söylediğini salladığını bilmiyor musun.Bu yeni bişey mi?Karşılıklı atışmaların içinde hiç bulunmadın mı?
    Hem şumi taraftarıyım diyorsun,şumi mercedeste olduğu için mercedesciyim diyorsun sonra da tifosiyim diyorsun.Çelişkiye bak..Örneğe bak..

    Görkem Yılmaz 14.02.2011 16:10:09
    sen ne diyon ya ferrari'yi bize öğretme. schumacher'den önce ferrari ne haldeydi? benetton'dan schumacher jean todt, ross brawn ve tasarımcı rory byrne gelince ne oldu? F1 2000'den F2004'e kadarki mükemmel araçlar kimin elinden çıktı sanıyon hepsi benettondan geldi.

    tifosiymiş:):)

  12. Değerli dostum özür dilerim alonsocular yerine ferrariciler demişim kusura bakma tüm GERÇEK tifosilerden özür diliyorum :)) tabii ferrari ile ilgili yorumumda ironi yaptım Görkem sadece bazıları şu kadar yıldır şampiyon olamadı büyük takım böyle olmaz falan muhabbetine cevap niteliğindeydi ferrari arabalarına zaten söylenecek söz yok dediğin gibi 458'i canlı görme şerefine erişmiş birisi olarak söylüyorum gerçekten güzel otomobil hatta otomobil değil bir canavar ama lamborghini Aventadoru canlı görürsem bayılırım herhalde o kızıl renk bi arabaya bu kadarmı yakışır. :)))

  13. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    tahsin kardeşim lütfen ferrariciler deme alonsocular de. onlar gerçek tifosi değil birkere onların sayesinde ferrariye'de laf geliyor :)) ferrari'nin yol otomobillerininde çekici olup olmaması göreceli birşey lamborghini aventador benimde hoşuma gitti ama ferrari 458 italia'da beğenilmeyecek gibi değil hani 🙂 benim avatarda'da mercedes var ama alonsoculardan daha çok ferrariciyim. schumi geri dönüşü mercedesle yapınca bir çok ferrari taraftarı gibi bende ortada kaldım. schumi tekrar bırakana kadar birazda mercedesciyiz hep bu schumi yüzünden 😀

  14. Alonso&Massa  avatarı

    F1 için rekabet istiyorum.Bazı insanları görünce demez olaydım diyorum.

  15. 1-2 haftadır yorumları okuyamıyordum. Hatta haberleri 1-2 gün geç okuyabiliyordum. Bu haberdeki tüm yorumları okuma fırsatı buldum. Açık söylüyorum, okumaz olaydım.

    Haberle ilgili yorum hiç yok. Küfür, hakaret, lakap takma v.s. durumlarda haklı olarak yorumlar siliniyor. Ama şu sayfaya yazan Alonso taraftarlarının büyük kısmı artık işi abartmış, bedduaya başlamışlar. Beddua iyi bir şey değildir, dönüp başınıza gelir.

  16. senin yorumuna demedim "Alonso&Massa" arkadasa söylemek istemiştim karısıklık olmus.

  17. Ferrarici bazı arkadaşlara ne oluyor anlamıyorum . Mclarenin güçsüz olmasından veya şimdilik güçsüz görünmesinden zevk alıyorlar. Ben şahsen Mclaren olmadan alınana şampiyonluğun Mclaren varken alınacak şampiyonluktan 1000 kat daha kıymetli oldugunu düşünüürüm.
    Bu arada Mclarenin hiçbir hızlı tur denemesi yapmadıgınıda hatırlatırıp ki hamiltonun yaptıgı açıklamada bunu onaylıyor. Ancak bir gerçek varki mclaren digerlerinin gerisinde ve gelişmesi gerekiyor. Ayrıca özellikle ilk yarışlarda hızlı olanın yarışı kazanamayacağını göreceğiz . Lastikler en önemli etken olacak. Ki burada lastiklerden en iyi verimi ferrarinin aldığı tur zamanlarından açık ve redull tek turda pole alabilir ancak yarışın genelinde ferrarinin üstün olacagını düşünebiliriz. Bu arka kanat olayı ise daha ne belli bile değil 😀 , ilk yarışlarda 2009 da kovalainnen alonsoyu geçtikten sonra yaşadıgı gibi elinin direksyonda yanlıs bir tusa basıp arcın yavaslaması gibi sürücü hataları bolca izleyecek gibiyiz.

    Ayrıca son olarak eklemeliyimki … Ben hala Mclarenin şanslı oldugunu düsünenlerdenim . Neden mi? Kersi en iyi konumlandırmayı beceren ağırlın dengesi en iyi bilen ve en iyi kerse sahip takım oldugunu düşünüyorum ve üstüne inanılmaz yetenekli 2 farklı sürüş sitiline sahip plota sahip olmamızda büyük şans…

  18. yorumlarda ferrarici arkadaşlar çoğunlukta hani nerde alonso haberi mclanciler orda diyen kişiler şimdi bu kendinle çelişmek olmuyormu tabii kişiden kişiye değişir bazıları inşallah 2009 yılındaki gibi olur demiş haklılar kendileri 2009 yılını rekor puanla şampiyon olarak kapattıkları için. hatta bazıları 98 yılından beri şampiyon olamıyor büyük takıma yakışmıyor ifadelerini kullanmış ferrari 15 yıl şampiyon olamadı ozaman ferrari büyük bir takım değil hatta ne işi var formula 1'de zaten yol arabalarıda artık eskisi gibi çekici değil lamborghini aventador LP 700-4'ü gördükten sonra. bazıları bedduayada başlamış inşallah kardeşim inşallah bence mclaren arabalarımızın arka kanadına benim hakkımda ne düşünüyorsan Allah sana 10 katını versin yazdırsın.:))) bu kadar çok beddua alan başka takım yoktur tabii bir yerdede haklılar mclaren takımının formula 1'e kattığı yenilikler yeni teknolojilerle beddua alması çokta önemli değil nedense çoğuda ferrari taraftarı ben hiç bir redbull taraftarını yada renault taraftarını beddua ederken görmedim başka bir takıma karşı. nedense bu beddua işi alonso ferrariye katılınca ortaya çıktı bir pilot takımı ve taraftarı bu kadar etkiler alonsoya saygı duymaya başladım. :)))

  19. raikkonen 2007 yılında şampiyon oldu 2008 yılında LEWİS HAMİLTON şampiyon oldu saldırmaktan bazen gerçekleri bile unutuyorsun bu arada alonso en son kaç yılında şampiyon oldu değerli ferrari taraftarı arkadaşım hatırlamakta güçlük çekiyorum senin bana hatırlamamda yardımcı olacağını umuyorum. bazen öyle yorumlar yapıyorsunuzki sanki son 10 yılın şampiyonu alonso…

  20. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Vay, Hamilton haber'in deki yorum sayısına bak. Aslında bu hep Alonso haberlerinin altında olurdu ama sanırım değişim başlamış.

    Sezonun açılışına 12gün kaldı. Bırakalım da bu yok McLaren sonuncu ,yok Ferrari 1.ci felan şuan da ancak kendimizi kandırırız 😉

  21. -pardon caglar sen hangi yorumdan bahsediyorsun?
    -ben yurt disinda almanya da yasiyorum, calisiyorum
    -burada mgp traftari almanlar la, Ferrari taraftari italyanlar la mclaren uzerine iddia girmis durumdayim
    -ben hicbiryerde takimi kotuleyecek bir yorum yapmadim
    -benim nick im muratc
    -baska bir murat vardir belki burada

  22. arkadasım yorumların birbiriyle çelişiyor. bir yorumunda mclaren i kötülüyorsun kötü bir aracı olsun diyorsun, burada da kalkmıs F-1 taraftarlıgı, rakebet vs, mclaren e başarılar dilerim diyorsun. hangisine inanalım?

  23. -Daha once de soyledik, yeni aracta yeni bircok degisiklik ile gelen takimimizi oncelikle bu cesaretleri ve cabalari icin kutluyoruz.
    -gecen sene son yarisi kazanan aracimiz zaten hizliydi, su on arka kanadi degistirelim burnu biraz kaldiralim bir de kers i koyalim araca tamamdir demediler.
    -diger takimlara baktigimda arka kanada baglantinin kesilmesi disinda araclarda cok fark yaratan bir degisiklik goremedim ben
    -bu nedenle ben de hic karamsar degilim 2 sampiyon u bunyesinde bulunduran Mclaren MP4-26 ile yine zirveyi zorlayacaktir.
    -hep beraber avustralya da 2 hafta sonra bakaliom ve gorelim
    -herkese basarilar demek lazin iyi olan kazansin

  24. Alonso&Massa  avatarı

    Arkadaş ben anlamıyorum.Alonso aracımız iyi diyor,sezon için değerlendirme yapıyor.Birisi çıkıyor,ben tarafsızım diyor ve o haberde Alonso ya Ferrariye laf yağdırıyor.Ondan sonra girip çıkıp yorumum duruyormu diye kontrol edip site yönetimini yargılıyor.
    Bir diğeri bana bloğun varmı diye soruyor.Sözde ben Mclaren'in motorunu değiştirdiğini kafadan atmışım.Sonra gün raporunda Button'ın motoru değiştirildi yazıyor ve arkadaşımızda hiç bir kusura bakma edası yok.Belki o kısmıda okumuyor.
    Ondan sonra biz malum zihniyet oluyoruz.Eğer siz tifosilerin Alonso geldi diye değiştiğini düşünüyorsanız,bende size Senna'dan Prost'tan sonra değiştiğini söylerim.Yine Mclaren taraftarlarının içindede iyi insanlar var.Onlar hepimize saldırmayı seçsede var.
    Bir arkadaşımız F1 taraftarlığı demiş.F1 taraftarı heeycanlanmazmı?Sinirlenmezmi?Hep aynı insanların aynı yemeği ısıtıp ısıtıp önüne getirmesine,tepki vermesine hakkı yokmudur?
    Bende Ferrari'nin Mclaren'i,Alonso'nun Hamilton'ı yenerek şampiyon olmasını,Schumacher'in yine başarılı olmasını diğer pilotların iddaalı olmasını,en af 8 9 pilotun tampon tampona mücadelesini görmek isterim.Bende 1 tur bile yerimde oturamadan izlemek isterim.
    Bunu gelip burda insanlarla paylaşmak isterim.Geçen birisi sormuştu neden Mclaren'e karşısınız diye?İşte sadece 2 3 kişinin tahriklerinden dolayı.
    Rakibimize ve taraftarlarına 2011 yılında başarılar dilerim.Umarım kavgasız gürültüsüz,kendilerinin haklı bizim malum zihniyet olduğumuzu iddaa etmedikleri bir sezon dilerim.2 hafta sonra bugün inşallah bu saatlerde yarışı değerlendiriyor oluruz.

  25. Alonso&Massa  avatarı

    raikkonen içinmi EVET katılıyorum =)

  26. sayin burak, boyle bir hayal dunyasi ancak senin gibi holiganlarda ya da cocuklarda olur. nasil bir cocugu seker mutlu ederse senide mclarenin virgin ile yarismasi mutlu edecek. ama sunu unutmaki her takim pistte tum takimlarla yarisir buna feraride dahil virginde iisiyle kotusuyle.ayrica formula 1 centilmen taraftarlara layik bir spordur diger sporlar oldugu gibi malesef holiganlara degil.. aslinda sende haklisin fianin senin gibi sahislar icin yeni bi yaris gelistrmesi lazm sadece ferrarinn yaristigi. eger formula 1 gelisiyorsa ve seviliyorsa bunun nedeni rekabettr. ama malesef siz bunun farkinda degilsnz ama umarm en kisa zamanda olgunlasarak bu at gozlulugunzden kurtulur ve formula 1 e layik bir taraftar olursnz.

  27. gecen sene red bull'dan fazla iddaalı yada ilginç acıklamalar gelince. herkes red bull a laf ediyordu. sezon baslasın herkes senin dedigine gelir tekrar. =)

  28. ben şahsen ferrari nin şampiyonluk için mc laren ile çekişmesini tercih ederim ve tabiki alonso nun da hamilton la çekişmesini. Güçlü bir mc laren i yenmek, güçlü bir red bull u yenmekten daha değerlidir bence. keşke red bull bu tarz sorunlar yaşasaydı da mc laren sezona daha güçlü başlasaydı.

  29. aaa evet 2007 de mc laren bir aracında mekanik arıza yaşarken bir diğer araçlarının başına bizzat kendileri çorap ördü.

  30. şampiyonluğu en büyük takıma(bu arada en büyük de değil) değil o takımın pilotuna kaptırdılar…evet hiçbir zaman bir yılda iki aracıda hiç yolda kalmamış tek takımdır 2007 mclareni…kimi li yıllarda arızadan dolayı çekilen ızdırapların kefarreti gibiydi o yıl mclarenin sağlamlığı…

    ama bir sorun vardı bu kadar güzel artılara rağmen…

    monacoda sıralamalarda yaptığı hatayla 16.başlayan ve ona olan bakışlardaki ümitsizliği gören "katran gecelerin heyulası mezarı kartal yuvası kuzeyin asil sarı saçlısı rüzgarın oğlu iceman king raikkonen"in içindeki uyuyan dev uyanmıştı. monacoyu 8.bitirip 1 puan almıştı elinden geleni yapmıştı. kim bilebilirdiki o puan onu şampiyon yapacaktı…ve son iki yarışa girerken yemin etmişti. Allah sevdiği kullarının yeminlerini geri çevirmezdi. içindeki aslanı kedilere boğdurmaya niyeti yoktu. biri ilk yılında şampiyon olmak isteyen bir çaylak, diğeri yarıştıkları dönem boyunca bir kere kendisini geçememiş geçmişi ve geleceği şaibelerle dolu eşit yarıştığı tek yılda bir çaylağı dahi geçememiş sinirden conta yakmış tarihin en silik araç süren dünya şampiyonuydu. ve onlara gereken dersi verecekti. son iki yarış 17 puan farka rağmen kimi raikkonen şampiyon olmuştu.

    anlayacağın takıma değil pilota kaptırıldı şampiyonluk…
    o pilotla beraber ferrarinin başındaki talih kuşu uçtu gitti…

  31. İnsanlara gerçekleri göstermeyi yada doğruyu yanlışı öğretmeyi sevmem genellikle. F1 den bahsetmeyi, sohbet etmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi, öğretmeyi severim açıkçası.

    Ama şuda varki senle tartışmak bile gereksiz. Şu yazdığınla muhattap olunacak biri bile değilsin.

  32. Herkes Tifosi olursa olucağı bu. Eskiden böyle değildi ama. Alonso ile beraber oldu.

  33. Biz F1 sempatizanı Mclaren taraftarıyız..ve bu takımın aracı pistte yer aldığı sürece biz bu takımı desteklemeye devam edecez,takım başta olsun veya olmasın..Biz umutlu ve takımımızla mutluyuz…

  34. Bunu yazıcağını tahmin etmiştim. Çünkü başka bir şey yazamazsın. 2007 de mekanik arıza yaşadı McLaren.

    2010 da Ferrari ne yaşadı?

  35. heikki 1088 avatarı

    Seni çok mutlu ettiyse, çok güldürüyorsa lansmanda ki yorumlar bi kaçtane daha bulunalım o yorumlardan. Mclaren şampiyon. Mclaren her yarışta duble yapacak. Mclaren her yarıta pol de başlıcak. Gerçekten seni mutlu etmeye yetiyorsa al eğlen "maklarencı" orjinali arkadaş…

  36. hamiltonı severim.mclarende çok köklü ve müthiş bir takım ama ;geçen yıl schumiciler için bu kulanmıştım:ey yavrum ey sen hep böyle hayallerle yat hamilton (sezon başı için geçerli sonrasını bilemeyiz)

  37. umarım o son şampiyonluk olarak tarih sahnesinde yerini alır…

  38. heikki 1088 avatarı

    Teknik veriden kastım uzun sürüşlerde ki verinin aero'nun hız anlamında(en hızlı turu atmak için ki veri,bilgi) verilerinde yardımı olup olmayacağıydı. Şimdi bu kısa aralıklarla atılmış hızlı turlarda ki veri mi daha önemli uzun turlarda atılan veri mi daha önemli hızlı turlar için ? İlk önce benim ne yazdığımı oku ondan sonra adam gibi cevap ver. maklarencı derkende kendini eziklemene hiç gerek yok ayrıca. İnsan ol kafi…

  39. Alonso&Massa  avatarı

    hayır =)

  40. Alonso&Massa  avatarı

    Lamborghini. 'Every weapon needs a master…

    Birde bir arkadaşınız çıkmış malum zihniyet malum zihniyet diyor.Sizde bize göre malum zihniyetsiniz.Siz aydınlıkta olsanız Ferrari'de olurdunuz.Yıllar önce kapanmış,el değiştirmiş bir takımın arkasına saklanıp Mclaren&Hamilton sempatizanlığı yapmazdınız.

    ————————————————————

    Lamborghini. 'Every weapon needs a master

  41. O malum zihniyet maalesef gerçek fanları de gölgede bıraktı. Bunlar takımı kerhen destekliyorlar, bu apaçık ortada. Bugün ak dediklerine yarın kara derler. Vaziyet böyleyken sitedeki bir avuç gerçek fana da saygı duymaktan başka bir şey yapamıyorum. Kötü durumdalar gerçekten. Ama bu günlerin geçeceğine, aydınlık yarınlara ulaşacağımıza dair inancım tam.

  42. Zaten fkanal tarzında bir yenilik olacak deniyordu yasaklanma ihtimali yüzünden şimdi gösterilmiyor olabilir mclaren öyle yabana atılacak takım olmamıştır ferrari ve alonsocularda hep bunun için kıskanmışlardır çekememezlikleri bundan kaynaklı

  43. Zaten fkanal tarzında bir yenilik olacak deniyordu yasaklanma ihtimali yüzünden şimdi gösterilmiyor olabilir mclaren öyle yabana atılacak takım olmamıştır ferrari ve alonsocularda hep bunun için kıskanmışlardır çekememezlikleri bundan kaynaklı

  44. ilk dileğim ferrarinin heriki alanda şampiyon olması, mercedes 2. olsun oda schumacher var diye yoksa mercedesi günahım kadar sevmem nedense mclaren ile olan ortaklıklarından beri iticilik var bende o takıma karşı. sonra sırasıyla redbul ve renault gelsin. umarım tahminlerim doğru çıkar mclarene bol yolda kalmalar artık testlerdeki gibi tek rakipleri virgin olur umarım :D:D:D

  45. Alonso&Massa  avatarı

    Ferrari,Redbull,Mercedes,Renault,Williams arasında olsun şampiyonluk mücadelesi.Arkadaş 15 yazmış.Mclaren için nice 15 yıl beklemeler diliyorum.

  46. Ferrari 1984-1999 yılları arasında 15 sezon şampiyonluk yüzü görememiştir. Hakikat budur.

  47. Yavuz Balcı avatarı

    birde kalkıp McLarencilere provakatör diyenler var :)) hadi bizde bir iki kişi var. arkadaş sizin en az yarınız provakatör. şurda duyarlı davranan tüm McLarenci arkadaşlarıma sonsuz sevgi ve saygılarımı yolluyorum.

    diyelim bu araç kötü.daha ileri gidiyorum berbat. her yarış ilk turda yarış dışı kaldı. siz sanıyormusunuz biz McLaren taraftarlığımızı rafa kaldıracağız. biraz aklı başında yorum yapın kardeşim. Arkadaş bile sevmese bile hakkını vermiş. şurda her zaman dedim McLaren şampiyon olacaksa Ferrari ile yarışıp şampiyon olsun. Gerçek Tifosi arkadaşları hakikaten özlüyorum. onlarada sonsuz saygılar.

  48. Alonso&Massa  avatarı

    umarım mp4-24 gibi olur.Sanki Mclaren gelişirken diğer takımlar yerinde sayacak.

  49. Mclaren acaba bır seyler planlıyor olabılır mı? Herkezin sezon baslamadan ıtıraz edebılıcegı bır bulusları mı var? (Boyle bır sey olabilir mi? ) nacızane dusuncelerınız neler. hepinize tesekkurler

  50. Tolga Soydan avatarı

    mclaren 2005in baslarında da yavastı.ama avrupaya döndüklerinde mp4-20 yi hepimiz bilioyrz.sadece testlerin olmaması onları etkileyebilr

  51. Şu ferraricilere gerçekten gülüyorum işleri güçleri yok rakipleri takip edip gülme çabası içerisindeler ben sıkı bir redbull taraftarıyım daha doğrusu anti ferrariciyim geçen sezon aynı muhabbetler rbr için di şimdi mclarenle alay etmeye alışıyorlar geçen sezonki gibi madara olsanızda biyerlerimizle gülsek yine bırakın 2006 yı onu bunu bir sene arkanıza bakmanız ağlamanız için yeterli sebeptir.

  52. Yusuf  Hitay avatarı

    rekordan bahsediyor arkadaş, 99 dan öncesine bakmanı tavsiye etmiş

  53. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    2011 yılı daha baslamadığına göre sadece 2 yıldır sampiyon olamıyor en son şampiyonluk F2008 ile geldii

  54. cevap verım 2011 sezonu daha baslmadağına göre sadece 2 yıldır en son sampiyonluk F2008 ile geldi

  55. aynen varya ne gülüyorum varya birde patronları çıkmış araçta bilmediğiniz daha çok şey var :D:D:D mclaren in durumu tam bir komedi 😀

    evet varmış araç tam bir kabus çıktı üstüste 20 tur bile gidemiyor, umarım melbournede ilk 20 turda out olan iki mclaren görürüzde tüm mclarencilerin ve martin in donuk suratlarını hayal ediyorum :D:D

    tebrikler ferrari bir kez daha büyüklüğünü gösterdin inş. bunu ilk yarıştada görücez.

  56. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    sen bide teknık veri ne kadar yardımcı olacakmı diyorsun

    sana diyecek baska sözum yok

    hey arkdaslar bu maklarencı arkadas teknık veri ne kadar yardımcı olacakkı dıyor. :)))

  57. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    pollyanacılık oyunuyorsunuz resmen başka bişey değil. Uzun tur aatmak hem teknık verı toplamak hem dayanıklılık hemde lastıkleri anlamaktır.

    Neyse umarım alacağınız en iyi sonuc buna benzer sonuclar olur. lansmandakı yorumlar aklıma geldıkce hala gülüyorum herkes sonucu belırlemıs şampiyonu belırlemıs ferrari kopyacı ilan edilmiş maklaren radikal yenılıkcı olmus.

  58. ferrari kaç yıl şampiyon olamadı onuda bi araştır derim canım kardeşim.

  59. arkama dönüp bakınca 2007 de son yarışa yüzde 90 şampiyonluk şansı ile gelipte şampiyonluğu tarihin en büyük takımına kaptıran bir takımı görüyorum.

  60. heikki 1088 avatarı

    Bende iyimserim bu konuda çünkü Mclaren'ın geliştirilecek çok yeri varmış gibi duruyor. Ayrıca uzun sürüşler yapılamadı diye de eliştiriliyor. Uzun sürüşlerin manası teknik veri toplamak mı yoksa ayar yapmak mı yoksa lastikleri ve dayanıklılığı test etmek mi ? Uzun sürüşlerin ayar yapmakla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Hıza yönelik ayarlamalar kısa aralıklarla yapılır. Mclaren uzun sürüş yapmadı evet ama bunu yaptı. Ayrıca teknik veri de ne kadar yararlı olacak. Yani aracı geliştirebilecek aero parçalarını denemek için de kısa sürüşler yapılmalı. Mclaren gene bunları yaptı. Tek sorun uzun sürüşte Mclaren lastikleri ve dayanıklılığı tespit edemedi. Bence Mclaren veri topladı, aero için yeterince topladı. tek sorun lastik ve dayanıklılık. Mp4-25 le çıktığı testte de lastikler için veri topladı. Takımın bence tek sorunu dayanıklılık. Mclaren kötü durumda değil. En azından benim inanmak istediğim bu…

  61. Bende iyimserim. Bunuda şu şekilde gösteriyim, MP4-20 = MP4-26.

  62. Asıl büyük bir takıma ne yakışmıyor biliyormusun, son yarışa şampiyonluk şansı yüzde 80 üzeri gelip ve HRT in yapmıyacağı türden bir hata ile şampiyonluğu kaybetmek.

    Asıl siz bir dönün arkanıza bakın. İyi bir araç yapıyorsunuz ama geliştirirken tüm sezonu başkalarını kopyalayarak zaman harcıyorsunuz. Buda yakışmıyor büyük bir takıma.

  63. Şampiyonlukta sürücü klasmanı dikkata alınıyor salladıklarını sanmıyorum senin gibi düşünenleri

  64. He şöyle ya, her şeyi açık açık söyleyin. Yetmişti artık McLaren'deki herkesin lafı çevirmesi. Arabanın yetersiz olduğu belli zaten.

  65. Alonso&Massa  avatarı

    Dayanıklılık+downforce= ? = :@

  66. Harika ve keyifli bir sezon bizi (McMerc) bekliyor.

    ———————————————-
    Malumdur her şasinin bir ömrü var. evrimini tamamladığında veya tamamlama evresine girdiğinde artık araç üzerinde hız bulabileceğiniz bir nokta kalmaz ve yeni bir şasiye geçmeniz gerekir.

    bizim şuan ki konumumuz da bunun tam tersi. şu an araç heryerinden hız kazanılabilecek durumda. bu ise her yarışta sıçrama yapabilme olasılığımızı artıyor. yani marjinal faydası açık durumda.

    Örneğin Red Bull'a baktığımda (kötü 2008 ve sonrası sıçrama), başladığı sürece hala devam ediyor. ve tüm f1 araçlarında olan evrim süresinin sonuna yaklaştığını düşünürsek, bize kıyasla araç üzerinde büyük hız bulacakları nokta kısıtlı.

    demek istediğim aldığımız riskin getirisi tüm sezon boyunca devam edecek.

    rakiplerimizin konumuna göre yapmamız gereken belli idi. onların önümüzdeki yıl ve/veya yıllarda atacağı adımı, biz önceden atarak avantajı elimize geçirmek istedik.

    sonucunu hep beraber izleyip görelim.
    ———————————————-

    Harika ve keyifli bir sezon bizi (McMerc) bekliyor.

  67. bravo hamilton'a,şikayet etmeyen,yarışmak isteyen bir pilot olduğu için

  68. yarışı kazanmanın ilk şartı, aracı finish çizgisine getirmektir.

    önce dayanıklılık sorunlarını geride bırakmalılar. performans ve gelişim, mclaren için öncelikli konular değil şu anda.

  69. 2009 yılındaki gibi inş bir sezon geçirirsiniz.

  70. Ben pek fazla iyimser değilim, testlerde en az turlayan takımsınız. Daha 1 yarış bile gidememişsiniz. Avustralyada 0 puanla dönmeyi göze alın bence. Yazık 1998 den beri şampiyon olamıyorsunuz. Dönün bir arkanıza bakın nerelerde hata yaptık. Bu büyük bir takıma yakışmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir