Domenicali, Kubica'yı Şampiyonluk Rakibi Olarak Görüyor

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, BMW Sauber pilotu Robert Kubica’nın sezon sonuna kadar güçlü performansını sürdüreceğini ve şampiyonlukta rakip olacağını düşündüğünü söyledi.

Malezya’da 2. olan Kubica, Bahreyn’de ilk pole pozisyonunu kazandı ve yarışta 3. olarak Ferrari pilotları Massa ve Raikkonen’i zorladı.

Ard Arda 2. podyum zaferini almasının ardından Domenicali, Kubica’nın önemli bir tehdit olabileceğini söyledi.

Domenicali "Kubica çok iyi, olumlu bir yarış çıkardı. Podyumda bana yarışın ilk başlarında yağ ile mücadele ederken zorlandığını söyledi. Ancak onun ve BMW’nin performansı saygıyı hakediyor. O sezon sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinin içerisinde olacağına inandığım bir pilot." dedi.

Domenicali son 2 yarışta güçlü olmalarına rağmen sıkı çalışmayı sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

Domenicali "Bu seneki programımız sürekli gelişim üzerine kuruldu. Sezon boyunca sürekli aracı diğer iki takıma paralel olarak geliştirmek zorundayız. Dayanıklılığa da çalışmaya devam etmeliyiz çünkü bu düzeltilmesi zor durumlar ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda performansa da yoğunlaşmalıyız ve her yarış yeni performans için araştırma yapmalıyız. Bunu Barcelona’da sürdürmek istiyoruz." dedi.

Domenicali ayrıca Sakhir’deki düşük performansa rağmen Mclaren’in yine asıl tehdit olduğunu söyledi.

Domenicali "Evet, kesinlikle. Tüm takımlar orada test yaptı ve Mclaren’in her zamanki formunda olabileceğini düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. ben bi tifosiyim ama ispanyada mclarenin daha başarılı olacagını düşünüyorum kış testlerindede gayet iyiydiler ve kubicanında podyum alamıyacagını düşünüom yane avrupaya gecice bmw 1 adım geride kalacak gibi geliyor bana

  2. ogun savaş avatarı

    Bahreynde Macca nın kronikleşmiş bi sorunu var 3 4 yılda hiç bişey elde edemediler 😀

  3. testlerde cekis kontrolsüz araclarda en iyi tepkiyi veren pilot olarak geciyordu kendisi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir