Alonso: "Liderlik Mücadelesi Çok Yakın"

yazar:

kategori:

Bir çok kişi Red Bull’u favori olarak görüyor olsa da Ferrari de dayanıklılığı ve aynı zamanda uzun sürüşlerdeki istikrarı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bunun yanında son güncellemeleriyle Mercedes takımı da bir anda ciddi rakipler arasında görülmeye başlandı.

Alonso “Geçen sene de çok iyi bir kış geçirmiş ve Bahreyn’e güçlü bir konumda gitmiştik. Orada da mücadelenin içerisindeydik.”

“Bu sene de kış döneminde çok mutluyum ve geçen sene gibi güven içerisindeyim. Ancak gerçekçiyim ve yalnız olmadığımızı biliyorum. Red Bull ve diğer takımlarla çok yakınız. Bu yüzden Melbourne, Malezya ve Çin’de en iyi işi çıkarmak bize bağlı olacak. Şu anda araçların performansı çok yakın olduğu için çok küçük detaylar galibi belirleyecek. Diğerlerinin tamamiyle önünde olan takım yok, bu yüzden elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” 

“Şu anda performans açısından tam olarak nerede olduğumuza dair açık bir görüntü yok. Aracın iyi performans gösterdiğini biliyoruz ve bundan dolayı az ya da çok mutluyuz.”

“Kış testlerinde çok fazla mesafe kat ettiğimizi biliyoruz ve bu her zaman iyiye işarettir. Bu turlarda yeni aracı daha fazla tanıma şansınız oluyor ve bu, takımın Avustralya’ya % 100 hazırlanmasında yardımcı oluyor. Ancak bizim % 100’ümüzün galibiyet için yeterli olup olmayacağını bilmiyoruz. Her şeye rağmen şu ana kadar yaptığımız işten memnunuz.” dedi.

Alonso, geçen senelerde olduğu gibi sezon içerisindeki gelişimin çok önemli olacağının altını çizdi.

Alonso “Tabi ki şampiyonluk açısından sezon içerisinde aracı sürekli geliştirmek önemli olacak. Her yarışta güncellemelerinizin olması gerekecek.”

“Umarım Avustralya’ya son anda yetiştireceğimiz yeni parçalarımız olur ve tüm sezon içerisinde bunu başarabiliriz.”

“Favori kim mi? Hâla bunun 4 büyük takım -Mercedes, Mclaren, Red Bull ve Ferrari- arasında geçeceğini düşünüyorum. Belki bu sene Renault ve Williams da iyi şeyler başarabilir. Bu açıdan Avustralya şu an için çok açık. Umarım oraya gittiğimizde podyum ve galibiyet mücadelesi verebiliriz. 3-4 yarış soınra daha açık bir görüntü olacak ve yine tepede olmak istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. -Katiliyorum
    -yarislarda iyi pit stratejisi uygulayan(3 pitten soz ediyoruz) lastikleri bu stretejide en iyi sekilde kullanan takim
    -suruculeri en adanmis ve hirsli olup ayni zamanda istikrarli surusler yapabilen
    -hem yarisirken hem kers i hem arka kanadi kontrol edebilen surucu lere sahip olan takim on plana cikacak
    -ben bu sene surucu hatalarinin arac teknik arizalarindan daha cok sonucu belirleyecegini dusunuyorum
    -bu nedenle Mclaren in cok iyi test sureci gecirmemesine ragmen hala rekabetci olacagini dusunuyorum
    -heyecanli bir sezon olacak bu kesin

  2. ciddi rakipler aasında ferrari haricince kalan 3 takımdan herkesi saymış ama rosbergi söylememişti.mgp güçlendi alonso az kaldı.silverstone daki gibi

  3. umarım tarih tekerrür eder ve 2006 dakine benzer bir çekişme izleyebiliriz koltuğumuza yaslanıp. mercedes bu çekişme için doğru yolda olduğunu gösterdi son gelişmelerde.

  4. Alonso&Massa  avatarı

    Başarılar Alonso ve Massa'ya (tüm Ferrari'ye).Sene boyunca Ferrari,Mercedes,Redbull,Renault ve Williams' la çekişmek harika olurdu.

  5. sana ve takımımıza güvenimiz sonsuz ferni. ben sezona en iyi arac olarak başlıyacağımızı düşünüyorum bu sadece benim fikrim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir